15.10.07

Ο αυτοεξευτελισμός των ΕΔΗ

Οι ΕΔΗ στηρίζουν Χριστόφια! Μα πώς είναι δυνατόν; Για χρόνια τώρα το ΑΚΕΛ συμπεριφερόταν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο έναντι των ΕΔΗ. Μαζί με την παράφωνη χορωδία ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΟ-Περδίκης-ΑΔΗΚ τους έβαλαν στη γωνιά και τους διαπόμπευσαν. Μόνο που δεν τους έσυραν στην Πλατεία Ελευθερίας να τους κρεμάσουν κατά τον Πιττοκοπίτη. Και τώρα αυτοί έρχονται έρποντες και λείχοντες να στηρίξουν Χριστόφια. Οι άνθρωποι δεν έχουν τον θεό τους.

"Η Κύπρος χρειάζεται ένα Πρόεδρο ο οποίος να είναι σε θέση να ενώσει το λαό μας," λέει ο Βασιλείου. Και αυτός είναι ο Χριστόφιας Γιώργο μου; Ο άνθρωπος που διαλαλεί ότι με τον ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να συνεργαστεί στον αιώνα τον άπαντα; Που θεωρεί δηλαδή το ένα τρίτο των κυπρίων περίπου ως λεπρούς; (Και μην μου πεις ΛΠ ότι έχω άδικο αυτή τη φορά.) Ο άνθρωπος-οδοστρωτήρας; Ο συμπαραγωγός της περιρρέουσας; Πώς θα ενώσει τον λαό ένας μισαλλόδοξος καιροσκόπος με περιορισμένη αντίληψη περί δημοκρατίας;

Τι σχέση έχεις Γιώργο Βασιλείου με τον Χριστόφια; Εσύ Μίχο; Το κόμμα σας είναι μέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη. Είστε συνεργάτες των υποστηρικτών του άκρατου καπιταλισμού και της ασυδοσίας της αγοράς, εταίροι των εχθρών του λαού. Έτσι λέει ο Χριστόφιας. Κι όταν βγει πρόεδρος και σας φτύσει τι θα κάνετε;

Σας φτύνω εγώ προκαταβολικά. Κρίμα στην ψήφο που σας έδωσα κάποτε.

47 comments:

Anonymous said...

Το ενδεχομενο να αυτοεξευτελιζονται διοτι πιστευουν οτι Ο Χριστοφιας ειναι ο μονος που μπορει να φερει την Λυσην?

Το ενδεχομενο να εχουν την Κυπρο πανω απο τον εαυτοn τους δεν υπαρχει ε?

Φτυστε τους.

Anonymous said...

Εγώ νομίζω ότι η απόφαση των ΕΔΗ στοχεύει να βοηθήσει τον Κασουλίδη. Οι ακελιστές του Οχι τωρά που εκοντέψαν οι ΕΔΗ θα γυρίσουν προς τον Παπαδόπουλο, θα μειωθούν τα ποσοστά του Χριστόφια και θα περάσει στο 2ο γύρο ο Κασουλίδης. Γιατί όπως πάει ο Κασουλίδης δεν περνά 2ο γύρο. Η δημοσκόπηση του Πολίτη ήταν απογοητευτική.

Lexi_penitas said...

Ίλλαντρε, ώρα ώρα μου δίνεις την εντύπωση ανθρώπου που πατά γερά χαμαί τζιαι γνωρίζει τον κόσμο του, τζιαι κάποτε μου δίνεις την εντύπωση ενός ονειροπόλου ιδεαλιστή που θεωρεί ότι ζει σε όμορφο κόσμο ηθικό αγγελικά πλασμένο.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο. Τζιαι εγώ είπα ότι δεν θα τους ξαναψήφιζα. Αλλά μέχρι τζιαι εσύ είσαι έτοιμος βρίζοντας τους να τους ψηφίσεις προκειμένου να σταματήσεις το κατά τη γνώμη σου μεγαλύτερο κακό. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον είδαμε τα πιο περίεργα πράγματα. Προσπαθεί ο κάθε πολιτικός να ισορροπήσει ανάμεσα σε καταστάσεις αλληλοσυγκρουόμενες και να τους έχει όλους ευχαριστημένους.

Απολογητής κανενός δεν γίνομαι αλλά αντιλαμβάνομαι το ΛΠ εν εμένα που εννοεί :)

Ποιος θα ήταν καλύτερη επιλογή για τους ΕΔΗ; Ο Θεμιστοκλέους που χωρίς να ρωτήσει κανένα έβαλε υποψηφιότητα. Εγώ σου λέω ακόμα τζιαι που προσωπική πίκκα ο Παπαπέτρου ποτέ δεν θα τον υποστήριζε. Γιατί να μην είναι εκείνος δηλαδή; Τζιαι γιατί να κατεβούν αυτοδύναμα οι ΕΔΗ; Ο Κασουλίδης εμένα μου φαίνεται αδύνατος και πιθανότατα θα καταλήξει γιες μαν του Αναστασιάδη. Και σίγουρα άλλο τι λένε προεκλογικά σε σχέση με ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο. Είδαμε τους όταν κυβερνούσαν. Αν δεν ήταν τζιαι ο γέρος να κρατά κάποια προσχήματα δεν ξέρω που ήταν ικανοί να φτάσουν. Τζιαι ο Μίχος είδεν τους που μέσα. Εκείνος που για μένα υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει συστηματικά για λύση μέσα που συντονισμένες ενδοκυπριακές (με τους Τ/Κ) και διεθνείς πρωτοβουλίες (ΕΕ και ΟΗΕ) είναι ο Χριστόφιας. Δεσμεύτηκε για μια θητεία με κύριο στόχο τη λύση.

Μπορεί να βλέπεις το ΑΚΕΛ σαν ένα θλιβερό απομεινάρι του παρελθόντος. Όμως η ικανότητα του να προσαρμόζεται αποδείχτηκε εκπληκτική. Και ο Χριστόφιας λογίζεται σαν σοβαρός statesman στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στη Κύπρο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας και με τις πρώτες σοβαρές προσπάθειες και κινήσεις θα ανακτήσει και τη χαμένη αίγλη του στα κατεχόμενα.

Οι ΕΔΗ, που κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους, δεν πιστεύω να πήραν την απόφαση αβίαστα. Ο Παπαπέτρου είδε το Χριστόφια και σίγουρα πρέπει να άκουσε κάποια πράγματα που τον έπεισαν ότι ήταν καταλληλότερος του Κασουλίδη. Και μην βγει κανένας να πει ότι του έταξεν υπουργεία γιατί είπαμε να μιλούμε σοβαρά δαμέσα. Θα ήταν πιο "ανώδυνο" γι' αυτούς να πάνε με τον Κασουλίδη. Εύκολα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί και από την προηγούμενη συγκυβέρνηση και από τις θέσεις του στο Κυπριακό. Γιατί άραγες δεν το έκαναν; Τωρά έχουν το κάθε Ίλλαντρο (τρόπος του λέγειν) να τους βρίζει.

Επιπρόσθετα, οι ΕΔΗ δεν είναι δημοκρατικά που πήραν την απόφαση τους; Να μου πεις εκαπέλλωσεν τους ο Μίχος. Μα τούτοι που εμείναν δεν νομίζω να έχουν οικονόμικά ή άλλα συμφέροντα όπως σε άλλα κόμματα, για να άγονται και να φέρονται από την ηγεσία. Δεν άκουσα ούτε τον Θεμιστοκλέους να μιλήσει για ύπουλα παιγνίδια. Είναι ίσως το μόνο κόμμα που πήρε την απόφαση του σε πολιτική βάση. Τζιαι μπράβο τους.

Να σου πω τζιαι κάτι έτσι τέλεια παλαβό. Ο Μίχος με το Δημήτρη εφάαν ψουμί τζιαι ελία μαζί. Τούτον ενεν πολιτικό επιχείρημα αλλά ξερω ότι αμα θωρεί ο ένας τον άλλο μεσ' τα μμάθκια ξέρουν πότε λαλεί αλήθκεια τζιαι πότε ψέμαν.

Πιστεύω ότι τζιαι να αναγκαστεί να βγει φουλ επίθεση κατά του Τάσσου ο Χριστόφιας (που μακάρι να το κάνει) δεν θα κάνει προεκλογικά (πριν τον πρώτο γύρο) κανένα άνοιγμα προς τον Κασουλίδη. Αν το κάνει θα χαλάσει ότι έκτισε. Έχουν φανατίσει τον κόσμο τους σε βαθμό που δεν πρόκειται να τους πείσουν αλλιώς μέσα σε 3 μήνες.

Πιστεύω ενδόμυχα (τζιαι έχω κάθε δικαίωμα) ότι αν εκλεγεί ο Χριστόφιας, θα πλησιάσει το ΔΗΣΥ. Κατ' αρχή θα εκλεγεί πιθανόν με τις ψήφους του. Επίσης αν ο ΔΗΣΥ δεν ξαναθυμηθεί τα αναχρονιστικά αντικομμουνιστικά σύνδρομα του (πιστεύω πως όχι) το πεδίο είναι ανοικτό για συνεργασία για λύση του προβλήματος. Και πολύ λίγοι αριστεροί θα αντιδράσουν αφού ο Χριστόφιας θα χρωστά την εκλογή του στο ΔΗΣΥ. Ξαναείπα, δεν θα αγαπηθούν ποτέ, θα κάνουν αυτό που η λογική επιβάλλει σαν άτυπη έστω συσυνεννόηση για τη σωτηρία του τόπου. Λες να άκουσε και κάτι τέτοια ο Μίχος. Υποθέσεις κάνω...

Anonymous said...

Twra tha kerdisei o Tassos sygoura.. oi EDI kataferav me tnv apofasn tous va kavouv olofavero oti Xristofias kai Kasoulidis eivai to idio prama, eivai kai oi dyo tou NAI. Me liga logia oi EDI mas lev 'av psyfisate OXI sto dnmopsifisma pigevete kai psifiste Tasso pou eivai o movos tou OXI'

Lexi_penitas said...

Τζιαι ακόμα ένα. Δαμαί καθούμαστε τζιαι μιλούμε να ξεπεράσουμε τα μίση τζιαι τα πάθη του παρελθόντος γιατί χωρίς ενότητα είδαμε που παμε, τζιαι ίσια τούτο σε ενόχλησε;

Lexi_penitas said...

Ετον, μέσα σε μισό λεπτο όσπου να γράψω το 2ο σχόλιο επετάχτηκεν να μας ξαναπάρει στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Με όλο το σεβασμό ρε φίλε τΑΣΣΙΚΕ ΑΠΑΞΙΩ, τζιαι ελπίζω να απαξιώσουν τζιαι οι άλλοι να πέσουν στη παγίδα σου.

Anonymous said...

well well..

a) oi idioi oi EDI apofasisav kathara me basn tou NAI vs OXI

b) Dev eivai o Kasoulidis/Anastasiadis pou olh mera mas pellaniskouv oti o Tassos dev diaxiristike to OXI ortha ? (ie. kai avtoi sto NAI vs OXI avaferovte).

me liga logia, oloi sto idio thema kataligoume... kai logiko eivai dioti n apofasn sto dimopsifisma ntav n snmavtikotern pou pire o laos mas pote kai to ti psyfise/ypostiri3e o kathevas apokaliptei para polla kai gia tis theseis tou epi kypriakou (kai oxi movo).

the Idiot Mouflon said...

Άστε τον να μιλά μόνος του για το δημοψήφισμα, ώσπου επιμένουν τούτοι κερδίζουν ψήφους οι Κας και Δημήτρης.

Προσωπικά, διαφωνώ με την επιλογή των ΕΔΗ, πιστεύω πως -όσο αφορά την ηγεσία τους -το έκαναν 1) γιατί δέκτηκαν τη νοοτροπία των όσων βασίζουν αποφάσεις σε δημοσκοπήσεις, 2) για να ξαναχτίσουν γέφυρες προς αριστερά και να αντλήσουν ψήφους ή να ενταχθούν σε μια ευρύτερη, αριστερή συμμαχία, 3) γιατί το επιτελείο του Κας κάμνει βλακείες (δες ρεπορταζ με τον Αναστασιάδη να κάθεται μαζί με Προδρόμου και Ττίμη Ευθυμίου) και αρνείται να διώξει απ' το περίγυρο του τα όσα εθνικιστικά κατάλοιπα δεν έφυγαν προς ΕΥΡΩΚΟ μεριά.

Ο τρόπος όμως που επέτρεψαν το διάλογο και πήραν μια απόφαση με τρόπο ομαλό (αν αναλογιστεί κανείς τις διαφορετκές απόψεις) μου έκανε εντύπωση.

Αγρινό Ηλίθιο

Anonymous said...

diladi olo to problhma sou eivia giati oi EDI dev ypostiri3av kasoulidi ? Ma eivai blakes va pav me kapoio pou eivai olofavero oti tha eivai ektos devterou gyrou ??

twra to movo evdiaferov se avtnv tnv proeklogikn eivai va dw ti tha apofasisei o DISI va kavei stnv devtern kyriakn (Tasso n' Xristofia) kai posoi opadoi tou DIKI tha akolouthisouv tnv apofasn tns ngesias :)

fysika kai mesoprothesma, av o DISI stes epomeves boulevtikes tha perasei to 20% :)

Anonymous said...

Οι πλησιέστεροι υποψήφιοι προς τις θέσεις ΕΔΗ είναι πρώτα ο Θεμιστοκλέους, μετά ο Κασουλίδης, μετά (με αρκετή διαφορά) ο Χριστόφιας και μετά (κάπου στη στρατόσφαιρα) ο Παπαδόπουλος. Περιλαμβάνω και τις κοινωνικοοικονομικές αντιλήψεις για να φτάσω σε αυτή την κατάταξη, δεν είναι μόνο με βάση το Κυπριακό.

Με ποια λογική λοιπόν να στηρίξουν Χριστόφια από τον πρώτο γύρο; Αντιγράφω από τον Πολίτη:

Σε υποχρέωση των ΕΔΗ ανήγαγε την υποστήριξη της υποψηφιότητας Χριστόφια ο επίτιμος πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα Πρόεδρο ο οποίος να είναι σε θέση να ενώσει το λαό μας.

Είναι ή δεν είναι κουραφέξαλα αυτά; Τι λες ΛΠ (ναι, εσύ είσαι :-)). Αν στήριζαν Χριστόφια γιατί είναι είναι ο πιο κατάλληλος να λύσει το Κυπριακό φίλε ΑΧΛ, γιατί δεν μας το είπαν; Τι "υποχρέωση" είχαν οι ΕΔΗ προς το ΑΚΕΛ; Επειδή τους έφτυναν για τριάμιση χρόνια έπρεπε τώρα να παν να τα γλύψουν από πάνω τους; Ή μήπως είναι η υποχρέωση του "μιαν σου, μιαν μου"; Εβγάλεν με τζείνοι πρόεδρο μια φορά, να τους βγάλω τζι εγώ.

Να επαναλάβω ότι ούτε περίμενα ούτε ήθελα να στηρίξουν Κασουλίδη. Ζημιά θα του έκαναν. Περίμενα όμως να έχουν και λίγη αξιοπρέπεια. Λίγο αυτοσεβασμό. Ας υποστήριζαν Θεμιστοκλέους. Ας άφηναν τον πρώτο γύρο κατά βούληση. Ας έκαναν οτιδήποτε άλλο. Άλλο να λες ότι αν κόψεις μέσα θα στηρίξεις Χριστόφια στο δεύτερο γύρο, κι άλλο να τον στηρίζεις από τον πρώτο παραβλέποντας όλα όσα ανάφερα στην ανάρτηση.

Τέτοιο ξεπεσμό δεν τον επερίμενα. Όση εκτίμηση είχα για Βασιλείου και Μίχο εξανεμίστηκε.

Υ.Γ. Αγρινό, μου αρέσει η φιλοσοφία σου.

Lexi_penitas said...

'Ιλλαντρε, επαναλαμβάνεις αυτά που έγραψες το σχόλιο σου. Και σου λέω ότι δεν έχει σημασία η ιδεατή προσέγγιση των πραγμάτων όπως την βλέπεις. Εδώ δεν πρόκειται για κάποιον που τον παράτησε η γκόμενα και πήγε με άλλο και τώρα γυρίζει μετανοιωμένη. Η πολιτική δεν λειτουργεί σαν τις ανθρώπινες σχέσεις. Όλοι ξενοπηδούν. Θα μου πεις τι κάνουμε εμείς εδώ τότε. Πιστεύω ενδόμυχα πως μας σπρώχνει το ένστικτο προς το μη χείρον βέλτιστον. Όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Ανάφερα παραπάνω κάποιες πρϋποθέσεις για να ενώσει ο Χριστόφιας το λαό. Ξανακοίταξε τες. Υποθέσεις είναι μόνο, και τις έβαλα για προβληματισμό. Αφού το ζητόυμενο είναι η ενότητα μπορείς να δεις ότι η κίνηση των ΕΔΗ μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ;

Anonymous said...

Οι ΕΔΗ εβρεθήκαν σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Ο Θεμιστοκλέους δεν τους ερώτησε και επιπλέον του το κρατούσαν μανιάτικο γιατί στις βουλευτικές δεν εκόντεψε, χωρίς να σημαίνει ότι είναι αυτό που τους άφησε εκτός Βουλής. Ο Κασουλίδης, από την άλλη δεν τραβά. Δεν λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Μόνο εικόνα ένι (γρασιδάκια, τρέντι ρουχαλάκια, λοξό μειδίαμα στις γιγαντοαφίσες) Εν απογοητευτικός ο άνθρωπος. Ο Χριστόφιας, τέλος, είναι αναξιόπιστος και το ξέρουν οι ΕΔΗ, αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή. Φανταστείτε, λοιπόν, την τραγωδία τους τζαι δείτε τους, αν μη τι άλλο, με συμπάθεια...

Anonymous said...

Χμμμ...

Ας παμεν να βρουμε την Λογικη.

Η ΕΔΗ θελουν Λυση ΤΩΡΑ

Πιος μπορει να φερει λυση η οποια να μπορει να περασει στο Λαο?

Ο Θεμιστοκλεους? Καμια πιθανοτητα.

Ο Κασουλιδης? Καποιες πιθανοτητες τις εχει αλλα η θεση του στο Δημοψηφισμα θα φερει προβληματα τοσο στην Διαπραγματευση οσον και στο να πιστει ο κοσμος σε νεο Δημοψηφισμα - ειδικα στο δευτερο.


Ο Δημητρης? Αυτος εχει τις περισοτερες πιθανοτητες. Λογο της Θεσης του ΑΚΕΛ Στο Δημοψηφισμα ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ- Ισως μαλιστα να ειναι αυτη η θεση που μας ανοιγει το παραθυρο για μια δευτερη ευκερια το 2008. Μην ξεχνατε τι εκανε και ΔΗΣΥ αμεσως μετα το Δημοψηφισμα. Ειπεν ασπαζομε τις θεσεις του ΑΚΕΛ. Αρα ακομα και μεταξυ κασουλιδη και χριστοφια ειναι προτιμοτερος αυτος που ειχε την θεση αυτη και οχι αυτος που την ασπαστηκε. Προσθεστε σε αυτο την δηλωμενη πολιτικη του ΑΚΕΛ για Λυση την σχεση του με τους Τ/Κ και αποφασιστε.


Υ. Γ1 13 September 2007 18:10

Ο/Η AXL είπε...
Για αποφυγήν "παρεξηγήσεων" είμαι και εγώ ένας από αυτούς που δεν ψήφησαν τασσόν το 2003, ψήφησα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, και ΔΗΣΥ στις ευρωεκλογές και της βουλευτικές.

Εδώ και 4.5 χρονιά διαμαρτύρομαι, ζητώ εξηγήσεις, mea culpa, και προσπαθώ να καταλάβω πως? γιατί? κλπ.

Προσπάθησα να βρω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις και να βάλω μιαν τάξη στο μυαλό μου. Πολλές από τις απαντήσεις που δίνεται τις έχω σκεφτεί και εγώ ,κάποιες μου τις έχουν πει και άλλοι, κάποιες όχι. Το ίδιο και με τις ερωτήσεις.

Εσυγχύστικα αρκετά και στο τέλος το έκαψα το "μαγαζί".

Δεν κάνω τον δικηγόρο του Δημήτρη, ούτε θέλω να μου πείτε ότι ναι δεν είχε άλλες επιλογές η ότι σωστά έκαμε. Απλά προσπάθησα να σας βάλω στο Trip.

Το μονό που με νοιάζει τώρα, αφού η βάση έβαλαν τον Δημήτρη στον "σωστό" δρόμο, είναι να κερδισθεί το στοίχημα που θα αναδείξει την βάση του ΑΚΕΛ στην προεδρία - διότι μόνο της βάσης έχω εμπιστοσύνη, που τον Δημήτρη την ψιλοέχασα -(όποιος προδώσει μια φορά μπορεί να το ξανακάνει)

Υ.Γ2 Μπορει καποιοι στους ΕΔΗ να ψηφισαν Δημητρην διοτι ειναι κιστημενοι με τον Θεμιστοκλεους μπορει καποιοι να να ψηφισαν δημητρην για τις βλακειες που κανει ο κασουλιδης. Αλλοι παλι μπορει να κολιαντιριζουν τον νουν μου εν ξερω.

Υ.Γ3 Μπορει να ειμε ρομαντικος μπορει να ειμε αφελης μπορει και ηλιθιος αρεσκει μου ομως ο κοσμος μου.

Anonymous said...

Κάτι γρήγορο, θα απαντήσω στα σχόλια σας πιο ύστερα. Σύμφωνα με τον Πολίτη ο Δημήτρης χθες είπε:

Ο κ. Χριστόφιας χαιρέτησε την απόφαση των ΕΔΗ και άδραξε την ευκαιρία για να προβεί σε άνοιγμα προς το χώρο του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, ανακοινώνοντας το σχηματισμό Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής. "Αν κερδίσω δεν θα είναι εκτός οι δυνάμεις που στηρίζουν σήμερα τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγώ θέλω να ξέρω, οι άλλες δυνάμεις που δεν υποστηρίζουν τον Παπαδόπουλο θα είναι εκτός;

Lexi_penitas said...

Τι σε ενοχλεί από τη προοπτική μιας κυβέρνησης Χριστόφια που να συμμετέχουν σχεδόν όλοι σαν μια μίνιμουμ κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Γιατί σίγουρα δεν θα βάλει ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χωρίς να βάλει του ΔΗΣΥ, ειδικά αν τον υποστηρίξουν στο 2ο γύρο. και σίγουρα θα έχει και ΕΔΗ που τον υποστήριξαν από το 1ο. Ίσως αυτό να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ ο Δημήτρης σταμάτησε να λέει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει δεξιά. Νομίζω δεν είναι τυχαίο.

Anonymous said...

Καθόλου δεν με ενοχλεί. Απλώς δεν είμαι σίγουρος για αυτό που εσύ είσαι σίγουρος. Θέλω να τον ακούσω να λέει ότι θα είναι και ο ΔΗΣΥ ευπρόσδεκτος σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Anonymous said...

Να και μια σχετική ανάρτηση αλλού.

Anonymous said...

Προς illantros (ύλαντρος):

“ … Το κόμμα σας είναι μέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη. Είστε συνεργάτες των υποστηρικτών του άκρατου καπιταλισμού και της ασυδοσίας της αγοράς, εταίροι των εχθρών του λαού ...”. –
- Μα εκείνοι του ΔΗΣΥ δεν είναι το ίδιο και χειρότεροι ακόμα, illantros (ύλαντρος) … Άρα το μη χείρον βέλτιστο!!!

“…Ο άνθρωπος-οδοστρωτήρας; Ο συμπαραγωγός της περιρρέουσας; Πώς θα ενώσει τον λαό ένας μισαλλόδοξος καιροσκόπος με περιορισμένη αντίληψη περί δημοκρατίας; …” – Πόσα απωθημένα έχεις με το Χριστόφια illantros (ύλαντρος); Να το ψάξεις το ζήτημα γιατί με έτσι έσσκιν που έχεις μην μας πάθεις και τίποτις! (Το λιγότερο είναι να πουζιάσεις αλά είναι κρίμα!).

Φαίνεται πως το κόλλημα και η εμπάθεια σου έναντι του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ ότι υπολόγιζα. Δηλαδή αν οι ΕΔΗ υποστήριζαν Κασουλίδη όλα θα ήταν μέλι – γάλα; Πολύ σε έχουν πικράνει και απογοητεύσει οι ΕΔΗ… Όμως λειτούργησαν όπως περίπου διατυμπανίζεις κι εσύ για τον εαυτό σου: Συζήτησαν και διαλογίστηκαν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί άνθρωποι και πήραν κάποιες αποφάσεις … (έτσι δεν λες πως κάνουν οι δημοκρατικοί άνθρωποι;).

Γιατί να μη δεκτείς πως ίσως ένας από τους βασικούς λόγους που οι ΕΔΗ πρόκρινα Χριστόφια (αντί Κασουλίδη) είναι γιατί ο Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ και η Αριστερά γενικότερα, πάντοτε είχαν, έχουν (και θα έχουν) καλές σχέσεις με τους Τουρκοκυπρίους με τους οποίους στο τέλος της ημέρας επιδιώκουμε να κάνουμε μαζί ένα κράτος; Και τα αισθήματα από πλευράς Τουρκοκυπρίων είναι ανάλογα καθώς και οι Τουρκοκύπριοι εμπιστεύονται την Αριστερά και τον Χριστόφια. Το αντίθετο συμβαίνει με τον δεξιόφρονα και εθνικόφρονα και μέχρι πρότινος Τουρκοφάγο Κασουλίδη!!!

Παρεπιπτόντως όμως illantros (ύλαντρος) στο δεύτερο γύρο στο ενδεχόμενο να είναι ανθυποψήφιοι οι Χριστόφιας – Παπαδόπουλος, εσύ τι ψηφίζεις;

16/10/2007 – 16:08 μ.μ

Anonymous said...

Προς tassikos (για μήνυμα 16/10/2007 – 00:13):

Δηλαδις, αν κατάλαβα καλά tassike, ο Χριστόφκιας έπρεπε να πει τους ΕΔΗ (ότι λόγω προτέρου ακατονόμαστου βίου) … “ευχαριστώ, δεν θα πάρω!”; Κούνια που σας κούναγε και μουσική που σας νανούριζε!

Ο Πρόεδρος, που λέει ότι υποστηρίζει την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, έτσι είπε στους ΕΥΡΟΚΟ-τες, οι οποίοι είναι σφόδρα κατά της Ομοσπονδίας;
“Εν να μας παντρέψετε μ’ άδρωπον δαμέσα δα πιον!” (Λίγο αντί-gay η παροιμία μου, αλλά εμοιάσαμεν της άλλης παροιμίας που λαλεί … “Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλε δικά μας”.

16/10/2007 – 4:56 μ.μ.

Anonymous said...

anef_empatheias, diladi symfovuome oti to epixirima tou Xristofia oti dev syvergastike me tov Tasso dioti diafova me to oti ypostirizei tov to EUROKO paei peripato.

opws avtos syvergazete me tous EDI 'xoris va to thelei', kai o Tassos syvergazete me to EUROKO 'xoris va to thelei'

polla wraia... ara ti mas mevei ? av diafovei o Xristofais me tous EDI sto kypriako, thimismou (giati 3exasa): giati katebevei o xristofias stis ekloges ?

Anonymous said...

@Tassikos,

Δεν ειπε ποτε κατι τετοιο το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ ειπεν οτι θελει να κανει νεα τριμερη. Η πρωτη ηταν για πεντε χρονια και ετελιωνεν. Το ΑΚΕΛ ειπεν να καμουμεν μιαν συζητηση για το τι επετυχαμεν να συμφωνισουμεν νεο προγραμμα και να δουμε ποιος να ηγηθη. Οι Αλλοι ειπαν εννεν αναγκη να καμουμεν τιποτε ουτε προγραμμα, ουτε ανασκοπηση, εμεις θελουμεν μονον τασσον και δεν δεχομαστε τιποτε αλλο.

" anef_empatheias, diladi symfovuome oti to epixirima tou Xristofia oti dev syvergastike me tov Tasso dioti diafova me to oti ypostirizei tov to EUROKO paei peripato."

Αυτο ειναι ενα ΨΕΜΑ- Δειξε μου τον μαστρο σου να σου πω ποιος εισε.

Τωρα οτι δεν εχει σημαμασια ποιος σε υποστηριζει αλλα το τι υποστηριζεις εσυ αυτο ειναι ορθο και ισχυει και για το Ευροκω και για τον Συναγερμο και για ολα. Δεν εχει σημασια ποιοι σε υποστηριζουν, σημασια εχει τι υποστηριζεις εσυ.

Ομώς ο ιδιος ο προεδρος ενω λεει οτι πιστευει στην ΔΔΟ οταν ρωτηθηκε στην Συνεντευξη του πως την ερμηνευη εμασισεν τα λογια του.

Επισης γιατι να τον πιστεψω οταν με αυτα που ειπε στο διαγγελμα του επιτεθηκε στην Φιλοσοφια του Σχεδιου Αναν - Που ειτε σου αρεσει ειτε οχι εχει φιλοσοφια ΔΔΟ.

Γιατι να τον πιστεψω οταν ενω ζητουσε διαπραγματευσεις οταν ηρθε η τελικη φαση στο στο Μπουρκεστονγκ αυτος επεζεν πελλον?

Aληθεια ποσες μερες πηγε?

Mηπως πηγε και εφυγε και μετα επεστρεψε?

Πιο ειναι το πιο σημαντικο πραγμα για ενα προεδρο της κυπριακης Δημοκρατιας αν δεν ειναι η λυση του κυπριακου?

Τελικα εδιαπραγματευτικε?

Ο Λιλικας στην εκπομπη απο μερα σε μερα 12.10.2007 κατηγορισε τον ντεκτας μονο για την πρωτη φαση για την Δευτερη φαση στο Μπουρκεστογκ δεν εβγαλε αχνα.


Επισης γιατι να εμπειστευθω καποιον του οποιου ο εκπροσωπος του (Λιλικας απο μερα σε μερα 12.10.2007) λεει οτι ειναι εναντιων της Φιλοσοφιας του σχεδιου Αναν? και ειπαμεν η φιλοσοφια του σχεδιου ειναι ΔΔΟ- Προσεξε δεν ειναι υποστιρικτης του ειναι ο εκπροσωπος του.

Και προς επαληθευση του οτι ειναι αναξιπιστος

Απο την σελιδα του Γραφειου Τυπου και Πληροφοριων

Δήλωση Προέδρου Παπαδόπουλου στη Νέα Υόρκη (13.2.2004)

Αναφερόμενος στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Οι χειρισμοί της Ε/Κ πλευράς οδήγησαν την Τ/Κ πλευρά πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με βάση το σχέδιο Ανάν που μέχρι χθες το αποκαλούσε «νεκρό και ενταφιασμένο».

Σημερα πιος το λαλει νεκρο και ενταφιασμενο?

ΖΗΤΩ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΤΙ ΠΕΙ ΠΙΣΤΕΦΚΩ ΤΟΥ.

Anonymous said...

Λεξιπένητα, να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω για τη σοβαρότητα που εκπέμπει ο Χριστόφιας στο εξωτερικό. Μάλλον για απολίθωμα λογίζεται.

Δεν αμφισβήτησα τη διαδικασία που ακολούθησαν οι ΕΔΗ. Για το αποτέλεσμα μιλούσα.

Ρωτάς αν η κίνηση των ΕΔΗ μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Δεν ξέρω, ίσως. Βέβαια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως γέφυρα και χωρίς να δεσμευτούν από τώρα.

anef: όντως έχω πολλά απωθημένα με το ΑΚΕΛ και το Χριστόφια και δεν χάνων ευκαιρία να τα εξωτερικεύω!

Ο ΔΗΣΥ ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι στους οποίους ανήκουν οι ΕΔΗ είναι πιο φιλελεύθεροι (surprise, surprise) από το ΕΛΚ. Το ΕΛΚ θεωρεί τους Φιλελεύθερους ακραίους. Αλλά άμα δεις και τις πολιτικές τους, οι ΕΔΗ είναι πιο φιλελεύθεροι από τον ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ λαϊκίζει, ίσως επειδή είναι μεγάλο κόμμα.

Ενδιαφέρουσα η θεωρία σου γιατί οι ΕΔΗ στρίζουν Χριστόφια. Θα σου απαντήσω όπως απάντησα στον ΑΧΛ: αν ήταν αυτός ο λόγος, γιατί δεν το είπαν;

Έχω ήδη πει ότι δεύτερο γύρο θα ψηφίσω Χριστοφια. Με μισή καρδιά.

Anonymous said...

anef: ο Κασουλίδης Τουρκοφάγος; Μπας κι έχεις κι εσύ κάποια απωθημένα;

Anonymous said...

Στην διάσκεψη των ΕΔΗ οι μισοί ήταν μέλη του ΑΚΕΛ. Βλέπε ΑΚΕΛ προάστιο Λευκωσίας και θα καταλάβεις τι λέω......

ΑΔΗΣΟΚ for ever

Anonymous said...

@ illantros

Μα αφου ειπαν το.

Ο Παπαπετρου ειπεν ειναι ήδη αργα αλλα αν υπαρχει περιπτωση να σωσουμεν οτι σωζεται μπλα μπλα μπλα μπλα θκιαλεουμεν Δημητρην.

Banana Republic Cyprus said...

Είναι λίγο γελοίο να μιλάμε για ανάγκη αλλαγής από την κυβέρνηση Τάσσου και ταυτόχρονα να φτύνουμε αυτούς που με βάση τη δική τους λογική παίρνουν τις όποιες αποφάσεις πήραν για εκπλήρωση αυτού του σκοπού, και απλά τυγχάνει να μην είναι αποφάσεις που ευνοούν τον υποψήφιο που μας αρέσει.
Φίλε Ιλλαντρε, έφτυσες και του Προδρόμου που υποστηρίζει ΚΑσουλίδη, παρόλο που κατα λέξη το 2004 είπε "αυτοί που υποστηριξαν το σχέδιο ΑΝΑΝ, δεν πήραν αμερικάνικα δολάρια αλλά απ'ευθείας τουρκικές λίρες";;; Μήπως έφτυσες και του ΚΑσουλίδη που ανέχτηκε την υποστήριξη του τώρα; Ή μήπως οι πολιτικές-προεκλογικές παντρειές είναι μεμπτές μόνο για τους αντίπαλους;
Ξέρεις κάτι; Βρέστε τα εκεί στην Πινδάρου πρώτα πριν αρχίσετε να φτύνετε στους μέχρι Σάββατο άξιους και καλούς συνεργάτες σας. Δεν γίνεται το Σάββατο να είναι άξιοι και την Κυριακή άξιοι για φτυσιμο.
Μου θυμίζεις εκομπές της Αιμιλίας Κενεβέζου ώρες ώρες...

Anonymous said...

brc:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχω με την Αιμιλία αλλά άστο, θα αντιπαρέλθω το αστειάκι σου. Ούτε την πρώτη πρόταση την κατάλαβα, θα την αγνοήσω κι αυτήν. Αυτό που είπες για την Πινδάρου όμως ήταν εκτός γραμμής. Να σε παρακαλέσω στο μέλλον να μην αποδίδεις θέσεις δικές μου στην Πινδάρου, ούτε αντιστρόφως.

Η κριτική μου είναι απλή: οι ΕΔΗ στηρίζουν τον υποψήφιου Α ο οποίος απέχει πολύ περισσότερο απο τις θέσεις τους από τον υποψήφιο Β. Επιπλέον, ο υποψήφιος Α τους είχε χεσμένους για τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτή η περίπτωση με την περίπτωση Προδρόμου. Ούτε αισθάνομαι καμία ανάκη να υπερασπιστώ τον Προδρόμου, διότι δεν του έχω και ιδιαίτερη εκτίμηση.

Το σχόλιο σου θα είχε νόημα αν είχα ασκήσει κριτική στο Χριστόφια που δέχτηκε τη στήριξη των ΕΔΗ. Δεν το έκαμα αυτό, όπως δεν επικρίνω τον Κασουλίδη που δέχτηκε τη στήριξη του ΠρουΠρου. Εγώ τους ΕΔΗ επέκρινα. Και τους επέκρινα επειδή τους είχα εκτίμηση και με απογοήτευσαν. Με τον Προδρόμου δεν βλέπω κανένα λόγο να ασχοληθώ.

Banana Republic Cyprus said...

Κριτική μπορώ να ασκήσω όπου θέλω φίλε. Αν θες να συμφωνώ μαζί σου, πες μου το. Είχα την εντύπωση πως μπορώ να φέρνω αντίλογο σε αυτά που λες. Όσο οι ΕΔΗ αγαπάνε τον Χριστόφια, άλλο τόσο κι ο Προδρόμου αγαπά τον Κασουλίδη. Ιδού η σύγκριση, κάντην μόνος σου. Μήπως πρέπει να μου φτύσεις κι εμένα που υποστηρίζω τον Χριστόφια, παρόλο που δεν συμφωνούσα μαζί του για πολλά θέματα; Μήπως είμαι κι εγώ εξευτελισμένος; Και ερωτώ, γιατί δεν έφτυσες και του Προδρόμου που κατηγορούσε τον ΔΗΣΥ και τον Κασουλίδη πως πήραν τουρκικές λίρες; Απλά μια ερώτηση είναι.

Anonymous said...

brc:

Ο αντίλογος σου είναι τα ειρωνικά σχόλια και η ταύτιση μου με την Πινδάρου; Προσπάθησα να σου εξηγήσω με ευγενικό τρόπο ότι δεν έχω καμία σχέση με τη Πινδάρου αλλά κάμνεις πώς δεν καταλαβαίνεις.

Και ποιος σου είπε ότι δεν έφτυσα τον Προδρόμου; Έξερες με κι εχτές;

Εμένα δεν με ενοχλούν οι θέσεις σου, ούτε και είπα τίποτα για σένα. Απλώς επέκρινα κάποιους που εσύ γουστάρεις. Εσύ έκαμες το θέμα προσωπικό με την ειρωνεία και τη συκοφαντία.

Σταρχεία μου said...

Τι σχέση έσιει το παρελθόν, όταν παίρνεις απόφαση για κάτι τόσο σοβαρό;
Επειδή οι ΕΔΗ είναι το μόνο κόμμα με ανωτερότητα στην Κύπρο θα τους κατηγορούμε κιόλας; Εγώ τους εκτίμησα ακόμα περισσότερο. Αποφάσισαν χωρίς να σκεφτούν το παρελθόν, αλλά το μέλλον. Αυτό δεν είναι εξευτελισμός. Αυτό είναι ανάταση. Έλεος πιον με τες ταπέλες!
Όποιος δεν είναι μνησίκακος, είναι ηλίθιος;

Anonymous said...

Την ανωτερότητα των ΕΔΗ που την είδες? Δεν σε καταλαμβαίνω. Μήπως εννοείς ότι είναι είδος προς εξαφάνιση.

Σοσιαλιστής

Σταρχεία μου said...

Ανωτερότητα είναι να αποφασίζεις όχι με κριτήριο ποιος σου φέρθηκε όπως ήθελες, αλλά με κριτήριο το ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καταλληλότερος.

Σταρχεία μου said...

Α! Συνήθως τα είδη προς εξαφάνιση α) είναι τα καλύτερα και β) επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα είναι αυθεντικά.

Anonymous said...

Πέ αλλό να για παρηγοριά

ΑΔΗΣΟΚ for ever

Banana Republic Cyprus said...

Φίλε Ίλλαντρε, κάτι κακεντρέχιες είχες πει ξανά για το Ακελ και τον Κατσουρίδη σε ένα άλλο άρθρο, που άσκησε κριτική το ακελ στο ΡΙΚ για την δημοσιογραφεία του. Κι εκεί έφερα αντίλογο, όχι σε προσωπικό επίπεδο, και πάλι έδειξες πως δεν αντέχεις κριτική. Οπόταν μη μου λες πως προσπαθώ να το ρίξω σε προσωπικό επίπεδο γι αυτό και πειράζεσαι.Λυπάμαι φίλε μου, αλλά προφανώς δεν αντέχεις κριτική. Αλλά ούτε εσύ με ξέρεις για να μου λες πως είμαι και συκοφάντης επειδή διαφωνώ μαζί σου! (άκουσον άκουσον) ΈΤσι προωθούμε την αλλαγή νοοτροπίας σε αυτό το τόπο;
Απορώ γιατί ψηφίζεις Κασουλίδη... τέτοιες νοοτροπίες κάποιον άλλον υποψήφιο χαρακτηρίζουν και όχι τον Κασουλίδη! Αλλά, αυτό είναι δικό σου θέμα. Υπόσχομαι να μην ξανασχολιάσω οτιδήποτ επάνω σε αυτό, μιας και ο χώρος εδώ δεν είναι ιδιοκτησία δική μας...

Noullis said...

@brc:

1. O xwros dame anhkei se olous osous symmetexoun.

2. Kanei pleon me thn A kai B odon. En tziai pame na kameoumen to "nicosia A-Z"

3. Pe tou, na doumen, pkoion 8'aprepe na pshfisei o Illantros?

Anonymous said...

@ Σταρχεία μου

Η Βιολογία άλλα διδάσκει. Τα είδη προς εξαφάνισιν ενεν τα καλλίττερα. Εν τα είδη που εν μπορούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους. Οι ΕΔΗ προφανώς ανήκουν σε τούτην την κατηγορίαν. Γιαυτόν τζιαι εξαφανιστήκαν. Εννα τους θωρούμεν στα μουσεία φυσικής ιστορίας.

Anonymous said...

Tassike,

“Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”! … Κι εσύ όντας σε τέτοια κατάσταση (πνικτική και αποπνικτική) υπερτονίζεις αρνητικά την απόφαση των ΕΔΗ για στήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Χριστόφια λες και αποτελεί νέο προπατορικό αμάρτημα (ενώ παράξενη, ύποπτη και εκ του πονηρού είναι οι απόφαση των ΕΥΡΟΚΟ-των για στήριξη Παπαδόπουλου λαμβάνοντας υπόψη τις αντίθετες, όπως τις διακηρύττουν, θέσεις τους για την Ομοσπονδία). Απομονώνεις την απόφαση αυτή από το υπόλοιπο πολιτικό γίγνεσθαι θεωρώντας πιθανό ότι πέτυχες λαβράκι για το οπλοστάσιο της Tassikis προπαγάνδας. Άνθρακες ο θησαυρός!

Τα διάφορα πολιτικά γεγονότα αγαπητέ Tassike, δεν εξελίσσονται και ούτε συντελούνται απομονωμένα από το υπόλοιπο πολιτικό γίγνεσθαι αλλά είναι διαλεκτικά συνδεδεμένα μεταξύ τους και είναι συνέχεια ή συνέπεια κάποιων άλλων προγενέστερων γεγονότων. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που οι ΕΥΡΟΚΟ-τες στηρίζουν σήμερα Παπαδόπουλο. Τούτο ήταν κάτι το αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη με την πολιτική “μη λύσης” του απερχόμενου Προέδρου.

Η τριμερής (που στην ουσία ήταν πολυμερής) όπως διαμορφώθηκε τον τότε καιρό, στέγασε 5-6 κόμματα και κομματίδια (το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους, την Έπαλξη του Χρυσοστομίδη και τους Ελεύθερους Πολίτες του Ττίμη), έπαιξε τον ιστορικό της ρόλο που ήταν (κατά τις δικές μου προσεγγίσεις) η αποτροπή της επανεκλογής Κληρίδη και η απομάκρυνση του Συναγερμού από την εξουσία. Αφού τούτο πέτυχε τώρα περνούμε στον επόμενο στόχο που είναι η εκλογή Ακελικού στην Προεδρία της Δημοκρατίας (στη προκειμένη περίπτωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια).
Διερωτάσαι, ρητορικά φυσικά: “…giati katebevei o xristofias stis ekloges?” Γιατί (μεταξύ πολλών άλλων επιχειρημάτων) τούτος ο τόπος δεν μπορεί τέλος πάντων να κυβερνάται μόνο και κύρια από την Δεξιά.

Όσο για την στήριξη των ΕΔΗ προς την υποψηφιότητα Χριστόφια έχω την άποψη πως τα πολιτικά γεγονότα πρέπει να τα κρίνουμε με πολιτικά κριτήρια και μέσα στις επικρατούσες συνθήκες και όχι με συναισθηματισμούς, πίκκα και φιλολογώντας περί αποστασιών, συνομωσιών και ακελοσυναγερμικών συνεργασιών, ως κάποιοι της προεδρικής φάρας συστηματικά πράττουν. Χαρακτηριστική είναι η εμετική και αήθης αρθρογραφία της ακατονόμαστου περιεχομένου φυλλάδας με το όνομα “ΠΟΝΤΙΚΙ” (ρεζιλεύει και το αντίστοιχο ελληνικό “ΠΟΝΤΙΚΙ”) καθώς και κάποιων δοκτοροπροφεσόρων στο “Φιλελεύθερο”.

18/10/2007 – 8:35 π.μ.

Anonymous said...

brc:

Εξακολουθείς να κάμνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Είχες πει "Βρέστε τα εκεί στην Πινδάρου πρώτα πριν αρχίσετε να φτύνετε στους μέχρι Σάββατο άξιους και καλούς συνεργάτες σας." Προσπάθησα να σου εξηγήσω δύο φορές ότι δεν έχω σχέση με την Πινδάρου και σε παρακάλεσα με ευγενικό τρόπο να μην με ταυτίζεις μαζί τους ή με κανένα άλλο. Αυτή είναι η συκοφαντία στην οποία αναφέρομαι. Αν είχες λίγη τσίπα θα αναγνώριζες το λάθος σου, αλλά φαίνεται ζητώ πολλά.

Καλά νάσαι.

Lexi_penitas said...

@ BRC και Ίλλαντρο. Οι αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο και η χρήση χαρακτηρισμών είναι το τελευταίο ζητούμενο τούτης της ιστοσελίδας. Δεν είναι θέμα ποιος το άρχισε και ποιος το συνέχισε. θέμα είναι να ξέρουμε που σταματούμε. Δεν κάνω ούτε το δικαστή ούτε το δάσκαλο. Απλά μια έκκληση να είμαστε πιο συγκρατημένοι. Και προ πάντων με πολιτικά επιχειρήματα και σεβασμό στο συνομιλητή μας.

Banana Republic Cyprus said...

Προφανώς είμαι ξετσίπωτος Ιλλαντρε (εκτός από συκοφάντης και είρωνας). Είναι ολοφάνερο πως δεν εννοούσα εσένα προσωπικά με την ιδιότητα πολιτικού αλλά τους υποστηρικτές του κασουλίδη γενικότερα. Που έσιη μούγια μουγιάζεται. Ωρες ώρες ξεχνώ πως ζω σε μια χώρα που η διαφορετική άποψη και η διαφωνία απαγορεύεται και ερμηνεύεται σαν "συκοφαντία". Οπως ξεχνώ πως ακόμη και κάποιοι-μερικοί από αυτούς που θέλουν αλλαγή, υιοθετούν τακτικές και μεθόδους παρόμοιες με τις μεθόδους της υφιστάμενης κατάστασης - κυβέρνησης. Περιμένω με αγωνία το επόμενο επίθετο.

Banana Republic Cyprus said...

Καλοπροέρετη η παρατήρηση σου φίλε ΛέξηΠένητα. Προσπαθώ όμως να βρώ ένα επίθετο προσβλητικό ή προσβλητικό χαρακτηρισμό που είπα για τον Ιλλαντρο και δεν βρίσκω. (εκτός κι αν το αστείο για την Κενεβέζου θεωρείται σαν προσβολή, οπόταν πάω πάσο) Απλά το αναφέρω διότι εκτιμώ πως ο μοναδικός δέκτης επιθέτων είμαι εγώ (συκοφάντης, είρωνας, αν έχω τσίπα κτλ) και προσπαθώ να απαντώ με διαφορετική προσέγγιση. Επειδή γίνεται συζήτηση και υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε δύο πρόσωπα, αναγκαστικά η αντιπαράθεση θα είναι σε προσωπικό επίπεδο, με την έννοια της ανταλλαγής προσωπικών απόψεων. Δεν θεωρώ πως ξέφυγα όμως. Απλά το σημειώνω.

Anonymous said...

Αααααααααααα, τώρα έγινε ολοφάνερο πώς δεν εννοούσες εμένα προσωπικά. Τι ηλίθιος που είμαι και δεν το κατάλαβα που την αρχή. Αλλά προφανώς έχω μούγια, για αυτό μουγιάζουμαι. Αυτό φαντάζομαι σημαίνει ότι είμαι κρυπτοπινδαρικός; Εξήγα μου το λλίον ρε brc επειδή είμαι λλίον φτανός τζι εν το κατάλαβα.

Αλλά άρεσεν μου που το ανήγαγες σε θέμα προσωπικής άποψης την οποία εγώ σου απαγορεύω να έχεις! Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ένας θεός ξέρει. Τη δαιμονοποίηση της αντίθετης άποψης φίλε μου την έκαμε επιστήμη ο Τάσσος Παπαδόπουλος με την υποστήριξη του φίλου σου του Χριστόφια. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή τη σχολή σκέψης.

Banana Republic Cyprus said...
This comment has been removed by the author.
Banana Republic Cyprus said...

Χαίρομαι που το διατυπώνεις και γραπτώς :) Ας τιμήσουμε όλοι λοιπόν αυτά που λέμε και γράφουμε, τι λές; :)
Και μια παρένθεση. Μήπως εννοείς πως έχω προσωπική φιλία με τον Χριστόφια; :) Αλήθεια, πως θα ένιωθες αν σου έδινα τώρα τις ίδιες απαντήσεις με αυτές που μου έδωσες εσύ; Ας μείνει ως εδώ το θέμα.

Σταρχεία μου said...

Ο/Η εδεκίτης είπε...

@ Σταρχεία μου

Η Βιολογία άλλα διδάσκει. Τα είδη προς εξαφάνισιν ενεν τα καλλίττερα. Εν τα είδη που εν μπορούν να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους. Οι ΕΔΗ προφανώς ανήκουν σε τούτην την κατηγορίαν. Γιαυτόν τζιαι εξαφανιστήκαν. Εννα τους θωρούμεν στα μουσεία φυσικής ιστορίας.

Ναι κουμπάρε μου, αλλά δεν υπάρχει μόνο η βιολογία σε αυτόν τον κόσμο. Τούτα να τα πεις στες φάλαινες της Ιαπωνίας που τες τζυνιούν σεν το πετρέλαιο. Πε τους "εν που είσαστε αδύνατες". Τζαι έσιεις δίκιο. Σε αυτό τον τόπο ξέρουμε ποιοι επιβιώνουν (επιπλέουν) καλλύττερα. Επειδή είμαστε σσιειρόττεροι που ζούγκλα.

Anonymous said...

Έχεις δίκαιο φίλε μου, εκτός από την βιολογία υπάρχει και το αλεξίπτωτο. Μεγάλος αλεξιπτωτιστής της πολιτικής ο Βασιλείου σας. Εγελάσετε μας και εδιαλύσετε το κόμμα.

ΑΔΗΣΟΚ for ever.