20.11.07

Φεύκει ο Τάσσος

Για δεύτερην φορά η δημοσκόπηση της εφημερίδας της εκάστοτε κυβέρνησης δίχνει ότι ο Χριστόφιας εκλέγεται πρόεδρος στον δεύτερο γυρόν, όποιος τζαι να είναι ο αντίπαλος του. Η διαφορά που τον Τάσσον σε σχέσην με την προηγούμενην δημοσκόπησην έχει αυξηθεί. Την προηγούμενην φοράν ο Χριστόφιας επέρναν τον Τάσσον οριακά με λλιόττερον του 1/2% ενώ τωρά τον ξεπερνά με σχεδόν 1% στην αναμέτρησην του 2ου γυρού.

Στην αρκήν δεν το επίστευκα ότι είναι δυνατόν το Γιωρκατζιηκόν, εκκλησιαστικόν μεταεοκικόν κατεστημένον να είναι δυνατόν ποττέ να φύγει που την εξουσίαν. Επίστευκα πάντα ότι ο δροσερός λίβας που εφύσισεν πάνω που την Κύπρον επί Βασιλείου ήταν έναν ευτυχές ατύχημαν. Η συγκρατημένη ανατρεπτικότητα του Κυπριακού Λαού, δοξάζω το όνομαν του αν τολμήσει τζαι το κάμει, ίσως πέψει αυτήν την καταραμένην συνοπαρτζιάν στα αζήτητα της ιστορίας, όπως λαλεί τζαι ο φίλος ο Νικόλας.

Η διχοτόμηση αρχίζει να φαίνεται ανατρέψιμη, τουλάχιστον από πλευράς των δικών μας στόχων. Αν ιφκεί η δημοσκόπηση αλήθκεια, αν οι συναγερμικοί συμπεριφερτούν με βάσην το κοινόν τζαι όι το κομματικόν συμφέρον (όπως εκάμαν τζαι όταν εφκάλαν τον Βασιλείου πρόεδρον, τζαι όταν οι μισοί εψηφήσαν Ναί στο δημοψήφισμαν), αν τελικά έχουμεν πρόεδρον τον Χριστόφκιαν, δεν θα σας τζιεράσω την ημέραν που θα φκεί. Θα καρτερώ την ημέραν που θα υπογράψει λύσην.

Δεσμεύκουμαι να τζεράσω ούλλους τους Μπλογκερς μιαν καντίλαν κρασίν βιολογικόν της Μαραθάσας την ημέραν που εν να ξιλώννουμεν το συρματόμπλεγμαν της πράσινης γραμμής.

14 comments:

Banana Republic Cyprus said...

Καλά, εσύ είσαι πολλά αισιόδοξος. Μακάρι να ήμουν κι εγώ :) Ξέρεις πολύ καλά πως δεν είναι μόνο από εμάς (ΕΚ) που εξαρτάται η λύση. Είναι και το τι θα ζητήσει η τουρκία και τι θα μας κοττίσουν. Αν βγει πάντως, το πρώτο που πρέπει να κάμει στο εσωτερικό είναι να δώσει στον κόσμο να καταλάβει πως δεν γίνεται να τα έχουμε ούλλα δικά μας και πως οι επιλογές είναι μόνο δύο: λύση συμβιβαστική ή διχοτόμηση. Το σίγουρον είναι ότι θέληση θα δείξουμε και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε. Αυτό που καλείς να κάνουν οι συναγερμικοί, θα πρέπει να το κάνουν κι οι Ακελικοί, αν χρειαστεί.

Sceptic Anonymous said...

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πούμε ότι φεύκει ο Τάσσος. Ακόμα εν Νιόβρης, μιάλο βούκκο βάλε, μιάλο λόο μεν πεις, ενόμιζα ήξερες τις κυπριακές παροιμίες :)

Anonymous said...

@ασέρας

Το βοσκαρέτην ίνταμ πο'ν να ψηφίσει στες εκλογές;

Anonymous said...

Γιατί οι Οικολόγοι στήριξαν Παπάδόπουλο!
Α. Επειδή ο Περδίκης παρά τις αντιπολιτεύσεις του και τις κατηγορίες ενάντια στον Παπαδόπουλο ακόμα και "για πράκτορα των Αμερικανικών συμφερόντων", κάτι "έγινε" και την τελευταία στιγμή "μεταλλάκτηκε"
Β. Στην Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος μετέχουν ο Άδωνης Γιάγκου (διορισμένος Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, ο Λάκης Νικολάου, σύζυγος της Αγάθης Θεμιστοκλέους, διορισμένης Προέδρου του Δ.Σ. του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων (με 3,5 χιλιάδες λίρες μισθό το μήνα), ο Μάριος Φούρναρης, διορισμένο μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων, η Δέσπω Λάμπρου, διορισμένο μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, η Χρυσούλα Ψηλογένη, κοινοβουλευτική βοηθός του Περδίκη και κόρη του διορισμένου μέλους του Δ.Σ. της ΑΗΚ Δ. Ψηλογένη και οι Σάββας Φιλίππου και Ντίνος Πασπαλλίδης οι οποίοι (από ότι είναι γνωστό) είναι οι δύο που προόριζε ο Τάσσος να υπουργοποιήσει (αν βέβαια δεν τους περιπαίζει πάλε).
Γ. Τους υπόλοιπους, την Ιωάννα Παναγιώτου και τον Αγαπητό (ο οποίος είναι και έμμισθος του Κινήματος) που είναι οι δυο πλέον έμπιστοι και στενοί συνεργάτες του Περδίκη, τους ελέγχει πλήρως, άρα κανένας δεν μπορούσε να ήταν εναντίον...
Δ. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος που δεν χρειάζεται να πούμε γιατί και πως....

Ε, λοιπόν, πείτε μου. Βγάζεις ή δεν βγάζεις 80%; Βολεμένοι Οικολόγοι, ντροπή σας!!!

Anonymous said...

Έπιασε με μια πρωινιάτικη κρίση αμνησίας:

1. Ποιός έβαλε τον Τάσσο στην εξουσία;
2. Τί ψήφισε το ΑΚΕΛ στο σχέδιο ΑΝΑΝ;
3. Τί ήθελε να ψηφίσει το ΑΚΕΛ;
4. Τι πιέσεις δεν εξάσκησε το ΑΚΕΛ κατά τις διαπραγματεύσεις για λύση;

Anonymous said...

exeis lathos oti av3nthike n diafora... o fileleftheros leei:

"Στο δεύτερο σενάριο με ανθυποψήφιο τον Δημήτρη Χριστόφια χάνει οριακά. Ο κ. Χριστόφιας συγκεντρώνει ποσοστό 41.3% έναντι 40.5 του νυν Προέδρου. Σε αυτό το σενάριο καταγράφηκε οριακή βελτίωση ποσοστών για Τάσσο και οριακές απώλειες για τον Χριστόφια."

[i.e. n diafora twra eivai 0.8% vomizw stnv pronguomevn ntav 1.5%]

ev pasn periptosn yparxei sxedon 20% avapofasistoi oi plistoi eivai tou DISI. Tha ntav kala va 3eroume prws ta pou kivouvte avta ta 20%. Logiko eivai oi nainekoi tou DISI poio evkola va katastala3ouv (yper tou Xristofia) para oi ypoloipoi tou DISI.. avto eivai emfaves kai sto blog avto.. opou diaforoi exouv eva aperioristo misos prws tov Tasso.

Pantos, ovtos tha eivai ovtos kovta ta pososta Tassou kai Xristofia av eivai oi dkyo tous stov devtero gyro [49% me 51%]. Ara vai paizete to paixvidi tou devterou gyrou...

egw dev mporw va kavw problepsn se tetoio senario.... me 0.8% diafora eivai dyskolo va problepseis. Alla stov prwto gyro vomizw oi dnmoskopiseis twra exouv 3ekatharisei oti o Tassos eivai sygoura stov devtero gyro [eivai 4-5% mprosta pou tov Xristofia kai 6-7% apo Kasoulidi]. Avtoo vomizw me asfaleia mporei va problefthei.

opws eipa kai se prongoumeva mou posts, to epitelio tou Tassou prepei amesa va efarmosei stratigikn proselkiseis psyfov apo DISI. dev dikaiologite a kivouvte oi tou DISI me perisotern evkolia prws xristofia stov devtero gyro. Av dev evergisouv amesa symfovw tha ypar3ei problhma.

Ο Ανόητος said...

Οι νεναίκοι του ΔΗΣΥ? Οι νεναίκοι του ΔΗΣΥ ενδιαφέρονται για λύση. Σε περίπτωση που δεν περάσει ο Κασουλίδης, λογικό είναι οι νεναίκοι να ψηφίσουν τον Χριστόφια. Ίσως μπορεί να προσφέρει λύση. Και οι νεναίκοι του ΔΗΣΥ θα ψήφιζαν Τάσσο αν πίστευαν πως θέλει λύση ή τουλάχιστον για να μην είμαι υβριστικός αν μπορεί να διαπραγματευτεί για λύση
( Μπούργενστοκ) , αν μπορεί να αποδεχθεί τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και αν μπορεί να αποβάλει τον ρόλο του Δευκαλίωνα. Αυτά μάλλον απίθανο πρέπει να θεωρείται, οπόταν, ναι οι νεναίκοι του ΔΗΣΥ μάλλον Χρστόφια θα ψηφίσουν, μη παραγνωρίζοντας βεβαίως τον δικό του ρόλο για την παρούσα κατάσταση και την δική του εγκληματική ανοχή.
Τώρα ο Τάσσος αν μπορεί να μου εγγυηθεί επιστροφή όλων των προσφύγων, αποχώρηση όλων των εποίκων, επιστροφή όλων των εδάφων μας, μια κοινωνία ανεκτική και αξιοκρατική, τότε ναι τον ψηφίζω και με τα 20 μου νύσχια.

Βρέντζος said...

Και εγώ ένιωσα ικανοποίηση που φεύγει ο Τάσσος, με βάση πάντα τις δημοσκοπήσεις. Εντούτοις, θεωρώ άστοχο το ότι η΄λύση είναι πιο κοντά αν βγει πρόεδρος ο Δημήτρης Χριστόφιας. Αυτό διότι, ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε όχι για να τσιμεντώσει το ναι στο Σχέδιο Ανάν 5(και για να δείξει τη δήθεν μετριοπάθειά του στα τωρινά προεκλογικά του προγράμματα), ένα Σχέδιο που υποστηρίζετο από τον ΟΗΕ, και μαζί και τον ίδιο σε θέσεις εξουσίας. Η όλη του στάση κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος δείχνει πως ο Δημήτρης Χριστόφιας δε διστάζει να αγνοήσει την ιδεολογία του κόμματος και τις θέσεις του για επανένωση ούτε και τη βούληση της λαικής βάσης του κόμματος(βλ. στάση ψηφοφόρων στη Δερύνεια). Έτσι, θεωρώ πως ο Δημήτρης Χριστόφιας κάθε άλλος παρά μια επιλογή λύσης ή σιγουριά είναι. Θα παρακαλούσα τους συντάκτες του μπλογκ να μου απαντήσουν στο ι-μέιλ μου αν μπορώ να αρθρογραφήσω και εγώ στο μπλογκ σας. Με συγχωρείτε για το μεγάλο μέγεθος του ποστ.

Καλό σας απόγευμα,
Γιώτης

Anonymous said...

Τασσικέ είναι για κάτι αντιδημοκράτες σαν εσένα που δεν θέλουμε τον Τάσσο. Δεν τον μισάμε. Απλά τον συχαθήκαμε, μας έκαμε ο ίδιος να τον ανακατσιάσουμεν! Και ξέρεις και κάτι; Ούτε του ΔΗΣΥ είμαι, ούτε του ΝΑΙ ήμουν. Αυτά τα παραμύθια περί ΝΑΙ και ΟΧΙ, θα σας έρτουν κατακούτελλα όταν αντιληφθήτε επιτέλους πως το 76% δεν είναι ούτε απορρηπτικό όπως εσείς, ούτε αντιδημοκρατικό όπως εσείς, ούτε αντιομοσπονδιακό όπως εσείς! 'Ενα 50% εκείνου του 76% διαχωρίζει τη θέση του από την δική σας. Ψηφίσαμε ΟΧΙ γιατί πιστέψαμε στα λόγια του Τάσσου για λύση Διζ.Δικοιν.Ομοσπονδίας, με μικροαλλαγές στο Αναν, για καλύτερες μέρες τις οποίες δεν βλέπουμε ούτε από δορυφόρο!
Επίσης, μάθε πως ΝΑΙΝΕΚΟΣ, αυτό που είπε ο δημοκράτης Τάσσος και λες κι εσύ εδώ, σημαίνει ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ και ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ. Αν εσύ τόσο αβασάνιστα το υιοθετείς χωρίς να ξέρεις καν τι σημαίνει, ε τότε ίσως θα πρέπει να προβληματιστείς. Αρκετούς Ντενκτας είχε ο τόπος τούτος, από όλες τις παρατάξεις, και εν θέλουμε άλλους. Ποιοί είστε εσείς που θα μοιράσετε πιστοποιητικά πατριωτισμού; Εσείς που πάτε με όποιον σας νέψει; Που όποιος σας τάξει βουράτε πουπίσω για να βολευτείτε; Εσείς είστε οι πατριώτες; Που έχετε για πρόεδρο έναν που εδέκτηκε το ΑΝΑΝ-3 και επειδή εν είχε μούτρα να το απορρίψει μετά έφερεν μας το εμας για να φάμε εμείς την ευθύνη, που υπόγραψε την έκθεση του ΟΗΕ που αναγνώριζε στην Τουρκία την καλή της θέληση για λύση του Κυπριακού, που έπεξε ΠΟΚΕΡ τη χώρα μας όταν δεχότανε το ΑΝΑΝ3 επειδή ήξερε ότι ο Ντενκτας θα έλεγε ΟΧΙ και εφέραν μας την με τον Ταλατ; Αμα εν τούτος ο πατριωτισμός, σκέφτου τι εν η προδοσία!
Οι ΝΑΙΝΕΚΟΙ του ΔΗΣΥ που λες, ούτε προδότες είναι, ούτε μισούν την χώρα τους, ούτε πληρώθηκαν για να πουν ΝΑΙ και να ξεπουλήσουν την πατρίδα τους. Είναι κι αυτοί ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ μας που είχαν διαφορετική άποψη που την δική μας. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ θέλω να ξέρω πως έχω την επιλογή να διαφωνήσω ανα πάσα στιγμή χωρίς να με βάλλουν οι εφημερίδες πρωτοσέλιδα ότι είμαι προδότης! Μιλας σαν να είναι ο ΔΗΣΥ καρκίνωμα. Ε, συγγνώμη ρε φίλε μου, το 1/3 του πλυθησμού της χώρας μας είναι καρκίνωμα και θα πάνε να ψηφίσουν το άλλο καρκίνωμα, τον Χριστόφια, που το κόμμα του αποτελεί το άλλο 1/3 του πλυθησμού μας;
Δηλαδή μόνο εσείς οι υπόλοιποι είστε οι γνήσιοι πατριώτες και οι εθνοσωτήρες; Τα μόνα υγιή κύτταρα του πλυθησμού μας; Φέρτε τα μίλια σας.
Δαμέ έχουμε δημοκρατία τζαι οι αντίθετες απόψεις πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και όχι φίμωσης και περιφρώνησης. Ούτε Ντεκτας είμαστεν, ούτε τουρκικός στρατός που όποιος προσβάλει τις πολιτικές τους μονομιάς φιμώνουν τον.
Γιατί απορείς που οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ δείχνουν έτοιμοι να βάλουν το κοινό καλό πάνω από τις διαφορές τους; Θέλεις να πεις εν αναρωτήθηκες ποττέ πόσα λάθη εχρειάστηκε να κάμετε για να κάμετε τούτους του 2 να αλληλοπροτιμούνται;
Εγώ βρίσκω πολύ φυσιολογικό συναγερμικοί να προτιμήσουν Χριστόφια και οι ακελικοί Κασουλίδη. Και τι δεν είπετε άλλωστε και στους δύο!
Να σου θυμίσω μόνο μερικά από αυτά που τους καταλογίσατε εν καιρώ... Ναινέκους, προδότες, πληρωμένους με αμερικανικά δολάρια και τουρκικές λίρες, θα πάνε στην κόλαση, πράκτορες των αμερικανών, των εγγλέζων, συκοφάντες, μαφίες, ενδοτικούς, μειωμένων αντιστάσεων, τους καλέσατε να πάνε να αυτοκτονήσουν στις πλατείες των χωριών τους για να βλέπουν οι άλλοι να μαθαίνουν (Νίκος Πιττοκοπίτης - Ταλιμπαν), σπείρατε ολόκληρα ψέματα και δημιουργήσατε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα... και τι δεν κάνατε σε όλο αυτό τον κόσμο. Και τώρα θέλετε την στήριξη τους; Των Ακελικών και Συναγερμικών που είχαν πει ΝΑΙ; Θέλετε να σας στηρίξουν όταν βλέπουν πως μέρα με τη μέρα χάνουμε την πατρίδα μας; Να σας στηρίξουν μετά που ο Τάσσος ήρθε στη Λεμεσό και είπε πως αν βγει πρόεδρος θα σημιουργήσει και τρίτο πόλο για να κτυπήσει τους άλλους δύο; Που είπε πως θα συρρηκνώσει το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ για να μεγαλώσει το ΔΗΚΟ; Ποιός Ακελικός ή Συναγερμικός θα προτιμήσει κάποιον που ΞΕΚΑΘΑΡΑ είπε πως θέλει να διαλύσει τις πατατάξεις τους; Μα είστε σοβαροί; Νομίζετε με το να επαναφέρετε τον μπουμπουλα του κομμπυνισμού και του προδοτικού συναγερμού θα καταφέρετε τίποτε;
Μάθετε όλοι σας πως ο Κύπριος του 2007 μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει πως ούτε κομμουνισμούς θα έχουμε αν εκλεγεί ο Χριστόφιας, ούτε αναβίωση της ΕΟΚΑ Β αν εκλεγεί ο Κασουλίδης. Και ξέρεις γιατί; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΙ. Δεν προωθούν την αγγλική πολιτική "διαίρει και βασίλευε" για να έχουν την εξουσία, όπως κάνει ο Τάσσος.
Σήμερα άκουσα και το πιο κουφό από όλα... πως αμα εκλεγεί ο Χριστόφιας, πρόεδρος της βουλής θα μπει ο Αναστασιάδης! Έλεος! Γιατί δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε απλά πως και οι δύο παρατάξεις απλά αντιλαμβανονται τις πραγματικότητες που συμβαίνουν καθημερινά ενώ εσείς βλέπετε τα όλα ωραία και ρόδινα;
Να λες ότι θες φίλε μου, ότι σου κατέβει, έχεις κάθε δικαίωμα. Αλλά χαρακτηρισμούς σαν το "ναινέκοι" να μην λες. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ονομάζεις κόσμο σαν δοσίλογους και τουρκοπροσκυνημένους επειδή απλά διαφωνούν μαζί σου!
Απολογούμαι που μακρυγόρησα, αλλά αμα ακούω έτσι πράματα φκαίνει το γαίμαν πάνω στη κκελλέ μου!

Anonymous said...

Η αλεπού στον ύπνον της εθώρεν πετεινάρκα.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι Τάσσος 55% - Χριστόφκιας 45%

Γράψετε το κάπου να θυμάστε.

Anonymous said...

Βρέντζος: ποιον email? Γράψε στον νούλλη στο stravaraland@gmail.com.

the Idiot Mouflon said...

Το θέμα δε είναι να φύγει ο τΑΣΣΟΣ.

Και να φύγει, η συνεπαρτζία των "ελληνόψυχων", αντι-ομοσπονδιακών, ανένδοτων τουρκοφάγων ... που μετά τη πτώση Κυπριανού είχαν πέσει σε ανυποληψία και τώρα καταφέρνει πάλι να συμπαρασύρει μεγάλο κομμάτι του κόσμου με τις παρλαπίπες του... θα μας μείνει... αύπιν!

Ευθύνη για αυτό φέρουν και οι Κασουλίδης / Χριστόφιας με τις παρατάξεις τους.

Περισσότερο από το να φύγει ο τΑΣΣΟΣ, χρειαζόμαστε με κάθε μας κίνηση να συντρίβουμε τις νοοτροπίες που με τόση μαστρία καλλιέργησε ... είτε με επιχειρήματα, είτε με τη γελοιοποίηση... ακόμη πιο ουσιαστικά με τις πράξεις μας.

Στη θητεία του θέριεψε η νοοτροπία του "μεν εκφράζεις άποψη που διαφέρει"; Ε, τότε τις διαφορετικές μας απόψεις να τις εκφράζουμε όσο πιο φωναχτά γίνεται... και αν η άποψη μας δεν "διαφέρει" να υπερασπιζόμαστε μεγαλόφωνα το δικαίωμα εκείνων που η άποψη τους διαφέρει ακόμη και αν διαφωνούμε μαζί τους.

Στη θητεία του αναστήθηκαν ιερές αγελάδες και εθνικιστικές παρλαπίπες; Να τις γελοιοποιούμε όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε και να το κάνουμε με θόρυβο, να πνίγεται ο φόβος του κάθε κακομοίρη -που οι μισαλλόδοξοι θέλουν να φοβίσουν -μες το γέλιο.

Στη θητεία του μεγαλούργησε η νοοτροπία του "μα τούτος εν δικός μας ολάν"; Να αρνιόμαστε με κάθε αναπνοή μας να γίνουμε ίδιοι, να κρίνουμε τον κάθε "δικο μας", να μην καταφεύγουμε σε μέσα, να εφαρμόζουμε την αξιοκρατία παντού... από την σχολική μας τάξη μέχρι το μπακάλικο του παπά μας, από το γραφείο μας μέχρι τις οικοδομές.

Μπορώ να γράφω παραδείγματα για εβδομάδες, νομίζω όμως πως ο καθένας σας μπορεί να σκεφτεί και από μόνος τους κατάλληλους τρόπους αντίδρασης.

Aceras Anthropophorum said...

Κανεί πιόν:

Όταν λαλείς η Αλεπού στον ύπνον της εθώρεν πετεινάρκα εννοείς για την τελευταίαν κουβένταν που έγραψα; Ότι δηλαδή ότι τζερνώ οικολογικόν κρασίν της Μαραθάσας την ημέραν που θα ξιλώννουμεν το συρματόμπλεγμαν; Ήταν απλά μια εφτζή τον γιόν μου. Ξέρω το ότι εν απόμακρον όνειρον, έστω τζαι αν φύει ο Τάσσος. Η ουτοπία του σήμερα όμως εν η χαρά του αύριον.

BRC: είπες τα τζαι εποθύμανες. Είπες τα καλά όμως. Είναι κουφόν ο Λιλλίκκας να θεωρεί τα πλάσματα που εψηφίσαν Όχι στο δημοψήφισμαν κκοτσιανιασμένα. Λες τζαι οι συναγερμικοί που εφοητσιαστήκαν που τον πρόεδρον τζαι εψηφίσαν οχι εκάμαν το διότι εθέλαν διχοτόμησην.

Anonymous said...

Κανεί πιόν:

E kanei re, eshiestiken o dias an that ksafkalete ton gaourosporo gia proedro, en eseis pou enna akkanete to ena tzie enna poneite tzie ta 20, tzie emeis pale dame enna eimaste na kamnoume gaouropolemo tous ilithious pou katastrepsan tin Kipro. An ton aksizete parte ton, etzie mporei na amfisvitisei kanenas to dikaioma to garou na exei ton porto pou tou aksizei gia proedro.