10.2.08

Πε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι

Οι εθνικιστές με τον Τάσσον

http://ethnikistes.blogspot.com/

Να ζήσετε

19 comments:

Anonymous said...

mono kai mono poy to poioi ypostirizoun to tasso tha eprepe na fkalloume arketa symperasmata. dystyxos koimumaste akoma

Anonymous said...

Δηλαδή ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει τον Τάσσο? Ο υπουργός του πραξικοπήματος, ευρωβουλευτής Παναγιώτης Δημητρίου, πούλησε τον φίλο του τον Κασουλίδη και πήγε με το Τάσσο?

Banana Republic Cyprus said...

Υποστηρικτές Τάσσου:
1. Στυλιανός Πατακός - διετέλεσε υπουργός στην 7χρονη κυβέρνηση της Χούντας. Σε συνέντευξη του στην ΑΛΗΘΕΙΑ απεκάλεσε τον Τάσσο "άξιο τέκνον".
2. Φώτης Παπαφώτης - δεν χρειάζονται συστάσεις για την δράση του στην Αμμόχωστο, όχι εναντίων Τούρκων αλλά Ελληνοκυπρίων.
3. Λ. Παπαδόπουλος - Ηγέτης ΕΟΚΑ Β μετά τον θάνατο του Γρίβα
4. Καραντζαφέρης
5. Χρυσή Αυγή
6. Διάφορες ρατσιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις.
7. Νίκος Κουτσού, εκ Περιστερονοπηγής Αμμοχώστου...

και τέλος...

8. Γιαννάκης Ομήρου, "Αριστερός Σοσιαλδημοκράτης".

Lexi_penitas said...

Τα βάσανα μας εν πίσω. Ο Τάσσος διαθέτει ακόμα πολλές ρεζέρβες. Αντιγράφω από τη διαδικτυακή εφημερίδα OFFSIDE.

"Η ΣΕΚ έκανε την αρχή, το επιτελείο Τάσσου αναμένει κι άλλους

Η χειροβομβίδα που έριξε την περασμένη Παρασκευή η ΣΕΚ για να εξουδετερώσει την όποια προοπτική συνεργασίας ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, οι γνωρίζοντες την χαρακτηρίζουν «υψηλής μεν ισχύος, αλλά προειδοποιητική». Το επιτελείο Παπαδόπουλου έχει προετοιμάσει το έδαφος ούτως ώστε και πριν τον πρώτο γύρο, αλλά κυρίως μεταξύ πρώτου και δεύτερου να υπάρξει πυρ ομαδόν από Συνδέσμους Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, μεμονωμένες προσωπικότητες αγωνιστών καθώς και από εθνικόφρονα σωματεία ανά την Κύπρο. Επίσης, στο χώρο των ΜΜΕ υπάρχουν ήδη σαφέστατες ενδείξεις, όπως η «Μάχη», η οποία το περασμένο Σάββατο βγήκε με τίτλο «Μαυρίστε τον Χριστόφια» για να καλύψει την είδηση της παρέμβασης της ΣΕΚ.

Θα ανέμενε κανείς ότι με αυτά θα ξυπνήσουν κάποιοι αριστεροί και σοσιαλιστες που ακόμα τον ψηφίζουν.

Unknown said...

το κείμενο που ανέβασαν τα καλόπαιδα στο μπλογκ τους δεν είναι δικό τους. Είναι από το περιοδικό Αρδην, περιοδικό-βήμα προβληματισμού και στοχασμου της Ελλαδικής πατριωτικής αριστεράς στο οποίο γράφουν ουκ ολίγοι αξιόλογοι άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρο.

Προσωπικά οι αφορισμοί και η ολοκληρωτική εκ προοιμίου απόρριψη κάποιων προβληματισμών πολιτικών μόνο και μόνο γιατί δεν στηρίζουν αυτό που ενδεχομένως μας βολεύει, με βρίσκουν τελείως αντίθετο

Lexi_penitas said...

Ρε Γιώργο, με εστειλες και μελετώ εδώ και μια ώρα τα περιεχόμενα του ιστολογίου του "Αρδην" ως και του περιοδικού "Αρδην" και της εφημερίδας "Ρηξη"

Αν κείμενα όπως αυτό και αυτό εγώ πρέπει να είμαι εξωγήινος

Lexi_penitas said...

Με μπέρδεψε το HTML. Εννοούσα ότι αν αυτά τα κείμενα είναι αριστερα εγω είμαι εξωγήινος :)

Unknown said...

Λέξη μου, αυτός είναι ο «αυτοπροσδιορισμός τους». Άλλωστε, οι πλείστοι εκεί μέσα καταγωγή έλκουν από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τώρα διατηρώντας κάποια αριστερά προσχήματα κάνουν υποκλίσεις στην ορθοδοξία και άλλα τέτοια φαιδρά. Ηρωίδα τους (που λέει ο λόγος) η κα Κανέλλη του ΚΚΕ όπως ξέρεις.

Η πατριωτική αριστερά είναι μια ενδιαφέρουσα (για συζήτηση) ιστορία, πάει πίσω αυτή η υπόθεση στα δοκίμια του Σ.Ράμφου και τα ομολογουμένως εκπληκτικά κείμενα του αείμνηστου Κ. Μοσκώφ. Το Άρδην και τα περιεχόμενά του πολλές φορές με έχουν κάνει έξαλλο, κάποιες φορές γιατί διαφωνώ –αν και αυτό δεν είναι λόγος για να θυμώνει κανείς, αλλά κυρίως για τον αδιανόητα στομφώδη τρόπο τους που μου θυμίζει έντονα εκκλησία και μάλιστα ανατολική.

Ιθύνων νους του Άρδην ο Γ.Καραμπελιάς παλαιός αριστεριστής εκδότης της κάποτε «ηρωικής» Ρήξης Τα είδα τα κείμενα που διάβασες…

Αποτελούν απλά δυο ψηφίδες σε ένα εξαιρετικά ετερόκλητο παζλ που πάσχει να είναι «ιστορικό» και να αποπνέει «ιστορικότητα» ας μου επιτραπεί να πω, πως το τελευταίο μου άρθρο στον Πολίτη (και στο ιστολόγιο) βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα αυτού του «τρόπου» σκέψης.

Κατά τα άλλα υπάρχουν πάντα αμέτρητες αποχρώσεις στο πως βλέπει κανείς τα πράγματα και μέσα από πια κριτήρια κάνει τις επιλογές του. Για παράδειγμα, ο Καθηγητής Μ. Πιερής, είναι ένας από εκείνους που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τάσσου, αλλά όποιος τον αποκαλέσει «εθνικιστή» ή του κολλήσει μία οποιαδήποτε ετικέτα, κατά τη γνώμη μου «δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει». Είναι (για μένα) αν όχι ο κορυφαίος , αλλά ένας από τους πάρα πολύ σημαντικούς λόγιους και ακαδημαϊκούς δασκάλους που διαθέτει τόσο η Κύπρος όσο και ο Ελληνισμός στο σύνολό του και έχει απλά την άποψή του, στη συγκεκριμένη στιγμή στον συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Αν είχα πρόσβαση στο ιστολόγιο εδώ, θα ανέβαζα 3 κείμενά του με το σκεπτικό του , το οποίο αρνήθηκε να δημοσιεύσει μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα , παρά την αρχική της δέσμευση. (δεν εννοώ τον Πολίτη)

Anonymous said...

@ Χαμολιέ, άλλως Ξιφτισμένε Κουρκουτά,

Τελικά είσαι μόνο για καρκασσιαλλίκκιν!
Αν νομίζεις με τέτοιες εξυπνοβλακείες του στυλ “Δηλαδή ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει τον Τάσσο?”, πετυχαίνεις κάτι εκτός από τη γελοιοποίηση σου, πλανάσαι πλάνη οικτρά! Και κρίμα και ο κόπος που κανείς. Εκτός και αν είσαι αθκιασερός!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/2/2008 – 7:23 μ.μ.

AXL said...
This comment has been removed by the author.
Aceras Anthropophorum said...

Της εθνικοφρόνου βρε, όι της εθνικόφρονας. Εθνικώς αναλφάβητε!

Aceras Anthropophorum said...

Χα,
Τζαι τζείνου που θέλει να γινεί το γαίμαν του αυλάτζιν, πέτου να βιάζεται να πνάσει ο τόπος μιαν ώραν γληορίττερα που λλόου του.

AXL said...

Στην Ρήξη και στο περιοδικό Άρδην εκτος από κείμενα του Γ. Καραμπελια μεταξύ άλλων βρίσκεις γραπτά από τον: Β. Φτωχοπούλο, Μ. Ευρυβιάδη, Άριστο Μιχαηλίδη, Π. Ήφαιστο, Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη και Σάββα Παύλου.

Μικρά και ασήμαντα (Τζαι ας μου κινήσει αγωγή ο Φτωχόπουλος)

#Κάποιοι από αυτούς είναι τακτικοί θαμώνες του Λάζαρου Μαύρου

#Εκεί βρήκα άρθρο του Αρίστου Μιχαηλίδη αφιερωμένο στην Μνήμη του Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου
http://www.ardin.gr/page/article.php?id=ARDIN_I_26-S_0-A_7

#Κάποιοι από αυτούς αναφέρονται στο κείμενο για να ξέρετε τι τρώτε
http://proedrikes.blogspot.com/2007/10/blog-post_7725.html

#Ο Φτώχοπουλος είναι εκδότης της εφημερίδας «ένωση τζαι ας γίνει το γαίμα μας αυλάτζιν», ιδιοκτήτης της εθνικόφρονου -Acera Happy now?-(ταβέρνας το «Αιγαίο» με την Γαλανολευκή να κυματίζει στην είσοδο και ένας από αυτούς που βουρά έξω από το
προεδρικό μετά το διάγγελμα.

Anonymous said...

Αγαπητοί Lexi_Penitas & PolitisPittas,

Δυο λόγια και από μένα για τη συζήτηση που ανοίξατε στο post για τους εθνικιστές που υποστηρίζουν το σημερινό Πρόεδρο και για τα εθνικο-χριστιανο-ορθοδοξο-αριστερίζοντα έντυπα εκδιδόμενα από το Γ. Καραμπελιά, “Άρδην” και “Ρήξη”. ΄(Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και έτερο περιοδικό, το “Ρεσάλτο”).

Το περιοδικό “Άρδην” (που εκδίδεται εδώ και κάποια χρόνια) και την εφημερίδα “Ρήξη” (που εκδίδεται εδώ και κανένα χρόνο) τα παρακολουθώ σποραδικά και τούτο λόγω μιας γενικότερης συμπάθειας μου προς τα αριστερίζοντα έντυπα αν και τα συγκεκριμένα ουκ ολίγες φορές “… με έχουν κάνει έξαλλο …”, όπως λέει και ο PolitisPittas

Ομολογώ ότι σ’ αυτά ναι μεν μπορεί να “ … γράφουν ουκ ολίγοι αξιόλογοι άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρo”, αλλά οι απόψεις που εκφράζουν αποτελούν ένα συνονθύλευμα διαφορετικών προσεγγίσεων με έντονα τα ελληνοκεντρικά και εθνικο-θρησκευτικά χαρακτηριστικά και με ανάλαφρες δόσεις ψήγματα αριστεροσύνης (κάτι σαν ανακατωμένος ο ερχόμενος).

Αρκετοί από τους αρθρογράφους χρησιμοποιούν και αριστερό λεξιλόγιο (με αναφορές ακόμα και στον Μαρξ) αλλά συνήθως επικριτικά για τη συγκροτημένη Αριστερά (και αυτή έκφραση του PolitisPittas). Λόγου χάριν να πούμε, σε πρόσφατο άρθρο του στην “Ρήξη”, ο κύριος Καραμπελιάς προσπαθούσε να εξηγήσει “Γιατί ένας αριστερός δεν μπορεί να ψηφίσει τον κ. Χριστόφια”, αλλά να τρέξει να ψηφίσει το κύριο Παπαδόπουλο, προφανώς για να διατηρήσουμε την ελληνικότητα της Κύπρου, έστω και στη μίση. (Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στη ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ardin.gr/page/print_article.php?id=0d03e8b8-fab6-7889-134a-00005d0a.)

Εκείνο ίσως που τους σώζει (και αν δεν υπήρχε και αυτό θα νόμιζες ότι τα έντυπα είναι εκδόσεις του ΛΑΟΣ) είναι ένας παράξενος και ιδιόμορφος διεθνισμός που οφείλεται στη γενικότερη αντιπαράθεση τους προς τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (και την Παγκοσμιοποίηση) και εκδηλώνεται με άρθρα στήριξης και αλληλεγγύης προς τα επαναστατικά και αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ανά τον κόσμο (φτάνει και πάλι να μην έχουν σχέση με τη συγκροτημένη Αριστερά).

Κάτι που με παραξένεψε στην όλη συζήτηση ήταν η πρώτη τοποθέτηση του PolitisPittas (γνωρίζοντας και τις απόψεις τους για την Παγκοσμιοποίηση) όπου έγραφε ότι “… το περιοδικό Άρδην, περιοδικό-βήμα προβληματισμού και στοχασμού της Ελλαδικής πατριωτικής αριστεράς στο οποίο γράφουν ουκ ολίγοι αξιόλογοι άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρο ”, την οποία ανασκεύασε στο δεύτερο μήνυμα του, λέγοντας ότι τα πιο πάνω αποτελούν αυτοπροσδιορισμός τους! Και σε τι συνίσταται αυτή η “πατριωτική αριστερά”; Στην πέραν του ΚΚΕ και του Συνασπισμού της Αριστερά χώρου; (Το ΚΚΕ που υπήρξε ξενοκίνητο καθότι Σοβιετόφιλο, δεν ξέρω αν πήρε άφεση αμαρτιών τώρα που έχει βουλευτίνα την Κανέλλη).

Τέλος, φίλτατε PolitisPittas “…ουκ ολίγοι αξιόλογοι άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό και όχι μόνο χώρο ”, έχουν γράψει κείμενα με το σκεπτικό τους για στήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Χριστόφια!

Καλό σας βράδυ!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 11/2/2008 – 11:49 μ.μ.

Υ.Γ. Η φυλλάδα του Φτωχόπουλου δεν είναι παρά ένα ρυπαρογράφημα, γεμάτο με τις έμμονες (εθνικιστικές, αντιακελικές, σεξουαλικές) του ιδιοκτήτη της!

Anonymous said...

lexi

how can i get access to this OFFSITE thingy ? Do they also support Tassos the big nose ? :(

Anonymous said...

@Anef_nou

Μην πικαρίσκεσε,

Ο σύντροφος σου ο Χριστοδουλίδης, Ο Άγης Αγαπίου και το 12% του ΑΚΕΛ είναι και αυτοί "εθνικιστές αριστεροί"

Κάνε μια γαργάρα γιατί σε βλέπω την άλλη Κυριακή να ψηφίζεις Κασουλίδη μαζί με τον Μίχο και τον Πουργουρίδη.

Lexi_penitas said...

Το offside ειναι συνδρομητική εφημερίδα η οποία αποστέλλεται με ε-μαιλ στους συνδρομητές καθημερινά (εκτος Σαββάτου και Κυριακής). Μπορείτε να γίνετε συνδρομητές και να τη λαμβάνετε αυτομάτως και δωρεάν αποστείλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση offsite@cytanet.com.cy με θέμα Νέος Συνδρομητής.

Aceras Anthropophorum said...

Κουρκουτά από πότε βάλλεις τον Χριστοδουλίδην τζαι τον Αγαπίου μες τους Αδρώπους (τους αριστερούς); Τζαι οι δύο εφύαν που το Ακέλ αρνούμενοι να παραδώσουν τες 50 - 80 σσιλιάες λίρες εφ άπαξ (σύνταξης της βουλής) που σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ακέλ πααίννουν στο ταμείον αλληλεγγύης που συμπληρώνει τες συντάξεις πείνας των παλιών εμμίσθων στελεχών.

Με το να πάν με τον Τάσσον, όχι μόνον καθίσκουν τες σσιλιάες πούγκαν, εκεί που η πολιτική τους καριέρα εν ποσπασμένη (δεν δικαιούνται περαν των 2 θητιών βουλευτικής θητίας στο Ακέλ), έχουν τσιανς τωρά, ο ένας να γινεί υπουργός, ο άλλος πρόεδρος κανενού ιμικρατικού οργανισμού. Έτσι αριστεροί μόνον στο δήκο έχουν θέση.

Μακάρι ο κόσμος να σαρίσει τον Τάσσον τζαι μαζίν του όλους αυτούς τους συφφεροντολόγους που τον ιγλύφουν, με πρώτον τζαι κύριον το Κόκον Νικολάου, αλλιώς Λιλλίκκαν (τον πασς προλετάριον που δεν αφηκεν πολιτικήν εξουσίαν άγλυφτην).

Αν έσιει θεόν, έτσι αρχιγλύφτες, φανερούς επιτήδιους θεομπαίχτες (που προβλέπουν θέσην για την προεδρική φρουράν στην πασς βίλλαν που χτίζουν) δεν θα τους αφήσει να φτάσουν στον στόχον τους. Αν μεν έσιει θεόν, τουλάχιστον ελπίζω να έσιει λαόν.

Anonymous said...

Χαμολιέ, άλλως Ξιφτερισμένε Κουρκουτά,
(κάτσε νάκκον τα φτερά σου χαμαί),

Κατ΄ αρχήν αντιπαρέρχομαι τις εκφράσεις σου περί “Anef_nou” και “πικκαρίσματος”, γιατί φαίνεται πως “εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια ”. Σε κατανοώ όμως πλήρως. Τούτη η συμπεριφορά σου αποτελεί είναι μορφή (αμυντικής) αντίδρασης στις επικρίσεις που δέχεσαι για την προκλητική, προβοκατόρικη και εριστική στάσης σου από τις εδώ παρεμβάσεις σου για να πεις (με μπόλικη δόση εμπάθειας) τα δικά σου.

Ποτέ δεν έχεις κάνει πολιτικό διάλογο ούτε και έχεις προβάλει επιχειρήματα για οτιδήποτε υποστηρίζεις. Απλά ακολουθείς μια στείρα αντιπαραθετική τακτική πετώντας διάφορα σκόρπια αντιακελικά σχόλια και στερεότυπα, (όπως κάμνουν οι μιτσιοί με τες “τσακρούες” το Πάσχα!), όχι για να συζητήσεις αλλά για να φκάλεις ττόζιν (καπνό) με την ψευδαίσθηση πως εν να στραβώσεις κανένα τζιαι εν θα ψηφίσει τον Χριστόφια. Ππέσε με τζιείνο το πλευρό!
Όλα αυτά δείχνουν πολιτική ανωριμότητα, φόβο και απώλεια ψυχραιμίας. Γιατί αν όντως πιστεύεις ότι ο Χριστόφιας εν θα περάσει στο δεύτερο γύρο, θα έπρεπε να προσπαθούσες να δημιουργήσεις γέφυρες επικοινωνίας με τους Ακελικούς και όχι να κλείνεις και πόρτες και παράθυρα και αρσέρες! (Εκτός τζιαι αν νομίζεις ότι ο Παπαδόπουλος εν να εκλέγει που τον πρώτο γύρο).
Άσε που πάσχει και από φαντασιοπληξία και γενικώς από διάφορες φοβίες με αποτέλεσμα να νομίζεις πως εδώ μέσα μπαίνουν και σε κυνηγούν Τάκηδες και Μακάριοι! Χαρακτηριστικά τα λεγόμενα σου: “Κάντε λίγη υπομονή κύριε Τάκη Χατζηγεωργίου, κύριε Μακάριε Δρουσιώτη κ.λ.π των σεμιναρίων της Πρεσβείας” … Ρε μα θωρείς τους όρομα;

Όσο για τους Χριστοδουλίδη υιό, Αγαπίου υιό, καθώς και τον Λιλλίκκαν μετά συζύγου αλλά και όσους άλλους έχουν παπαδοπουλοποιηθεί (για λόγους προσωπικούς ή/και συμφεροντολογικούς που τους παρουσιάζουν ως πολιτικούς) η συλλογική συνείδηση των Ακελικών (και γενικά των αριστερών) τους έχει πετάξει στο Recycle Bin! Γιατί όπως λαλεί τζιαι ο Aceras “έτσι αριστεροί μόνον στο δήκο έχουν θέση”.

Anef_Oriwn
Τρίτη 12/2/2008 – 7:22 μ.μ.