24.11.07

Άρχισε το γκρέμισμα!

Η δημοσκόπηση κάλπης του Σίγμα, με δείγμα 1001 ψηφοφόρων δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια στατιστικού σφάλματος. Τόσο το μεγάλο μέγεθος του δείγματος όσο και η μέθοδος της κάλπης αυξάνουν την αξιοπιστία της. Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι σε όλες τις επιμέρους ενότητες της δημοσκόπησης ο Τάσσος χάνει έδαφος.

ΚΥΡΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
  • Ο Τάσσος εξακολουθεί να προηγείται στο 1ο γύρο με 32.5% έναντι 30.4% του Χριστόφια και 28.6% του Κασουλίδη. Είναι φανερό ότι η ψαλίδα του 4% από τον Χριστόφια και του 6% από τον Κασουλίδη, που έδειχναν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν, άρχισε να εξανεμίζεται. Αυτό που κάποιοι έλεγαν ότι ο Τάσσος δεν ρίζει ανάμεσα στους αναποφάσιστους αποδεικνύεται σωστό. Το ποσοστό της μείωσης των αναποφάσιστων ουσιαστικά μοιράστηκε ανάμεσα στο Χριστόφια και τον Κασουλίδη.
  • Στο 2ο γύρο, έστω και με μικρή διαφορά για τρίτη κατά συνέχεια δημοσκόπηση, ο Χριστόφιας κερδίζει τον Τάσσο χαλώντας του έτσι τον αέρα του φαβορί, και ανατρέποντας την εικόνα της σιγουριάς για τη νίκη, που επιδίωξε να εμπεδώσει το επιτελείο του.
  • Η διαφορά μεταξύ Τάσσου - Κασουλίδη στο 2ο γύρο μειώθηκε στο 6%. Το νέο σημαντικό γεγονός σε αυτό το σενάριο είναι ότι μόνο 36% των ψηφοφόρων του Χριστόφια ψηφίζει τον Τάσσο. Αυτό είναι αξιοπρόσεκτη ανατροπή και πιστεύω ότι θα έχει και συνέχεια.
  • Ο Τάσσος παίρνει μόνο το 43% εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ, θέτοντας σε σοβαρή αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα του κύριου επιχειρήματος της εκστρατείας του, ότι δηλαδή είναι ο μόνος θεματοφύλακας της απόφασης του λαού στο δημοψήφισμα.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 18-29 χρονών και ανάμεσα στα άτομα με ανώτερη μόρφωση, ο Τάσσος υπολείπεται και των δύο αντιπάλων του πέριξ του 10%. Αντίθετα υπερέχει σημαντικά στην ηλικία πάνω των 65. Με σωστή αξιοποίηση τόσων των νεώτερων αλλά και των πλέον μορφωμένων υποστηρικτών τους, Χριστόφιας και Κασουλίδης μπορούν να διεμβολίσουν, ακόμα και να αλώσουν την υποστήριξη του Τάσσου ανάμεσα στους πιο ηλικιωμένους.
  • Ένα νέο στοιχείο που φέρνει αυτή η δημοσκόπηση είναι το πόσο σίγουροι είναι για τη ψήφο τους οι ερωτώμενοι. Ποσοστά 84% και 83% των ψηφοφόρων Χριστόφια και Κασουλίδη αντίστοιχα, δήλωσαν βέβαιοι για τη ψήφο τους. Το αντίστοιχο για τον Τάσσο είναι 77%. Είναι φανερό ότι το ποσοστό που ακολουθεί τον πιθανότερο νικητή και ακόμα ψηφίζει Τάσσο, αδυνατίζει ως προς τη σιγουριά με την οποία τον στηρίζει. Με λίγη ακόμα δυσμενή προς τον Τάσσο αλλαγή δεδομένων θα αρχίσει να φυλλορροεί.
  • Στην ικανότητα να χειριστεί καλύτερα το κυπριακό που ήταν το ισχυρό χαρτί του Τάσσου, τόσο ο Χριστόφιας όσο και ο Κασουλίδης βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση. Πάει σιγά σιγά ακόμα ένα ατού του Τάσσου. Επίσης όσον αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση, όπου προηγείται με αρκετή διαφορά ο Χριστόφιας, ο Κασουλίδης ισοφάρισε τον Τάσσο.
  • Από το 6,2% των αναποφάσιστων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι σε ηλικία. Ο Τάσσος δεν ρίζει τίποτε, ούτε εδώ.
Η αντεπίθεση των επιτελείων Χριστόφια και Κασουλίδη αποφέρει καρπούς. Το οπλοστάσιο του Τάσσου στερεύει. Τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ δίνουν ακόμα στο Τάσσο 9% και 8% αντίστοιχα. Με βάση την προϊστορία αλλά και τη δυναμική που αναπτύχθηκε, οι συσπειρώσεις του 88% και 84% που έχουν αυτή τη στιγμή τα δύο κόμματα, αναμένεται να ανεβούν στο 92% - 93% αποστερώντας του Τάσσου ακόμα 3% - 4%.

Ο Τάσσος θα γίνει παρελθόν από τη νύκτα του 1ου γύρου! Φτάνει οι αντίπαλοι του να πολιτευτούν με σοβαρότητα. Να μην ακολουθήσουν τη τακτική του επιτελείου του Τάσσου, που θέλει να τους παρασέρνει σε ανούσιες αντιπαραθέσεις γύρω από το Ναι και το Οχι, για να κρύβει την αδυναμία του να προτείνει οτιδήποτε για το μέλλον. Να τον αφήσουν μαζί με το πολύχρωμο τσίρκο που τον υποστηρίζει, να κάνουν παναΰριν με το νουν τους. Να ξεσκεπάζουν την ανυπαρξία οράματος εκ μέρους του και την έλλειψη βούλησης για λύση.

Το γκρέμισμα ήδη άρχισε. Βοηθείστε όλοι να ολοκληρωθεί!

ΣΗΜ: Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μου, δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΑΚΕΛ δίνει παρόμοια ποσοστά.

28 comments:

Anonymous said...

ΕΥΧΗ και ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Θέλω να φύγει ο Τάσσος Παπαδόπουλος απο την προεδρία γιατί πιστεύω πως ο τρόπος διακυβέρνησης του οδηγεί την Κύπρο κατ’αρχή στη διχοτόμηση και στη συνέχεια στην εξάλειψη των κυπρίων απο την Κύπρο. Πιστεύω πως για να το πετύχω δεν πρέπει να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου στην ανάδειξη όλων των τόσων αρνητικών θέσεων του Τάσσου Παπαδόπουλου και η επιμονή μου να τον κατηγορώ για τα τόσα ασυγχώρητα ομολογουμένως λάθη του. Άν ασχολούμε συνεχώς με τα αρνητικά αυτά θέματα, θα εισπράξω κι’ εγώ άρνηση και η επιθυμία μου δεν θα εκπληρωθεί. Για να το πετύχω πρέπει να αναδείξω τα προτερήματα των ανθυποψηφίων του και να πείσω με επιχειρήματα τους Κυπρίους να τους ψηφίσουν. Με την θετική αυτή προσέγγυση ελπίζω, και παρακαλώ συγχρόνως και τον Θεό, να με βοηθήσει να τον ξεφορτωθώ. Για το καλό μου και την πρόοδό μου και για το καλό της Κύπρου και όλων των Κυπρίων.

Yiota said...

γιατι να φυγει καλε? τώρα που άρχισε να δίνει και αυξήσεις στα επιδόματα για συνταξιούχους, πολύτεκνους, ανάπηρους....λίγο πριν τις εκλογές?

α πα πα πα πα!! :)

Banana Republic Cyprus said...

Σε όσους το έλεγα μου έλεγαν είμαι άσχετος. Δεν θα πάει καν 2ο γύρο ο Τάσσος. Είμαστε 3 μήνες πρις τις εκλογές, και ήδη με το πέρασμα 3 μηνών από το καλοκαίρι έχουν εξανεμιστεί όλα τα ατού του
Τάσσου και κρατιέται εκεί ακόμη με το ζόρι. Αν καταφέρει το ΑΚΕΛ να συσπειρωθεί και ο ΔΗΣΥ να κάνει το ίδιο, ο Τάσσος δεν περνά με το τίποτε. Σε 3 μηνες, θα έχει ήδη γίνει το πρώτο φαβορί για να μην περάσει :)
Τώρα αν γίνει αυτό ή όχι, δεν το ξέρω. Εκείνο το 9% του ΑΚΕΛ που πάει Τάσσο, προφανώς να είναι οι μετριοπαθείς εθνικιστές που απέκτεισε το ΑΚΕΛ και κάποιοι που βολεύτηκαν σε κάποιες θέσεις. Το 8% του ΔΗΣΥ που πάει Τάσσο είναι προφανώς αυτοί που τρέμουν στην ιδέα λύσης με ένα σχέδιο παρόμοιο σαν το Αναν και όσοι δεν τους εμπνέει καθόλου ο Κασούλας.
Αν καταφέρουν και οι δύο πάρουν πίσω τους μισούς ψηφοφόρους τους από αυτούς που πάνε Τάσσο απο 1ο γύρο, τότε τα πράματα θα οδηγήσουν σε σίγουρη ήττα του Τάσσου.

MonachusX2 said...

Όλες οι δημοσκοπήσεις (και εκείνες που δημοσιεύονται στις αυριανές εφημερίδες) δείχνουν ότι οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους. Με δεδομένο ότι οι Κυπραίοι φοβούνται να παν κόντρα στην εξουσία στις δημοσκοπήσεις, αλλά όχι στην κάλπη, ο Τάσσος έφυε!

Anonymous said...

@ BRC

Αν γίνει πραγματικότητα το όνειρο σου (δηλαδή πετάσουν οι χήνες από το φούρνο) για αποκλεισμό του Τάσσου στο Β γύρω τότε συγχαρητήρια που θα ξαναφέρετε το Συναγερμό στην εξουσία.

Θα δικαιώσετε και την ΕΔΕΚ για τις επιλογές της να ψηφίσει Τάσσο για να μην έρθει ο Συναγερμός στην εξουσία.

Anonymous said...

@ MonachusX2

Που ξέρεις για τις αυριανές δημοσκοπήσεις? Μήπως είσαι έμμισθος και εσύ όπως οι περισσότεροι σας?

Anonymous said...

Μα από πότε η ΣΙΜΕΡΙΝΗ και το συγκρότημα της σχολιάζεται/βλέπετε θετικά?

MonachusX2 said...

@ Περίεργε: η περιέργεια σκότωσε τη γάτα. Πρόσεχε! Και όχι δεν είμαι έμμισθος κανενός.

Anonymous said...

Έτσι μπράβο, να σούζεται ο τόπος, ο τάσσος δεν θα είναι στο Β γύρο.

Είναι καιρός να αρχίσουμε όλοι να ζητάμε από τον Χριστόφια/ΑΚΕΛ και τον Κασουλίδη/ΔΗΣΥ ότι στην περίπτωση που θα είναι στο δεύτερο γύρο αυτοί οι δυο και οι δύο να αρνηθούν την συνεργασία με την ηγεσία των κόμματων που υποστηρίζουν τάσσο και να απευθυνθούν κατευθείαν στο λαό.

Όμως και στην περίπτωση που ο τάσσος είναι στον Β γύρο η επιλογή είναι μια, ο μεγάλος συνασπισμός, χωρίς καρέκλες και υπουργεία έτσι απλά για την Κύπρο.

Keep talking

@ Περίεργος

Μα εμείς θα ψηφίσουμε Χριστόφια τον Β Γύρο πως θα βγάλουμε τον ΔΗΣΥ στην εξουσία?

Εσείς θα τον ψηφίσετε εμείς θα τον βγάλουμε?

Anonymous said...

Αν έχεις νού κατάλαβε. Οι 4,5 συνέταιροι σας ξέρουν από αυτά.

Άτε και καλήν αφισιοκόλληση με τους πορτοκαλί. Σφυροδρέπανο και Γρίβας μαζί.

Aceras Anthropophorum said...

Σιαίρεστε ότι ο Τάσσος δεν θα μπεί στον δεύτερον γυρόν αλλά ω μή γένητω συμβεί κάτι τέθκοιον, αυτός που θα εκλεγεί με τες ψήφους του, θα αναγκαστεί να είναι σιειρόττερος του. Νομίζεται ότι τα δηκούθκια τζαι οι Κουταλιανοί θα ψηφίσουν κάποιον χωρίς ισχυρές δεσμεύσεις ότι δεν θα λυθεί το κυπριακόν; Αν ο Τάσσος δεν μπεί στον 2ο γύρο την χαράν της πρώτης στιγμής θα την φάτε κατακούτελλα σαν το μπούμεραγκ.

Ο Τάσσος πρέπει να είναι στον 2ον γυρόν, αλλά να μην εκλεγεί με μεγάλην διαφοράν. Μόνον έτσι μπορεί να έσιει ελπίδες η επανένωση.

Η Κύπρος πρέπει να κυβερνηθεί χωρίς άλλην τριμερήν είτε αυτή είναι με το Ακέλ, είτε με τον Δησυ.

AXL said...

@Acera

1) «ω μή γένητω συμβεί κάτι τέθκοιον, αυτός που θα εκλεγεί με τες ψήφους του, θα αναγκαστεί να είναι σιειρόττερος του. Νομίζεται ότι τα δηκούθκια τζαι οι Κουταλιανοί θα ψηφίσουν κάποιον χωρίς ισχυρές δεσμεύσεις ότι δεν θα λυθεί το κυπριακόν;»

Το πρόβλημα λύνετε αν αρνηθούν την συνεργασία μαζί τους και οι δυο.

Φυσικά ισχύει και το "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται" εξάλλου με λύση του κυπριακού το πολιτικό σκηνικό θα αλλάξει δραματικά.

BTW Το Κουταλίανο υπερεκτίμησες το.


2)«Ο Τάσσος πρέπει να είναι στον
2ον γυρόν, αλλά να μην εκλεγεί με μεγάλην διαφοράν. Μόνον έτσι μπορεί να έσιει ελπίδες η επανένωση.»

Νομίζω λαλείς ασυναρτησίες :)

@ Περίεργος

Δεν εχώ νουν.

Anonymous said...

Περίεργος

Ουαί κι αλλοίμονο, μπας και ξαναρθει ο Συναγερμός στην εξουσία. Διότι ξέρετε τι έγινε την τελευταία φορά που ήταν στην εξουσία, δέκα ολάκερα χρόνια. Εμπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κι είχαμε ένα κράτος με κύρος και αξιοπρέπεια. Μη κακό μας να μας ξανασυμβεί έτσι πράμα.

Νουν μπορείς να έσιεις Περίεργε αλλά εν δηλητηριασμένος.

Ακέρατε,

Αμάν άμα σε πιάσουν οι μαύρες σου. Ο πρόεδρος καθορίζει κατά 90% την πολιτική μας στο Κυπριακό. Δεν μπορεί κανένας να τον προδεσμεύσει για τίποτα. Εκτός που μερικά υπουργεία φυσικά.

Anonymous said...

@ Ο/Η Ίλαντρος

Τίποτα κακό δεν έκανε ο Συναγερμός στον τόπο. Το παρελθόν ξέχνα το. Ποιός όμως μας έφερε το Σχέδιο ΑΝΑΝ όπου και έβγαλε την Τουρκία από το αδιέξοδο?

Μήπως η Μαρικκού...

Anonymous said...

@ axl

O Ίλαντρος ρωτά τι κακόν έκεμεν ο Συναγερμός. Σου το χαρίζω και σου εύχομαι καλό πόρτα σε πόρτα το 2 γύρω. ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ χα,χα .....

Σταρχεία μου said...

Χριστόφιας - Κασουλίδης στο β' γύρο είναι η μόνη ελπίδα. Οι δημοσκοπήσεις για το β΄ γύρο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να είναι ακριβείς γιατί θα παιχτούν πολλά ακόμα.
Κατά την αποψή μου κάποιος από τους τρεις θα αποσυρθεί πριν τις εκλογές για λόγους "υγείας" και θα πουλήσει τις ψήφους του στον ΔΗΣΥ. Σε αυτή την περίπτωση θέλω πολύ να δω τα μούτρα του Ρίκκου.

Anonymous said...

@Περίεργος:

Στις 2 Απριλίου 2003 ο Ραούφ Ντενκτάς έστειλε επιστολή στον Τάσσο Παπαδόπουλο με την οποία του πρότεινε να θάψουν το σχέδιο Ανάν και πρόσφερε το Βαρώσι ως κίνηση καλής θέλησης (με αντάλλαγμα εμπορικές σχέσεις). Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απάντησε την ίδια μέρα καλώντας τον Ραούφ να δεχτεί το σχέδιο Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης και να αρχίσουν συνομιλίες αμέσως.

Πες μου Περίεργε, ποιος έφερε το σχέδιο Ανάν;

Anonymous said...

Μήπως ε μαζί μου που συνομιλούσε ο Λόρδος Χάνει. Η συνοπαρτζιά Κληρίδη-Βασιλείου-Παπαπέτρου δε σου λαλεί τίποτα.

Χάπια για μνήμη.....

Lexi_penitas said...

Ίλλαντρε, νομίζω ότι άδικα συζητάς με κάποιο που ήρθε να αφορίσει τζιαι να φύει.Είδες κανένα επιχείρημα που λλόου του που να αξίζει τον κόπο να το συζητήσεις; Για μια ακόμα φορά δείχνουν το πολιτισμό τους αφορίζοντας την αντίθετη άποψη και θεωρώντας τους πολιτικούς αντιπάλους προδότες. Δεν καταλαβαίνω γιατί σπαταλάς χρόνο και φαιά ουσία.

Anonymous said...

ΛΠ, δεν τα γράφω για τον Περίεργο, ο άνθρωπος είναι φανερό ότι αποφάσισε ότι τα ξέρει όλα και δεν υπάρχει τίποτα καινούριο να μάθει. Μπορεί όμως να περάσει κανένας περαστικός από δώ και να το δει. Εν καλά να τα γράφουμε κάθε τόσο.

Anonymous said...

@ Lexi_penitas

Η αλήθεια πάντα είναι πικρή. Αφορισμούς δεν έκανα και ούτε θα κάνω ποτέ. Είσαι ο μοναδικός που δεν δέχεσαι οτι το σχέδιο ΑΝΑΝ έγινε από το Λόρδο Χάνει. Συγνώμη αν θείξαμε τον Παπαπέτρου. Να σε θυμίσω τί έλεγε το ΑΚΕΛ για τους ΕΔΗ......είναι παραφυάδα του ΔΗΣΥ. Πες μου να δούμε ποιός άλλαξε? Το ΑΚΕΛ ή οι ΕΔΗ?

Αν θέλετε να είστε μόνοι σας, χωρίς την αντίθετη άποψη, πέστε μας το και χάρισμα το Blogspot σας.
Αυτά παθαίνει κάποιος που έχει στην καρδιά του την ΕΣΣΔ.

Anonymous said...

Ναιναιδες όλου του κόσμου ενωθείτε. Πρέπει να φύει ο Τάσσος. Μόνον έτσι επιβάλλεται η θέληση του 24% στο 76%. Ζήτω η δημοκρατία.

Εππέσαν οι μάσκες ρεεεε! Τελικά θα σώσουν τον τόπο τζιαι τη δημοκρατία, οι φασίστες της ακροδεξιάς τζιαι οι σταλινικοί της βολεμένης αριστεράς; Αλλάξετε πλευρόν.

Anonymous said...

@ Περίεργος τζιαι Κανεί πιον,

Επειδή εγώ είμαι σχετικά νέος στην blogοσφαιρα (ψαρούκλα με μια λέξη) και οι άλλοι που είναι παλιές καραβάνες δεν μου εξηγάν και πολλά πράγματα μπορείτε εσείς (που δεν είστε και διαχειριστές blog και είμαστε ομοιοπαθείς) να με λύσετε κάποιες απορίες;

1. Γιατί οι υποστηρικτές του Παπαδόπουλου μιλούν (στο προεκλογικό τους λόγο) αποκλειστικά και μόνο για το Σχέδιο Ανάν; Αυτό το Σχέδιο δεν έχει αποθάνει πια;
2. Γιατί αποκαλούν όσους ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ειρωνικά και χλευαστικά Ναινέδες ή Ναινέκηδες;
3. Το 76% που ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα γιατί το πιστώνεται εξ ολοκλήρου στο Παπαδόπουλο; Μήπως αντί για προεδρικές εκλογές θα έχουμε ξανά δημοψήφισμα;
4. “Αν γίνει πραγματικότητα το όνειρο σου (δηλαδή πετάσουν οι χήνες από το φούρνο) για αποκλεισμό του Τάσσου στο Β γύρω τότε συγχαρητήρια που θα ξαναφέρετε το Συναγερμό στην εξουσία.” - Θυμάστε πριν κάποια χρόνια σε κάποιες εκλογές (Β΄ γύρος προεδρικών) που έδειχνε η Τηλεόραση τον Παπαδόπουλο πιωμένο να μιλά και να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει τον Κληρίδη για Πρόεδρο;

Anef_apantisewn
Κυριακή 25/11/2007 – 11:50 μ.μ.

Banana Republic Cyprus said...

Περίεργε, αλλιώς Προοδευτικέ (ποιό από τα δύο σου ψευδόνυμα προτιμας;), φαίνεται ξεχνάς ποιός καρεκλογλύφτης το 2002 αρνήθηκε την τριμερή και πήγε με τον Συναγερμό, που τώρα κατηγοράς τόσο πολυ :) Κι αν η έννοια σου είναι να μην ξαναβρεθεί ο Συναγερμός σε θέση να έχει λόγο για το Κυπριακό, πήγαινε τράβα το αφτί του Κάρογιαν που δεν αποκλίει συνεργασία μαζί τους. Εκτός κι αν πιστεύεις πως θα υπάρξει συνεργασία χωρίς ανταλλάγματα :) ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ, Ευρωκό, Οικολόγοι, ΑΔΗΚ και τόσοι άλλοι... όλοι με διαφορετική ιδεολογία και διαφορετικές θέσεις. Αλαλούμ εκάμετε το. Τάξε ποτζί καρέκλες, τάξε ποδά καρέκλες... έννα μείνετε μόνο με το υπουργείο Άμυνας στο τέλος μόνο :)
Πάρτε το χαμπάρι... ο Τάσσος σας απορρόφησε πλέον και αν ξαναβγεί Πρόεδρος ξέχασε την ΕΔΕΚ σου. Θα έχει μείνει με ένα 2-3%, το πολύ. Το ίδιο πράμα ξέρει και ο Συναγερμός... πως θα μείνει με 20% το πολύ αν σμίξει μαζί τους. Και πιστεύω είναι πιο έξυπνοι από εσας και από το ΑΚΕΛ που έμεινε εκεί 4,5 χρόνια για να χάσει το 5% της δύναμης του και μετά να δει το Άγιο Φως. Άλλωστε ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είναι τα μόνα κόμματα που υποστηρίζουν με συνέπεια την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και μπορούν να φέρουν μια λύση. Θα ήταν παράδοξο στο παρόν στάδιο να μην αλληλοστηρικτούν. Και εννοώ τον κόσμο, και όχι κατ'ανάγκην τα κόμματα. Ο κόσμος θα υποδείξει στα κόμματα τον δρόμο αυτή τη φορά. Διχοτόμηση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. Τάσσο δεν ψηφίζουμε ο κόσμος να χαλάσει.

Lexi_penitas said...

Είπε ο "κανεί πιον": Ναιναιδες όλου του κόσμου ενωθείτε. Πρέπει να φύει ο Τάσσος. Μόνον έτσι επιβάλλεται η θέληση του 24% στο 76%. Ζήτω η δημοκρατία.

Αν διάβαζες τη δημοσκόπηση θα έβλεπες ότι μόνο το 43% από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ ψηφίζουν Τάσσο. 32% ψηφίζουν Χριστόφια και 19% Κασουλίδη. Έμεινεν του το 32.6% που το 76% του ΟΧΙ. Εεε ρε κατάντια. Ο λαός αποφάσισε να αφήσει το δημοψήφισμα πίσω του. Και να τιμωρήσει εκείνους που εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν για να τον διχάζουν. Πάρτε το χαπάρι.

Είναι τραγικό να βλέπεις εκείνους που έστειλαν το σχέδιο στο νεκροτομείο να το επαναφέρουν σε καθημερινή βάση. Ρε, εστεγνώσετε τέλια ρε που ιδέες για το μέλλον τούτου του τόπου; Άλλάξετε κασεττα ρε. Εκαταντήσετε για λύπηση.

Anonymous said...

eva eivai to sygouro symperasma apo tis dnmoskopiseis:

O Kasoulidis dev bkaivei me tipote proedros. (a) dyskola perva devtero gyro (b) kai va perasei xavei me megalh diafora ave3artita poios eivai o avtipalos tou.

Opws eipa kai se prongoumevo mou email, tnv kalhterh (epikoivoviaka) proeklogikn mexri stigmns tnv kavei o Xristofias kai avto fevete kai apo tnv av3nsn twv posostwv tou. To epitelio tou Tassou prepei va ependisei kai allo sto va elkisei psyfous apo tnv de3amevn tou DISI.

To pososto tou Tassou sto telos tha eivai 37-40%. Oso poio psylo eivai toso poio evkola tha epikratisei evavtia stov Xristofia stov devtero gyro.

Sto scenario Xristofias-Tassos tou devterou gyrou eva 50% tns dyvamns tou DISI dilovei avapofasisto.. Nomizw evkolotera tha elkisei psyfous o Tassos para o Xristofias apo avto to pososto, giati logika avto to pososto eivai oi poio skliropirivikoi de3ioi.. oi metriofroves tou DISI eivai poio evkolo va dilosouv apo twra poio tha psyfizav stov devtero gyro [kai ovtos eva megalo pososto twv metriofrwv paei prws Xristofia].

Pavtos symfovw oti oi teleftaies dnmoskopiseis dev eivai kai oi kalhteres gia tov Tasso.. alla sygoura dev alla3av tipota gia tov Kasoulidi. eivai xamevos apo xeri, kai to 3erouv stov DISI. Oti kai va kamei, n diafora pou yparxei sta polls meta3y tou kai me opoio apo tous avtiplaous tou stov devtero gyro dev avatrepete.

Anonymous said...

Προς όλους έσας είτε του ΑΚΕΛ, είτε του ΔΗΣΥ αντιλαμβάνομαι την αμηχανία που θα έχετε στο Β' γύρο. Ένα είναι το σίγουρο πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σας δεν είναι έτοιμο να ψηφίσει την άλλη κατάσταση. Τι θα κάμει η ηγεσία σας....Θα γλείψει εκεί που φτύνετε καθημαερινά. Εξάλλου το ΑΚΕΛ το δήλωσε στο δίλλημα Τάσσου - Κασουλίδη η επιλογή είναι Τάσσος.

Και κάτι για να το χωνέψετε ....
Maximum Χριστόφια 32%,
Μαχ Κασουλίδη 32%
Μαχ Θεμιστοκλέους 1%
πλήν 100%
Πόσα μένουν για 'τον άνδρωπον που άλλαξε σύμφωνα με τον Χριστόφια συγκυβερνήτη των 4,5 χρόνια.



Brc και lexi.... ετοιμαστείτε να γλείψετε εκεί που φτύνετε.΄Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο Συντρόφιας θα πάει στον 2 γύρο.

Anonymous said...

[quote]Είπε ο "κανεί πιον": Ναιναιδες όλου του κόσμου ενωθείτε. Πρέπει να φύει ο Τάσσος. Μόνον έτσι επιβάλλεται η θέληση του 24% στο 76%. Ζήτω η δημοκρατία.[/quote]

Λαμπρό να σας κάψει τζιε να σας κρούσει ζοπποβορτοι που εμαθετε τζιε την δημοκρατία. Για ποια δημοκρατία μιλάτε ρε αποχαυνωμένοι γαουροσποροι?

Για την δημοκρατία του πνευματικά αρρωστημένου του προεδρου σας που είπε το 25% του λαού προδότες για την λασπη τζιε την καταδίκη της αντίθετης άποψης με τις πελλαρες που φκαλετε που τον κώλο σας? Για την δημοκρατία του Πιττοκοπιτη που εν επιεν ακόμα να κρεμαστεί στην πλατειά τζιε έχουμε ούλους τούτους τους άχρηστους γαουροσπορους, τους περίγελους της Ευρώπης πας την κκελε μας, που έμαθαν τζιε την δημοκρατία που να παν στα ανάθεμα.

[quote]Η Περίεργος είπε...
Είσαι ο μοναδικός που δεν δέχεσαι οτι το σχέδιο ΑΝΑΝ έγινε από το Λόρδο Χάνει[/quote]

Εν εσου τζιε οι όμοιοι σου που χάνεται τζιε οπου την παλαβομάρα εννα την πιστέψετε σαν τους διανοητικά άρρωστους. Ετζιε έχετε σωτήρια, τζινοι είσαστε τζινοι ήσασταν πάντα, τζιε τζινοι εννα μείνετε, γαουροσποροι μαννοκικκιροι που νομίζουν ότι γυρίζει η γη γύρω που την ηλιθιότητα τους.

Ότι τζιε να πάθετε εν ο κώλος σας που τα θέλει, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να ψοφίσετε (εν σωστό το ψοφισετε) τον Τασσο, εννα φτσιερωσει το πρόγραμμα μου αν δεν έχω τόσους ηλίθιους, διανοητικά ανάπηρους να μου τα πρήζουν.