19.2.08

ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ

Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου ο Κασουλίδης έδωσε τις οδηγίες: ο –μέχρι τώρα –αμυντικογενής Τορναρίτης να βάλει τη φουστανέλλα του και να παίξει ελληνοπρεπέστατο παιχνίδι ενώ στο γήπεδο μπαίνουν και οι –μέχρι τώρα –αναπληρωματικοί τύπου Ουράνιος. Για αντιπερισπασμό, ο Χριστόφιας –σύμφωνα με τον ταξιτζή που με έφερε σπίτι –πάει να αγοράσει τη διαιτησία με Προεδρία Βουλής συν τα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας (γιατί μόνο με τον διαιτητή δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αλλά… με τον Χρυσόστομο μεσολαβητή έχεις και τις «ανώτερες δυνάμεις» υπέρ σου).

Σε ότι αφορά τη μερίδα των ψηφοφόρων του Μπαϊ-Μπαϊδόπουλος που έχαψαν την παραμύθα, «οι εκλογές είναι δεύτερο δημοψήφισμα», ο ΔΗ.ΣΥ. έχει το πλεονέκτημα της ορίτζιναλ δεξιάς, εθνικόφρονης παράταξης … αλλά το Α.Κ.Ε.Λ. είναι αυτό που στο δημοψήφισμα επέλεξε –έστω μετά από αμφιταλαντεύσεις –να πει ΟΧΙ. Οπότε, εκείνο το επιχείρημα έγινε ΔΗΚΟπο μαχαίρι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του Απερχόμενου. Κρατά πισινή γιατί πραγματικά θέλει τους ψηφοφόρους του ελεύθερους; Περιμένει να δει τι θα προσφερθεί στο παζάρεμα; Η απλά… περιμένει το αποτέλεσμα για να διαπιστώσει –εκ του ασφαλούς –πόσο μπορεί να «τεντώσει» τις θέσεις του;

Πιότερο ενδιαφέρον –για μένα τουλάχιστον –έχει το θέμα του μηχανισμού (το Παραμάγαζο ή το Γραφείο Ντιρεκτίβας) που χρησιμοποιήθηκε π.χ. πριν τον πρώτο γύρο για να διαδώσει όλα εκείνα που επαναλάμβαναν τα παπαγαλάκια σε καφενεία, εθνικόφρονες συλλόγους, μπούκικα της γειτονιάς, κομμωτήρια και συνεντεύξεις / δηλώσεις πολιτικών, ποαστάκια ανωνύμων… ότι δηλαδή «ο Κασουλίδης δεν τραβά», «ο τΑΣΣΟΣ θα πάρει 40 % στο πρώτο γύρο», «υπάρχει συνωμοσία των ξένων», κ.λπ.

Το μόνο σίγουρο ψιθύρισμα που το Παραμάγαζο θα ψελλίσει είναι αυτό που ο τΑΣΣΟΣ αμόλησε κατά την έξοδο του «μπλα μπλα μπλα εξελίξεις, μπλα μπλα μπλα εγρήγορση». Όχι ότι αποκλείονται οι όποιες εξελίξεις, αποκλείεται όμως να τις επεξεργαστούμε –ως λαός –ήρεμα και λογικά εάν δεχτούμε τη φοβική προσέγγιση τους.

Η μεν ηγεσία του Α.Κ.Ε.Λ…. καλό θα ήταν να έχει υπόψη της το εξής, που ψιθυρίζουν ορισμένοι στο ΔΗ.ΚΟ.: «συνεργαζόμενοι με το ΔΗ.ΣΥ. δεν είδαμε χαΐρι, με το Α.Κ.Ε.Λ. όμως είχαμε και αύξηση ποσοστών».

Η δε ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ. θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι πραγματικά «μοτέρνα» δεξιά με ιδεώδες την ελεύθερη σκέψη / πράξη / θέληση ή μία «εν πολλαίς αμαρτίας περιπέσουσα Θεούσα»;

Όμως, αν επιλέξουν οι άνωθεν να μην απαλλαγούν από τον δηλητηριώδη εναγκαλισμό των μισαλλόδοξων… δεν σημαίνει πως και οι υπόλοιποι πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Υπάρχει η αποχή, το Λευκό, το Άκυρο, οι επόμενες Βουλευτικές.



«…Μια διαδήλωση, δέκα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα στη διαπασών
Χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα κι έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν
Ξεπουληθήκατε στο γιουσουρούμ, για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
Κι ο εαυτούλης σας πέταξε…βζουμ, ταρατατατζούμ, ταρατατατζούμ...»
(Νικόλαος Άσιμος)

29 comments:

Anonymous said...

Ακόμα ένα γύρο με απ' όλα δικέ μου... κάμε το χωρίς κρεμμύδι... προκαλεί δάκρυα...

όπου έσιει δηκο, απέναντι...

the Idiot Mouflon said...

Κι' αν απεναντι απ το ΔΗΚΟ έχει ΕΥΡΩΚΟ; Που τα κόπρανα στις κουράδες...

Anonymous said...

Είπες μας ένα εκατομμύριο πράγματα, αλλά δεν βγάλαμε κανένα συμπέρασμα για το τι θέλεις να μας πεις.
Τελικά ξέρεις τι ακριβώς θα κάμεις την Κυριακή? Τα πολλά λόγια εν φτώχεια

the Idiot Mouflon said...

Τα πολλά λόγια εν φτώχεια μόνο για τους δυσλεξικούς. Αν μεν εκατάλαβες... το αν και τι θα ψ(ο)φήσω εξαρτάται από α) την αντίσταση των 2 υποψηφίων προς τους μισαλλόδοξους και β) το ποιούς και πως θα υποστηρίξουν εκείνοι που με βάφτισαν "ναιναίκο".

Παρρησία said...

προς ΑΚΕΛικούς
και ΔΗΣΥλόγους

πώς πάνε τα τσιμπούκια, boys?
πού σάς βρίσκω τώρα?
σάς έχει στο πισωκολλητό ο Καρογιάν ή ακόμη δεν τελείωσε το λολλίτο που κάνετε στον Tasso μήπως και κάνει δήλωση στήριξης?

ακόμη, ρε κορόϊδα, δεν αντιληφθήκατε ότι οι πολιτικοί είναι ξεφτίλες?...

the Idiot Mouflon said...

Κυρία Παρρησία... η συνεχής ενασχόληση σας με τον ομοφυλοφιλικό έρωτα είναι ενδεικτική των προτιμήσεων σας; Όχι πως θα ήταν κακό κάτι τέτοιο... αλλά να... μας κίνησες την περιέργεια τώρα.

AnTonymous said...

Αγρινέ νομίζω ότι όποιος εν εκατάλαβε τι θέλεις να πείς και να του εξηγήσεις εν θα καταλάβει, μάλλον επειδή εν θέλει, συνηθισμένο φαινόμενο στα κυπριακά πολιτικά δρώμενα...
Άδικος κόπος μάλλον.

And on a different note, καλό το "Μπαϊ-Μπαϊδόπουλος", το καλύτερο όμως που είδα είναι:
Li-Lick-Ass ;)

Anonymous said...

ευχής έργο θα ήταν να μην είχε ουτε ο κασουλίδης ούτε ο χριστόφιας ανάγκ το δηκο και την εδεκ για να φκουν.

Ελα όμς που την έχουν...Εγραψα τζιαι καπου αλλου-ελπιζω τούτες οι αγάπες και τα παζαρέματα να είναι προσωρινά, απλά για να φκει ένας που τους 2- τζιαι όι αλλαγή στάσης για να κερδίσουν τζινοι που εχάσαν!!

θεωρώ το αδιανόητο να προσφέρουν και οι 2 το ΥΠΕΞ στο δηκο! Γιατί? Επειδή έτσι θέλει? Μα προχτές εμεις εψηφίσαμε ΟΧΙ στην πολιτική που επρέσβευε το δηκο. πώς έρκεστε τωρά να τους δικαιώσετε?

Εγώ προσωπικά περιμένω να δώ. Αν διαπιστώσω ότι οι υποψήφιοι αλλάξαν στάση που τα καλά, τότε θα τους φτύσω στην κάλπη...

Και το κάζο που θα πάθουν θα είναι μεγαλύτερο που το κάζο του τάσσου

Anonymous said...

Σας καλώ όλους να πείτε ένα βροντερό ΟΧΙ στα κίτρινα γράμματα πάνω σε άσπρο φόντο!

gregoris said...

-τι θα ντυθεί ο τάσσος τα καρναβάλια?

-πρόεδρος

Anonymous said...

"Παραδίδω την Κυπριακή Δημοκρατία ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εύρωστη οικονομία, με δημοσιονομικό πλεόνασμα, με νόμισμα της το ευρώ, με ενισχυμένο κοινωνικό κράτος, με νέους θεσμούς και παρεμβάσεις που έκαναν καλύτερη την καθημερινή ζωή των πολιτών. Παραδίδω μια Δημοκρατία αξιοπρεπή και σεβαστή στο διεθνή χώρο, πιο ισχυρή από ποτέ για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη λύση που μας αξίζει..

Ας προσέλθουν τώρα οι κ.κ. Κασουλίδης και Χριστόφιας στο ιδιαίτερο μου γραφείο διά τα περαιτέρω (τσιμπουκάκια, πισωκολλητά κλπ)"

Τ.Π.
19/2/2008

Anonymous said...

Οστις μού παρει την καλύτερην πίπαν, ούτος θα λάβει και το χρίσμαν

ΤΠ

Demetris said...

Sex Bomb, Sex Bomb, You're My Sex Bomb

(Bro - a soundtrack suggestion, that's all.
Or something from the archives would be more appropriate?
Fuck it - give the poor fucker a holiday playlist!

Σταρχεία μου said...

Idiot Mouflon προσκυνώ τη χάρη σου.
Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.
Και γω με ακριβώς τα ίδια κριτήρια αποφάσισα να ψηφίσω την Κυριακή. Και νόμιζα πως ήμουν μόνη!

Anonymous said...

Κάποιο παζάρι ήταν αναμενόμενο αλλά τα πράγματα μου φαίνεται παν να βγουν εκτός ελέγχου.

Αν το ΔΗΚΟ πάει με Χριστόφια θα ακολουθήσουν σίγουρα και οι Οικολόγοι, πολύ πιθανόν και το ΑΔΗΚ, και ίσως ακόμα και το ΕΥΡΩΚΟ.

Και τότε θα ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.

Ίλαντρος

Anonymous said...

Σίγουρα το παζάρι αναμενόταν - το συστημα το επιβάλλει, σίγουρα νοιώθω οργή, σίγουρα θα ψηφίσω εκείνον που θα υποστηριχθεί λιγότερο από την απερχόμενη συμμορία - τώρα που γραφω αυτός είναι ο Γιαννάκης - αλλά θα φτύσω πρώτα πάνω στο ψηφοδέλτιο.

Anonymous said...

αυτό που γίνεται είναι ξεφτίλα. Ακούω τον κουταλιανό της εδεκ στον Αντ1 να μας ξαναθυμίζει την διεκδικητικότητα του τάσσου, το σχέδιο αναν, την σούπερ ουάου 8η ιουλίου κτλ..
Ρε γαμώτο! Τούτοι δεν εχάσαν πριν 3 μέρες? Τί σκατά πάει λάθος?

gregoris said...

πολλά πάσιν λάθος
αλλά εγώ άκουσα τον τορναρίτη να μας μιλά για τα ελληνόπουλα μας που θα αφελληνιστούν που τον χριστόφια που θα κάμει εκπαιδευτική μεταρρύθμιση τζιαι θα αλλάξει την ιστορία μας τζιαι θα κάμει μεταξύ άλλων τα θρησκευτικά προαιρετικά στα σχολεία τζιαι εσηκώστηκεν η τρίχα μου

Anonymous said...

ο τορναρίτης απ'οτι εκατάλαβα εν στον κόσμο του ακόμα. Τουλάχιστον οι ανακοινώσεις που το επιτελείο του κασουλίδη εν λλίο πιο σοβαρές. Ίσως βέβαια να παίζει τζιαι τούτος τον ρόλο του στο να συνάξει τους αμπάλατους δεξιούς που ακούν ΑΚΕλ τζιαι σκέφτουντε κουμμουνισμό.

Εν πάση περιπτώση. Εγώ για ακόμα μια φορά ενεκάτσιασα το δηκο και την εδεκ. κόμματα που ηττηθήκαν που τον πρώτο γυρό, να βρίσκονται άυριο στην εξουσία πάλε...

Anonymous said...

from philelefthero:

"Το ΔΗΚΟ εξασφάλισε σημαντικό μερίδιο στην εξουσία, τρία υπουργεία, την προεδρία της Βουλής και ενισχυμένο ρόλο για τον Τάσσο Παπαδόπουλο στη διαχείριση του Κυπριακού."

and Karoyan said one of the ministries if the foreign affairs one.

the Idiot Mouflon said...

Ότι σας έταξα στο ορίτζιναλ ποστ κοπέλες... Οι επόμενες μέρες είναι αφιερωμένες στον κλαυσίγελο.

Anonymous said...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΜΝΕΤΕ ΟΝΕΙΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΣΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ...
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΙΚΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΗΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ...
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ "ΑΛΛΑΓΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ (ΔΗΘΕΝ) ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΒΑΛΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΣΕΤΕ...
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΦΤΥΝΑΤΕ...

ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ...

Anonymous said...

"Σας καλώ όλους να πείτε ένα βροντερό ΟΧΙ" στον Τάσσο, τον Κάρογιαν, τον Ομήρου, τον Περδίκη... αν βέβαια έχετε τα απαιτούμενα... "εφόδια"

Noullis said...

@ anonymous:

Enna pshfhseis Tasso sto deutero gyro re karakiozi? Aaaaaaa

Anonymous said...

@gregori
Καλά, εννεν με τον Τορναρίτη που ήθελες να κάμεις την υπερβατική σου κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα;
Δεν έλεγες ότι ας φύγει ο Τάσσος και δεν θα υπήρχε πρόβλημα να συγκυβερνήσετε με τον ΔΗΣΥ;
Τωρά, που αλλάξετε έτσι την στάση σας;
Άκουσε λές τον Τορναρίτη να μιλά για ελληνόπουλα και ανατρίχιασες...
Εψές...
Προχθές δεν τον ήξερες...
Μέχρι προχθές ΔΕΝ τον είχες ξανακούσει...
Κατακαημένα... Ξυπνάτε ρεεεεεεεεε

Anonymous said...

Noulli
ρούφα τ' αυγό σου...

Anonymous said...

meta ta psesina geloia kata thn apopsh m gegonota egw exw na pw to e3hs: mono k mono pou ton uposthrizei o tassos ton xristofia en prepei na ton pshfisei kanenas. toulaxiston kanenas pou tzeinous pou uposthrizan pro ligwn hmerwn oti tasso bye, 8eloume lush klp. H istoria epanalamvanetai loipon. Pshfizw kasoulidh gia na tsimentwsw ton xristofia. Cheers!

Anonymous said...

αχαχα...ήταν ωραίο το τελευταίο. χεχε

Bananistanos said...

Ευχαριστούμε ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ που μας ξαναδίνουν την ευκαιρία να μαυρίσουμε τον Τάσο