24.11.07

ΣΤΟΧΕΥΣΗ –ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ Pt. I

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως δεν πέφτει λόγος στον καθένα μας για το πώς χειρίζονται την προεκλογική τους εκστρατεία τα κόμματα. Επειδή όμως τα πολιτειακά αξιώματα, τα οποία κάποιοι από τους πολιτικούς μας ηγέτες ελπίζουν να αναλάβουν, πληρώνονται από εμάς… επειδή προτιμώ οι επόμενοι χαραμοφάηδες να μην είναι οι πλέον μισαλλόδοξοι … και επειδή κάποιοι στα επιτελεία των αντιπάλων τους… είτε είναι εντελώς ανίκανοι, είτε εσκεμμένα δεν αποδίδουν

…επειδή λέω το θέαμα που μας παρουσιάζουν μαζί με το υπόλοιπο muppet show είναι τέτοιο που θα έκανε τα γερούθκια στον εξώστη να
αυτοπυρποληθούν

ΣΤΟΧΕΥΣΗ –ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Δεν αρκεί το σύνθημα «να φύγει ο τΑΣΣΟΣ», τουναντίον, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνο. Χρειάζεται τα επιτελεία των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να δώσουν μια επιπρόσθετη αίσθηση σκοπού –ειδικά σε σχέση με το κυπριακό –στους ψηφοφόρους, να κάνουν ξεκάθαρους διαχωρισμούς στο εθνικό μας θέμα και να απλοποιήσουν το λόγο τους. Να υπενθυμίσω ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του λαϊκισμού είναι η χρήση απλών προτάσεων που μετατρέπονται σε σλόγκαν ΑΛΛΑ και η προώθηση απόψεων που είναι αρεστές. Εσείς κύριοι καλείστε να υπερασπίσετε θέσεις που ΔΕΝ είναι αρεστές αλλά θα πρέπει, τουλάχιστον στην κατάληξη των επιχειρημάτων σας να μπορείτε να συνοψίζετε την ουσία με τρόπο απλοϊκό. Μακάρι να ήταν άλλου είδους ο πολιτικός πολιτισμός μας, η χρόνια ανοχή και συνενοχή σας όμως δεν σας αφήνει τώρα περιθώρια.

Ένα παράδειγμα βρίσκουμε στον τρόπο που το ΕΥΡΩΚΟ αντέδρασε στην άποψη ότι … εφόσον το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ 5 δεν ήταν μια συμφωνημένη λύση… καλύτερο θα ήταν το ΟΧΙ να το πει ο Πρόεδρος και όχι ο Λαός. Αμέσως προχώρησαν στην προσφιλέστερη τους τακτική και άρχισαν να παπαγαλίζουν την ακόλουθη φράση «ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»… που αργότερα έγινε το απλούστερο «ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ». Η απάντηση που ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είχαν να δώσουν ήταν πιο πολύπλοκη και απαιτούσε περισσότερες εξηγήσεις. Υποχρεώθηκαν δηλαδή να λεν «δεν εννοούμε κάτι τέτοιο, είπαμε τότε και λέμε και τώρα πως αν ΔΕΝ είναι συμφωνημένη η λύση τότε καλύτερα είναι να αναλάβει ο όποιος Πρόεδρος την ευθύνη για να μην διαφαίνεται ότι ο Λαός δεν θέλει λύση. Αν η λύση είναι συμφωνημένη από τις ηγεσίες τότε βεβαίως θα τεθεί ενώπιον του Λαού».


Πολυπλοκότητα και πληθώρα προτάσεων σε μια παράγρφο… κάτι δηλαδή που δυσκολότερα περνά στο μυαλό του μέσου ακροατή. Ένα πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν τα κόμματα, μετά που εξηγούσαν την θέση τους… είναι να καταλήγουν σε μια πρόταση του τύπου «ΟΧΙ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΤΟ ΝΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ» («ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»). Θα πρέπει βέβαια πολλές φορές αυτό να συνοδεύεται από μια εξήγηση, όπως την προαναφερθείσα… είναι όμως ευκολότερο να περάσει αυτό στη συνείδηση του κόσμου παρά μια ολάκερη παράγραφος με πολύπλοκες, αλληλένδετες έννοιες... και στο τέλος θα μπορεί κάποιος να περνά το μήνυμα του χρησιμοποιώντας μόνο την τελική πρόταση.

Άλλο παράδειγμα βρίσκουμε στις προτάσεις για την εθνική φρουρά. Θα μπορούσε η έμφαση να δοθεί στη δημιουργία επαγγελματικού στρατού και στη χρήση νέων τεχνολογιών και η μείωση της θητείας να αναφέρεται ως επιπρόσθετο πλεονέκτημα. Οι λόγοι είναι απλοί. Άμα προβάλεις πρώτα τη μείωση της θητείας… το μυαλό το απλό σαν το δικό μου αμέσως σκέφτεται «λιγότερη θητεία, πιο αδύνατος στρατός». Αν όμως η έμφαση είχε δοθεί σε έννοιες όπως «επαγγελματισμός» και «τεχνολογία» ... η σκέψη θα πήγαινε αμέσως στην έννοια «υπεροχή». Αυτόματα, αντιμετωπίζεται και η φοβία για αποδυναμωμένη Ε.Φ. και η μείωση της θητείας ... αντί να είναι μειονέκτημα ... μετατρέπεται πλέον σε κερασάκι στην τούρτα.

(Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ειδήμων στο θέμα, άμα όμως εγώ ο άσχετος βλέπω τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός τους… γιατί τα επιτελεία σας δυσκολεύονται;)

Υπάρχει επιπλέον το θέμα των ξεκάθαρων διαχωρισμών. Το επιτελείο του τΑΣΣΟΥ προωθεί συνεχώς τον διαχωρισμό με βάση το ΝΑΙ και το ΟΧΙ. Η πρώτη αντίδραση των αντίπαλων επιτελείων ήταν να απομακρυνθούν από το θέμα. Θα μπορούσαν όμως να πετύχουν πιο πολλά αν μετέφεραν αλλού αυτό το διαχωρισμό. Και εξηγώ…

Στο Διάγγελμα των Δακρύων ακούστηκε η φράση «…δεν παρέλαβα Κράτος για να παραδώσω κοινότητα…». Τούτη είναι η καραμέλα που πιπιλούν όσοι στην ουσία ΔΕΝ αποδέχονται το συμβιβασμό της Ομοσπονδίας. Άμα αυτούς τους ερωτήσεις «καλά… η ΕΝΩΣΗ με την Ελλάδα δεν προϋποθέτει επίσης κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας;»... αμέσως στρέφεις τη συζήτηση σε ένα νέο διαχωρισμό. Δεν μπορούν πλέον να υποκρίνονται ότι το ζητούμενο είναι η διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν πρέπει να τους επιτραπεί να το κάνουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εχθροί της ομοσπονδιακής λύσης και τα παπαγαλάκια της Προεδρικής αυτής δήλωσης είναι πρωτίστως εκείνοι που ακόμα ονειρεύονται είτε ΕΝΩΣΗ, είτε διπλή ΕΝΩΣΗ ή έστω ένα αμιγές κράτος με Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα. Αυτό είναι το ζητούμενο για εκείνους ... άρα... εκεί πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός.

«Τι διαφέρει όμως, πάντα σε σχέση με την σύγκριση κράτους-κοινότητας, η Ένωση με την Ελλάδα από την Ομοσπονδία με τους ΤΚ;» Να η επόμενη ερώτηση που μπορεί κάποιος να τους απευθύνει. Βλέπετε, σε περίπτωση Ένωσης (μονής ή διπλής) τότε η ψήφος μας θα μετρά ως 1/7,000,000 αντί 1/ 600,000 (τα νούμερα στο περίπου) και αντί για Κύπριο πρόεδρο θα ψηφίζουμε για Νομάρχη / Υπερνομάρχη (κάτι σαν Super Κοινοτάρχη) και για Έλληνα Πρωθυπουργό. Η κύρια διαφορά βρίσκεται στο ότι η ομοσπονδία θα γίνει με τους ΤΚ ενώ Ένωση θα κάνουμε με Έλληνες. Η διαφορά δηλαδή είναι η ισχυρή, απόλυτη Ελληνική πλειοψηφία από τη μια και η αποδοχή πολιτικής ισότητας με τους ΤΚ από την άλλη.

Μπορεί κάποιοι να ισχυριστούν ότι είναι φυσιολογική μια τέτοια προτίμηση από πλευράς ΕΚ λόγω του πολέμου και των σκοτωμών… μπορεί όμως κάποιος να απαντήσει… «αν αυτό είναι το δικαιολογητικό μας… ότι δηλαδή θα είμαστε πιο ασφαλείς με Ελληνική πλειοψηφία… το ίδιο δεν μπορούν να ισχυριστούν οι ΤΚ για μια κατάσταση που θα τους εντάσσει σε μια Τουρκική πλειοψηφία

Επιπλέον, οι συχνές αναφορές τους στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ δεν έχουν να κάνουν με τον όποιο φόβο τους για επαναφορά του. Αυτό που φοβούνται και απεύχονται είναι η συγκατοίκηση με τους ΤΚ και ο διαμοιρασμός της εξουσίας που μια Ομοσπονδία προνοεί. Αυτό που φοβούνται είναι η Ομοσπονδία. Αποσκοπούν στο να εδραιώσουν τη φοβία για το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ για να μπορέσουν να ενδυναμώσουν μετά και μια παράλληλη και ανάλογη φοβία για την Ομοσπονδία. Προλάβετε τους. Τα στοιχεία της Ομοσπονδίας που υπάρχουν στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ και που σίγουρα θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας… να τα βάλετε στο τραπέζι ξεχωριστά και έξω από την όποια συζήτηση για το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ. Ως τώρα δειλιάζατε να το πράξετε. Άμα συνεχίσετε θα είναι αδύνατον να «ξεφοβηθεί» ο κόσμος αργότερα, όταν αυτά τα στοιχεία θα συμπεριλαμβάνονται σε μια νέα πρόταση λύσης. Προτάξτε σημεία που θα τους είναι αδύνατο να απορρίψουν χωρίς να απορρίπτουν την Ομοσπονδία. Αν δεν το πράξετε τώρα… το μόνο που θα χρειαστεί μετά να κάνουν εκείνοι θα είναι να λεν «μα αυτό το περιείχε και το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧ» και εκεί θα τελειώνει η συζήτηση.

Πρέπει επιτέλους αυτά να ειπωθούν ξεκάθαρα και χωρίς την ομπρέλα σλόγκαν τύπου «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» (ή «όλα μαζί, τουρλού-τουρλού, μιξ-σουβλάκι-σιεφταλί») με αναμεταδότες την κάθε Θεοχάρους ή τον κάθε Σαμψών. Αυτή είναι κυρίως ευθύνη του ΔΗΣΥ, που ακόμη επιμένει να υμνεί Γρίβες και Γιωρκάτζηδες, της παράταξης δηλαδή που για χρόνια συντηρούσε το αδειανό πουκάμισο της Ελέν… της Ένωσης και όσους το ασπάζονται. Είναι όμως ευθύνη του ΑΚΕΛ να παραμερίσει την απέχθεια του για την παράταξη της Δεξιάς και να κάνει ξεκάθαρο ότι πλέον ΜΟΝΟ με όσους αποδέχονται το συμβιβασμό με τους ΤΚ θα μπορεί να συνεργαστεί.

Ξέρω πως αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, πως κάτι τέτοιο φοβίζει τον Χριστόφια και τους παρακείμενους του γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε παραδοχή του πόσο δίκαιο είχαν όσοι άσκησαν κριτική ΚΑΙ μετά την πανωλεθρία του «μίνιμουμ προγράμματος» ΚΑΙ για την επιλογή τΑΣΣΟΥ. Αν όμως ισχύει η πάγια τακτική του ΑΚΕΛ να θεωρεί μεν σημαντικό τον αγώνα για σοσιαλισμό αλλά να τον κατατάσσει ΔΕΥΤΕΡΟ σε σημασία μετά το Εθνικό Θέμα… τότε καμία άλλη συμμαχία δεν έχει νόημα παρά με αυτούς που αναγνωρίζουν το αδύνατο της «ελληνικής κυριαρχίας» (είτε με ένωση / διπλή ένωση, είτε με ενιαίο κράτος).

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και όσοι άλλοι αναγνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα … δεν μπορούν να κρατούν καμιά πόρτα ανοικτή προς τους μισαλλόδοξους, είτε αυτοί εκφράζονται ως «κέντρο», είτε ως «εθνικός σοσιαλισμός», είτε ως «Υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Τιμής», είτε ακόμη μέσα στα ίδια τους τα κόμματα … παρουσιαζόμενοι ως υπέρμαχοι της «ορθής γραμμής».


Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η λύση του κυπριακού και όχι η αναρρίχηση στην εξουσία… ένα πράμα μόνο σας απομένει να κάνετε στο 2ο γύρο… ασχέτως του ποιος θα περάσει. Εκείνες τις δυνάμεις που δεν χωνεύουν την Ομοσπονδία να…......... τις κλάσετε!!! ΚΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ που λέει και ο ποιητής. ΜΗΝ ζητήσετε την υποστήριξη τους, ΜΗΝ δώσετε την υποστήριξη σας, ΜΗΝ δειλιάσετε. Ακόμη και αν βρεθείτε αντίπαλοι στο 2ο γύρο… ΚΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ μεγαλοπρέπως…

Στην ανάγκη, ενώπιον 2ου γύρου βγάλτε μια κοινή ανακοίνωση πως όποιος και αν κερδίσει θα επιδιώξει λύση ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ και ζητήστε την συμπαράσταση μόνο όσων υποστηρίζουν τέτοια θέση. Ας ψηφίσουν οι μισαλλόδοξοι ότι θέλουν και ότι πάρει ο καθένας. Άμα δεν τους ζητήσετε τη συμπαράσταση… η ψήφος τους θα έχει μεν αξία αριθμητική αλλά καμία πολιτική βαρύτητα. Έτσι, ο "Εθνάρχης" του 76% θα ξαναγίνει Ένωση Κέντρου του 1.5-3%. Αλλιώς… οι παρλαπίπες για ανένδοτο αγώνα και ελληνορθόδοξη κυριαρχία θα γίνουν ένας αδυσώπητος μηχανισμός προπαγάνδας στον οποίο θα πρέπει να προσκυνάτε και για τα επόμενα 30 χρόνια.

Αυτούς τους είχατε παντρευτεί και οι δύο σε κάποιες φάσεις της ζωής σας. Χωρίστε τους οριστικά. Μπορείτε.


26 comments:

Anonymous said...

Αγρινό,

Συμφωνώ ότι τα μηνύματα πρέπει να είναι απλά και ξεκάθαρα. Και συμφωνώ επίσης γενικά με τη φιλοσοφία σου. Όμως έχω μια διαφορετική εκτίμηση σε δύο σημεία.

Πρώτον, ο στρατός. Δεν νομίζω πως υπάρχει πολύς κόσμος σήμερα που πιστεύει ότι μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε με τη στρατιωτική ισχύ. Υπάρχει ο Λάζαρος Μαύρος και καμιά εκατοστή άλλοι με πορωμένα μυαλά. Τα υπόλοιπα λέγονται και γίνονται για το θεαθήναι. Ο κόσμος πάει την πεφεδρεία, έχει παιδιά στο στρατό, ξέρει τι γίνεται.

Το δεύτερο είναι το θέμα της Ένωσης. Νομίζω άδικα σπαταλάς φαιά ουσία επιχειρηματολογώντας κατά της πολιτικής της Ένωσης, απλούστατα γιατί δεν υπάρχει τέτοια πολιτική. Προσωπικά δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να σκέφτεται για Ένωση, παρόλο που έχοω πολλούς παραδοσιακούς εθνικόφρονες στο περιβάλλον μου. Ακόμα κι ο Λάζαρος Μαύρος μπορεί να μην σκέφτεται για Ένωση. Νομίζεις ο Τάσσος θέλει Ένωση; Ο Συλλούρης κι ο Ρίκκος σκέφτονται για Ένωση; Ξέχασέ το, η Ένωση απέθανε. Ο εθνικισμός αυτών των ανθρώπων δεν είναι Ελληνοκεντρικός, είναι (Ελληνο)Κυπριοκεντρικός. Κι αυτό είναι πολύ χειρότερο. Όσο πιο πολύ περιορίζεις την ομάδα που σε εκφράζει, τόσο πιο μικρός είναι ο κόσμος σου, τόσο πιο πολύ απομονώνεσαι. Ο Τάσσος είναι η απόλυτη έκφραση του (Ελληνο)Κυπριωτισμού. Τι σχέση έχει ο Τάσσος με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό; Με ποιους Έλληνες πολιτικούς έχει σχέσεις; Με κανένα! Ο άνθρωπος ζει και ευημερεί στον Κυπριακό μικρόκοσμο, πιο έξω έχει μόνο εχθρούς!

the Idiot Mouflon said...

@Ίλαντρος

Για το στρατό, το θέμα είναι ότι με το να προβάλλεις το δίδυμο "επαγγελματισμός-τεχνολογία" πρώτα... προλαμβαίνεις τη δικαιολόγηση που οι "πατριωτάρες" χρησιμοποιούν τώρα.

Για την Ένωση, το κύριο σημείο δεν αφορά αυτήν ... είναι απλά το σημείο εκκίνησης για να αποδομηθεί το επιχείρημα "κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Πες μου... ποιά η άποψη σου για τα στελέχη στα επιτελεία Κας και Χρις που φαίνονται να μην αποδίδουν; Απλή ανεπάρκεια ή κάτι περισσότερο;

AXL said...

@ Ίλανδρος

“Αέρα κουπανιστόν θα πάρουν όσοι έλθουν με το Δημήτρη Χριστόφια στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών». Τάδε έφη Αντρός Κυπριανού προς βουλευτές κοινοβουλευτικής επιτροπής εσωτερικών. Απαντούσε σε σχόλιο του Γιώργου Περδίκη ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος να έχουν υπουργείο οι Οικολόγοι είναι να υποστηρίξουν Δημήτρη Χριστόφια στο δεύτερο γύρο. Πάει να πει «Ήταν ή επί τας» που λέγανε και οι Σπαρτιάτες. Και οι Βότσης, ΙΩΝΑΣ και Περδίκης απάντησαν: « Με τέτοιες δηλώσεις φιλέ Άντρο, δεν θα υπάρξει ανάγκη να ψηφίσουμε Χριστόφια»

Σημερινή 25.11.2007 σελίδα 16.

ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΕΚΛΑ

Ηντα λαλείς Ιλαντρος?

Ηρτέν η ώρα να τους παραλάβετε?

Anonymous said...

@Αγρινό

Ξέρω κι εγώ; Τουλάχιστον ο Χριστόφιας έχει Νίκο και Άντρο που κάνουν πολλή δουλειά. Στον ΔΗΣΥ δεν υπάρχουν αντίστοιχα άτομα. Και δεν είναι ότι δεν θέλουν, μάλλον είναι επειδή δεν μπορούν. Μόνο ο Αναστασιάδης είναι πρωτοκλασάτος, αλλά κι αυτόν δεν τον βοηθά το ύφος του.

@ΑΧΛ

Με έστειλες να τρέχω να ψάχνω τη Σημερινή για να δω κουβεντούλες μεταξύ βουλευτών; Μη δίνεις πολλή σημασία σε τέτοιοι είδους ευφυολογήματα.

AXL said...

@ Ιλανδρος

Τι εβούρας ρε? αφού στο έγραψα εδώ.

Κύριε ελέησον τζαι έσου.

Εσείς καλού κακού ξεκινάτε να στείλετε το μήνυμα ότι δεν δέχεστε με κανένα τρόπο συνεργασία με την ηγεσία του ΔΗΚΟ/ΕΥΡΩΚΩ και αφήστε μας εμάς να κάμουμε το αντίστοιχο με τους δικούς μας. Στο κάτω κάτω άμα αρχίσετε και το ζητάτε και εσείς μας βοηθάτε και εμάς.

Όσο για το να μην δίνουμε σημασία στα ευφυολογήματα απλά σημείωσε ότι καμιά φορά μέσα από ευφυολογήματα μετράς αντιδράσεις.

BTW δέτε τζαι δαμέ

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=756681&-V=articles

Ήρθε δεύτερος ο κύριος Δρουσιώτης:)

the Idiot Mouflon said...

Μην είσαι τόσο σίγουρος και για το ΑΚΕΛ Ίλαντρε... ο κίνδυνος κάποιοι να κινητοποιήσουν "δικούς" μηχανισμούς την τελευταία στιγμή προς λάθος κατεύθυνση υπάρχει ακόμη...

Η διαπίστωση σου παντως για το ΔΗΣΥ είναι τραγική... τόσος κόσμος, μόνο ο Στυλιανίδης να παίζει μπάλα με αξιώσεις... έφαν τους τζείνη η μαυρογέριμη κερκίδα του ΑΠΟΕΛ τζιαι πως θα πάρουν πρωτάθλημα με Αβέρωφ & Χάσικο;

Anonymous said...

Δεν συμφωνω για το σχολιο σχετικα με το "ολοι μαζι" του Κασουλιδη.Αυτη η ιστορια με τον δηθεν ακροδεξιο Δησυ πρεπει να σταματησει.Στην τελικη, πραξικοπηματιες οσοι ζουν ακομα, ειναι παντου.Τον Τασσο της Εθναρχιας, των εκτελεσεων του δευκαλιωνα και της περιρεουσας, ειναι οι φωστηρες του Ακελ που μας τον εφορτωσαν.Πως θα προχωρησει ο τοπος με επιστροφη σε αντιπαραθεση σε λαθος βαση?

JACK

Lexi_penitas said...

Το θέμα ρε παιδιά δεν είναι αν μπορούν να αρθρώσουν σωστό πολιτικό λόγο. Είναι πως θα κόψουν και οι μεν και οι δε το σύστημα να λαϊκίζουν. Πως να ξεφύγουν από μια κατάσταση που ρίζωσε μέσα στο DNA τους. Επίσης πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι πρέπει να καθορίσουν εκείνοι τους όρους του παιχνιδιού και όχι να ακολουθούν τον Παναγόπουλο; Νομίζω τελευταία άρχισαν να μην παρασύρονται τόσο από το επιτελείο του πολύχρωμου τσίρκου. Ελπίζω να αξιοποιήσουν καλύτερα το χρόνο που απομένει. Ελπίζω επίσης, αφού λένε ότι αφουγκράζονται το σφυγμό του κόσμου, να ρίχνουν και καμιά ματιά προς τα μπλογκς.

the Idiot Mouflon said...

@Ανώνυμους Τζακ

Η αναφορά που έκαμα στο "όλα μαζί" ουδεμία σχέση έχει με διαχωρισμούς τύπου "πραξικοπηματίες και μη"... και ούτε με ενδιαφέρει να κάνω αυτό τον διαχωρισμό στην παρούσα συζήτηση.

Αντίθετα, ο διαχρισμός "ομοσπονδία ή μη ομοσπονδία" με ενδιαφέρει τρομερά. Πρώτον, γιατί θεωρώ αυτό το ερώτημα ως αποφασιστικό για το αν θα υπάρξει λύση ή όχι και δεύτερον ... γιατί ενώ οι ίδιοι οι υποστηρικτές της άποψης που δεν θεωρεί απολύτως αναγκαίο τον όποιο συμβιβασμό με τους ΤΚ (π.χ. στο θέμα "πολιτική ισότητα") άρχισαν από καιρό τη διάδοση της ιδέας αυτής στους συλλόγους και τις οργανώσεις όπου έχουν τα κοννε... διαβλέπω πως είναι ακόμα στο προκαταρτικό στάδιο "εμπέδωσης" της θέσης τους στο μυαλό του μέσου πολίτη... και επομένως είναι ακόμη ανέτοιμοι.

Μπορεί οι έρευνες να δείχνουν αυξημένα και ανησυχητικά ποσοστά ατόμων που φιλικά βλέπουν το "τζείνοι ποτζει, εμείς ποδά" αλλά τούτα τα νούμερα θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να τα κάνουν να συγκεκριμενοποιήσουν την άποψη τους στο "Οχι Ομοσπονδιά".

Τουτέστιν, αν θα αναχαιτήσει κάποιος αυτή την σχολή σκέψης, ΤΩΡΑ πρέπει να το κάμει και όχι μεταξύ 1ου και 2ου γύρου. (Ναι, θα έπρεπε να το κάνει από χρόνια, Last Chance που λένε και εις τας ευρώπας).

Εν ολίγοις, βρίσκω πως αυτή ακριβώς είναι η ορθή βάση.

@Πένητας
Δεν βλέπω τους γνωστούς ανωνυμίσκους... Μα Κυριακή έχουν off?

Anonymous said...

@AXL

Μα ποιος νομίζεις ότι είμαι; Πάντως εν είμαι τζείνος που νομίζεις. Εμένα δεν με ανησυχούν καθόλου οι συμμαχίες του δευτέρου γύρου. Οι συμμαχίες είναι αναπόφευκτες, είναι μέρος της πολιτικής. Μακάρι να έχουμε Κασουλίδη-Χριστόφια στο δεύτερο γύρο τζι ότι συμμαχίες θέλουν ας κάμουν.

@Αγρινο

Έχεις δίκαιο για τον Στυλιανίδη, είναι κι αυτός πρωτοκλασάτος. Αλλά σημείωσε ότι κι αυτός δεν είναι του ΔΗΣΥ, είναι "νέες δυνάμεις". Ο ΔΗΣΥ έχει σοβαρό πρόβλημα στελεχών. Φυσικά θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα τα πράματα. Σκέφτου ότι κάποτε ο Συλλούρης θεωρείτο ανερχόμενο αστέρι μέσα στον ΔΗΣΥ!!!!

Bananistanos said...

@ αγρινό

Εν καλό το point σου με την ένωση. Κάπου διάβασα, αν τα θυμούμαι σωστά, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Κυπριακής Δημοκρατίας κκ Λάζαρος επήεν στρατοδικίο όταν ήταν στρατιώτης γιατί έκαψε ή εκαταστερεψε Κυπριακή σημαία ή κάτι παρόμοιο.


@lexi

Το πρόβλημα φίλε είναι ότι οι πολλοί ψήφοι εν τζείνοι που επηρεάζονται που τον λαϊκισμό (ετυμολογικά λογικό) και όι από τον σωστό πολιτικό λόγο. Με τον σωστό πολιτικό λόγο ασχολούμαστε εμείς οι 10-20 αθκιασεροί που ψάχνουμε να έβρουμε τι κρύβεται πίσω που τους λαϊκισμούς και τις ατάκες και που σίγουρα δεν αποτελούμε τον σφιγμό του κόσμου. Εν τυχαία που εκλέγονται οι διάφοροι Κουλίες, Πιττοκοπίτες και Ματσάκηδες?

Anonymous said...

Αγαπητε μουφλον,
Η ομοσπονδιακη λυση ειναι εκχωρηση εξουσιας στους Τ/Κ.Αυτη την θεση αποδεχεται το Ακελ και το Δησυ.Το απορριπτικο μετωπο Τασσος και σια ουτε να ακουσουν.Θελουν δευτερο ελληνικο κρατος οχι ενωση.Επομενως εαν η βαση της συζυτησης μας θα ειναι αυτη, τοτε λοιπον θα πρεπει να τοποθετηθεις ξεκαθαρα στις επιδιωξεις των κομματικων σχηματισμων.Εγω θεωρω οτι Ακελ και Δυση εχουν την υποχρεωση να προχωρησουν μαζι.

JACK

Anonymous said...

Ο/Η Bananistanos είπε...

Το πρόβλημα φίλε είναι ότι οι πολλοί ψήφοι εν τζείνοι που επηρεάζονται που τον λαϊκισμό (ετυμολογικά λογικό) και όι από τον σωστό πολιτικό λόγο. Με τον σωστό πολιτικό λόγο ασχολούμαστε εμείς οι 10-20 αθκιασεροί που ψάχνουμε να έβρουμε τι κρύβεται πίσω που τους λαϊκισμούς και τις ατάκες και που σίγουρα δεν αποτελούμε τον σφιγμό του κόσμου.

Πράγματι είσαι μια μεγάλη μπανάνα.
Η Μετριοπάθεια σου είναι πολύ μεγάλη και είναι παρόμαοια της πολιτικής σου σκέψης.

AXL said...

@Ίλανδρε

Δεν νομίζω ότι είσαι κάποιος συγκεκριμένα. Θεωρώ ότι είσαι ένας ψηφοφόρος που προβληματίζεται.

Κάμε τον προβληματισμό σου δημόσια στους καφενές στους φίλους σου στην δουλεία οπού βρεθείς.

Η Κύπρος εν μιτσία.

Όπως έχω πει και στο παρελθόν

ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ, ΜΙΛΑΤΕ.

1)Αν δεν έχουμε όμως Χριστόφια Vs Κασουλίδη? (απομακρυσμένη περίπτωση)

2)Και να έχουμε Χριστόφια Vs Κασουλίδη γιατί να δώσουμε άξια σε αυτούς τους Τύπους(Δεν εννοώ τον κόσμο αλλά τις Ηγεσίες)? Oπως είπε και ο Αγρινός απαίτηση μας από τα δυο μεγάλα κόμματα πρέπει να είναι το κλάστε τους, για να τελειώνουμε μαζί τους.(απλά θυμήσου που πήγε το ΔΗΚΟ όταν έμεινε εκτός εξουσίας)

the Idiot Mouflon said...

@Ίλαντρος

Άποψη μου είναι πως σε τέτοια περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να κάμουν συμμαχίες. Ξέρω ότι ο πειρασμός είναι μεγάλος αλλά νομίζω πως και εσύ καταλαβαίνεις πως αν πουν και οι δύο "θέλουμε την υοστήριξη όσων πιστέυουν στη λύση της Ομοσπονδίας"... τότε η ψήφος των αντι-ομοσπονδιακών και τον κρυφο-αντι-ομοσπονδιακών χάνει κάθε πολιτική βαρύτητα. Μπορούν να ψηφίσουν όποιον θέλουν αλλά μετά δεν θα μπορούν να πουν "εψηφίσαμε σε για να την ποσπάσεις".

By the way, ο Συλλούρης ενώπιον τέτοιας εξέλιξης... είμαι σίγουρος, θα φκάλλει καπνούς που τ' αυτιά του.

@Μπανανιστανός

Ασ' τους αυτούς προσωπικά. Η ομοσπονδία είναι το θέμα που τους καίει.

@Τζακ

Το έχω ήδη κάνει. Ζητώ από τους 2 να απαρνηθούν όποια συνεργασία με τον τΑΣΣΟ και την υπόλοιπη αντι-ομοσπονδιακή ομάδα... είτε προχωρήσουν μαζί, είτε χώρια .

@Περίεργος

Βάλαν τους Κουτσού και Συλλούρη να μιλούν ξεκάθαρα ενάντια στην Ομοσπονδία... και αφήσαν την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ να μιλάν με μισόλογα για ένα ξεκάθαρο λόγο. Δεν είναι έτοιμο ακόμη το σκηνικό για να περάσει αυτή τη γραμμή.

Για αυτό και οι ντιρεκτίβες από τα Γραφεία τΑΣΣΟφιλων ζητούν να περιμένουν να μετατραπούν οι δημοσκοπήσεις για το "τεζείνοι ποτζεί, εμείς ποδά" σε "Όχι ομοσπονδία" και μετά ο τΑΣΣΟΣ να παρουσιαστεί ως υπάκουος πολιτευτής που ενστερνίζεται τη βούληση του Λαού.

Για αυτό και εσύ θα παραμείνεις στους χαρακτηρισμούς και θα αποφύγεις την ουσία.

@ΑΧΛ

Μόσχος!!!

Lexi_penitas said...

Ρε παιδιά, το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν συμμαχίες για το 2ο γύρο ανάγεται στη σφαίρα της φαντασίας. Είπαμε να είμαστε πραγματιστές. Συμφωνώ και επαυξάνω στη θέση για μεστό ειλικρινή πολιτικό λόγο, μακρυά από λαϊκισμούς, αλλά δυστυχώς τα παζάρια άρχισαν νωρίς. Ο πειρασμός είναι μεγάλος και έτσι κι' αλλιώς οι αντιστάσεις των Κύπριων πολιτικών ανεπαρκείς.

Αυτό που μπορεί ο καθένας να κάνει είναι αυτό που επαναλαμβάνει ο AXL. Να μιλά, να πείθει, ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ! Μη σταματάτε λεπτο. Τα μηνύματα να είστε σίγουροι ότι φτάνουν ψηλά. Μεγαλώστε τη πίεση. Πριν 2-3 μήνες για πολλούς ήταν άπιαστο όνειρο να απαλλαγούμε από τον Τάσσο. Τώρα γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα. Αλλο που ένα φύσημα ο καθένας τζιαι εννα τον πάρει ο αέρας μας. Αντε, θωρείτε δουλειά.

Ακόμα κάτι. Οσπου μας θωρούν να παίρνουμε πάνω μας, οι λογής λογής εθνικιστές, βολεμένοι, παρακειμώμενοι και γλείφτες της εξουσίας χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Ακόμα τα βάσανα τους εν πίσω. Όσο βλέπουν τες φωνές της ενότητας να δυναμώνουν τόσο νιώθουν τη μοναξιά τους να τους πνίγει ακόμα περισσότερο.

Έχουμε ούλλο το χρόνο μαζί μας. Τζείνους ετέλειωσεν τους τζιαι η τελευταία σφαίρα.

the Idiot Mouflon said...

ΟΧΙ Πένητα, αν μυριστώ ότι όποιος από τους δύο φλερτάρει τις αντι-ομοσπονδιακές δυνάμεις τότε είμαι άξιος να... ψηφίσω Παπαδόπουλο στο πρώτο γύρο.

Στο δε δεύτερο θα ψηφίσω... Θεμιστοκλέους.

Ας δώσουν εκείνοι τις ψήφους τους χωρίς να τους ζητηθεί (κάπου θα την δώσουν ακόμα και αν όλοι τους ρίξουν λευκό)... σε μια υποψηφιότητα που ξεκάθαρα (όχι μόνο στα λόγια αλλά και ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ) θα προωθεί ομοσπονδιακή λύση. Τώρα είναι ακριβώς η στιγμή που αυτοί σχεδίαζαν να πεθάνουν την ομοσπονδία... τώρα πρέπει να εισπράξουν κλανιά.

Άσε τις συζητήσεις για συνεργασίες με αυτούς και δώσε πνοή στη συζήτηση για την ομοσπονδία. Ας ψάξουμε αρχεία και το διαδίκτυο για να δείξουμε τι έχουμε δεχτεί μέχρι τώρα στις συμφωνίες κορυφής, για να κατανοήσουμε ποιά θα είναι τα χαρατκηριστικά μιας κυπριακής ομοσπονδίας με βάση την προιστορία των σχέσεων των δύο κοινοτήτων και για να δώσουμε παραδείγματα καταλλήλων ομοσπονδιών.

Αν δεν ξεκινήσουν οι ηγεσίες των ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ αυτή τη συζήτηση... ας τους αναγκάσουμε εμείς να την κάνουν.

Μαρίνα Θαλασσινού said...

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που εκφράζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ συγκρούεται με την εως τώρα πολιτική τους ιστορία. Τι εννοώ; Ο κ. Κασουλίδης εμφανίζεται σαν ένας πολιτικός, που στηρίζει τις λαικές μάζες, την εργατιά, το μεροδούλι. Η πλειοψηφία του πολιτικού του λόγου είναι μια σειρά από ταξίμια στους ψηφοφόρους. Ακόμα και για το κυπριακό, μας είπε περίπου ότι θα το λύσουμε μόνοι μας, κλείνοντας τα αυτιά στη διεθνή πραγματικότητα.
Ο κ. Χριστόφιας εμφανίζεται σαν μια εθναρχική προσωπικότητα, που καλείται να ΄λύσει το κυπριακό, στο πλαίσιο μιας βάσης που στηρίζεται λίγο στο ΝΑΙ και λίγο στο ΟΧΙ. Δεν έχω διασαφηνίσει την πλατφόρμα επίλυσης του κυπριακού που προτείνει.

Για να εξηγούμαι: δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω. Τείνω προς τον κ. Παπαδόπουλο για 2 λόγους.
(α)Τη σταθερότητα των θέσεων του στο κυπριακό, ακόμα κι αν διαφωνώ σε κάποια σημεία.
(β)τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και τις παροχές

στοιχεία που με προβληματίζουν είναι η αυξηση του κόστους ζωής, η περιβαλλοντική πολιτική που είναι σε νηπιακό επίπεδο ακόμη, καθώς και η πολιτική για τον πολιτισμό.

the Idiot Mouflon said...

Τα μόνα σταθερά στον τΑΣΣΟ είναι η αγωνία του να κτίσει ισχυρό καπετανάτο και η άρνηση του για οποιαδήποτε παραχώρηση στους ΤΚ ή τον όποιο διαμοιρασμό της εξουσίας με αυτούς.

Βλέπω πως επιμελώς αποφεύγεις τη συζήτηση για το θέμα της ομοσπονδίας και του ξεκάθαρου διαχωρισμού σε δυνάμεις που την αποδέχονται ως βάση λύσης και δυνάμεις που την απορρίπτουν.

Κόπιασε...

Anonymous said...

Αγρινό: ζητάς πολλά. Δεν έχει σημασία τι συμμαχίες θα κάνουν. Την πολιτική στο Κυπριακό την καθορίζει ο Πρόεδρος. Φτάνει να υπάρχει συνέπεια από τους δυο τους ότι θα στηρίξει ο ένας τον άλλο όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή.

Anonymous said...

Όχι Ίλαντρε, λίγα ζητώ. Είναι σημαντιλο το να μην ζητήσουν τη βοήθεια των μισαλλόδοξων γιατί έτσι μηδενίζουν την όποια πολιτική βαρύτητα της ψήφου τους.

Να σου το πω διαφορετικά... με τέτοιο τρόπο καταφέρνουν να ανακόψουν την πορεία όσων επιθυμούν να κάνουν πολιτκή καριέρα για ακόμη 10-15 χρόνια καβάλλα σε ένα ρεύμα ενάντια στην ομοσπονδία. Ας τους κλείσουν την πόρτα να κοπεί και το ρεύμα.

Δεν αναρωτήθηκες γιατι ο Τασσικός και οι ανωνυμίσκοι αποφεύγουν να εμπλακούν σε συζήτηση σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα?

Anonymous said...

Εγώ ένα πράμα κατάλαβα, παρά να ψηφίσεις τον Τάσσο τζιε το σινάφι του με τους πελλους του φρενοκομείου και τα υπόλοιπα διανοητικά απόβλητα που εν γυρον του, καλυττερα να το κόψεις τζιε να το πετάξεις μες στα σκουπιθκια, η ύπαρξη σου (τζιε πόσο μάλλον το πεος σου) θα αποδειχθούν άχρηστα αν μετά που το ρεζιλίκι τζιε τον διεθνή εξευτελισμό που προκάλεσε ο πουστιοππεζεβεγκος ο Τασσος καταλήξουν κάποιοι μαννοπαλαβοι να τον ψηφίσουν πάλε γιατί τάχα μου εν μάγκας τζιε ότι ετζιε φτύνουν του που εν άχρηστος απατεώνας αλλά εν που βρεσιει τζιε φαίνεται σαν τον κατουρημένο.

Anonymous said...

Να δω αν τον ξαναβκαλουν τον αρχαιο πορτο(που ελαλει να πάει στα ανάθεμα τζιε βρομίζει μας ακόμα) τον ππουστιππεζεβεγκο εν τζιαμε που εννα ακκανουν το ένα τζιε ενα τα πονούν τζιε τα 20 άμα καταλάβουν ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό στην επόμενη πενταετία εννα γίνουμε τουρκική επαρχία δαμεσα.

Daemon said...

Ατε να μιλήσουμε για την ομοσπονδία (τι να μιλήσουμε δηλαδή να μαλακιστούμε γιατί ποίος πεθαμένος Τασσικος θέλει να ακούσει?).

Λοιπόν η ομοσπονδιακή λύση για την Κύπρο παρουσιάστηκε το 63 όταν ο ππουστιοπαπας ο Γιορκατζης τζιε ο συντάκτης του σχεδίου Ακρίτας Τασσος Πορδοκλανιαροπουλος κατάφεραν με τις τριτοκοσμικές τους αθλιότητες και σε αντίθεση με τη Ελλάδα την οποίαν παρέσερναν στις μαλακίες τους να φέρουν
την Κύπρο δυο φορές στα πρόθυρα του πόλεμου με την Τουρκία όπου τον κώλο μας έσωσαν οι κακοί αμερικάνοι που είχαν ως βασική επιδίωξη να αποφευχθεί ενδονατοικος πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Ο ππουστης ο παπάς που του στήνεται αγάλματα κατάφερε με τις αναίτιες μαλακίες του περί τον 13 σημείων να καταστρέψει παράνομα το σύνταγμα το οποίο ο ίδιος υπέγραψε και οδηγηθήκαμε στα καντόνια (όπου απομονώθηκε το 18% του πληθυσμού στο 4% του εδάφους και έκοψε κάθε επαφή με την υπόλοιπη Κύπρο και οι Τ/Κ ήταν σαν απόβλητοι άρρωστοι με χολέρα μακριά που τους υπόλοιπους) oπου ήταν και η αρχή της συζήτησης για πολύζωνικη δικοινοτική ομοσπονδία για να απεγκλωβιστούν οι Τ/Κ που τες φυλακές που τους έβαλε ο ππουστιοπαπας.

Μέχρι το 72 υπήρξαν αρκετές προσπάθειες για λύση του προβλήματος που ο ππουστιπαπας τζιε οι τριτοκοσμικές του μαλακίες δημιούργησαν, όμως ο γιος της ιουδαϊκής πόρνης δεν δέχθηκε να απεγκλωβίσει τους Τ/Κ που τις φύλακες που τους έστησε και απέρριψε και την προτεινόμενη λύση του 72 όπου ο Κληριδης του συνέστησε να αποδεχθεί.

Ο ππουστης ο παπάς που κατέστρεψε την Κύπρο ήταν υπεύθυνος και για τις παραστρατιωτικές τρομοκρατικές οργανώσεις που προηγήθηκαν της ΕΟΚΑ Β αλλά και αυτή ήταν δικό του δημιούργημα αφού πριν να αρκεψουν οι αγωνιστές τις ΕΟΚΑ να τα παίρνουν με τον ππουστη τον παπα οι μαλάκες του αρκεψαν να δέρνουν τζιε να σκοτώνουν εν ψυχρό όποιον διαφωνούσε μαζί του, όπου φτάσαμε στο σημείο να κρούσει την εφημερίδα αλήθεια και σε αλλά πολλά ευτράπελα τα οποία επιμελώς σκεπάζουν οι πουττοι που μαχουντε να φκουν κουππα απανη.

Ο γιος της ιουδαϊκής πουτάνας ο Μακάριος επιμελώς είτε ηθελημένα είτε όχι προσπαθούσε να παρασύρει την Ελλαδα παρά την θέληση της σε πόλεμο με την Τουρκία.

Προσπαθούσε επίσης να προσεγγίσει τους Ρώσους (που τον έφτυσαν στην μούρη) και να τους αναμίξει σε ένα θέμα που αφορούσε καθαρά το ΝΑΤΟ και επιμελώς έβλαπτε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ εν καιρό ψυχρού πόλεμου και είχε την πεποίθηση ότι τον έχεσε ο Ιεχωβας και ότι μπορεί να κάμει ότι του καυλώσει τζιε να περιπαίζει ούλον τον κόσμο πάνω στην ρασσιη του μαννοκυπραιου για να ικανοποιήσει την μεγαλομανία του (θυμίζει σας κάτι?).

Μπορώ να πω αρκετά ακόμα αλλά ας φτάσουμε από την πολυζωνικη ομοσπονδία στο 74 και στην διζωνική.

Όταν λοιπόν όλοι τον βαρέθηκαν (ρε σύμπτωση βαρέθηκαν τζιε το σκατό του τον Τασσο) και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο οι Αμερικανοί κουρτησαν μέσω της χούντας (η οποία χούντα ήταν αποτέλεσμα της “πολιτικής” Μακαρίου σύμφωνα και με την παραδοχή Γαρουφαλια) τον γιο της εθνικιστικής πουτάνας τον Γριβα να οργανώσει την ΕΟΚΑ Β από το είδη υπάρχον κακοποιημένο από τον Μακάριο δυναμικό και τελικά το πρόβλημα με τον Μακάριο λύθηκε το 74 τζιε φτάσαμε που την πολυζονικη στην διζωνική λόγο τον περιστάσεων.

Αρέσκει σας η αληθκεια οξα εν σαν τον εφιάλτη?

Daemon said...

Εντάξει είπα να μεν χρησιμοποιήσω χαρακτηρισμούς κλπ
αλλά δεν μπορώ να κρύβομαι τζιε πίσω που το δάκτυλο μου.

Τον Μακάριο τον Γριβα τζιε τώρα τον Τασσο μισώ τους οσο
μισώ τον Ντεκτας τον Ετσεβιτ τζιε τον Κίσινγκερ.

Αν δεν μισώ τους ανθρώπους που κατάστρεψαν τον τόπο μου
τότε τζιε το μίσος χάνει το νόημα της ύπαρξης του.

Τζιε αν μεν την κατάστρεψαν τζιε αν πράγματι θέλετε να καμετε
τον δικηγόρο του Τασσου του Μακαριου τζιε του Γρίβα φερτε επιχηρηματα τζιε όχι αφορισμούς τζιε πορδολογικες φαντασιοπληξίες.

Μπορείτε? Έχετε επιχειρήματα?

Έχει 4 χρόνια που προσπαθώ να καταλάβω αν ο εγκέφαλος τον Τασσικον έχει κάτι μέσα τζιε πάντα καταλήγω στο 0. Αν απλά ήμουν άτυχος τζιε αν εσείς νομίζετε ότι ο εγκέφαλος σας έχει κάτι παραπάνω που το 0 μπορείτε να μου το αποδηξετε τζιε αν με σεβαστείτε εννα σας σεβαστώ.

Τζιε όχι φυσικά να ξεκινάτε με την προκατάληψη ότι όσοι εν ψηφίσουν τον γάρο σας εν αρνιά τζιε μετά να ζητάτε τζιε τα ρέστα τζιε να το παίζεται παρθένες.

Γιατί τζιε εγώ μπορεί να είμαι γάρος σαν εσάς αλλά τζιε η γαουρισια υπομονή αν εξαντληθεί εννα σου κάτσει καμία κλοτσιά τζιε να σε αφήκει στον τόπο.

the Idiot Mouflon said...

Όσοθ ανάφερες τζιαι είπες πως μισείς εν' οι πρώτοι διδάξαντες του παιδικού παιχνιδιού όπου δύο λένε αναμεταξύ τους "...'σhιστέφκεις' να το κάμεις τούτο τζιαι εγώ είμαι πιο μάγκας που σένα..." ώσπου ένας απ΄τους δυό να κάμει χοντρή αυνανία, απ' εκείνες που δεν διορθώνονται μετά.

Είναι ακριβώς τούτα τα παιχνίδια τους που πληρώνουμε τώρα. Εσύ γιατί θέλεις το ίδιο παιχνίδι;

Για την ομοσπονδία τα είπες όλα ... όσα ανήκουν στο παρελθόν... μόνο για το τι κάνουμε με αυτήν τώρα δεν λες.