Δεν είμαι εξ' εκείνων που υποστηρίζουν ότι υπάρχει η προμελετημένη "τελευταία" προσπάθεια λύσης. Πιστεύω ότι ο διεθνής παράγοντας παίζει μέσα στα πλαίσια της συμβατικής πολιτικής και ως εκ τούτου προχωρεί εκτιμώντας τα εκάστοτε πολιτικά δεδομένα και μακροπρόθεσμες στρατηγικές. Αυτό δεν σημαίνει με κανένα τρόπο ότι ο χρόνος κυλά υπέρ της Ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως κάποιοι θέλουν εγκληματικά να ισχυρίζονται. Έχω γράψει σε πιο ανύποπτο χρόνο ότι το στάτους κβο δεν σημαίνει "παγωμένη κατάσταση" αλλά "παρούσα κατάσταση".
Η εκλογή Χριστόφια έχει δημιουργήσει μια κινητικότητα, και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια είναι πολύ πιθανόν οι συγκυρίες να επιτρέψουν ακόμα μια σοβαρή προσπάθεια του ΟΗΕ και της ΕΕ για λύση του Κυπριακού. Σε περίπτωση δεύτερης αποτυχίας με την ευθύνη της ελληνοκυπριακής πλευράς, οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα πιο ώριμες για ένα de facto οικονομικό άνοιγμα του ψευδοκράτους. Ίσως να μην είναι η τελευταία προσπάθεια, αλλά είναι καθοριστική ως προς το ισοζύγιο ευθυνών που θα φέρουν οι δύο πλευρές για την έκρυθμη κατάσταση. Οφείλει ο Χριστόφιας να προετοιμάσει το έδαφος και να προκαταλάβει τις διχοτομικές τάσεις που είναι από τώρα αναμενόμενες.
Το απορριπτικό μέτωπο είναι δυνατό έστω και με την αποτυχία του Τάσσου να επανεκλεγεί. Θα ονομάσει την οποιαδήποτε πρόταση "νεκραναστημένο σχέδιο Αννάν" και θα την πολεμήσει στη βάση της γνωστής εθνικιστικής ρητορίας. Πρωταγωνιστές θα είναι η πτέρυγα του ΔΗΣΥ που στεγάζει τους αγωνιστές της Ένωσης και τους πραξικοπηματίες, η νομικίστικη πτέρυγα του ΔΗΚΟ, ολόκληρη η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ και οικονομικά συμφέροντα με ισχυρή επιρροή που απλώνονται σε όλα τα κόμματα. Φυσικά όλοι αυτοί θα έχουν την πλήρη στήριξη της Εκκλησίας της Κύπρου.
Αν ο Χριστόφιας εννοεί αυτά που λέει για επανένωση τότε έχει υποχρέωση να δράσει τώρα. Αν αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν όπως έγινε με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τότε όταν θα έρθει η ώρα για να γίνουν άλματα θα είναι και πάλι αργά, ο κόσμος θα έχει ήδη φανατιστεί. Το κακό προηγούμενο του Κληρίδη, που καλλιέργησε τον εθνικισμό και άνοιξε τα ενεργά ηφαίστια για επτά συναπτά έτη, και ανέμενε τον κόσμο να γίνει ξαφνικά μετριοπαθής στα τελευταία του πρέπει να γίνει μάθημα. Το κακό προηγούμενο του ΑΚΕΛ και του Χριστόφια, που παρέμεινε σιωπηλό για μήνες ολόκληρους και έδεσε τα ίδια του τα χέρια, αφήνοντας τον παροξυσμό να διαγράψει κάθε προσπάθεια αντικειμενικής ενημέρωσης πρέπει επίσης να γίνει μάθημα.
Ο Χριστόφιας οφείλει να προσφέρει την Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Νίκο Αναστασιάδη. Οι δυνάμεις που θα κληθούν να πολεμήσουν τον απορριπτισμό πρέπει να είναι σε θέση ισχύος, όχι τόσο στο κρατικό επίπεδο όσο στο εσωκομματικό. Ο Αναστασιάδης πρέπει να ενισχυθεί με την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να εκκαθαρίζει το κόμμα του από τους εξτρεμιστές. Οποιαδήποτε λύση πρέπει να υποστηριχθεί με σθένος από τις δύο μεγάλες δυνάμεις του τόπου, και να τοποθετηθεί ενώπιον του λαού μέσα σε ένα κλίμα περίσκεψης και σοβαρότητας. Για να γίνει αυτό επιβάλλεται το έδαφος να προετοιμασθεί σήμερα.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
26 comments:
Όλα καλά αυτά που γράφεις αλλά αν η πολιτική ηγεσία - συμπολίτευση και αντιπολίτευση - είναι πραγματικά έτοιμη να ζητήσει από τους Ελληνοκύπριους να στηρίξουν την συμφωνημένη λύση και να τα βάλει με τα κατεστημένα και τις καταστάσεις που περιγράφεις, έχει μπροστά της πολλές άλλες επιλογές από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη. Με μια τέτοια κίνηση ο Χριστόφιας θα έκαιγε νωρίς την στήριξη που φαίνεται να είναι διαθετειμένος να του δώσει ο Αναστασιάδης και θα έδινε από νωρίς στους κύκλους της συγκυβέρνησης που περιγράφεις να του αρχίσουν τον πόλεμο.
Για να δούμε τι θα γίνει, για παράδειγμα, με το Εθνικό Συμβούλιο. Πιθανόν να μπορέσει να γίνει το Συμβούλιο το όργανο με το οποίο η «λειτουργική και βιώσιμη» λύση να πάρει κάποιες πραγματικές παραμέτρους, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί πολιτικά και να μην μπορεί ο καθένας να αοριστολογεί για το «σωστό περιεχόμενο».
Νομίζω ο Aναστασιάδης είναι η καλύτερη επιλογή (σε σχέση με καρογιαν και cia)
Η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο μου θυμίζει την ταινία irreversible ‘’μη ανατρέψιμο‘’
Αφού ασέλγησε καλά καλά ο τάσσος επάνω στην Mπελούτσι (babana republic of Cyprus)
Προσπαθεί τωρά ο Χριστόφιας να σώσει την κατάσταση για την οποία μέρος της ευθύνης φέρει και ο ίδιος (όπως ο γκόμενος της Μπελούτσι στο έργο)
Μιλώντας με τον (μετά αννάν εποχής ΝΕΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ) απλό κόσμο νιώθω ότι και να κάμουμε δεν υπάρχει σωτηρία.
Νίωθω ότι ο ΤΑΣΣΑΡΝΗΤΙΣΜΟΣ εινα irreversible
Τι σου είναι αυτή η εξουσία ρε κουμπάρε Ακόμα και ο ΤΟΜΜΗΣ Β έχει αυξήσει το Φαν κλάπ του μέ την εξουσία…
Εμείς δαμέ μέσω μερικών blog δεν μπορούμε να φτάσουμε σε τόσο κόσμο όσο οι εφημερίδες που ξεφύτρωσαν μαζι με τον Τάσσο όπως είναι το ποντίκη η ενωσης ο Νεοφιλελεύθερος κτλ.. (αξίζει να σημειώσω ότι ο φιλελεύθερος είχε μια τέλεια συνεντεύξη του ΤΣΙΠΡΑ προχθές .. πήγαν να τον παγιδέψουν με ερωτήσεις για το ΑΝΑΝ αλλά τους έδωσε τέλειες απαντήσεις)
Ο Χριστόφιας οφείλει να σταθεί στον λόον του διαφορετικά θα γινούμε σαν τζείνους.
ο λόος του Χριστόφια είναι να λύσει το κυπριακό όχι να βολέψει το κάθε τυχοδιώχτη.
Τζιαι εγιώ συφφωνώ ο Χριστόφκιας να κρατήσει τον λόον του. Άλλωστε το αξίωμαν του προέδρου της Βουλής δεν λέει τσιαί πολλά όσον αφορά το χειρισμό του κυπριακού.
Το ζήτημα είναι να μην επικρατήσει ξανά στο ΑΚΕΛ ο αρρωστημένος αντισυναγερμισμός που από τη στιγμή που η αριστερά είναι πια στην εξουσία δεν έχει κανένα νόημα.
Συφφωνώ τζιαι υπερθεματίζω να προετοιμαστεί ιδεολογικά η κοινή γνώμη πάνω στο θέμα της πολιτικής ισότητας και του συνεταιριστικού κράτους. Το σύνθημα η Κύπρος είναι Ελληνική πρέπει να ανατραπεί πλήρως και δημιουργικά στα εθνικιστικά μυαλά που παράγει χρόνια τώρα το ελληνοκυπριακό σχολείο....
Pολλοί συναγερμικοί ακροδεξιοί συνηδιτοποίησαν μέσο του τασσου ότι η ήγεσία του συναγερμού δεν είναι και τόσο ‘’δεξία’’ και αντί να αλλάξουν κόμμα τωρα θέλουν να φάν τον Αναστασιάδη και να βαλουν κάποιον ‘’καλλίττερον’’. Αν ο αναστασιάδης δεν καταφέρει να ανελιχθεί στη βούλη τότε θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στο Δησυ.
Εμάς που θέλουμε λύση αυτό μας συμφέρει?
Όχι φυσικά..
Θέλουμε τον αναστασιάδη στο πολιτικό σκηνικό αν θέλουμε να ελπίζουμε για λύση.
Επιπλέων τοποθέτηση του στο πόστο του προέδρου της βουλής υλοποίει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που είναι απαραίτητη για υπερψήφιση λύσης.
Ο κάρογιαν αν βγεί πρόεδρος της βουλής θα δώσει τροφή σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι στήριξε χριστόφια για προσωπικό όφελος.
Φυσικά από την άλλη μπορεί να ξέρει ότι στο τέλος πάλι θα τον φάν στο ΔΗΚΟ. άρα ίσως να θέλει να αρπάξει ότι αρπάξει τώρα που μπορεί.
Αν οι ακροδεξιοί κουμμουνοφάγοι - τουρκοφάγοι φανε τον αναστασιάδη στο δησύ τότε ξεχάστε λύση.
Αν η δεξιά πτέρυγα του Δησύ πάρει το επάνω χέρι σημαίνει ότι η Κύπρος όλη δεν είναι της λύσης τζαι καλλύττερα να μείνειτε όπως είσταστιν με την διχοτόμησην. Με το ζόριν παντριά δεν γίνεται. Αν η τάση για λύση στο Δησύ δεν είναι πλειοψηφική σημαίνει ότι και σε περίπτωση λύσης το 2004 θα εκάμναν προβλήματα. Τα κόμματα γίνονται τζαι ξιγίνονται στο τσάκα τσάκα στον σύγχρονον δυτικόν κόσμον.
Αν ο Αναστασιάδης έχει προβλήματα δεν νομίζω ότι είναι το Ακέλ που μπορεί να τον σώσει. Δεν είναι το Ακέλ που φκάλλει πρόεδρον της δεξιάς παράταξης. Αν έτσι είναι όπως λέτε, αν το Ακέλ τον φκάλει πρόεδρον της βουλής τότε πάλιν θα απομονοθεί διότι θα κατηγορηθεί ότι έγινε όργανον της κουμμούνας. Ελπίζω η ευρωπαϊκή πολιτική κουλτούρα να είναι βαθκειά αλλαγή μέσα στον Δησύ τζαι η θέληση για λύση να πηγάζει από κάτι το βαθύ. Αν είναι μια τσίππα, τότε καλλύττερα να φανεί μια ώρα γληορήττερα.
Νομίζω κάπου χάσαμε το μέτρο! Στ’ όνομα μιας γενικής και αόριστης εθνικής ενότητας και της έντονης επιθυμίας για λύση του κυπριακού θα έρθουμε εμείς οι ίδιοι οι επονομαζόμενοι σύγχρονοι προοδευτικοί να ισοπεδώσουμε τα πάντα και να εξισώσουμε τις πολιτικές της Αριστεράς και Δεξιάς και να καταργήσουμε την κοινωνική διάσταση της Αριστεράς!
Αν μπορούσε η Δεξιά (είτε η φιλελεύθερη είτε η εθνικιστική) να λύσει το κυπριακό (είτε με διχοτόμηση ή επανένωση του νησιού) θα το είχε κάνει μέχρι τώρα!
Ενότητα και σύμπνοια ναι αλλά όχι και τρέξουμε να τους βγάλουμε και από τα δικά τους αδιέξοδα! Ας τα λύσουν μόνοι τους!
Anef_Oriwn
Τετάρτη 5/3/2008 – 10:45 μ.μ.
"Οι δυνάμεις που θα κληθούν να πολεμήσουν τον απορριπτισμό πρέπει να είναι σε θέση ισχύος, όχι τόσο στο κρατικό επίπεδο όσο στο εσωκομματικό. Ο Αναστασιάδης πρέπει να ενισχυθεί με την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να εκκαθαρίζει το κόμμα του από τους εξτρεμιστές."
Ε τότε γιατί ο Αναστασιάδης να γίνει πρόεδρος της βουλής; Κάπου υπάρχει αντίφαση ή είναι η ιδέα μου; Τωρά αν το ΔΗΣΥ έχει ακροδεξιούς και πραξικοπηματίες, καλημέρα και έφεξε σε λίγο θα μας πείτε ότι έγινε και εισβολή το 1974.
Όπως εστρώσαν θα κοιμηθούν, αλλά ο Χριστόφιας τι τους φταίει. Τόσα χρόνια ήταν ελληνόψυχοι, τωρά ξαφνικά εθυμηθήκαν ότι αν δεν γίνουμε πιο διαλλακτικοί λύση γιοκ.
Τωρά είναι η σειρά του Αναστασιάδη, ή που θα αποφασίσει να καθαρίσει το κόμμα του μια και έξω ή να παραιτήσει. Πως όμως ως πρόεδρος της βουλής θα βοηθήσει αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Το πρόβλημα είναι του ΔΗΣΥ και μόνοι τους μπορούν να βρουν την λύση. Να μην χρεώνουμε τώρα και τις αμαρτίες της δεξίας στο ΑΚΕΛ.
η θέση του προέδρου της βουλής ήταν προσυμφωνημένη οριστικά και αμετάκλητα. αμφιβάλλετε ότι η προεδρία της βουλής ήταν διαπραγματευτικό χαρτί του χριστόφια για τον β' γύρο των προεδρικών; πιστεύετε ότι το δηκο εψήφισε χριστόφια επειδή συμφωνεί με την εσωτερική και εξωτερική του και δεν ενδιαφέρεται για υπουργεία και καρέκλες;
εξάλλου, είναι γνωστή η τακτική των κομμάτων που παίρνουν την εξουσία να βολεύουν τους δικούς τους για να μαζέψουν όσους περισσότερους ψήφους μπορούν για την επόμενη πενταετία.
δυστυχώς στην κύπρο δεν έχουμε την ίδια νοοτροπία που αναπτύχθηκε σε άλλες χώρες (ακόμα και στην ελλάδα, που π.χ. ο πρόεδρος της δημοκρατίας προέρχεται από κόμμα της αντιπολίτευσης). μια τέτοια κίνηση (υποστήριξης του αναστασιάδη από το ακελ) φαντάζει πολύ απομακρισμένη για την κυπριακή πραγματικότητα
Ο πρέδρος της ελληνικής δημοκρατίας δεν έχει καμία εξουσία και είναι μόνο για την βιτρίνα. Για αυτό και δεν ενοχλεί το κυβερνών κόμμα να εκλεξει για πρόεδρο κάποιον ουδέτερο. Διαφορετικό το συστήμα εντελώς με το σύστημα στην Κύπρο.
Συμφωνώ με τον σκέπτικ. Ο Αναστασιάδης είναι πιο ισχυρός στην αντιπολίτευση. Ο Χριστόφιας είναι επίσεις πιο ισχυρός με ισχυρήν αντιπολίτευση που τον στηρίζει στο εθνικό θέμα που δεν χωρεί ιδεολογίες. Κάτι παρόμοιο που εγίνετο στην Κοπεχάγη και αλλού (αν θυμάστε) με τον Κληρίδη πρόεδρο να διαπραγματεύεται την Ευρωπαϊκή μας πορεία / κινήσεις στο κυπριακό και την ισχυρή ακελική αντιπολίτευση του πρώτου κόμματος να τον στηρίζει.
Το εθνικό συμβούλιο άμα δουλέψει σωστά διά πολλές δυνατότητες.
@magic. Το Δήκο εψήφισε Χριστόφια για να μεν διασπαστεί. Η βάση του Δήκο δεν χονεύει τους Γριβικούς και τους απογόνους των και ασκεί μεγάλη πίεση στην ηγεσία. Δεν λογαριάζεται τες φιλίες που αναπτύχθηκαν μεταξύ των κατωτέρων στελεχών του Δήκο και του Ακέλ τα τελευταία 10 χρόνια. Εν που τον τζαιρόν που υποστηρίξαν τον Ιακώβου που δουλεύουν μαζί. Γνωρίζω Ακελικούς που ήταν σε συνεχή επαφή με φίλους τους μέχρι τζαι την ώρα της ψηφοφορίας στην ΚΕ του Δήκο. Αυτές τες διασυνδέσεις τις έχασεν το Δησύ, ιδίως με τον τρόπο που εχειρήστηκεν το Δήκο όταν εσυνεργαστήκαν. Όλα πληρώνονται σε αυτόν τον κόσμο.
Λοιπόν με αυτά και με άλλα ο Κάρογιαν είναι ο νέος πρόεδρος της βουλής. Το θεωρώ καλή εξέλιξη για τους εξής λόγους:
Ο Χριστόφιας κράτησε το λόγο του και τις ισορροπίες στο κόμμα του. Δεν είχε δυνατότητες για εντυπωσιακές "υπερβάσεις". Τα ανοίγματα ενότητας επιτυγχάνονται με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με ηχηρές παροχές.
Ο Κάρογιαν είναι ίσως ο πιο μετριοπαθής από το ΔΗΚΟ και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα πολιτευτεί συνετά, θα εδραιωθεί σαν πρόεδρος του ΔΗΚΟ και θα ποφύγυμε εκπλήξεις με αλλαγή ηγεσίας στο 3ο σε δυναμη κόμμα που μπορεί να προερχόταν από τον σκληρό πυρήνα των απορριπτικών.
Η ενότητα δεν θα πρέπει να κτιστεί μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ μόνο αλλά να πρειλαμβάνει μεγάλες μάζες ανθρώπων του λεγόμενου κεντρόου χώρου.
Ψάχνω εναγωνίως να βρω χοντρά λάθη του Χριστόφια μέχρι τώρα και δυσκολεύομαι όσο και ο Πρου Πρου που τον ακουα σήμερα και μόνο που δεν υμνούσε το Χριστόφια.
Αντε Ρίψασπη, το θέμα είναι out of date. Γράψε τίποτε νέο :)
Η προεδρία της Βουλής όντως είναι out of date, αλλά το θέμα της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του απορριπτικού μετώπου θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο όσο πλησιάζει η ώρα της επόμενης πρωτοβουλίας.
Δεν το κρύβω ότι φοβούμαι. Το απορριπτικό μέτωπο είναι τόσο ριζωμένο συστεμικά και θεσμικά που επιβάλλεται μακροχρόνια αποδυνάμωση του και ενδυνάμωση των δυνάμεων της επανένωσης. Aντιλαμβάνομαι ότι όσα γράφω ίσως να διαβάζονται ξύλινα, αλλά έτσι πιστεύω πως έχουν τα πράγματα.
Μια μικρή απάντηση στο magic. Και οι δύο υποψήφιοι υπόσχονταν την προεδρία της βουλής στο ΔΗΚΟ, οπότε είναι άτοπο να τη χαρακτηρίζουμε διαπραγματευτικό χαρτί.
kala re paides..to 2004 enne o DHSY MONOS tou poy ypostirixe to NAI? Ti senaria mou katevazete simmera gia aporriptikes pteryges kai istories gia agrious...To proodeytiko AKEL poy itan to 2004? me tous aporriptikous fysika...
O Anastasiadis xerei na kinithei kai na epivalei thn apopsi tou sto komma tou. Na foaste jinous pou ipan kai tote OXI gia na men dialysoun to diko tous komma
το βασικό ζητούμενο είναι όντως να αποδυναμωθεί το απορριπτικό μέτωπο για να έσιει επιτυχία το επόμενο δημοψήφισμα. με δεδομένο τον μισό συναγερμό (τη συντηρητική εθνικιστική του πτεύρυγα) στο αιώνιο όχι (αφού θα θυμούνται την εοκα, την εοκα β κτλ) σημαίνει ότι ακόμα τζιαι αν το ακελ πάει ούλλον στο ναι, όσσον τζιαι περνά, άρα θα υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης της νέας λύσης. ο μόνος τρόπος θριαμβευτικής νίκης είναι τμήμα του δηκο τζιαι τμήμα της εδεκ να έρτουν με το ναι τζιαι για αυτό χρειάζουνται προσεχτικά βήματα τζιαι επιχειρηματολογία νούσιμη, όι αφορισμοί τζιαι απειλές όπως το 2004. πρέπει βασικά εμείς οι ναινέκοι να κινηθούμεν διαφορετικά, να τους φέρουμε μαζί μας χωρίς να τους υποτιμούμε τζιαι να τους βαφτίζουμεν εθνικιστές
Το απορριπτικό μέτωπο αντιμετωπίζεται με την πειθώ, την σύνεση, την μετριοπάθεια, την παραμέριση των ναι και των όχι, την παραμέριση πικριών, την αναζήτηση αυτών που ενώνουν όλους του Κυπραίους. Είμαστιν λίγοι τζαι αδύνατοι, έχουμεν ανάγκην ο ένας τον άλλον. Μέν ξεχνάτε ότι έχουμεν να πείσουμεν τζαι τους συμπατριώτες μας τουρκοκύπριους ότι έχουν παραπάνω κέρδος τζαι κανένα ρίσκο να αλληλοεξαρτώνται με μας παρά να είναι υπόδουλοι στους στρατιωτικούς τζαι στα κοντύλια της Τουρκίας. Πρέπει να τους μάθουμεν τι εκερδίσαμεν που ξικολλίσουμεν που την Ελλάδα τζαι που εμαντρώσαμεν τους στρατιωτικούς στους στρατώνες για να κάμουν τζαι τζείνοι αυτόν το βήμα χωρίς να φοούνται ότι θα τους φάμεν με τα κρεμμυδάκια.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ. Χωρίς φόβον δεν θα έχουμεν πρόβλημαν ούτε με τους δηκοεδεκίτες ούτε με τους τουρκοκυπρίους. Η διάλυση του φόβου (ειδικά μετά που εντατικήν καλλιέργειαν) θέλει υπομονή, τζαι πολλή δουλειά. Τόπος στους νέους που φοούνται λλιόττερον.
@ aceras: Συμφωνώ και επαυξάνω, και πρωτίστως, να ΕΞΗΓΗΣΕΙ η πολιτεία στον απλό πολίτη τι σημαίνει ομοσπονδία, πως λειτουργεί και πως διασκεδάζονται οι τυχόν φόβοι του κόσμου με λεπτομερείς αναλύσεις και εξηγήσεις. Οχι να φαίρουμε ένα σχέδιο λύσης όπως την προηγούμενη φορά που απερρίφθη βασικά λόγω άγνοιας και κλαμάτων.
Ο Φωτίου που μιλά στο ΡΙΚ για το νερό ΄πάντως είναι lovely.
http://eshie3i3i.blogspot.com/
hillarious :)
Ο Αναστασιάδης θα έπρεπε να ήταν πρόεδρος της βουλής όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο αλλά γιατί είναι ο καλύτερος. Βάλαμε πρόεδρο της βουλής κάποιον με εμπειρία ενάμισυ χρόνου. Αυτά έχουν οι συμμαχίες. Αλλά μην ανησυχείτε για τον Αναστασιάδη. Είναι βράχος! Κανένας πρόεδρος της δημοκρατίας δεν είχε ποτέ τέτοια υποστήριξη από την αντιπολίτευση. Ελπίζω ο Χριστόφιας να το εκμεταλλευτεί. Μέχρι στιγμής κινείται σωστά, ελπίζω να συνεχίσει. Πάντως το πράμα θέλει πολλή προσοχή. Έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες και χρειάζονται λεπτοί και επιδέξιοι χειρισμοί.
@ γρηγόρης
Πολύ σωστά είπες "πρέπει βασικά εμείς οι ναινέκοι να κινηθούμεν διαφορετικά, να τους φέρουμε μαζί μας χωρίς να τους υποτιμούμε τζιαι να τους βαφτίζουμεν εθνικιστές".
Κι όμως στην αρχή της ίδιας παραγράφου ξεγράφεις τον μισό ΔΗΣΥ ως συντηρητικό και εθνικιστικό και τους κατατάσσεις στο αιώνιο οχι! Γιατί; Εγώ πιστεύω ότι ο ΔΗΣΥ μπορεί να δώσει τουλάχιστον ένα 20-25% υποστήριξη σε ένα νέο σχέδιο. Το ΑΚΕΛ θα δώσει 25-30%, χρειάζεται ακόμα καμιά 10% από τους υπόλοιπους για να περάσει άνετα.
Συγχαρητήρια στον Ριψάσπιδα για την ριζοσπαστική εισήγηση.
Τώρα που εννά τραβήσει κάτι Κόσοβα ο Ταλάτ στις συνομιλίες εννά γελάσουμε πολλά.
Το περίεργο είναι οτι ο Χριστόφκιας ως τωρά λαλεί τα ίδια πράματα που έλεε τζιαι ο Τάσσος(όχι στην παρθενογένεση, όχι στο σχέδιο Αναν ως βάση για διαπραγμάτευση)αλλά εν τον έβρισε κανένας που σας ακόμα.
Έτσι για την ιστορία δεν είμαι εγώ που έκανα διαφήμιση του blog mu (eshie3i3i.bogspot.com) ως ανόνυμος..
Πασεντζέρη, θκιακόσια κιλά άθρωπον λαλείς τον κανένα; Ότι θέλεις θωρείς για να δικαιολογήσεις την κατάσταση σου.
Post a Comment