17.2.08

Περιμένουμε φως!

Το βασικό ζητούμενο αυτών των εκλογών επετευχθη! Οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον Τάσσο και όλα εκείνα που εκπροσωπούσε. Η κυπριακή κοινωνία έστειλε τους πολιτικούς της γενιάς του 60 εκεί που έπρεπε να ειχαν πάει από καιρό. Στη σύνταξη!

Ο κύπριος πολίτης έστειλε τους εργολάβους της μη λύσης στα γραφεία τους και σε υποχρεωτικό διαλόγισμό προς αναζήτηση του λάθους. Ο κύπριος πολίτης ψήφισε λύση και επανένωση της πατρίδας του.


Όποιο και να ειναι το αποτέλεσμα του 2ου γύρου, μπορούμε να ειμαστε σίγουροι ότι ο εφιάλτης της παραμονής των πολιτικών δεινοσαύρων στην εξουσία για άλλα 5 χρόνια πέρασε ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. Ο πολίτης αναμένει από τον τελικό νικητή να παλέψει για λύση και να καθοδηγήσει τη κοινωνία στη πρόοδο και στην ευημερία. Το υποσχεθηκαν και οι δυο. Ας μην ξεχάσουν τις υπερβάσεις που ετοίμαζαν σε περίπτωση που εμεναν έξω από το 2ο γύρο.


Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια από μόνη της έφερε τα πάνω κάτω στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Εκεί που θα είχαμε τον Τάσσο να ξανακάνει περίπατο, τον Κασουλίδη να παλεύει για την τιμή των όπλων και τη Κύπρο να μένει ακόμα 5 χρόνια στον 20ο αιώνα, η δυναμική παρέμβαση της Αριστεράς έστω και στο παρά πέντε απέτρεψε άλλο πισωγύρισμα. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ τόλμησε και ο τόπος εσείστη!


Μένει τώρα να ολοκληρωθεί η νίκη. Τα εχέγγυα που παρέχει η αριστερά και οι λαϊκές δυνάμεις που την στηρίζουν είναι πολύ πιο δυνατά από εκείνα του κεφαλαίου που κυρίως ελέγχει και καθοδηγεί τα βήματα της δεξιάς. Ο Χριστόφιας απέδειξε με την αποτίναξη του Τάσσου ότι είναι πολύ πιο φερέγγυος για να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή όπως αυτή θα του δοθεί.


Τώρα που η μισή αλλαγή είναι γεγονός, ακριβώς τώρα θα αποδείξουμε αν είμαστε έτοιμοι και άξιοι για τα μεγάλα και τα ωραία. Γιατί στο κομματάκι της γης που μας έλαχε να γεννηθούμε μπορούν να φυτρώσουν τα άνθη της ειρήνης και της συναδέλφωσης για όλο το λαό! Βοήθα να ξεριζώσουμε και τη τελευταία τσουκνίδα! Μόνο με σένα και με μένα και με όλους μαζί "θα γένουνε τα σκοτάδια φως" κατά που λέει κι' ο ποιητής.


Πίνω στην υγειά σας!

Όπως δημοσιευτηκε στο http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/

1 comment:

Anonymous said...

Καλά λες Lexi...
Η μισή αλλαγή έγινε. Η άλλη μισή όμως; Θα κάνει αλλαγή ο Κασουλίδης νομίζεις;
Γιατί, αν δεν κατάλαβες, ο Κασουλίδης θα είναι ο νέος Πρόεδρος μας, είτε μας αρέσει είτε όχι.
Το ΑΚΕΛ κατάφερε να ξαναβγάλει τον ΔΗΣΥ στην εξουσία. Γιατί; Για να λύση το Κυπριακό!!! Τουλάχιστον αυτά συνεπάγονται από τα όσα λέτε εδώ μέσα...
Μακάριοι οι φτωχοί... που θα γίνουν φτωχότεροι!