24.2.08

Ευχαριστήριο!

Με το πέσιμο της αυλαίας των προεδρικών εκλογών έφτασε και η αποστολή αυτού του μπλογκ στο τέλος της. Ο κυρίαρχος λαός μίλησε και ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσωπικά δεν θα πάψω στιγμή να είμαι αυστηρότατος κριτής των ενεργειών του νέου προέδρου. Για μένα το μπλογκ πέτυχε το στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την αποτροπή της επανεκλογής του Τάσσου στη προεδρία.

Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές του μπλογκ που μέσα σε κοσμιώτατα πλαίσια και ανεβάζοντας τον πολιτικό πολιτισμό της Κύπρου σε νέα επίπεδα, έγινε για περισσότερους από 250 αναγνώστες την ημέρα σημείο αναφοράς και προβληματισμου. Ευχαρίστως θα συνέβαλλα σε οποιοαδήποτε νέα προσπάθεια με τους ίδιους και νέους συντελεστές για να ανεβάσουμε το πολιτικό διάλογο σε ακόμα πιο ψηλά επίπεδα.

Ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις με πολλούς φίλους, ο διάλογος έγινε πάντα σε πλαίσια πολιτισμένα και στο πλαίσιο της ανοχής της αντίθετης άποψης. Σας ευχαριστώ όλους και και πρέπει να πω ότι με την συμμετοχή μου στο μπλογκ έκανα μόνο φίλους. Νάστε καλά!

22 comments:

Bananistanos said...

Συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο, ελπίζω να τα καταφέρει καλύτερα που τον προηγούμενο.

Ελπίζω να διατηρηθεί το μπλογκ για να συνεχίσει διάλογος, αλλά τζε να μπορέσουν οι Λεξης, Ανευ, κτλ να πουν σε λίγο καιρό το "συγνώμη, έκαμα λάθος" :)

stalamatia said...

Συχαριτήρια στον Πενητα που είναι ο πιο υπομονετικός και ευγενικός μπλόγκερ στην μπλογκόσφαιρα.

the Idiot Mouflon said...

Τι εκλογές έχουμε μετά; Δημοτικές, ευρωεκλογές, βουλευτικές... χάτε τζιαι δεν μπορώ να καρτερώ...

Valentinos Kontoyiannis said...

"Για μένα το μπλογκ πέτυχε το στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την αποτροπή της επανεκλογής του Τάσσου στη προεδρία."

Lexi_penitas, etsi pou periergia, eisai toso mataiodoksos, i toso xazos? pio pou ta 2 (an oxi kai ta 2)?

Valentinos Kontoyiannis said...

(i pio pano erotisi ginete sto pneuma tou politismenou kai anektikou dialogou gia ton opoio ergapses)

Lexi_penitas said...

Impius, αναφερόμουν στους κύριους συντελεστές του μπλογκ. Στα 21 άτομα που αναφέρονται στα δεξιά του μπλογκ και μια σειρά φιλοξενούμενους. Δεν με αφορούσαν και ούτε ποτέ ασχολήθηκα με "ανώνυμους" τύπους που δίκην προβοκατόρων προσπάθησαν να χαλάσουν το πνεύμα. Η αντι-Τασσική συμμαχία έδειξε ψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού σε όλη την πορεία. Είμαι περήφανος που είμουν μέρος αυτής της ομάδας. Είμαι χαρούμενος που έκανα φίλους σαν τον Ασερα, τον Νούλλη, τον Ιλλαντρο, τον BRC και άλλους.

Valentinos Kontoyiannis said...

tziai ti sxesi eshei touto me tin enstasi mou?

en se rotisa an ekames neous filous sto nipiagogio, erotisa se an pragmatika pistefkeis pos emeis oi 21 (eimai o ksenos daktilos btw) epireasamen esto tzai tsas to eklogiko apotelesma tis proigoumenis kiriakis etsi oste na dikaiologitai tzino pou egrapses.

Έλατο Χελιδόνι said...

Εγώ ενόμιζα οτι ο σκοπός του μπλοκ ήταν να προσφέρει ουδέτερη πολιτική ανάλυση που να αντιπροσωπέυει την γνώμη των Κυπραίων που εβαρεθήκαν την προπαγάνδα τζιαι πολιτικοιδεολογικές επιρροές των κομμάτων. Οι η ατζέντα εκθρόνισης του τάσσου

Lexi_penitas said...

Αν δεν πιστευα ότι θα επηρεάζαμε το αποτέλεσμα δεν θα συμμετείχα. 250 αναγνώστες τη μέρα δεν έχει ούτε η Μάχη του Σαμψών. Απευθυνθήκαμε κυρίως σε νέους ανθρώπους, ψαγμένους και προβληματισμένους. Πιστευω ότι η αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων σε ανεκτά ψηλό επίπεδο έδοσε την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να προβληματιστεί και να αναθεωρήσει ή να εμπεδώσει θέσεις. Βάλαμε ένα μικρό έστω λιθαράκι.

ΥΓ1. Νηπιαγωγείο στο καιρό μου πήγαιναν μόνο οι γόνοι πλούσιων οικογενειών.

ΥΓ2. Πες μας και γιατί συμμετείχες εσύ στο μπλογκ αν πίστευες ότι δεν θα είχε την οποιαδήποτε επίδραση;

ΥΓ3. Καλό βράδυ

Lexi_penitas said...

Δεντροχελίδονο, δεν υπήρχε ατζέντα. Ετυχε άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων να βρεθούν εδω με πρόσκληση του Νούλλη και βγήκε να θέλουν όλοι τη λήξη εποχής για το Τάσσο.

Anonymous said...

Δεν έληξε η εποχή τΑΣΣΟΥ.... γράψε τζιαι τη μέρα, γράψε τζιαι την ώρα που το άκουσες ρε Λέξη. Τζαι αν αποδειχτώ σωστός θα με ταίζεις τζιαι θα με ποτίζεις μια ζωή... διότι ευθύνη θα φέρου και οι "δικοί" σου.

Noullis said...

Na'sai panta kala tziai meine na poumen tziai alles koubentes.

Cheers!

Valentinos Kontoyiannis said...

apokliate na eixamen 250 anagnostes tin mera. mes touto to noumero eimaste emeis oi 21 tziai oi statheroi sxoliastes mas mazi me ta refresh pou kamnoume oulloi 4-5 fores tin mera gia na doume an eshei nea sxolia klp. emeis tziai emeis imastan se touto to blog. en nomizo na valamen litharaki, oute kan ena kokko ammou.

oso gia to an eshei i oxi atzenta to blog nomizo en simantiko na paradektoume me ilikrinia oti nai, ishen atzenta enantion tou tassou. oulloi osoi imaste meli tis siggrafikis omadas toutou tou blog eixamen dika mas blog pou prin i/tziai afiname sxolia se alla blog tziai i topothetisi mas enantion tou tassou itan olofaneri prin na ksekinisoume dame. DEN etixe apla na imaste tzai oi 21 mas enantion tou tassou, den itan mia tromeri simptosi, imaste dame akrivos EPEIDI eimastan enantion tou tassou.

Valentinos Kontoyiannis said...

P.S. ego imoun dame gia ton pashiama mou kirios alla tziai gia na peraso tin ora mou sizitontas/thkievazontas gia ena thema pou me endiaferei. en perno toso sovara ton eafto mou.

Ίλαντρος said...

Θα συμφωνήσω με τη σταλαματιά ότι ο Λεξιπένητας "είναι ο πιο υπομονετικός και ευγενικός μπλόγκερ στην μπλογκόσφαιρα."

Εύχομαι ο νέος Πρόεδρος να διαψεύσει τις εκτιμήσεις μου. Η σύνθεση του Υπουργικού Συβουλίου θα είναι η πρώτη ένδειξη. Αναμένωμεν.

Νάσαι καλά Λεξιπένητα.

Σταρχεία μου said...

Venceremos? Venceremos?

Anonymous said...

See you in the p.e. (post election) era...

;)

MonachusX2 said...

Πώς το είχες πει Λέξη; Από αύριο και παλι αντιπολίτευση; Άντε να του δώσουμε μια βδομάδα διορία.

Έλατο Χελιδόνι said...

Τελικά υπήρχεν ατζέντα ή όι? Η εκθρόνιση του Τάσσου ηταν η αιτία ή το συμπέρασμα?

Οσο για το αν είσηεν απήχηση το μπλόγκ, είσηεν όση εμπορούσε να έσηει ενα μπλόγκ στη κοινωνία της Κύπρου. Διάφορους αναγνώστες, που ειτελεία κομμάτων εως άσχετους με την πολιτική σκηνή. Τωρά αν θέλετε να μάθετε τζιαι πόσες ψήφους επηρεάσετε μπορώ να σας πω με σιουρκά, τουλάχιστον μιαν.

Τζιαι μιαν έκκληση να μεν βαώσει τέγια το μπλοκ. Οπως τα μαχαζιά που πουλούν τον αέρα της επιχείρησης έτσι πρέπει να μετατραπεί σε μπλόκ πολιτικού περιεχομένου Ή τουλάχιστον να μείνει όπως ένει για να θκιεβάζουμεν στο μέλλον πκοιά που όσα ειπωθήκαν δαμέσα εφκήκαν αλήθκειες τζιαι πκοιά προεκλογικά χωραττέματα

Lexi_penitas said...

Σhελιόνιν, είμαι μαζί σου. Νούλλη, μεν κλείσεις το μπλογκ. Αν μπορούμεν να του αλλάξουμεν όνομα τζιαι να το κρατήσουμεν. Να τραβήσουμεν την κουβένταν ως πάρατζιει. Η εξουσία θέλει έλεγχο!

Anonymous said...

"Για μένα το μπλογκ πέτυχε το στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την αποτροπή της επανεκλογής του Τάσσου στη προεδρία"

An kai de symfwnousa me ta perissotera apo osa legate, nomizw oti to blog sas itan kati perissotero apo afto pou twra les

Parrisia

autoexoristos said...

Επικροτώ την ιδέα να συνεχίσει. Μπορεί να μην συμμετείχα ενεργά αλλά πιστεύω ότι είναι αναγκαιότητα να παραμείνει δραστήρια η "διαδικτυακή κοινωνία των πολιτών".