21.2.08

Γιατί λευκό

Αυτά που μας ένωναν σε τούτο το μπλόγκ, δηλ. η αποστροφή προς τον Τάσσο και το απορριπτικό μέτωπο, ξαφνικά μετατρέπονται σε παράνοιες για εθνικισμούς και κουμμουνισμούς. Όπως γίνεται σε όλη την Κύπρο....

Εν νεκατσίατε να ψηφίσετε Κασουλίδη μετά που επήεν να πάρει την "ευλογίαν" που την Αρχιεπισκοπή και ενώ είπεν ότι δεν πρέπει να έχει λόγο η Εκκλησία στα κοσμικά;

Εν νεκατσίατε να ψηφίσετε Χριστόφια μετά που εσυμφώνησεν με το ΔΗΚΟ (και του έδωκεν μερίδιο της εξουσίας) και το οποίο πρόταξε σαν κύριο λόγο της υποστήριξης Χριστόφια την επιβίωση του δικού του κόμματος και το ότι ο Κασουλίδης δεν απολογήθηκε στο λαό για την στάση του στο δημοψήφισμα;

Εν νεκατσίατε να ψηφίσετε Κασουλίδη που το παίζει ευρωπαίος και μετά φκάλλει διαφημίσεις για την ψυχή του που "ήταν και θα είναι Ελληνική."

Εν νεκατσίατε να ψηφίσετε Χριστόφια που έταξεν το ΥΠΕΞ στο ΔΗΚΟ; Και εν νεκατσίατε να ψηφίσετε Κασουλίδη για τον ίδιο λόγο;

Κανένας εν έσιει την πυγμή να ΜΕΝ πάει στον ΔΗΚΟ και τον Ττόμη γιατί το βραβείο εν μεγάλο. Προεδριλίκκι για πέντε χρόνια χωρίς έλεγχο που κοινοβούλιο... ό,τι θέλω εγώ για πέντε χρόνιε... κουμπάρους που έχω να σάσω! Τα περι δεσμεύσεων για κυβερνήσεις σύγχρονες ή ενωμένες εν αέρας κουπανιστός...

Η Κύπρος εν αλλάγη νοοτροπίας που θέλει. Αν μας πήρε ο Τάσσος 50 χρόνια πίσω εν γιατί σαν κοινωνία εκεί ήμασταν... 50 χρόνια πίσω... Θέλουμε έναν πρόεδρο που θα τηρήσει αυτά που θα πει ως το τέλος. Που δεν θα πουλήσει μαλακίες ότι τζίνος δεν θα είναι υποχωρητικός, όπως έκαμεν ο Χριστόφιας, και που δεν θα φκάλει μπαμπούλες για ελληνικότητες και κουμουνισμούς, όπως τον Κασουλίδη. Ίσως είμαι ιδεαλιστής... μπορεί και ρεαλιστής... μπορεί απλά να χάννω... Παντώς νεκατσιώ...

Λευκό.

13 comments:

Anonymous said...

Ουσιαστικά, το μέτωπο των απορριπτικών και μισαλλόδοξων βήκε τρόπο να διατηρήσει ζωντανά τα συνθήματα-αρλούμπες και την ιδεολογία-βιτρίνα του, ασχέτως του ποιος από τους δύο υποψήφιους βγει νικητής.

Αντί Κασουλίδης και Χριστόφιας να θέσουν όρους "αν θέλετε συμμετοχή στην εξουσία καταδικάστε τις προηγούμενες σας τακτικές να ονομάζετε προδότες όσους διαφωνούν και αφήστε τις αντι-ομοσπονδιακές ρητορικές "... άφησαν τους ηττημένους να τους ζητούν συγχωρωχάρτια και διαβεβαιώσεις. Ο ένας μέσω του οργανωμένου μηχανισμού λάσπης και των φανατισμένων πιονιών του που μέχρι πρότινος χρησιμοποιύσαν οι τΑΣΣΟΣ, Κουτσού, Λυσσαρίδης... και ο άλλος μέσω των επίσημων ηγεσιών των κομμάτων.

Στον πρώτο γύρο εγώ στάθηκα περήφανος στο 0.17%. Αν και ανέμενα το δίδυμο Κάσου-Χριστόφ... ήθελα να στείλω το μήνυμα πως όποιος περάσει θα πρέπει να καταδικάσει την τακτική του τΑΣΣΟΥ, της Γιωρκατζικής συνεπαρτζιάς, των Εθνικοσοσιαλιστών και των ΕΥΡΩΚΟ, ΚΟΕΥΡΩ, ΕΥ-ΚΟ-ΡΩ, ΕΥΡΩΚΟΔΗ ΔΗΕΥΡΩΚΟ και των λοιπών "πατριωτικών" δυνάμεων. Πολλοί με παρόμοιο σκεπτικό προτίμησαν να στηρίξουν Χριστόφια ή Κάσου.

Ο θεμιστοκλέους τώρα στράφηκε υπέρ του Κάσου... αλλά σε αυτή του την επιλογή δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

Το άκυρο ψηφοδέλτιο μου στο δεύτερο γύρο θα δηλώνει ξεκάθαρα "ΌΧΙ στο τΑΣΣΟ, ΟΧΙ στον Χρυσόστομο, ΟΧΙ στον Εθνικοσοσιαλισμό, ΟΧΙ στους οργανωμένους ψιθυρολόγους των Συνδέσμων / Συλλόγων / Ενώσεων του Μίσους, ΟΧΙ στο γλείψιμο βρώμικων κώλων". Δεν με ικανοποιεί η αποχή ή το λευκό. Θέλω να ακουστεί ξεκάθαρα το τι πιστεύω για το Γιουσουρούμ του Κλαυσίγελου.

ΥΓ: Αλήθεια... πόσο δικαιωμένοι νοιώθουν όσοι στον πρώτο γύρο επέλεξαν Κασουλίδη ή Χριστόφια "για να φύγει ο τΑΣΣΟΣ και οι μισαλλόδοξοι";

drakouna said...

Ναι, βεβαίως νεκατσιούμε αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, νεκατσιούσαμε και πριν τον πρώτο γύρο.

Πολιτικούς ψηφίσαμε στο κάτω κάτω, όχι τη Μητέρα Τερέζα (Θεός μακαρίσει την κοτζιακαρούαν).

Προσωπικά πιστεύω αυτό που ήδη αναφέρθηκε επανηλειμμένα. Το πολιτικό μας σύστημα είναι τέτοιο, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι βασιλιάς. Άπαξ και εκλεγεί, δεν πα να χάρισε τη ψυχή του στο διάβολο, μπορεί να πισωγυρίσει.

Σταρχεία μου said...

Αφού εν έτσι τζαι όταν εκλεγούν θα παίξουν πελλό, πώς και τους επίστεψαν τα κόμματα; Πρώτη φορά συμβαίνει ζάβαλλε μου;

Anonymous said...

@ Milaz,

Πολλά νεκατσιάσματα εππέσαν!

Προσπάθησες και μέσα από ένα άλλο blog που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό να πλασάρεις την ιδέα της αποχής ή του λευκού αλλά φαίνεται δεν είχε αποτελέσματα εκεί και έτσι ξεκινήσατε να το προωθείτε απ’ εδώ!
Η αποχή καλλιεργεί την πολιτική απάθεια, την μοιρολατρία, τον μηδενισμό και ένα εγωκεντρικό ελιτισμό! Αυτό πάντα λειτουργεί προς το συμφέρον του κατεστημένου. Γι΄ αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω πως, επαναστατημένοι νέοι, όπως οι αφεντιές σας, έχετε πέσει σε τέτοια παγίδα!
Εδώ ας μου επιτρέψει ο αγαπητός Lexi_Penitas να αντιγράψω ένα σχόλιο του από ένα άλλο post, δικό του, σ΄ αυτό το blog: “… εκείνοι που θέλουν να απαξιώνουν την πολιτική δεν χρειάζονται τέτοιες αφορμές. Δειχνουν απλώς την πολιτική τους ανωριμότητα με επικκλήσεις για λευκό και εκδρομές.”

Anef_Oriwn
Πέμπτη 21/2/2008 – 10:34 μ.μ.

Bananistanos said...

Νεκατσιώ τους τζε γώ ούλλους. Αλλά αν δεν ψηφίσω τον λλιόττερο νεκατσιαστικόν φέτος, σε 5 χρόνια θα είναι παραπάνω νεκατσιαστικοί..

Anonymous said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Douche_and_Turd

http://www.stansdad.com/season8/episode8/

etsi apla

Anonymous said...

@Wnef_Oriwn:

Τι εννοείς "ξεκινήσατε να το προωθείτε απ’ εδώ!" ; Ποιοί;
Προς το παρόν έτσι σκέφτομαι - λευκό - στην κάλπη θα αποφασίσω - δεν έχω λόγο να αποφασίσω εκ των προτέρων έτσι το σκέφτομαι. Κακό είναι; Αλλά ένας είμαι ρε κουμπάρε, ούτε ατζέντα έχω, ούτε ακόλουθους, ούτε μαθητές... ούτε κ έχω σχέση με το μπλόγκ που ανάρτησα πιο παλιά - απλά ήβρα το τυχαία κ έσυρα την ιδέα.
Επίσης άποψη σου ότι το λευκό είναι πολιτική ανωριμότητα. Το άσχημο είναι ότι σε τούτο τον γύρο εν κάτι σκληροπυρηνικοί του ΔΗΚΟ που λαλούν λευκο... η άλλη επιλογή είναι: όπου ΔΗΚΟ - απέναντι.
Το ππόιντ δαμέ, εν η κοινωνική μας ανωριμότητα που επιτρέπει σε πολιτικούς/εραστές της εξουσίας να υπάρχουν. Μπορείς να πεις τώρα τι διαφορές θα έχει ο μεν από τον δε στην διακυβέρνηση του, εκτός από το ποιοι θα διορίζονται στην κυβέρνηση; Εχτές επέτασεν η τιμή του πετρέλαιου πάλε, αλλά δήλωσεις για την οικονομία κανένας... τι μας κόφτει εμάς και η μόνη ουσιαστική διαφορά των υποψηφίων; αν θα φκει ο δικός μας για να μπουν οι δικοί μας στην ΣΥΤΑ...
Αυτά έχουμε, αυτά ψηφίζουμε, αυτά μας αξίζουν... πάντα κερδισμένη θα είναι η πιο μεγάλη πουτάνα (βλέπε ΔΗΚΟ, βλέπε Λιλλήκας, βλέπε Ττόμης - αρχιεπίσκοπος με 10%)

Ttallou said...

Μάγκες, ωραίοι είστε.
Φάγατε τον κόσμο να ρίξετε τον Τάσσο και τώρα δεν προτείνετε τίποτα.
Ξέρετε τι θυμίζει αυτό το λευκό;
Το "όχι" που είπε ο Τάσσος στο σχέδιο Ανάν, μην έχοντας μετά να προτείνει τίποτα.

Σταρχεία μου said...

Μπαρδόν; Στόχος ήταν να φύει ο Τάσσος. Έφυεν, ετέλιωσεν. Γουέαρ ις δε πρόπλεμ;

Ttallou said...

Ότι δεν προτείνεις κάτι.
Ότι με την απάθεια του λευκού μπορεί να έρθει κάτι χειρότερο.

Anonymous said...

@ Ttallou,

Εμείς πάντως προτείνουμε και ψηφίζουμε Χριστόφια! Έλα κι εσύ μαζί μας να πολλύνουμεν!

Anef_Oriwn
Σάββατο 23/2/2008 – 5:49 μ.μ.

Anonymous said...

Πως ακριβώς λογιέται απάθεια το να πεις πως δεν σε εκφράζει κανένας απ' τους δύο ή/και τους ακόλουθους τους;

Sike said...

"αποστροφή προς τον Τάσσο";;;
Για εν objective το βλογ.