31.10.07

Έμεινε μας η τάτσα!

Πως η κυβέρνηση μας αντιδρά στη κίνηση της Βρετανίας να συνυπογράψει στρατηγικό συνεταιρισμό με την Τουρκία; Διαβάστε πως μας δουλεύουν!

Από τον κυπριακό τύπο: Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα αντίδρασης θα κλιμακωθούν. "Επαναλαμβάνω ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, πολύ λεπτό, έχει μεγάλες προοπτικές και διασυνδέσεις", εξήγησε, για να προσθέσει ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερότητα και ψυχραιμία "και όπως έχει ανακοινωθεί, κάθε ενέργεια όταν πραγματοποιείται θα ανακοινώνεται, εκτός αν κρίνουμε ότι μπορεί να είσαι πιο αποτελεσματικός, χωρίς δημοσιοποίηση".

Από την αγγλόφωνη εφημερίδα The London Greek News: No formal representations are being made by the government of the Republic of Cyprus in response to the Joint Partnership agreement signed by the heads of Turkey and Britain. Instead the foreign minister of the Republic of Cyprus Erato Kozakou-Markoullis is in Serbia on an official 2 day visit.

According to sources at the Cypriot High Commission in London the President of Cyprus has not dispatched any senior politicians to European capitals to potentially fend off further movements by the Turks to push for recognition of the pseudo state. The belief according to the Cyprus News Agency Nicosia "does not anticipate other countries to follow Britain’s example as regards the illegal regime in the Turkish occupied north of Cyprus".

Όλο το άρθρο εδώ

Η Ερατώ Μαρκουλλή, ακύρωσε την επίσκεψη της στη Μ. Βρεττανιά όπως ακύρωσε και την πραγματοποίηση του κυπρο - βρετανικού φόρουμ σαν αντίποινα. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Τζια ξέρετε κάτι. Οι Εγγλέζοι έσιει που τζιείνην την ημέρα που τη στενοχωρία τους τζοιμούνται με τες κλάτσες. Ακόμα ένα δείγμα της αντίληψης του Τάσσου για το πως αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους κρίσεις το έτος 2007

Άσχετο: Προς το παρόν αυτή η κυρία παραθερίζει στη Σερβία όπου πιθανότατα σφίγγεται να δόσει εξηγήσεις στη κυβέρνηση της χώρας για τα εκατομμύρια του Μιλόσεβιτς που έκαναν φτερά μέσω Κύπρου με την εμπλοκή του γνωστού δικηγορικού γραφείου. Τι είπατε; Φιλική χώρα η Σερβία; Κούνια που σας κούναγε...

13 comments:

Yiota said...

diladi me liga logia...rezilikia

Anonymous said...

@ lexi penitas

ate mana mou, pareta to computer dji ela da, enna vrasei to coctail sou.

Lexi_penitas said...

Συννεφκιάζει αμερικάνα μου, πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας...

Anonymous said...

sinnefkiazei sto kipristan, i majorka mia hara kero ehei.
pantws sovara, thelw na akousw pws sholiazoun tis sinepeies aftis tis mikris exelixis me tin Agglia oi tassikoi, k pedkia pls ohi ta gnwsta "oi egglezoi misoun mas, en pou tous edkivwxame pou damesa me tin EOKA (ne kala), en ehoume anagki kanena, zilefkoun mas pou ehoume magka proedro, oi PM tous en panta flwroi" klpes sahlamares.

the Idiot Mouflon said...

Και δεν έχουμε και μια Μόνικα ρε γα....

Anonymous said...

Η Ερατούλα θα πάει τελικά στην Αγγλία. Το άκυρο, ξε-άκυρο είπε ο Πάλμας, ο πλέον διαψευσμένος εκπρόσωπος ever. Αλλά, ναι, η τάτσα έμεινεν μας!

Anonymous said...

Μύθος #1
Για τη δημιουργία του Κυπριακού Προβλήματος φταίει η Αγγλία που έμπλεξε στο παιγνίδι τους Τούρκους (Τριμερής 1955) και η διαχρονική πολιτική της του "διαίρει και βασίλευε".

Μύθος #2
Η ΕΟΚΑ έδιωξε τους Εγγλέζους. Δηλαδή, "νενικήκαμεν"!

Μύθος #3
Για την κρίση του 1963 φταίνε οι Εγγλέζοι διότι ο Arthur Clark παραπλάνησε το Μακάριο.

Μύθος #4
Το 1974 οι Άγγλοι έκαναν πλάτες στους Τούρκους και τους άφησαν ανενόχλητους να κάνουν τα δικά τους.

Μύθος #5
Οι Εγγλέζοι είναι φιλότουρκοι και επιπλέον μας το κρατούν μανιάτικο που επαναστατήσαμε το 1955.

Εκτός από αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι και αδιόρθωτοι, είμαστε και αμπάλατοι!

Οι Εγγλέζοι είναι φιλο...εγγλέζοι. Απλά προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα μπροστά στην ανερμάτιστη δική μας πολιτική συμπεριφορά, διαχρονικά.

Το 1955-59 προσπάθησαν να ομαλοποιήσουν την κατάσταση αλλά εμείς θέλαμε Ένωση χθές. Μετά τις ιδέες Harding, το Σχέδιο Ratcliff, το Σχέδιο McMillan, ως αδήριτη ανάγκη μας προέκυψε η Ζυρίχη και το Λονδίνο, με τη σύμφωνη γνώμη, παρά το θέατρο, της ηγεσίας μας. η Απελευθέρωση-Αυτοδιάθεση-Ένωση, η Ατόφια Ένωση, θάφτηκε στο Λονδίνο το 1959 και στη θέση μας προέκυψε η δεσμευμένη δικοινοτική (ομοσπονδιακή) Κυπριακή Δημοκρατία.

Στη διαμόρφωση του Συντάγματος του 1960, συμμετείχαν οι φωστήρες ηγέτες μας (Κληρίδης, Τριανταφυλλίδης, Σουλιώτου, Τορναρίτης, Παπαδόπουλος κλπ). Αν οι Τούρκοι "επήραν μας στην βρύσην τζιαί φέραν μας άποτους" φταίνε οι Εγγλέζοι;

Η ηγεσία μας δεν άκουσε την Ελλάδα (επιστολή Αβέρωφ προς Μακάριο, Απρίλιος 1963) και επιχείρησε να αλλάξει το status quo. Συγγραφείς των 13 Σημείων οι κκ Κληρίδης, Παπαδόπουλος και σια. Η άτυπη διαβούλευση με τον Arthur Clark ήταν αρκετή για το Μακάριο "να τα σύρει ούλλα ίσια πάνω". Όταν τα εκάμαν λιλλίτσια, εχώνουνταν πίσω που τες κουρτίνες (π.χ Γιωρκάτζης) να μεν τους γυρίσει την ποιμαντορική ράβδο στο κεφάλι. Όμως, σαν στοργικός ποιμένας δεν τους απόλυσε. Μετά, κλάφτηκε της Αγγλίας να μας γλυτώσει. Και η κακιά αποικιοκράτης μας χάρισε όλο το κράτος (απόφαση Συμβουλίου Ασφαλείας 1964), το οποίο νέμονται οι έξυπνοι από τότε. Αυτό το κράτος που δεν θα υποβιβάζαμε σε κοινότητα το 2004. Εμείς οι βλάκες το χάψαμε. Τόσα άλλα μας φόρτωσαν, αυτό θα μας ξύπναγε;

Το 1974, ο Κάλαχαν σκίστηκε να γλυτώσει πρώτα τον Μακάριο και μετά εμάς. Π.χ το αεροδρόμιο Λευκωσίας δεν το κατέλαβαν οι Τούρκοι επειδή μόνοι μας τους ανακόψαμε. Οι Εγγλέζοι και τα Ηνωμένα Έθνη ήταν αλλού...Ο Kissinger όμως δεν είχε διάθεση να ανεκτεί άλλες "εξυπνάδες" και μας έκαψε κανονικά.

Πήραμε χαμπάρι τους αμπάλατους πολιτικούς εθνάρχες μας; Ναι καλέ, κηρύξαμε Μακροχρόνιο Αγώνα, υψώσαμε κάστρα και βάλαμε υποθήκες.

Βασικά, είμαστε αλλού ξημερωμένοι...και δεν μας βλέπω να συνερχόμαστε εγκαίρως...άσε που μετά το 2004 δεν υπάρχει περίπτωση ανάκτησης της οποιασδήποτε δυναμικής για λύση πέρα από λύση Taiwan...την εφαρμογή της οποία ενώ βιώνουμε καθημερινά, παίζουμεν πελλόν γιατί έτσι κοιμόμαστε καλύτερα.

Η κα Ερατώ θα πάει στο Λονδίνο τελικά. Καλές διακοπές να έχει κι ας πληρώνουμε οι ηλίθιοι. Αν και δεν της αξίζει αφού για το φίτσιο πούλησε τις προσωπικές της πεποιθήσεις και υποβάλλει το εαυτό της σ' αυτό τον απίστευτο καθημερινό εξευτελισμό.

Τελικά, είμαστε μόνο για το φίτσιο!

Τζιαί μεινεν μας τζιη τάτσα...

Ζάβαλλι...

Κωνσταντίνος

Anonymous said...

@ Σιαχούρας

Βάλω στοίχημα ότι είσαι απόφοιτος του English school ή εργάζεσαι στην Αγγλική πρεσβεία.

Sceptic Anonymous said...

@ Σιαχούρας

Ο πρώτος μύθος σηκώνει πολύ συζήτηση, πάρα πολύ.

Και ο πέμπτος μύθος έχει μια γερή δόση αλήθειας. Κάποιος καθηγητής είπε ότι το ζενίθ των Ελληνο-Βρετανικών σχέσεων ήταν όταν ο Βύρωνας επολέμησε στο Μεσολόγγι. Από τότε τραβούν κατηφορική πορεία.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών Μακαρίου - Χάρντιγκ οι Βρετανοί ενημέρωναν τους Τούρκους τακτικά και είχαν μεγάλη ένοια να μην δυσανασχετήσουν την Άγκυρα. Τούτο δεν το λέω εγώ, αλλά τα έγγραφα του Φόρεϊν Όφις.

Εξορίσαν τον Μακάριο, τάχα για να βρεθούν μετριοπαθείς να συζητήσουν μαζί τους. Αποτέλεσμα, εκτός που όλος ο κόσμος εστράφηκε εναντίον τους, ακόμα και οι ΗΠΑ, αυξήθηκε η βία και φυσικά δεν εβρέθηκε κανένας να συνομιλήσει μαζί τους. Στο τέλος έπρεπε να τον αφήκουν, επειδή εκαταλάβαν το λάθος τους.
Το σύνταγμα Ράντκλιφ συνοδευόταν με την δήλωση Λέννοξ Μπόυντ που προνοούσε καθαρά διπλή αυτοδιάθεση - δηλαδή διχοτόμηση.

Είτε σου αρέσκει είτε όχι, οι Βρετανοί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το τι έγινε στην Κύπρο.

Δεν είναι μύθος ότι πολλές φορές η Βρετανία εφάρμοζε πολιτικές που εκαταντούσαν μπούμερανγκ. Η μεροληπτική αντιμετώπιση Ε/Κ και Τ/Κ, η άρνηση τους ότι οι Ε/Κ πράγματι εθέλαν ένωση. Η μανία τους για την δήθεν στρατηγική αξία της Κύπρου - σε ποιο πόλεμο δηλαδή η Κύπρος ήταν χρήσιμη; Ακόμα και στο Σουέζ, εχρησιμοποιήσαν την Μάλτα κυρίως και η Κύπρος είχε μόνο βοηθητικό ρόλο.

Για διχοτόμηση πρώτοι οι Βρετανοί εμιλήσαν, στο κάτω κάτω την δουλειά ξέρουν την καλά - Ιρλανδία, Παλεστίνη, Ινδία.

Εκάμαμε και εμείς τα λάθη μας και πολλές φορές τούτο που μας πνίγει το δίκαιο μας είναι φορτικό. Αλλά να μην πάμε στο άλλο άκρο και να λέμε ότι η Βρετανία δεν έχει και αυτή τις ευθύνες της για την κατάσταση στην Κύπρο και για το γεγονός ότι εκαταφέραν να εξισώσουν το 18% του πληθυσμού με το 80%.

Anonymous said...

Ευτυχώς έχουμε τον ψυχίατρο που τους ψυχολογεί όλους αμέσως.

Εκφράζεις διαφορετική άποψη; Είσαι πουλημένος. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου - Δημήτρη Χριστόφια.

Aceras Anthropophorum said...

Αγαπητέ σκέπτικ,

συμφωνώ με αυτά που λαλείς για την στάσην των εγγλέζων, το πρόβλημαν όμως που τίθεται είναι αν είναι οι Εγγλέζοι που έχουν ευθύνη για την δική μας ανικανότητα να καθορίσουμε εθνικά όνειρα που μια μέρα να μας οδηγούν σε ευτυχία αντί σε καταστροφή. Ότι οραματιστήκαμεν μέχρι σήμερα αποδείχτην εκ των υστέρων ο λάκκος μας. Ίσως η ένταξη στην ΕΕ να είναι το πρώτον εθνικόν όνειρον που επραγματοποιήθηκεν τζαι (ακόμα;) δεν έφερεν κάτι πολλά κακόν.

Το ότι το 80% εξισώθηκε με το 20% είναι που την κκελλέν μας τζαι μόνον, (τους εγγλέζους να τους αφήσουμεν ύσηχους, τζαι ένας θεός ιξέρει πόσον τους αντιπαθώ). Στην ομοσπονδίαν οδηγηθήκαμεν τα πράματα από μόνοι μας που την στιγμή που δεν αναγνωρίσαμεν λόγο στο 20% για το εθνικό μέλλον της χώρας που τους εγέννησεν. Δεν μπορείς να θέλεις ένωση με την Ελλάδα άμα έχεις 20% μουσουλμανικόν πλυθισμό. Πώς να το κάμουμεν δηλαδή. Αν ήσουν εσύ τουρκοκύπριος ήταν να θέλεις; Τζαι όπως τζαι να το κάμουμεν, άμαν έχεις 2-5% μειονότηταν μπορείς να της πείς "βρίξε τζαι πέρασε". Άμαν έχεις 20%, δεν έχεις την δύναμην να της επιβάλεις έτσι πράμαν. Τζαι η Τουρκία να μέν ήταν δίπλα, με την συμπεριφορά μας σαν εθνική "πλειονότητα", αν δεν είχαμεν εισβολήν, ήταν να έχουμεν αντάρτικον, τρομοκρατία τζαι άλλα διάφορα που εφαρμόζει μια σημαντική μειονότητα όταν δεν την λοαρκάζεις. Η ομοσπονδία έγινεν αναγκαιότητα που την στιγμήν που εμέις εσυμπεριφερτήκαμεν σαν αφέντες του τόπου. Η μόνη επιλογή που μένει στην μειονότητα σε έτσι συνθήκες είναι να παλέψει με ότι μέσα διαθέτει είτε για την αυτονομία/απόσχιση, είτε για την πολιτική ισότητα, είτε ακόμα τζαι για να εξουσιάσει τζείνη την πλειοψηφίαν τζαι να γινεί με την σειράν της αφέντης. Τζαι τα τρία σενάρια εσυνέβησαν σε άλλες χώρες.

Η αριθμητική υπεροχή σε ψήφους είναι legitimation της επιβολής εξουσίας από τους πολλούς προς τους λίγους όταν τζαι μόνον όταν οι λίγοι έχουν δικαίωμαν να αγωνιστούν για να πείσουν μέρος των πολλών ότι έχουν δίκαιο τζαι να γίνουν τζείνοι με την σειράν τους πλειοψηφία. Υπάρχει δηλαδή ο όρος ότι οι ανθρώποι συναρθρίζονται arbitrarily για να δημιουργήσουν μιαν πλειοψηφίαν ή μιαν μειοψηφίαν. Όταν μιά πλειοψηφία είναι μόνιμη, βασισμένη σε έναν σταθερόν χαραχτηρηστικόν των ανθρώπων που την αποτελούν, τότε δεν είναι μέσον για την λειτουργία της ελευθερίας. Είναι σκλαβιά για την εσαεί μειοψηφία. Εκτός αν η πλειοψηφία δείχνει μεγάλο σεβασμό προς την μειοψηφία τζαι εφαρμόζει όχι την απλή δημοκρατία αλλά την ιδεώδη δημοκρατία του Condorcet. O Condorcet εθεώραν πιό ανθρωπιστική μιά δημοκρατία όπου "έναν βίτσιον της πλειοψηφίας γίνεται νόμος για την μειοψηφίαν εκτός όταν η μειοψηφία είναι -trop nettement opposée". Τωρά μετάφρασε "trop nettement opposée". Πες "εκτός αν η μειοψηφία αντιτίθεται απερίφραστα". Βούρα έβρε τωρά πως θα καθορίσεις ότι η μειοψηφία αντιτίθεται απερίφραστα. Ίσως ναν τζείνον που οριοθετείται κάπως που μιάν ομοσπονδία.

Η πολιτική ισότητα τζαι η ομοσπονδία επαρέμεινεν το πιό λογικό πολίτευμα που μπορεί να κατοχειρώσει την ελευθερίαν του ατόμου στην Κύπρον λόγω της στάσης της πλειοψηφίας τζαι όι ούτε λόγω των εγγλέζων, ούτε της λόγω της μειοψηφίας. ~Που την ώραν που ο ελληνοκύπριος εθεώρησεν νόμιμον να θέλει Ένωσην γιατί είναι 80%, άνοιξεν τον τάφον του πολυεθνικού ενιαίου πολιτεύματος. Αν είμαιστεν δηλαδή 50% έλληνες τζαι 50% Τούρτζοι τί έπρεπεν να γινεί; Να καρτερούμεν να γεννηθεί ένας παραπάνω έλληνας για να φκάλουμεν πλειοψηφίαν τζαι να δικαιούμαστιν Ένωσην; Τζαι αν μιά τουρκάλλα έφκαλλεν διπλάρκαν ήταν να δικαιούνται να τουρτζιέψουν τον τόπον;

Από την στιγμήν που θεωρούμεν την ομοσπονδίαν τζαι την πολιτικήν ισότηταν αν μιάν αδικίαν που αποδεχούμαστιν λόγω της κατοχής, τα βάσανα μας σαν λαός δεν ήβραν ακόμα την νάκραν τους.

Ζάβαλλι μου, λαλεί τζαι ο Κωνσταντίνος. Η καλύττερα ζάβαλλι σας διότι εγώ έκοψα έξω τζαι δεν θα χρειαστεί να βουρήσω σε καμιάν πρεσβεία να γλυτώσω το τομάρι μου στον επόμενον πόλεμον που θα κυρίξουν οι πλειοψηφίες ή οι μειοψηφίες για να κατοχυρώσουν τα "δίκαια" τους.

Sceptic Anonymous said...

Ξεχνούμε το ιστορικό πλαίσιο νομίζω. Το 1915 όταν η Βρετανία έταξε την Κύπρο στην Ελλάδα υπό τον όρο η Ελλάδα να συμμαχήσει με τις δυνάμεις του Εντάντ δεν είχε Τ/Κ στην Κύπρο;

Δηλαδή οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα μόνο όταν μας συμφέρει;

Το άλλο δεν ήταν 20% οι Τ/Κ, ήταν 18% και με επίσημα στατιστικά μάλιστα. Υπάρχουν και Αρμένιοι στην Κύπρο, Μαρονίτες και διάφορες άλλες κοινότητες που εξηγούν το υπόλοιπο 2%.

Και διαφωνώ ότι αν δεν ήταν η γεωγραφική θέση της Τουρκίας και η διπλωματία της Βρετανίας δεν θα γίνόταν ένωση. Η Κρήτη με πιο ψηλό ποσοστό μουσουλμάνων και ενώθηκε με την Ελλάδα. Φυσικά εγίναν και έκτροπα στην Κρήτη.

Όμως το θέμα είναι ότι οι Τ/Κ χωρίς την βοήθεια της Τουρκίας, της οποίας έδωσε θάρρος και αφορμή η Βρετανική διπλωματία δεν είχαν την δύναμη να αντιδράσουν.

Τωρά εν να μου πεις τούτο εν σωστό;

Που την άλλη όμως δεν θα μπορούσαν οι Τ/Κ να ζήσουν σε μια Κύπρο που ήταν μέρος της Ελλάδας, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ο Τ/Κ πληθυσμός δεν αποτελούσε πλειοψηφία σε κανένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Κύπρου. Μειονότητες πάντα θα υπάρχουν και σχεδόν καμιά χώρα δεν έχει ομογενή πληθυσμό.

Στην Δ. Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα; Και παρ' όλα τα προβλήματα που υπάρχουν συγκριτικά με τις μειονότητες της Τουρκίας (ειδικά Κούρδους και Έλληνες της Κων/πολής) ευημερούν.

Προφανώς αν ήταν 50-50 η αναλογία του πληθυσμού έπρεπε να ήταν άλλη η αντιμετώπιση.

Τωρά αν ήμουν Τ/Κ, το πιο πιθανόν να μην ήθελα την ένωση με την Ελλάδα. Αλλά όπως είπε και ο Φόλεϋ ο εκδότης της Τάϊμς οφ Σάυπρους και οι πλειοψηφίες έχουν δικαιώματα.

Φυσικά σήμερα ισχύουν άλλα δεδομένα και εννοείται ότι η δεν υφίσταται πλέον οποιαδήποτε σκέψη για ένωση. Και φυσικά κάποιο είδος ομοσπονδιακού / συνομοσπονδιακού μοντέλου είναι η λύση για το Κυπριακό.

Τωρά αν είναι οδυνηρός συμβιβασμός, μπορεί για κάποια άτομα να είναι, αλλά δεν είναι λόγος να τους κατηγορούμε. Υπάρχουν άτομα που εμεγαλώσαν με το όραμα της ένωσης και μέσα σε δυο γενιές, εκεί που εξεκινήσαμε για ένωση εκαταλήξαμε στην διχοτόμηση. Χρειάζεται χρόνος για να επωλουθούν οι πληγές και δεν μπορούμε τόσο απλά να διαγράψουμε την συναισθηματική και ιστορική διάσταση του προβλήματος.

Aceras Anthropophorum said...

Κοίταξε σκεπτικέ, εγώ δεν υπερασπίζομαι τα δικαιόματα της μειοψηφίας. Νομίζω τα υπερ-υπερασπίζεται που μόνη της τζαι το πρόβλημαν είναι ότι άμαν δώσεις σιοινίν του χωρκάτη φκάλλει τζαι το παλλούτζιν. Συμφωνώ μαζύ σου ότι τζαι η πλειοψηφία έσιει δικαιώματα τζαι σε τούτον το μπλογκ μιλούμεν ακριβώς πως θα τα υπερσπιστούμεν που μας τα εκαταγάμησεν η κατοχή.

Αυτόν που κρίνω τζαι κατακρίνω τους προγόνους μας είναι ότι στα θέλω τους δεν εχώρεσεν η μειοψήφία, δεν υπολογίσαν σωστά την ζημιάν που θα εμπορούσεν να κάμει εν δεν ήταν ευκαριστημένη τζαι μερικοί που αυτούς, όταν ενοχληθήκαν που την αντίδρασην, ήταν έτοιμοι να την ξορατίσουν όπως εκάμαν τζαι οι Κρήτες. Ο παςhπιστολάρης εοκα-αλφα-βητατζής του χωρκού μου, άμαν πιεί τζαι μεθύσει τραουδά το τραούδιν του Ξιλούρη "Πότε θα κάνει ξαστεριά" τζαι την ώραν που λαλεί ότι θα πιάσει το ντουφέκιν του να κάμει μάνες δίχα γιούς ψία τζαι χύνει.

Οι μειοψηφία της θράκης δεν νομίζω να είναι ευτυχισμένη στην Ελλάδαν. Το ότι όμως εν πολλά μικρή κάμνει την να βρίσσει να περάσει. Επιμένω ότι δεν είναι το ίδιον να έσιεις 3% ή 18%. Το !8% έχει παραπάνω δύναμην να χέσει μέσα στην τηάνισην τζαι να ξιμαρίσει το φαΐν. Τζιαμέ είναι το πρόβλημαν τζαι σε τζείνους που δέχουνται να σέβουνται την άποψην της μειοψηφίας, τζαι σε τζείνους που δεν την δέχουνται.

Συμφωνούμεν επίσεις ότι το πρόβλημαν εν συναισθηματικόν. Για αυτόν λαόννουμαι τζαι γράφω αυτά τα σχόλια. Διότι νομίζω ότι η κρίση εν πιό καλός σύμβουλος παρά το συναίσθημαν. Τζαι δυστυχώς οι πολιτικοί τρέφουν το συναίσθημαν για να το κεφαλαιοποιούν σε ψήφους.