21.2.08

Αποσπάσματα από έρωτες.

Μετά από τον πρώτο γύρο και με τη στροφή του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ προς τον Χριστόφια, ο Κασουλίδης χτυπά αλύπητα από δεξιά. Τη θέση του μετριοπαθούς νενέκου Αναστασιάδη που καταδίκασε την εμπλοκή της εκκλησίας στα κοσμικά καταλαμβάνει τώρα ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ουράνιος Ιωαννίδης. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι "πέφτουν οι μάσκες" και άλλοι ότι είναι απλό επικοινωνιακό παιχνίδι άγρας ψήφων. Αν ισχύει το πρώτο, τότε η Κύπρος οδεύει προς ακόμα μια πενταετία εθνικισμού και μίσους και αν ισχύει το δεύτερο τότε γίνεται πολύ δύσκολο να μην υπερασπιστεί και η συνεργασία του Χριστόφια με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χρησιμοποιώντας το ίδιο επιχείρημα, με τη διαφορά ότι αυτοί δεν έχουν πέσει ακόμα τόσο χαμηλά.

Όλους αυτούς τους μήνες ο κύριος Κασουλίδης παρουσίαζε ένα πρόσωπο μετριοπαθές, σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Μέχρι την πρώτη Κυριακή. Έκτοτε η σύγχρονη, προοδευτική του πολιτική συνοψίζεται πιο κάτω σημεία.

1. Ως είθισται σε όλα τα ευρωπαϊκά κοσμικά κράτη, ο υποψήφιος επισκέφθηκε πρώτα την Αρχιεπισκοπή, όπου συμφωνήθηκε ο επόμενος Υπουργός Παιδείας και η εκπαιδευτική πολιτική που θα ακολουθήσει. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου δήλωσε τα συμφωνημένα: "Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας τόσο για το εθνικό θέμα που ενδιαφέρει την Εκκλησία όσο και για το Υπουργείο Παιδείας το οποίο πολύ μας ανησυχεί. Εχουμε μιλήσει στις λεπτομέρειες και ο κ. Πρόεδρος είναι σύμφωνος με τις επιθυμίες της Εκκλησίας να έχει λόγο πάνω στο θέμα της παιδείας μας γιατί αν χάσουμε τα παιδιά μας που είναι η ελπίδα του μέλλοντος αυτού του τόπου δεν μας σώζει τίποτα. Συμφωνήσαμε τα πλαίσια που θα κινηθούμε για την παιδεία μας και εμείς ανεπιφύλακτα ως Εκκλησία θα συμβουλεύαμε το λαό μας την προσεχή Κυριακή, αθρόα να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει τον κ. Κασουλίδη και είμαστε σίγουροι για τη συνεργασία που θα έχουμε τη νέα πενταετία".

2. Ακολούθησαν ανακοινώσεις του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ, της ΑΕΚ, της Ένωσης, του Ολυμπιακού και του Εθνικού που καλούν όλους τους οπαδούς τους να ψηφίσουν Κασουλίδη. Όπως στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τα αθλητικά σωματεία ανέλαβαν τις ευθύνες τους και στάθηκαν στο πολιτικό ύψος που πρέπει να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της. Ο κύριος Φρίξος Σαββίδης στη δημοσιογραφική διάσκεψη δήλωσε ότι "το καθένα από τα παρόντα εδώ σωματεία, που έχουν τη δική τους ιστορία σε αγώνες που έχουν γίνει για την επιβίωση αυτού του τόπου, είχε δεχθεί να αναλάβει την υποχρέωση να υποστηρίξει όποιον υποψήφιο θα περνούσε στο Β' γύρο και θα μας εξέφραζε λόγω της κομματικής ή ιδεολογικής του τοποθέτησης". Με διευκρινήσεις του στους δημοσιογράφους έκανε ξεκάθαρο ότι εάν ήταν ο Τάσσος στη θέση του Κασουλίδη τα σωματεία θα έπρατταν και παλι το καθήκον τους.

3. Μέσα στα πλάισια της πολυπολιτισμικής ευρωπαϊκής κουλτούρας κυκλοφόρησε επίσης ένα εξαιρετικό, ελληνοπρεπές τηλεοπτικό σποτ με τίτλο "Ψυχή Ελληνική" για να υπενθυμίσει το λαό σε ποια χώρα της Ευρώπης ψηφίζει, και ότι η μητέρα πατρίδα είναι επίσης μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αν δείτε με προσοχή στο κάτω αριστερό άκρο στο τέλος φαίνεται για τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα η σημαία της Κύπρου. Λακωνικό και σύντομο, όπως θα προβαλλόταν σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.


4. Τέλος, μέσα στο πνεύμα της προοδευτικότητας και της ξεκάθαρης στροφής προς τα μπροστά που χαρακτηρίζει τον κύριο Κασουλίδη, εκδόθηκαν ανακοινώσεις υποστήριξης από τους Σύνδεσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ '55-'59. Τον υποστηρίζουν ομάδες νεανικές, με καινοτόμες ιδέες. Δυνάμεις με καθαρό ευρωπαϊκό προσνατολισμό, όπως η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ Κλαίρη Αγγελίδου, η Ένωση Αγωνιστών Αμμοχώστου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ελλήνων Αιχμαλώτων, οι απόγονοι και φίλοι αγωνιστών της ΕΟΚΑ, οι Φίλοι του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ και άλλες προοδευτικές οργανώσεις.

Θέλω να ελπίζω ότι τόσο οι πιο πάνω ενέργειες του Κασουλίδη, όσο και οι υποσχέσεις Χριστόφια προς ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα, και ότι τελικά θα κάνουν αυτό που έκαναν όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι: αυτό που θέλουν οι ίδιοι. Αν δεν το ελπίζω αυτό τότε εκλογή του Κασουλίδη θα μας οδηγήσει στον εθνικισμό και το μίσος, ενώ εκλογή του Χριστόφια θα σημαίνει αναβίωση της τριμερούς και της ολέθριας απορριπτικότητας της.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι το άρθρο αυτό θα θαφτεί στη βροχή του Noullis και του Lexi Penitas για την εκλογή του εκλεκτού τους, σας αποχαιρετώ από τώρα. Καλή ψήφο για όσους θα ψηφίσουν και καλή αποχή για όσους θα απέχουν.

8 comments:

Anonymous said...

he is running for Greek Prime Minister ? :)

Only conservative, right wing DISI can come up with such an extreme nationalistic campaign.

Tassos looks like an angel when compared with these DISI low lifes.

Did the EOKA 'heroes' parade in Nicosia, or not yet ? I would not be supriced to see them parade to eleftheria stadium tonight.

I supported Tassos and would have voted for him 50 more times if i knew this is what we would have ended up with now that he is gone.

the Idiot Mouflon said...

Ουσιαστικά, το μέτωπο των απορριπτικών και μισαλλόδοξων βήκε τρόπο να διατηρήσει ζωντανά τα συνθήματα-αρλούμπες και την ιδεολογία-βιτρίνα του, ασχέτως του ποιος από τους δύο υποψήφιους βγει νικητής.

Αντί Κασουλίδης και Χριστόφιας να θέσουν όρους "αν θέλετε συμμετοχή στην εξουσία καταδικάστε τις προηγούμενες σας τακτικές να ονομάζετε προδότες όσους διαφωνούν και αφήστε τις αντι-ομοσπονδιακές ρητορικές "... άφησαν τους ηττημένους να τους ζητούν συγχωρωχάρτια και διαβεβαιώσεις. Ο ένας μέσω του οργανωμένου μηχανισμού λάσπης και των φανατισμένων πιονιών του που μέχρι πρότινος χρησιμοποιύσαν οι τΑΣΣΟΣ, Κουτσού, Λυσσαρίδης... και ο άλλος μέσω των επίσημων ηγεσιών των κομμάτων.

Στον πρώτο γύρο εγώ στάθηκα περήφανος στο 0.17%. Αν και ανέμενα το δίδυμο Κάσου-Χριστόφ... ήθελα να στείλω το μήνυμα πως όποιος περάσει θα πρέπει να καταδικάσει την τακτική του τΑΣΣΟΥ, της Γιωρκατζικής συνεπαρτζιάς, των Εθνικοσοσιαλιστών και των ΕΥΡΩΚΟ, ΚΟΕΥΡΩ, ΕΥ-ΚΟ-ΡΩ, ΕΥΡΩΚΟΔΗ ΔΗΕΥΡΩΚΟ και των λοιπών "πατριωτικών" δυνάμεων. Πολλοί με παρόμοιο σκεπτικό προτίμησαν να στηρίξουν Χριστόφια ή Κάσου.

Ο θεμιστοκλέους τώρα στράφηκε υπέρ του Κάσου... αλλά σε αυτή του την επιλογή δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

Το άκυρο ψηφοδέλτιο μου στο δεύτερο γύρο θα δηλώνει ξεκάθαρα "ΌΧΙ στο τΑΣΣΟ, ΟΧΙ στον Χρυσόστομο, ΟΧΙ στον Εθνικοσοσιαλισμό, ΟΧΙ στους οργανωμένους ψιθυρολόγους των Συνδέσμων / Συλλόγων / Ενώσεων του Μίσους, ΟΧΙ στο γλείψιμο βρώμικων κώλων". Δεν με ικανοποιεί η αποχή ή το λευκό. Θέλω να ακουστεί ξεκάθαρα το τι πιστεύω για το Γιουσουρούμ του Κλαυσίγελου.

ΥΓ: Αλήθεια... πόσο δικαιωμένοι νοιώθουν όσοι στον πρώτο γύρο επέλεξαν Κασουλίδη ή Χριστόφια "για να φύγει ο τΑΣΣΟΣ και οι μισαλλόδοξοι";

Lexi_penitas said...

Αδίκησες την Ενωση Νεων Παραλιμνιου!

Anonymous said...

Πράγματι...θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους...και το ερώτημα είναι..."πού οδεύουμε κύριοι?"...

όσον αφορά τον κύριο Κασσουλίδη,που αποφάσισε να ρίξει τόσο απερίσκεπτα σε μια ηλίθια προεκλογική εκστρατεία τόσες εικόνες της ελληνικής σημαίας και να πει τόσα κούφια λόγια τι να πω...δεν το περίμενα...μήπως αυτό που πραγματικά ήθελε να πει στην καινούρια του διαφήμιση είναι:
...όλα μπορούμε να τα μοιραστούμε εκτός από την ελληνική ψυχή μας.Αυτή πρέπει και θέλουμε να την πουλήσουμε όχι εν μέρη,αλλά αυτούσια,για λίγα αμερικάνικα ψωροεκατομμυριάκια...
???

Anonymous said...

mete apo tis anakinosis apoel,anorthosis,aek,enp,ethnikou,olimpiakou,kai apollon tha einai sigoura o epomenos proedros!!!!


Τις ΚΟΠ!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Γεια σου ρε Anonymous!

Δηλαδή εν να τον φάει τον Κουτσοκούμνη ο Κασουλίδης; Ο Φρίξος ο Σαββίδης σίουρα εν τα πήαινεν καλά μαζί του (του Κουτσοκούμνη) αλλά ως τζιαι οι άλλοι; Κι εσείς τέκνα Βρούτοι!

Να πούμε όμως και το βασικό λόγο που τα σωματεία αυτά έβγαλαν μόλις τώρα (και όχι από τον πρώτο γύρο) ανακοινώσεις στήριξης προς τον Κασουλίδη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την προσπάθεια συνένωσης της Δεξιάς (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ) ενάντια στην υποψηφιότητα Χριστόφια (οι οπαδοί αυτών των σωματείων πρόσκεινται στα δυο προαναφερόμενα κόμματα). Και μετά οι “ποδοσφαίρικοί” αυτοί μεγαλοπαράγοντες χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 21/2/2008 – 9:44 μ.μ.

Bananistanos said...

Ο Κας προσπαθεί να σιαμαλίσει την δεξιά με πατριωτικές μαλακίες που λίγη σημασία θα έχουν στη διακυβέρνηση του.

Ο Χριστόφιας απο την άλλη θέλει να ξανακάμει κυβέρνηση τον άνθρωπο που μας πρόδοσε στο Μπούργκενστοκ και να ξανακτίσει την κυβέρνηση του ΟΧΙ, της περιρέουσας, του απορριπτισμού τζε της διαπλοκής που όλοι σε αυτο το blog θέλαμε να φύγει.

bestman said...

Πιστεύκεις δηλαδή πως ο Κασουλίδης με τον Αχρ(ε)ιεπίσκοπο, τους Συνδέσμους Αγωνιστών, τους "εθνικόφρονας", την Κλαίρη Αγγελίδου κλπ κλπ eshει chance να το λύσει;

Βασικά έτσι όπως έγιναν τα πράματα ο Τασσος επήεν με τον Χριστοφκια τζιαι ο Ττόμης με τον Κασουλίδη. Δηλαδή, που ήσουν, πούποτε! Έπρεπε να περάσει ο Τασσος με έναν που τους 2 για να είχαμε την πιθανότητα ν'αλλάξει κάτι...