15.10.07

Perdikis, The Kingmaker (Vienna is Red Tonight)

courtesy of Makis Makis

21 comments:

Yiota said...

mana mou ton ftwxo...

Anonymous said...

Noullis,

Τελικά όταν δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική, να αρθρώσουμε πολιτικό λόγο με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, ή να συζητήσουμε μέσα σε κάποια κοινώς αποδεκτά πλαίσια, και όχι απλά να προβάλλουμε την άρνηση μας γράφοντας ότι μας κατέβει στο κεφάλι προχωράμε και σε τρικ και μοντάζ με φωτογραφίες για να γελοιοποιήσουμε κάποιους πολιτικούς που δεν τους πάμε και δεν μας είναι συμπαθείς! Η πενία (της γλώσσας) τέχνας κατεργάζεται (και επεξεργάζεται)! ΘΡΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Αν η πολιτική και οι πολιτικοί είναι αντίστοιχα απαξιωτική και απαξιωτικοί, ας μην ασχολούμαστε επιτέλους μαζί τους και ας αφήσουμε τους λίγους και τους εκλεκτούς να αλωνίζουν στον πολιτικό χώρο.

Στο blog τείνει να αναπτυχθεί ένα είδος δυσμενών διακρίσεων (ρατσιστικών και φασιζουσών θα τις ονόμαζα), έναντι εκείνων που έχουν μια διαφορετική άποψη από αυτή της κυρίαρχης κάστας του blog! Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρου του οποιουδήποτε Παπαδοπουλικού, Τασσικού, Εδεκίτη και λοιπά, (ούτε και του διαβόλου θα τον κάνω!), διερωτούμαι γιατί τόση επίθεση αφού αποζητάτε το διάλογο; Αυτοί (με την διαφορετική άποψη) είναι αντίπαλοι, μια και βρίσκονται στην αντίπερα όχθη (αυτή είναι τελικά η απέναντι όχθη της “άλλης όχθης” του Νικόλα Κυριάκου;); Σκοπός του blog δεν είναι η συζήτηση και κατάθεση ιδεών, θέσεων και απόψεων επί παντός επιστητού; ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!

Και δυο λόγια για την ανωνυμία:
1. Είναι δικαίωμα των users και των bloggers να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο (να παρουσιάζονται ανώνυμα) για την ασφάλεια τους από διάφορους κινδύνους που ενυπάρχουν στο διαδίκτυο.
2. Η χρήση ψευδώνυμου (nickname) δεν κάνει τον οποιαδήποτε user επώνυμο. Απλά δεν δημιουργείται σύγχυση ποιος είναι ποιος όταν πολλοί παρουσιάζονται με το nickname anonymous. Μόνο σ’ αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου! Για να είναι πιο συσταρισμένα τα messages. (Ακόμα τα μηνύματα θα ήταν προτιμότερο να αριθμίζονταν και επίσης η ώρα αποστολή τους να αναγράφεται στο πάνω μέρος του μηνύματος).
3. Επίσης έχω την άποψη ότι δεν θα είναι σωστό και δίκαιο τα anonymous μηνύματα να διαγράφονται μετά από δύο μέρες. Νομίζω ότι είτε δεν πρέπει να αναρτώνται καθόλου είτε αν αναρτηθούν να παραμένουν όσο καιρό παραμένουν και τα άλλα μηνύματα. Η ανάρτηση τους και το περιεχόμενο τους μπορεί να προκαλέσουν σχόλια και συζητήσεις και έτσι δεν θα είναι δίκαιο για κάποιο που διαβάζει τα σχόλια στην συζήτηση (και για αυτόν ακόμα που έγραψε τα σχόλια) να μην υπάρχει το σχολιαζόμενο κείμενο.
4. Ούτε και η χρήση κανονικού ονόματος μας κάνει επώνυμους είτε γιατί οι πλείστοι δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας είτε γιατί δεν είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιούμε το πραγματικό μας όνομα.

Lexi_penitas,

1. Καταρχήν, σου έχω υποσχεθεί μια απάντηση για διάφορα ζητήματα που έχεις θίξει, όμως επειδή το post στο οποίο μιλούσαμε έχει ήδη αρχειοθετηθεί θα προσπαθήσω να το κάνω κάπου αλλού …
2. “ …Νομίζω να κάνεις edit το tab του comment μέσα στο dashboard …”…

Επειδή αυτά είναι αλαμπουρνέζικα για μένα επιτρέπεται να ρωτήσω πως μπορούμε να γράφουμε εδώ με πιο έντονα ή με πιο μεγάλα γράμματα ή σε άλλη γραμματοσειρά; Για να μαθαίνουμε και κάτι χρήσιμο …

15/10/2007 – 2:10 μ.μ.

Υ.Γ. Δεν κατέστη δυνατή η αποστολή του μηνύματος! Μήπως μας μπλοκάρατε;
15/10/2007 – 2:19μ.μ.

Υ.Γ. 15/10/2007 - 9:36 μ.μ.: Νέα προσπάθεια αποστολής του μηνύματος.

Demetris said...

To Anef Plaisiwn (kata to 'hwris plaisia' diladi?):

Some things in life are bad,
They can really make you mad,
Other things just make you swear and curse,
When you're chewing life's gristle,
Don't grumble,
Give a whistle
And this'll help things turn out for the best.
And...

Always look on the bright side of life.
[whistle]
Always look on the light side of life.
[whistle]

If life seems jolly rotten,
There's something you've forgotten,
And that's to laugh and smile and dance and sing.
When you're feeling in the dumps,
Don't be silly chumps.
Just purse your lips and whistle.
That's the thing.
And...

Always look on the bright side of life.
[whistle]
Always look on the right side of life,
[whistle]

For life is quite absurd
And death's the final word.
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin.
Give the audience a grin.
Enjoy it. It's your last chance, anyhow.
So,...

Always look on the bright side of death,
[whistle]
Just before you draw your terminal breath.
[whistle]

Life's a piece of shit,
When you look at it.
Life's a laugh and death's a joke it's true.
You'll see it's all a show.
Keep 'em laughing as you go.
Just remember that the last laugh is on you.
And...

Always look on the bright side of life.
Always look on the right side of life.
[whistle]

Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]
Always look on the bright side of life!
[whistle]

Repeat to fade...

Mpories? Oi pe mas, mporeis?
Idemi eshei laxative.
E ma poion me sas oulous!
Xiklajarete mana mou. To blogging en en demosiografia. Poson mallon kati to 'demokratiko'. En elitistiko jai di monahiko meso - alla taftohrona pollyseliktiko.

Inta thkialon - posa exwgama mporei na eshei o Adamos Kompos sior?

Noullis said...

Exeis dikaio. Ta montage na kopoun amesws! Na leme oti einai apodekto apo synolikon pososton anagnostwn to opoio na 8ewreitai sebaston apo thn pleiopshfeia tou synolou......

Tziai aman kapoios symepriferetai san fasistas as ton SHesoumen. Pou to problhma? Alla 8a'tan kala na tous SHezamen oullous tous fasistes tziai o.i. monon ton pellou pou grafei asynarthsies.

Alla, to la8os htan na brizw oullous tous Tassikous. 8a'tan pkoio swsto na brizw thn pro8esh ths sygkekrimenhs psyfou tziai o.i. ton pshfoforo.

Ate, paw na sobareftw nakkourin...

Noullis said...

@ demetris:

1. You're being blasphemous.
2. We're already stepping in it.

"I'm so worried about the baggage retrieeeval system they've got at Heathroooow..." (contractual obligation)

Anonymous said...

Όχι στη λογοκρισία. Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, συμπεριλαμβανομένου και του Νούλλη. Χαλαρώστε λίγον.

Anonymous said...

Προς Noullis, δεσπότη του οίκου (blog) τούτου:

Δέσποτα,

Παρακαλώ γονυπετώς, φέρ’ ειπείν να πούμε, όπως δεχτείτε τις ταπεινές και ειλικρινείς μου απολογίες καθώς και τη συγνώμη μου, για την αψυχολόγητη ενέργεια μου να σχολιάσω με κακεντρέχεια και μάλιστα εντός του υμετέρου οίκου πράξεις (το φωτομοντάζ με τον Περδίκη) και λεγόμενα σας. Ήμαρτον δέσποτα και παρακαλώ για έλεος. Δεν θα το ξανακάνω!

Όμως, φέρ’ ειπείν να πούμε, πάταξον μεν άκουσον δε τους λόγους για τους οποίους προέβην σ’ αυτήν την επονείδιστο πράξη, η οποία αναγνωρίζω μετά λύπης μου ότι σας εξέθεσε τα μάλα και ανεπανορθώτως σε γνωστούς και φίλους bloggers.

Το ατόπημα μου τούτο, φέρ’ ειπείν να πούμε, οφείλεται:

1. Στην κεκτημένη κακιά (ομολογώ) συνήθεια μου να σχολιάζω και να κρίνω (εγώ ο αδαής σε σύγκριση με σας), αυτά που θεωρώ ως λανθασμένα ή κακώς έχοντα. Τούτη την έξη την απέκτησα μετά από συστηματική πλύση εγκεφάλου που δέχτηκα από κάποια υποκείμενα που για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς μου εμφύτεψαν στο μυαλό πως πρέπει νάμαι ενεργός πολίτης να ενδιαφέρομαι και να συμμετέχω στα κοινά, να μελετώ (δηλ. να γηράσκω αεί διδασκόμενος), να σχηματίζω άποψη (και να την εκφράζω) για ότι τεκταίνεται γύρω μου και για να μην πιάνομαι και κορόιδο.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ!

2. Λόγω των περιορισμένων πλέον δυνατοτήτων των εγκεφαλικών μου κυττάρων και κατά συνέπεια, φέρ’ ειπείν να πούμε, και της πτωτικής τάσης του δείκτη του IQ μου, δεν μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω σωστά τα γραφόμενα σας και να αντιληφτώ ότι η μηδενιστική, ισοπεδωτική και εριστική ειρωνεία σας γίνεται … καλοπροαίρετα και στοχεύει στην αφύπνιση των μαζών αλλά και σε απαντήσεις από άλλους bloggres στο ίδιο στυλ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ! (Ευτυχώς που έκανε μια παρέμβαση ο axl με το μήνυμα του ημερομηνίας 15/10/207 – Ώρα 22:49 στο post για τους anonymous και με τες επεξηγήσεις που έδωσε έστω και υπό μορφή ερωτήσεων, έβαλε τα πράματα στη θέση του, διαφορετικά θα συνεχιζόταν η παρεξήγηση).

3. Παρ’ όλο που, φέρ’ ειπείν να πούμε, δηλώνω αριστερίζων, και θα έπρεπε φύσει και θέσει να διαπνέομαι από μια επαναστατική οργή και διάθεση να τα … “σύρω ούλλα ίσσια πάνω δηλ. να τα πουκουππίσω τζιαι να τα κάμω λιλλίτσια” … εν τούτοις διακατέχομαι ακόμα από μικροαστικά σύνδρομα και συμβατότητες που δεν μου επιτρέπουν να δω πιο μακριά και ότι μέσα από την δική σας ισοπεδωτική κριτική στάση απέναντι σε όλους και όλα καθώς και μέσα από την αθυροστομίας σας κρύβεται μια ιδιόμορφη επαναστατικότητα που στόχο έχει να συντρίψει τα κατεστημένα. ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!

4. Επειδή εγιώ (εγώ) είμαι που χωρκόν (χωριό) τζιαι χαρακτηρίζομαι που μια χωρκατίλα και αξεστοσύνη τόσο στους τρόπους όσο και στην ομιλία και συμπεριφορά εισέβαλα απρόσκλητος εντός του οίκου σας ως “χωρκάτης που άμα του δώσεις σσιοινίν εν να ‘φκεί με τις πο(δ)ίνες πασ’ το κρεβάτι”! ΕΙΜΑΙ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ! Γι’ αυτό και σε ένδειξη μεταμέλειας δεν θα πω οτιδήποτε άλλο για σας. Ούτε ότι σκέφτηκα πως κάποτε μπορεί να σας φταίνε και τα ρούχα σας και να τρώγεστε και με τον εαυτό σας!

5. Τέλος, φέρ’ ειπείν να πούμε, και ένεκα της ήδη αναφερθείσας μειωμένης μου αντίληψης αλλά και της δεδομένης χωρκατίλας μου, δεν αντελήφθην ότι κινούμαστε σε διαφορετικά πνευματικά επίπεδα. Είμαι και του λόγου μου καλό κουμάσι! Καθόλου δεν έλαβα υπόψη το αξίωμα ότι “δύο μεγάλα πνεύματα μπορεί να συναντηθούν, ενώ ένα μεγάλο (όπως το δικό Σας) και ένα μικρό (όπως το δικό Μου) ουδέποτε!”
ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΚΑΤΟΣ!

Γι’ αυτό, φέρ’ ειπείν να πούμε, αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου για την αλόγιστη και καταδικαστέα πράξη μου! Και επειδή η ανάληψη ευθυνών δεν πρέπει να είναι μόνο λεκτική αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή και συνέπειες δηλώνω ότι δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας! Στην ουσία με τα λεγόμενα σας δεν θα ξανασχοληθώ, εσείς όμως καλά να είστε!

Και πάλι ζητώ ταπεινά συγνώμη για το χώρο που κατέλαβε το μήνυμα μου και το χρόνο που χάσατε για να το διαβάσετε!

Anef_metameleias

16/10/2007 – 10:01 μ.μ.

Υ.Γ. Αυτό το μήνυμα θα αναρτηθεί σε δύο post γιατί έχει σχέση και με τα δύο!

Anonymous said...

Προς Noullis, δεσπότη του οίκου (blog) τούτου:

Δέσποτα,

Παρακαλώ γονυπετώς, φέρ’ ειπείν να πούμε, όπως δεχτείτε τις ταπεινές και ειλικρινείς μου απολογίες καθώς και τη συγνώμη μου, για την αψυχολόγητη ενέργεια μου να σχολιάσω με κακεντρέχεια και μάλιστα εντός του υμετέρου οίκου πράξεις (το φωτομοντάζ με τον Περδίκη) και λεγόμενα σας. Ήμαρτον δέσποτα και παρακαλώ για έλεος. Δεν θα το ξανακάνω!

Όμως, φέρ’ ειπείν να πούμε, πάταξον μεν άκουσον δε τους λόγους για τους οποίους προέβην σ’ αυτήν την επονείδιστο πράξη, η οποία αναγνωρίζω μετά λύπης μου ότι σας εξέθεσε τα μάλα και ανεπανορθώτως σε γνωστούς και φίλους bloggers.

Το ατόπημα μου τούτο, φέρ’ ειπείν να πούμε, οφείλεται:

1. Στην κεκτημένη κακιά (ομολογώ) συνήθεια μου να σχολιάζω και να κρίνω (εγώ ο αδαής σε σύγκριση με σας), αυτά που θεωρώ ως λανθασμένα ή κακώς έχοντα. Τούτη την έξη την απέκτησα μετά από συστηματική πλύση εγκεφάλου που δέχτηκα από κάποια υποκείμενα που για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς μου εμφύτεψαν στο μυαλό πως πρέπει νάμαι ενεργός πολίτης να ενδιαφέρομαι και να συμμετέχω στα κοινά, να μελετώ (δηλ. να γηράσκω αεί διδασκόμενος), να σχηματίζω άποψη (και να την εκφράζω) για ότι τεκταίνεται γύρω μου και για να μην πιάνομαι και κορόιδο.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ!

2. Λόγω των περιορισμένων πλέον δυνατοτήτων των εγκεφαλικών μου κυττάρων και κατά συνέπεια, φέρ’ ειπείν να πούμε, και της πτωτικής τάσης του δείκτη του IQ μου, δεν μπόρεσα να αποκωδικοποιήσω σωστά τα γραφόμενα σας και να αντιληφτώ ότι η μηδενιστική, ισοπεδωτική και εριστική ειρωνεία σας γίνεται … καλοπροαίρετα και στοχεύει στην αφύπνιση των μαζών αλλά και σε απαντήσεις από άλλους bloggres στο ίδιο στυλ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ! (Ευτυχώς που έκανε μια παρέμβαση ο axl με το μήνυμα του ημερομηνίας 15/10/207 – Ώρα 22:49 στο post για τους anonymous και με τες επεξηγήσεις που έδωσε έστω και υπό μορφή ερωτήσεων, έβαλε τα πράματα στη θέση του, διαφορετικά θα συνεχιζόταν η παρεξήγηση).

3. Παρ’ όλο που, φέρ’ ειπείν να πούμε, δηλώνω αριστερίζων, και θα έπρεπε φύσει και θέσει να διαπνέομαι από μια επαναστατική οργή και διάθεση να τα … “σύρω ούλλα ίσσια πάνω δηλ. να τα πουκουππίσω τζιαι να τα κάμω λιλλίτσια” … εν τούτοις διακατέχομαι ακόμα από μικροαστικά σύνδρομα και συμβατότητες που δεν μου επιτρέπουν να δω πιο μακριά και ότι μέσα από την δική σας ισοπεδωτική κριτική στάση απέναντι σε όλους και όλα καθώς και μέσα από την αθυροστομίας σας κρύβεται μια ιδιόμορφη επαναστατικότητα που στόχο έχει να συντρίψει τα κατεστημένα. ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΗ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!

4. Επειδή εγιώ (εγώ) είμαι που χωρκόν (χωριό) τζιαι χαρακτηρίζομαι που μια χωρκατίλα και αξεστοσύνη τόσο στους τρόπους όσο και στην ομιλία και συμπεριφορά εισέβαλα απρόσκλητος εντός του οίκου σας ως “χωρκάτης που άμα του δώσεις σσιοινίν εν να ‘φκεί με τις πο(δ)ίνες πασ’ το κρεβάτι”! ΕΙΜΑΙ ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ! Γι’ αυτό και σε ένδειξη μεταμέλειας δεν θα πω οτιδήποτε άλλο για σας. Ούτε ότι σκέφτηκα πως κάποτε μπορεί να σας φταίνε και τα ρούχα σας και να τρώγεστε και με τον εαυτό σας!

5. Τέλος, φέρ’ ειπείν να πούμε, και ένεκα της ήδη αναφερθείσας μειωμένης μου αντίληψης αλλά και της δεδομένης χωρκατίλας μου, δεν αντελήφθην ότι κινούμαστε σε διαφορετικά πνευματικά επίπεδα. Είμαι και του λόγου μου καλό κουμάσι! Καθόλου δεν έλαβα υπόψη το αξίωμα ότι “δύο μεγάλα πνεύματα μπορεί να συναντηθούν, ενώ ένα μεγάλο (όπως το δικό Σας) και ένα μικρό (όπως το δικό Μου) ουδέποτε!”
ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΚΑΤΟΣ!

Γι’ αυτό, φέρ’ ειπείν να πούμε, αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου για την αλόγιστη και καταδικαστέα πράξη μου! Και επειδή η ανάληψη ευθυνών δεν πρέπει να είναι μόνο λεκτική αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή και συνέπειες δηλώνω ότι δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας! Στην ουσία με τα λεγόμενα σας δεν θα ξανασχοληθώ, εσείς όμως καλά να είστε!

Και πάλι ζητώ ταπεινά συγνώμη για το χώρο που κατέλαβε το μήνυμα μου και το χρόνο που χάσατε για να το διαβάσετε!

Anef_metameleias

16/10/2007 – 10:01 μ.μ.

Υ.Γ. Αυτό το μήνυμα θα αναρτηθεί σε δύο post γιατί έχει σχέση και με τα δύο!

Anonymous said...

@Aneu_metameleias

Humor, you know humor?

Noullis said...

@anef:

perastika

Anonymous said...

Κατ’ αρχήν απολογούμαι (όλο απολογίες και συγνώμες είμαι σήμερα) για τη διπλή ανάρτηση του προηγούμενου μηνύματος μου αλλά αυτό συντελέστηκε όχι από σκοπού αλλά κατά λάθος! Τουλάχιστον το ένα από τα δύο μπορεί να διαγραφεί – εγώ δεν ξέρω πως.


psychia,

Humor, τι είναι αυτό; Κι εγώ το ψάχνω … Μήπως κυκλοφορεί κάπου εδώ μέσα;
Sorry που δεν σας γράφω στα εγγλέζικα αλλά δεν μου βγαίνουν όπως στα ελληνικά.


demetris,

Που γράφεις ποι(ή)ματα.
Αλλά δεν τα παίρνω τα δικά σου τα μηνύματα
Γιατί εσύ ‘σαι σ’ άλλα κύματα!


Noullis,

Παραβιάζω τη δέσμευση μου (όχι για να σχολιάσω) αλλά για να σας στείλω τις ευχαριστίες μου για τις ευχές σας! Νάσαι καλά!

16/10/2007 – 10:55 μ.μ.

Noullis said...

@anef:

Ingiliz lesson numero uno:

Κατ’ αρχήν = in principle

deux:

apodekton

Demetris said...

@ diha:

Opoios leei pws einai nikitis
diaprattei ena aniaro lathos.
Opoios leei pws einai nikimenos
diaprattei ena sparahtiko lathos.

Nikos Karouzos, Kraspedon

Noullis said...

demetris 2 - anef 0


kata thn apopsh mou - gia na men mas antakwsoun oi diaforoi me ta yperfyalla tous!!

O demetris kerdizei, sherka katw.

naaa na, na naaa na!

Anonymous said...

Και τι ακριβώς θέλει να μας πει ο "καλλιτέχνης" με το φωτομοντάζ που έκανε στον Περδίκη; Ότι ως ΓΓ των Οικολόγων που στήριξαν πριν 4 χρόνια τον Παπαδόπουλο, πρέπει να τον τιμωρήσουμε, ή ότι έχει κάνει στροφή προς ΑΚΕΛ (εξ' ου και το κόκκινο φόρεμα); Ότι και να προσπάθησε πάντως, δε νομίζω να έχει καταφέρει κάτι. Τουλάχιστον οι Οικολόγοι είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα μαύρα μας τα χάλια, είναι οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος τους και δεν φοβήθηκαν να κατηγορήσουν τον Πρόεδρο που στήριξαν όταν έννοιωθαν ότι οι αρχές τους ή τα πιστεύω τους ενοχλούνταν από αποφάσεις της κυβέρνησης. Πολλές φορές μάλιστα εν γνώση τους ότι θα πλήρωναν πολιτικό κόστος για αυτά που έλεγαν. Μακάρι και τα υπόλοιπα κόμματα να είχαν το 10% της τιμιότητας και της αγνότητας που έχουν οι Οικολόγοι... Λυπάμαι που δεν τους ψήφισα μέχρι σήμερα. Θα το κάνω όμως από τώρα και στο εξής

Anonymous said...

Ένα τσούρμο εθνοβλαμμένοι είναι τζιαι τζείνοι.

Anonymous said...

Οι Οικολόγοι πότε θα αποφασίσουν? Υποψιάζομαι ότι θα αποφασίσουν όταν δούνε ποιός σίγουρα κερδίζει. Αυτός είναι ο Περδίκης.....

Πέρδικα

Anonymous said...

Εγω νομιζω ο Περδικης αποφασησεν

Σημερινή

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2007
Γιατί ο Ταλάτ γελάει;
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΔΙΚΗ*
Γιατί νομίζετε πως ο Ταλάτ γελάει τελευταία; Δέχομαι όποια εξήγηση σας βολεύει. Είναι γιατί, για παράδειγμα, οι φίλοι του οι εκσυγχρονιστές κέρδισαν τις εκλογές με διαφορά. Οι ξεροκέφαλοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε άμυνα. Η μάνα Τουρκία αποκατάστησε (χωρίς κόστος) το καλό της όνομα στην Ευρώπη. Ο Ερντογάν νίκησε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα εξουσίας κατά του κεμαλικού κατεστημένου. Οι Φράγκοι ευχαριστημένοι ξεχνούν πως ο κύριος αυτός ευθύνεται για την άρνηση της Τουρκίας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ενωμένης Ευρώπης. Υποχρεώσεις που δεν περιορίζονται μόνο στο πρωτόκολλο και στην - από σπόντα - αναγνώριση μιας χώρας μέλους.
Ο κ. Ερντογάν ευθύνεται και για τον τουρκικό ποινικό κώδικα και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Ο κ. Ερντογάν είναι το αγαπημένο παιδί των Ευρωπαίων, γιατί απλώς δεν είναι στρατιωτικός και η γυναίκα του φοράει μαντίλα. Ο κ. Ταλάτ είναι ο εκλεκτός του Ερντογάν (άρα της Άγκυρας) και κερδίζει ήδη στα σημεία, λόγω ακριβώς αυτής της σχέσης. Ο κ. Ταλάτ είναι λοιπόν χαρούμενος. Οι συνθήκες τού επιτρέπουν να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου - μια διεθνή Συμφωνία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Ταλάτ βρήκε ανέλπιστα και συνεργούς ανάμεσα στους Ελληνοκυπρίους. Η ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων μιλά πλέον απροκάλυπτα για «δύο πλευρές». Αμφισβητεί τα κίνητρα του Τάσσου Παπαδόπουλου και τον κατηγορεί (άλλοτε ανοικτά άλλοτε εμμέσως) για προεκλογικές σκοπιμότητες. Από την πίεση για μια συνάντηση (έστω και για καφέ) που εξασκούσαν για δώδεκα μήνες, τώρα μιλούν για βιαστική και απροετοίμαστη συνάντηση. Ο Ταλάτ αθωώνεται, κάτω από το βάρος και το άλγος της αυτομαστίγωσης. Πολιτικός μαζοχισμός που φθάνει στα όρια της αυτοκτονίας. Μέχρι του σημείου να ζητούν από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο να «παγώσει» τις συνομιλίες έφθασαν.
Ποιοι; Αυτοί που συνέχεια λένε πως δεν πρέπει ούτε λεπτό να σταματούμε να συνομιλούμε. Αλλά καλά να πάθει. Όταν το Δεκέμβριο του 2002 τον κάλεσα ως υποψήφιο της αντιπολίτευσης να κηρύξει τον Πρόεδρο Κληρίδη «απερχόμενο Πρόεδρο» και ν’ αποσύρει την υποστήριξή του στις συνομιλίες της Κοπεγχάγης, έβλεπε Χριστόφια μεριά και μετρούσε ψήφους (ενόψει των προεδρικών εκλογών). Τώρα, οι πρώην φίλοι του και οι «νυν και αεί» πολιτικοί του αντίπαλοι, τον κηρύσσουν απερχόμενο πρόεδρο και ζητούν πάγωμα των διαπραγματεύσεων. Ζητούν και άλλα και λέγουν διάφορα. Και γίνονται ρεζίλι μπροστά στον Ταλάτ. Ο οποίος γελάει, βεβαίως, γελάει πολύ τελευταία.
* Βουλευτής Οικολόγων


Εμειναν οι οικολογοι

«Ημουν εκτός θέματος ..»
ΤΟΥ ΓΑΣΤΩΝ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ "Ήμουν εκτός θέματος..." μού είπαν κάποιοι φίλοι Οικολόγοι - ηγετικά μέλη των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - κατά την τελευταία συνεδρία του Κινήματός μας (κατά τη συζήτηση της υιοθέτησης των διαδικασιών επί των οποίων θα στηριχθεί η απόφασή μας ως προς τον ποιον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας θα υποστηρίξουμε), και με διέκοψαν ως ευρισκόμενο "εκτός θέματος...." "Ήμουν εκτός θέματος..." γιατί τόλμησα να μεμφθώ τη διαδικασία που οδηγούσε έμμεσα αλλά ξεκάθαρα προς μια επιλογή, κάτι που δεν θεωρήθηκε "εκτός θέματος", αλλά θεωρήθηκε εκτός θέματος η δική μου προσπάθεια να μιλήσω για την ανάγκη σύσφιγξης των δεσμών των ανθρώπων του Τόπου μας ως προϋπόθεσης για την επανένωση της κοινής μας Πατρίδας (αφού όπως όλοι εξάλλου ισχυρίζονται είναι και ο βασικός στόχος της διεκδίκησης του ύπατου αξιώματος της Δημοκρατίας). «Ήμουν εκτός θέματος..." γιατί επικεντρώθηκα στην υπόδειξη της ανυπαρξίας κινητοποίησης για τη δημιουργία κοινού μετώπου των Κυπρίων, που θα ήταν και η προϋπόθεση για να έλθει και να λειτουργήσει η καλύτερη δυνατή λύση, και δεν εστιάστηκα στο πώς να προωθήσουμε διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στην εκλογή του άλφα ή του βήτα Προέδρου. "Ήμουν εκτός θέματος..." γιατί τόλμησα να μιλήσω για την ολοένα αυξανόμενη απογοήτευση και αποστασιοποίηση που βιώνουν οι απλοί άνθρωποι του Τόπου μας και στις δυο πλευρές, και που μας οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη αποξένωση και εχθρότητα και εμπέδωση της διχοτόμησης, και τόλμησα να διαμαρτυρηθώ επειδή οι Οικολόγοι δεν ξεσηκώθηκαν για να συμπαραταχθούν στη δικοινοτική κατασκήνωση φιλίας που οργανώθηκε πρόσφατα στη Λάπηθο σε καθαρά Τ/Κ περιουσία, και η οποία ως γνωστό προκάλεσε αντιδράσεις και απειλές από ακραία τουρκικά στοιχεία που ένιωσαν να απειλούνται από το σλόγκαν της εκδήλωσης που ήταν ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΓΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ. Όμως οι δικοί μας "πατριώτες" ένιωσαν, φαίνεται, και αυτοί να απειλούνται μήπως η επαφή και η φιλία πέρα από το συρματόπλεγμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαιώνιση της διαίρεσης, όπως λένε... Και σίγουρα οι περισσότεροι Κύπριοι θα μου έλεγαν πως θα "ήμουν εκτός θέματος..." αν τους έλεγα πως κακώς γιορτάσαμε την επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας με στρατιωτικές θριαμβολογίες, αφού αυτές κατά την γνώμη μου με κανένα τρόπο δεν προσκαλούν τους απλούς Τουρκοκύπριους για να ενωθούν μαζί μας αλλά αντίθετα τους οδηγούν είτε στην αγκαλιά του τουρκικού κατεστημένου είτε, στην καλύτερη περίπτωση, στην απάθεια και την αποστασιοποίηση. Τέτοια μέρα εορτασμού της Δημοκρατίας μας θα έπρεπε να γιορτάζεται πραγματικά με παραδοσιακούς χορούς και ευωδιαστά περίτεχνα ανθεστήρια που να αποτελούν κάλεσμα ειρήνης και πολιτισμού - πρόσκληση προς τους συνεταίρους μας να επανενταχθούν σε μια όμορφη και ανθρώπινη δημοκρατία. Αλλά σίγουρα τέτοια εισήγηση θα με έθετε και αυτή ως "εκτός θέματος...." * O Γαστών Κ Νεοκλέους είναι Οινομολόγος / Οικολόγος

Noullis said...

@ anonymous:

Ean 8a tous pshfiseis, 8a prepei na perimeneis ws tes epomenes bouleutikes ekloges.

Nai, nai, to kokkino forema.... AKEL.... la la la la la la la

Anonymous said...

This is the best picture I have seen of the most naive and immature 'politician' in Cyprus.

The only investment he makes is to drive around in a 'dibligambino'. And by investment, I mean a personal PR stunt. ongoing, ad nauseum.

From what I gather he's hell bent on supporting the incumbent with the big, boozey nose (and boozey noise)

It's not just politics, but a yearning to have a say over which way a government tender for could be decided. He needs to find more graft in order to legitimise himself among his peers.

Remember: strategy is ordering a bottle of wine whilst having dinner with a pretty woman. Tactics, on the other hand, is how you make her drink it.

Something to which PurrDick is oblivious.

Anonymous said...

@ Noullis

ε, να περιμένω ως ρ\τις επόμενες εκλογές... Βουρά μας κανένας;

@ Γαστών Νεοκλέους

όχι μόνο εκτός θέματος αλλά και εκτός τόπου και χρόνου... Ούλλο λέσιν τζιαί πολέσιν, εσύ τον χαβά σου... Boring repetition........