15.10.07

No More Anonymous

It's easy. When you post a comment, you have the choice of any name or paratsoukl under the 'Other' option in the comment template. Anonymous posters have 2 days, as of now, to choose a name - any name. After that their comments will be deleted.

Also, I wish to state that I personally consider all TaSSos supporters to be deranged, unstable and odious. Having said that, I want them to rest assured that they have my empathy and a touch of sympathy. Especially as they seem to have already endured the pain associated with undergoing a lobotomy.

Instead of anonymous, people who comment have a number of choices. For instance Onan would be a great name to adopt if one wants to go oooooon and ooooon about the verdammt Annan plan.

Think, people.... THINK!!!

....or watch CyBC without feeling embarassed.

16 comments:

Ρίψασπις said...

Easy on the editorial decisions, there are other people contributing to this blog.

Lexi_penitas said...

Νούλλη αλαβρά μάνα μου. Είπαμε να βάλουμε λίγη τάξη. Μεν το παρακάμουμε...

Οι αναγνώστες παρακαλούνται να χρησιμοποιούν ΠΑΝΤΑ ψευδόνυμο για ευκολύνεται η συζήτηση. Νομίζω να κάνεις edit το tab του comment μέσα στο dashboard και να το γράψεις με μεγάλα γράμματα να το βλέπουν όλοι. Τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε ότι δεν γίνεται συζήτηση με 3-4 ανώνυμους σε ένα ποστ;

Anonymous said...

Γιατί Νούλλη δεν αντέχεις και δε σέβεσαι την πλειοψηφία; Επειδή είναι ηλίθια, συντηρητική, αμπάλατη, οπισθοδρομική και αυτοκαταστροφική;

Hello?
This is Cyprus!
It never ceases to amaze you!

Accept it and you will get along better...

ΤαΣΣοΣ five more years!

Αμήν!

Και για να μη ξεχνούμε τον αγώνα:
Δεν Ξεχνώ!
Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια!
Όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους!

Σιαχούρας

Anonymous said...

Noullis,

Τελικά όταν δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική, να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, ή να συζητήσουμε μέσα σε κάποια κοινώς αποδεκτά πλαίσια, και όχι απλά να προβάλλουμε την άρνηση μας γράφοντας ότι μας κατέβει στο κεφάλι προχωράμε και σε τρικ και μοντάζ με φωτογραφίες για να γελοιοποιήσουμε κάποιους πολιτικούς που δεν τους πάμε και δεν μας είναι συμπαθείς! Η πενία (της γλώσσας) τέχνας κατεργάζεται (και επεξεργάζεται)! ΘΡΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Αν η πολιτική και οι πολιτικοί είναι αντίστοιχα απαξιωτική και απαξιωτικοί, ας μην ασχολούμαστε επιτέλους μαζί τους και ας αφήσουμε τους λίγους και τους εκλεκτούς να αλωνίζουν στον πολιτικό χώρο.

Στο blog τείνει να αναπτυχθεί ένα είδος δυσμενών διακρίσεων (ρατσιστικών και φασιζουσών θα τις ονόμαζα), έναντι εκείνων που έχουν μια διαφορετική άποψη από αυτή της κυρίαρχης κάστας του blog! Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρου του οποιουδήποτε Παπαδοπουλικού, Τασσικού, Εδεκίτη και λοιπά, (ούτε και του διαβόλου θα τον κάνω!), διερωτούμαι γιατί τόση επίθεση αφού αποζητάτε το διάλογο; Αυτοί (με την διαφορετική άποψη) είναι αντίπαλοι, μια και βρίσκονται στην αντίπερα όχθη (αυτή είναι τελικά η απέναντι όχθη της “άλλης όχθης” του Νικόλα Κυριάκου;); Σκοπός του blog δεν είναι η συζήτηση και κατάθεση ιδεών, θέσεων και απόψεων επί παντός επιστητού; ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!

Και δυο λόγια για την ανωνυμία:
1. Είναι δικαίωμα των users και των bloggers να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο (να παρουσιάζονται ανώνυμα) για την ασφάλεια τους από διάφορους κινδύνους που ενυπάρχουν στο διαδίκτυο.
2. Η χρήση ψευδώνυμου (nickname) δεν κάνει τον οποιαδήποτε user επώνυμο. Απλά δεν δημιουργείται σύγχυση ποιος είναι ποιος όταν πολλοί παρουσιάζονται με το nickname anonymous. Μόνο σ’ αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου! Για να είναι πιο συσταρισμένα τα messages. (Ακόμα τα μηνύματα θα ήταν προτιμότερο να αριθμίζονταν και επίσης η ώρα αποστολή τους να αναγράφεται στο πάνω μέρος του μηνύματος).
3. Επίσης έχω την άποψη ότι δεν θα είναι σωστό και δίκαιο τα anonymous μηνύματα να διαγράφονται μετά από δύο μέρες. Νομίζω ότι είτε δεν πρέπει να αναρτώνται καθόλου είτε αν αναρτηθούν να παραμένουν όσο καιρό παραμένουν και τα άλλα μηνύματα. Η ανάρτηση τους και το περιεχόμενο τους μπορεί να προκαλέσουν σχόλια και συζητήσεις και έτσι δεν θα είναι δίκαιο για κάποιο που διαβάζει τα σχόλια στην συζήτηση (και για αυτόν ακόμα που έγραψε τα σχόλια) να μην υπάρχει το σχολιαζόμενο κείμενο.
4. Ούτε και η χρήση κανονικού ονόματος μας κάνει επώνυμους είτε γιατί οι πλείστοι δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας είτε γιατί δεν είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιούμε το πραγματικό μας όνομα.

Lexi_penitas,

1. Καταρχήν, σου έχω υποσχεθεί μια απάντηση για διάφορα ζητήματα που έχεις θίξει, όμως επειδή το post στο οποίο μιλούσαμε έχει ήδη αρχειοθετηθεί θα προσπαθήσω να το κάνω κάπου αλλού …
2. “ …Νομίζω να κάνεις edit το tab του comment μέσα στο dashboard …”…

Επειδή αυτά είναι αλαμπουρνέζικα για μένα επιτρέπεται να ρωτήσω πως μπορούμε να γράφουμε εδώ με πιο έντονα ή με πιο μεγάλα γράμματα ή σε άλλη γραμματοσειρά; Για να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο …

15/10/2007 – 2:10 μ.μ.

Υ.Γ. Δεν κατέστη δυνατή η αποστολή του μηνύματος! Μήπως μας μπλοκάρατε;
15/10/2007 – 2:19μ.μ.

Υ.Γ. 15/10/2007 - 9:36 μ.μ.: Νέα προσπάθεια αποστολής του μηνύματος.

Sceptic Anonymous said...

Χάνεις την ώρα σου Anef_plaisiwn ο Νούλης είναι υπεράνω όλων. Κριτικάρει χωρίς να δέχεται κριτική, έχει άποψη χωρίς να αποδέχεται την άλλη άποψη, μόνο αυτός σκέφτεται οι υπόλοιποι προφανώς δεν έχουν αυτό που ο ίδιος αυτάρεσκα ονομάζει κριτική σκέψη, μόνο αυτός κατέχει, οι υπόλοιποι είμαστε πάνω-κάτω βλάκες σύμφωνα με τα γραφόμενα του.

Anonymous said...

@Anef + σκεπτικ

Παιδια και αν ο Νουλλης κανει κριτικη και την δεχεται απλα εχει υοθετηση εναν τραβηγμενο και αρκετα ειρωνικο τροπο γραφης? και μαλιστα ειναι ετοιμος να δεκτει κριτικην με αντιστοιχο τροπο γραφης χωρις να θυμωνει οπως εσεις νομιζεται?

Αυτον το ενδεχομενο δεν υπαρχει?

Lexi_penitas said...

Νομίζω αδικούμε το μπλογκ αν για 2-3 μοντάζ και κανένα "τραβηγμένο" άρθρο μηδενίζουμε τον αρκετά σοβαρό διάλογο που γίνεται. Βρείτε μου αλλού μπλογκ ή φόρουμ που να γίνεται συζήτηση έστω υποφερτού επιπέδου για τις εκλογές.

@Νουλλή. Ξαναλαλώ σου βάρτη μάππα λλιο χαμαί. Αμα θέλεις εκτόνωση φακκα ένα γυρό που το "Στραβάρα μας"

@Ανευ: Για σκουρα γράμματα
κείμενο
για πλάγια κείμενο

Για σκούρα: Επειδή εθθα σου δείξει ΗΤΜL αν το εφαρμόσω θα προσπαθήσω να σου εξηγησω. Βάλλεις μεσα σε 2 αγλύλες ποτούτες <> το αγγλικό γράμμα b τζιαι συνεχίζεις χωρίς διάστημα με το κείμενο που θέλεις να σκουρίνεις. Μετά χωρίς διαστήμα ξαναβάλλεις μεσα σε 2 νέες αγκύλες <> την κάθετο και το b δηλ /b. Εννα φκάλει το κείμενο σου σκούρο όπως εμένα πιο πάνω.

Για πλάγια αντικαθιστάς το b με το i

Anonymous said...

Προς axl (για μήνυμα 15/10/2007 – 22:49):

Ερωτήματα υποβάλλεις ή υποβάλλεις ότι αυτή είναι η τακτική του Noullis;

Προς Lexi_penitas(για μήνυμα 16/10/2007 – 01:13):

Σ’ ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα bold και τα italic.
Όμως ο Noullis για να κάτσει την μάππαν χαμαί πρεπει να είναι τζιαι φούρπος για μάππατζιης!

16/10/2007 – 4:30 μ.μ.

Anonymous said...

Προς Noullis, δεσπότη του οίκου (blog) τούτου:

Δέσποτα,

Παρακαλώ γονυπετώς, φέρ’ ειπείν να πούμε, όπως δεχτείτε τις ταπεινές και ειλικρινείς μου απολογίες καθώς και τη συγνώμη μου, για την αψυχολόγητη ενέργεια μου να σχολιάσω με κακεντρέχεια και μάλιστα εντός του υμετέρου οίκου πράξεις (το φωτομοντάζ με τον Περδίκη) και λεγόμενα σας. Ήμαρτον δέσποτα και παρακαλώ για έλεος. Δεν θα το ξανακάνω!

Όμως, φέρ’ ειπείν να πούμε, πάταξον μεν άκουσον δε τους λόγους για τους οποίους προέβην σ’ αυτήν την επονείδιστο πράξη, η οποία αναγνωρίζω μετά λύπης μου ότι σας εξέθεσε τα μάλα και ανεπανορθώτως σε γνωστούς και φίλους bloggers.

Το ατόπημα μου τούτο, φέρ’ ειπείν να πούμε, οφείλεται:

1. Στην κεκτημένη κακιά (ομολογώ) συνήθεια μου να σχολιάζω και να κρίνω (εγώ ο αδαής σε σύγκριση με σας), αυτά που θεωρώ ως λανθασμένα ή κακώς έχοντα. Τούτη την έξη την απέκτησα μετά από συστηματική πλύση εγκεφάλου που δέχτηκα από κάποια υποκείμενα που για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς μου εμφύτεψαν στο μυαλό πως πρέπει νάμαι ενεργός πολίτης να ενδιαφέρομαι και να συμμετέχω στα κοινά, να μελετώ (δηλ. να γηράσκω αεί διδασκόμενος), να σχηματίζω άποψη (και να την εκφράζω) για ότι τεκταίνεται γύρω μου και για να μην πιάνομαι και κορόιδο.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ!

2. Λόγω των περιορισμένων πλέον δυνατοτήτων των εγκεφαλικών μου κυττάρων και κατά συνέπεια, φέρ’ ειπείν να πούμε, και της πτωτικής τάσης του δείκτη του IQ μου, δεν μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω σωστά τα γραφόμενα σας και να αντιληφτώ ότι η μηδενιστική, ισοπεδωτική και εριστική ειρωνεία σας γίνεται … καλοπροαίρετα και στοχεύει στην αφύπνιση των μαζών αλλά και σε απαντήσεις από άλλους bloggres στο ίδιο στυλ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ! (Ευτυχώς που έκανε μια παρέμβαση ο axl με το μήνυμα του ημερομηνίας 15/10/207 – Ώρα 22:49 στο post για τους anonymous και με τες επεξηγήσεις που έδωσε έστω και υπό μορφή ερωτήσεων, έβαλε τα πράματα στη θέση του, διαφορετικά θα συνεχιζόταν η παρεξήγηση).

3. Παρ’ όλο που, φέρ’ ειπείν να πούμε, δηλώνω αριστερίζων, και θα έπρεπε φύσει και θέσει να διαπνέομαι από μια επαναστατική οργή και διάθεση να τα … “σύρω ούλλα ίσσια πάνω δηλ. να τα πουκουππίσω τζιαι να τα κάμω λιλλίτσια” … εν τούτοις διακατέχομαι ακόμα από μικροαστικά σύνδρομα και συμβατότητες που δεν μου επιτρέπουν να δω πιο μακριά και ότι μέσα από την δική σας ισοπεδωτική κριτική στάση απέναντι σε όλους και όλα καθώς και μέσα από την αθυροστομίας σας κρύβεται μια ιδιόμορφη επαναστατικότητα που στόχο έχει να συντρίψει τα κατεστημένα. ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!

4. Επειδή εγιώ (εγώ) είμαι που χωρκόν (χωριό) τζιαι χαρακτηρίζομαι που μια χωρκατίλα και αξεστοσύνη τόσο στους τρόπους όσο και στην ομιλία και συμπεριφορά εισέβαλα απρόσκλητος εντός του οίκου σας ως “χωρκάτης που άμα του δώσεις σσιοινίν εν να ‘φκεί με τις πο(δ)ίνες πασ’ το κρεβάτι”! ΕΙΜΑΙ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ! Γι’ αυτό και σε ένδειξη μεταμέλειας δεν θα πω οτιδήποτε άλλο για σας. Ούτε ότι σκέφτηκα πως κάποτε μπορεί να σας φταίνε και τα ρούχα σας και να τρώγεστε και με τον εαυτό σας!

5. Τέλος, φέρ’ ειπείν να πούμε, και ένεκα της ήδη αναφερθείσας μειωμένης μου αντίληψης αλλά και της δεδομένης χωρκατίλας μου, δεν αντελήφθην ότι κινούμαστε σε διαφορετικά πνευματικά επίπεδα. Είμαι και του λόγου μου καλό κουμάσι! Καθόλου δεν έλαβα υπόψη το αξίωμα ότι “δύο μεγάλα πνεύματα μπορεί να συναντηθούν, ενώ ένα μεγάλο (όπως το δικό Σας) και ένα μικρό (όπως το δικό Μου) ουδέποτε!”
ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΚΑΤΟΣ!

Γι’ αυτό, φέρ’ ειπείν να πούμε, αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου για την αλόγιστη και καταδικαστέα πράξη μου! Και επειδή η ανάληψη ευθυνών δεν πρέπει να είναι μόνο λεκτική αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή και συνέπειες δηλώνω ότι δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας! Στην ουσία με τα λεγόμενα σας δεν θα ξανασχοληθώ, εσείς όμως καλά να είστε!

Και πάλι ζητώ ταπεινά συγνώμη για το χώρο που κατέλαβε το μήνυμα μου και το χρόνο που χάσατε για να το διαβάσετε!

Anef_metameleias

16/10/2007 – 10:01 μ.μ.

Υ.Γ. Αυτό το μήνυμα θα αναρτηθεί σε δύο post γιατί έχει σχέση και με τα δύο!

Anonymous said...

Αnef_mian matsan diafοra

Υποβαλλω οτι νομιζεις εσυ.

Τεσπα,

Θα το παιξω large και θα σου απαντησω

Δεν ξερω, δεν ειμαι ο Νουλλης και δεν τον γνωριζω για να ξερω πως σκεφτεται. Οπως δεν ξερω πως σκεφτεσε εσυ. Και αν αυτα που γραφεις ειναι ειρωνικα ή αν εχεις καταπει κανενα μπαστουνην.

Το καθε πραμαν που γραφεται δικαιουσε να το καταλαμβαινεις οπως θελεις.

Ειμε της σχολης πως δικαιουσαι να λες οτι θελεις, να ειρωνευσε, να κριτικαρης να μιλας σοβαρα να λες μαλακιες ακομα και να βριζεις.

Μαλιστα δικαιουσε να το κανεις πρωτος εσυ χωρις να περιμενεις καποιον να σου το κανει πρωτος αυτος.

Αμαν μου πει ο αλλος γιατι μου φωναζεις ρε εγω εφωναξα σου μπαινω κοτσινα. (nice color)

Γιατι ποιος εισε ρε που εσυ δικαιουσε να μου φωναξεις πρωτος και εγω δεν δικαιουμε?

Απο εκει και περα μπορει να μπουν κανονισμοι που τους διαχειριστες. Μονον αυτους τους κανονες εισε υποχρεως να ακολουθεις, Διαφορετικα μεν μπαινεις η και αν μπαινεις μπορει να σε διαγραφουν.

Noullis said...

@anef:

perastika

Anonymous said...

axl,

Θα το παίξω κι εγώ extra large και θα σου ανταπαντήσω:

1. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα παρακολουθώντας τα γραφόμενα σου βρίσκω πολλά σημεία σύγκλισης.
2. Τι πάει να πει “…εχεις καταπει κανενα μπαστουνην…”; Είμαι και ολίγο τι άσχετος με την νέα νεοελληνική.
3. “Το καθε πραμαν που γραφεται δικαιουσε να το καταλαμβαινεις οπως θελεις.” Στα λεγόμενα μας όντως μπορεί να δοθούν διάφορες ερμηνείες: Μονοδιάστατες, δισδιάστατες, τρισδιάστατες (όπως η Αγία Τριάδα) ή πολυδιάστατες. Παίρνουμε όποια μας αρέσει, όποια μας φατσάρει, όποια μας βολεύει και συμφέρει ή αυτή που ο συγγραφέας προσπαθεί να μεταφέρει δια της μεθόδου της υποβολής.
4. Εγώ είμαι της σχολής ότι όταν γράφουμε, (είτε ‘γω, είτε εσείς), κάτι δημόσια που μπορεί να διαβαστεί από τον οποιοδήποτε, τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και κριτική για ότι γράψαμε. Κριτική με οποιοδήποτε τρόπο γιατί δεν ξέρουμε πως θα δεχτεί ο άλλος τα γραφόμενα μας – μόνο οι δημοσιογράφοι έχουν την απαίτηση να είναι στο απυρόβλητο. Όλα (τα γραφόμενα και λεγόμενα μας) είναι υπό κρίση και κριτική. Αν τώρα αυτά που γράφουμε είναι σοβαρογραφήματα, ειρωνείες, μαλακίες ή ύβρεις “…δικαιουσε να το καταλαμβαινεις οπως θελεις.”
5. Δεν συνηθίζω να βρίζω, είτε πρώτος, είτε δεύτερος είτε τελευταίος!
6. Το κότσιηνο είναι ωραίο χρώμα. (Το κότσιηνο ας πούμε της Επανάστασης!). Όμως σήμερα σχεδόν όλα έχουν γίνει ροζ.
7. Εγώ συνήθως δεν φωνάζω έκτος αν άλλος είναι είτε κουφός είτε είναι μακριά και δεν ακούει.
8. “Γιατι ποιος εισε ρε που εσυ δικαιουσε να μου φωναξεις πρωτος και εγω δεν δικαιουμε?” – Σε τέτοια περίπτωση θα του μπήξω τζιαι γιω τες φωνές!
9. Όταν θα μπουν κανονισμοί θα πράξουμε κι εμείς αναλόγως. Οι κανονισμοί όμως κάνουν την εξουσία γραφειοκρατική και αλαζονική και περιορίζουν την ελευθερία “…να λες οτι θελεις.” Όμως δικό τους blog θα είναι και νομιμοποιούνται να διαγράφουν όποιο θεωρούν ενοχλητικό. Κάτι ανάλογο γίνεται και στην πραγματική ζωή (όχι τη διαδυκτιακή) όπου γίνονται προσπάθειες φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής.

Καλή συνέχεια …

16/10/2007 – 10:41 μ.μ.

Noullis said...

@lexi_penitas

Enta3ei. Oti peis. Esheis tziai alles odhgies?

Anonymous said...

Noullis,

Παραβιάζω τη δέσμευση μου (όχι για να σχολιάσω) αλλά για να σας στείλω τις ευχαριστίες μου για τις ευχές σας! Νάσαι καλά!

16/10/2007 – 10:55 μ.μ.
Δεύτερη αποστολή στο άλλο post: 16/10/2007 – 12:05 π.μ.

Noullis said...

@anef:

A, katalaba, to sxolio sou to teleytaio DEN htan sxolio.

...tzia kalws sas hbrame....

Anonymous said...

@Anef_antapantitinextralarge

1. Deal
2. Καταπιε εναν να δεις. (ενοω αν τα περνεις ολα στα σοβαρα) και δεν ενοω οτι τα περνεις απλα ειπα δυο ενδεχομενα χωρις αυτο να σημενη οτι ειναι μονο αυτα τα δυο. πιο κατω οπως σωστα εγραψες "Αν τώρα αυτά που γράφουμε είναι σοβαρογραφήματα, ειρωνείες, μαλακίες ή ύβρεις “…δικαιουσε να το καταλαμβαινεις οπως θελεις"-Συμπερασμα Deal
3. Deal
4. Deal
5. Δικαιωμα σου
6. Deal
7. Δικαιωμα σου
8. Deal
9. Deal