20.11.07

ΟΧΙ στη προπαγάνδα της διαίρεσης

Στη δεύτερη πρόταση μου για διαδικτυακή δράση ενάντια στη διαχωριστική προπαγάνδα και την εθνικιστική πολιτική του ΡΙΚ, υπήρξε αρχικά ανταπόκριση από 6 μπλόγκερς. Ετοιμάστηκε ένα κείμενο από την Μονάχους x2 και αφού το επεξεργαστήκαμε ανέβηκε σαν διαδικτυακή διαμαρτυρία μέσω συλλογής υπογραφών (petition).

Εν τω μεταξύ άλλοι δύο μπλόγκερς ειδοποίησαν ότι θα συμμετάσχουν. Όποιος μπλόγκερ θέλει να συμμετάσχει μπορώ να τον προμηθεύσω με τον σχετικό κωδικό για να βάλει στο μπλογκ του το σχετικό εικονίδιο.
Στο σχετικό σχόλιο που είχα κάνει τη πρόταση μου, ζητούσα ονομαστικά από καμιά εικοσαριά μπλόγκερς την άποψη τους. Με εξαίρεση τους προαναφερθέντες οι υπόλοιποι δεν ανταποκρίθηκαν. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι δεν είδαν την πρόταση και ίσως κάποιοι να διαφωνούν. Αναμένω από εκείνους που συμφωνούν, να επικοινωνήσουν για να συνεννοηθούμε για τα περαιτέρω. Απολογούμαι σε εκείνους που ξέχασα εκείνη τη στιγμή να αναφερθώ. Πιστεύω ότι αν το petition υποστηριχθεί ουσιαστικά από 10-15 μπλογκς μπορεί να πετύχει.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν για να πετύχουμε πλατύτερη ενημέρωση. Έχει ετοιμαστεί το ακόλουθο κείμενο το οποίο μπορούν όλοι να στείλουν μέσω e-mail σε φίλους και γνωστούς. Έτσι μπορούν και οι αναγνώστες που δεν έχουν μπλογκ να συμβάλουν. Ένα απλό copy paste χρειάζεται.

Αγαπητοί φίλοι

Αισθανόμενοι την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου καθώς και άλλα ΜΜΕ, με τον τρόπο που παρουσιάζουν ειδήσεις που αφορούν τους Τουρκοκύπριους και γενικά την «άλλη πλευρά», διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και ενισχύουν το αρνητικό κλίμα που εθνικιστικοί κύκλοι επιχειρούν να εμπεδώσουν ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους, κυκλοφορήσαμε ανακοίνωση - διαμαρτυρία και καλούμε όσους συμφωνούν να την υπογράψουν και να την προωθήσουν παραπέρα. Την διαμαρτυρία θα τη βρείτε
εδώ

Κάποιος φίλος μου είπε ότι δύσκολα θα πετύχει αυτό το εγχείρημα. Αναγνωρίζω τις δυσκολίες. Είναι ουσιαστικά η πρώτη "οργανωμένη" δράση των Κυπρίων μπλόγκερς, μετά που 15 μπλογκς ανάρτησαν αυθόρμητα ποστ για συμπαράσταση στη Νεσιέ Γιασίν. Ουσιαστικά πάμε ένα στάδιο παραπέρα. Η αποτυχία ή η επιτυχία εξαρτάται από εμάς και μόνο.

6 comments:

Lexi_penitas said...

UPDATE:
Μέχρι τώρα δήλωσαν συμμετοχή:

Μονάχους Μονάχους
Πολίτης Πίττας
Αγρινό Ηλίθιο
Δρ Ψυχία
Ασέρας
Χωρικός
Verity Devotee
Σταρχεία μου
Λεξιπένητας
Στραβάρα μας
Μπανανόφυλλο

Αναμένουμε και τον αρχηγό του Προεδρικές να αποφασίσει :)

Εν αναμονή των υπολοίπων!

Ο Ανόητος said...

Θέλω και εγώ

Aceras Anthropophorum said...

Το ζήτημαν δεν είναι τζαι τόσον emotional τζαι ίσως να μην εύρει την ανταπόκρισην που χρειάζεται.

Lexi_penitas said...

Ασέρα εσύ μαι ζωή με την ελπίδα τζιαι την αισιοδοξία. Τωρά ηνταν που παθες.

Εν δύσκολη προσπάθεια αλλά μεν ξεχνάς ότι έσιει πολλες δεκάδες χιλιάδες κόσμο που συμφωνα. Αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες. Εμεις γυρεύκουμε καμιά πεντακοσιά πλάσματα να μπορέσουμε να το βάλουμε σαν είδηση σε 2-3 εφημερίδες. Άτε να το πει τζιαι ο Πίττας που το ράδιο (αν τον αφήκουν)

Ίσια πάω να δω αν έβαλες την εικονούα :))

MonachusX2 said...

Πάντως εμένα τη πτωχή, κανένας δεν με επισκέφτετε. Έμεινα μονάχη μου. Πώς θα υπογραψει κιόλας. :-(

MonachusX2 said...

Χτες το βράδυ η Νεσιέ ξαναφιλοξενήθηκε στο ΒΙΖ-ΕΜΕΙΣ και είπε ότι οι επιθέσεις σε βάρος της ξεκινούν από το "Βαθύ κράτος" και ότι ο Ταλάτ την στηρίζει. Με αυτό ενισχύεται η διαμαρτυρία μας για το πώς απέδωσαν στις ειδήσεις του ΡΙΚ τις αρχικές δηλώσεις της. Μπορεί κανείς να βρει το απόσπασμα και να το κατεβάσει;