8.2.08

Η μεγαλύτερη συμφορά

Η μεγαλύτερη συμφορά μετά την εισβολήν είναι να φκεί ξανά ο Τάσσος πρόεδρος παιρνώντας στον πρώτον γυρόν με 50 ψήφους τζαι κερδίζοντας τον δεύτερον με 60.

18 comments:

Anonymous said...

Η μόνη περίπτωση να ψηφίσω Τ.Παπαδόπουλο στο δεύτερο γύρο είναι άν έχει απέναντι του τον Πιττοκοπίτη!

Anonymous said...

Ποιόν δεξιό θα βγάλει το ΑΚΕΛ αυτή τη φορά;

Lexi_penitas said...

Οϊ Ασερα μου, τουτη εν ναν η τριτη τζι' η φαρματζιερή. Η δευτερη ήταν τότες που τον εψηφίσαμεν. Ας κάμουμε ότι μπορούμεν να μεν ξαναφκεί περκιμον κόψουμε κάτι που την αμαρτία μας

Anonymous said...

@ Anonymous,

Άμε, σhιλλομαυροήρεφκε!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 8/2/2008 – 6:45 μ.μ.

Κομσομόλος said...

Ανώνυμε, εσύ ποιον δεξιό θα βγάλεις;

Άστε το ΑΚΕΛ ήσυχο ρεεεεεε.

Κάθε φορά που η αντίδραση(η συντήρηση ή όπως θέλετε πέτε το) βλέπει την αριστερά να ξεπηδάει και να ανασηκώνεται (επιτέλους!!!) ππέφτετε σωρυδόν να μας φάτε...

Εσείς τη δουλειάν σας τζαι μεις τη δική μας...αρρωστημένα αρτιριοσκληρωμένα φασιστοειδή...Πάππαλλα, εν έσιει άλλη φορά να σας κουβαλούμεν τες ψήφους τζαι να μας φτύννετε μετά. ΚΑΝΕΙ.

Anonymous said...

Εγώ συμφωνώ πλήρως με τον "προλετάριο". Κάθε φορά που η αντίδραση βλέπει την αριστερά να ξεπηδάει και να ανασηκώνεται (επιτέλους!!!) ππέφτετε σωρυδόν να μας φάτε...
Ξεχνάτε που το αριστερόν ΑΚΕΛ προσπαθούσε να ξεπηδήσει με τον αριστερό μ. Σπύρο Κυπριανού που ανασηκώθηκε ο δεξιός φασίστας Λυσσαρίδης και ήθελε να γίνει εκείνος Πρόεδρος; Ε, λοιπόν και τότε, όπως και πάντα, το αριστερό ΑΚΕΛ έκανε το αριστερό του καθήκον. Ψήφισε ενάντια στην αντίδραση και συντήρηση του Γιατρού και έφερε στην εξουσία και πάλι την προοδευτική παράταξη με τον μ. Κυπριανού.
Τι έγινε το 2003. Το ΑΚΕΛ, δεν ήξερε τίποτε για τον (άγνωστο μέχρι τότε) Τάσσο, τον ψήφισε ως επικεφαλή της Δημοκρατικής Συνεργασίας, κυβέρνησε μαζί του για 4 και μισό χρόνια, και ξαφνικά ανακάλυψε την τετράγωνη τασιηνόπιττα!!!
Μεγάλα λόγια προλετάριε. Όπως σκατά τα εκάμετε, έτσι θα τα φάτε. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάλε θα κουβαλήσετε τες ψήφους σας στον ένα ή τον άλλο... Τούντην φορά όμως τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Θα συμμαχείσετε με τον κ. Αναστασιάδη. Μεγάλη σας τιμή, άτε και του χρόνου να πάτε τζιαί στο μνημόσυνο του Γρίβα, να βέλετε τα στεφάνια σας, να τραγουδάτε εσείς το "ήταν πρώτη Απριλίου, της ΕΟΚΑ η αρχή..." και οι Συναγερμικοί το "Επέσατε ήρωες, αδέλφια εσείς...".
Κατακαημένη αριστερά. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των παπούδων μας όταν βλέπουν τις μα(κα)κίες που κάμνετε...
Ξεπηδήστε, ανασηκωθείτε, όσο μπορείτε γιατί ούτε τους από τους ψηφοφόρους σας δεν θα μπορείτε να πείσετε...
Hasta La Victoria Siembre...

Anonymous said...

@ anonymous

Αυτή την φορά υπάρχει η ανάγκη να μπουν τα πάθη του παρελθώντος στο ντουλάπι της ιστορίας. Έτσι κι εμείς οι αριστεροί πατριώτες, ήρωες της καλής ώρας (σε αντίθεση με αυτούς της κακιάς) είτε θα εκλέξουμε τον Κασουλίδη, είτε θα μας εκλέξει ο ΔΗΣΥ (με μερικά ΜΟΝΟ υπουργεία ως αντάλλαγμα). Αυτά για να ξέρεις κύριε ανώνυμε ότι εμείς οι αριστεροί δεν ξεχνούμε ούτε τον φασισμό, ούτε αυτούς που μας κυνηγούσαν, μας σκότωναν ή μας άφηναν χωρίς δουλειά για ολόκληρες δεκαετίες. Εμείς κύριε Ανώνυμε, έχουμε μια ιστορία στην πλάτη μας. Τους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Και αυτή την ιστορία θα την τιμήσουμε! Είτε εμείς στην Προεδρία με συγκυβέρνηση τον σύντροφο Αναστασιάδη, είτε ο σύντροφος Κασουλίδης Πρόεδρος και εμείς από κοντά να επιβλέπουμε την σωστή λειτουργία της λαϊκής δημοκρατίας του Νίκου, του Χάσικου και των λοιπών ηρώων του λαϊκού, επαναστατικού κινήματος της Κύπρου.
Εμπρος λοιπόν αριστερά αδέλφια, με το Νίκο για μια Κύπρο σοσιαλιστική, μια Κύπρο φιλολαϊκή και προοδευτική.
Εσείς του Τάσσου κ. Ανώνυμε είστε η αντιδραση, το ίδιο και η ΕΔΕΚ, και οι Οικολόγοι και οι άλλοι. Μόνο ο ΔΗΣΥ είναι σήμερα η αγνή, προοδευτική παράταξη που εμείς οι ΑΚΕΛικοί εμπιστευόμαστε για να γίνουμε εξουσία και να καθαρίσουμε την πατρίδα μας από τον φασισμό των "μικρών" κομμάτων.
Ζήτω ο Δημήτρης, Ζήτω ο Γιαννάκης, Ζήτω ο Νίκος!!!

Anonymous said...

Σύντροφοι ζαβρο-δεξιοί και κεντρο-αμυντικοί,
Aristera ek dexion (με δεξιές παπαδοπουλικές τοποθετήσεις),
Ex Aristeron (αλλά με χαμένη την ταυτότητα στον παπαδοπουλικό κυκεώνα),
Hahahahaνούλη,
Used to vote for AKEL (πριν πάθεις Αλτζχάιμερ),
Ξιπετσισμένε (και καλλικωμένε) Κουρκουτά,
Λαϊκέ Ποιητά (άλλως Τσιόφτατζιη - εν να είσαι τζιείνος που τον παίρνουν στο “ΠΟΥ ΠΑΜΕ”, τζιαι πιάνουν τον στο μαϊττάππιν),
Μασκαρεμένοι (με διάφορα προσωπεία) Ανώνυμοι και Anonymous (επάθαμε της ιστορίας με τους τέσσερις Ευαγγελιστές που ήταν τρεις, οι εξής δύο, ο Ξιπετσισμενος, sorry ο Λουκάς),
Οπτασιαζόμενοι Τάκηδες και Μακάριους (να μπαίνουν εδώ μέσα και να τους κυνηγούν),
Σας χαιρετώ και σας εύχομαι περαστικά σας!
Πολύ σοβαρή η κατάσταση σας όμως. Όπως έχω διαπιστώσει πάσχετε από οξεία αντιακελίτιδα, που εκδηλώνεται υπό τη μορφή αλλεργιο-παθολογικών παροξυσμών και ψυχο-παραισθησιακών υστεριών στο άκουσμα των λέξεων ΑΚΕΛ και Χριστόφιας. Οι παροξυσμοί αυτοί συνδυάζονται με εξάρσεις ακατάσχετου αντικομουνισμού και μανιοκαταθλιπτικών κόμπλεξ και φοβικών συνδρόμων ένεκα της χρόνιας ποδηγέτησης σας από ένα μαθουσάλα πολιτικό ονόματι Γιατρός. Παράλληλα έχω παρατηρήσει μια εξουσιο-λαγνεία (χαρακτηριστικό ανθρώπων που για χρόνια ήταν στο περιθώριο) αλλά και από μια ερωτική εξάρτηση και ιδεοληπτικές έμμονες με πρόσωπα που έχουν τα ονόματα “Παπαδόπουλος”.
Με όλα αυτά τα κλινικά χαρακτηριστικά θα χρειαστείτε ένα κάρο χάπια για να συνέλθετε. Επί του ζητήματος των χαπιών καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον Παπαδόπουλο που είναι ειδικός φαρμακοποιός καθώς κάποτε στα παλιά τα χρόνια κατάφερε αποκρυπτογράφησε την ιατρική συνταγή για τα χάπια που έπαιρνε ο Σπύρος Κυπριανού. Φυσικά είναι και προεκλογική περίοδος τώρα και μπορεί να ξανατύχει στον Παπαδόπουλο να τα πιει και να μεθύσει όπως τότε, πάλι σε προεκλογική περίοδο, στα παλιά τα χρόνια, που παρουσιάστηκε μεθυσμένος σε μια συγκέντρωση και προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο να ψηφίσει τον … Κληρίδη!

Πάντως παίδες εμείς οι κρυπτο-συναγερμικοί και φιλο-αναστασιαδικοί Ακελικοί σας ευχαριστούμε θερμά και εκ βάθους καρδίας για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και την ανιδιοτελή στήριξη σας προς το νέο πρόσωπο του Κόμματος και την νέα πορεία που προγραμματίζουμε να ακολουθήσουμε! Μάλιστα θα σας ζητήσουμε να μας δώσετε τα φωτά σε περίπτωση που θα φτιάξουμε από κοινού κυβέρνηση με το “Συναγερμό”. Εσείς (και Δηκοϊκοι και Εδεκίτες) είστε σαΐνια σε τέτοια. (Έχετε θητεύσει σε τέτοιες κυβερνήσεις και πιάνετε πουλιά στον αέρα! Άσχετο αν το μεταπραξικόπημα πήρε άδεια έπ’ αόριστο και anef_ απολαβών!).

Anef_Oriwn
Τρίτη 12/2/2008 – 9:25 μ.μ.

Anonymous said...

mian aporia.
o omirou otan eitan ypourgos aminas tou kliridi pige sto mnimosino tou griva ?

Anonymous said...

@anef_oriwn

Μάλλον και anef μνήμης είσαι αφού, αγοράκι μου κόκκινο και γλυκό, εξέχασες ότι πριν ΜΟΛΙΣ 5 χρόνια, όλα αυτά τα μασκαραλίκκια που λες σήμερα, τα έσυρες του νώμου σου και ετσιρίλλας κι εσύ όπως τα υπόλοιπα κοκκινομαριωνεττάκια στο στάδιο Ελευθερία που βγάλατε τον Τάσσο... Δεν έχετε μόνο αλτσχάϊμερ εκεί στο ΑΚΕΛ, σας κάμνουν φαίνεται και ενέσεις απώλειας μνήμης. Ή τουλάχιστον σας βάζουν στον εγκέφαλο ένα microchip με το οποίο σας ελέγχουν. Αλλοιώς δεν εξηγείται η βλακεία η οποία μια ζωή σας διακατέχει...
Μια ζωή γλείφετε εκεί που φτύνατε και ακολούθως φτύνετε εκεί που γλείφατε. Υποτυπώδη ανθρωποειδή σας έχουν καταντήσει ρεεεεεεεεεε...
Δεν έχετε ούτε βούληση, ούτε θέληση, ούτε άποψη, ούτε και τα απαιτούμενα "καλαπαλίκκια" στα παντελόνια να σηκωθείτε μια φορά και να πείτε στους πλούσιους αριστερούς μονάρχες σας ότι κάνουν βλακίες και ότι δεν ανέχεστε πια να σας παίρνουν τριφτούς όπου τους... κατεβεί!
Ναι, ναι, είστε εσείς αριστεροί ενώ ο Γιατρός εν δεξιός. Γιαυτό και όταν ήταν υποψήφιος, εσείς ψηφίζατε το ΔΗΚΟ.
Εσείς δεν έχετε (ποττέ...) εξουσιολαγνεία. Ουδέποτε είχατε. Γι' αυτό μια ζωή την αφιερώσατε στην επανάσταση. Μια ζωή συμβιβάζεστε με τη δεξιά για να σας πετούν ένα κόκαλο εξουσίας, σήμερα αποφασίσατε ότι θα κάνετε λαϊκή επανάσταση και θα αλλάξετε την Κύπρο. Φτάνει μα(κα)κίες. Μας πρήξατε με ότι πιο ηλήθιο και βλακώδες μπορεί να υπάρξει στην πολιτική.
Μια ζωή γλύφτες να τρέχετε πίσω από κυβερνήσεις, πίσω από κάθε ένα που σας τάσσει ένα, δυο ή τέσσερα υπουργεία.
Δεν μας παρετάτε λέω εγώ...
Από 25 Φεβρουαρίου, οι εκατομμυριούχοι αρχηγοί της λαϊκής επανάστασης, πάλε κάποιον θα έβρουν να γλύφουν, και εσείς πάλε στην απέξω θα είσαστε.
Κατακαημένα...

AXL said...

@Anonymous

Πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου

ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: «ΚΑΙ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ. ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ) ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (Η ΕΛΛΑΔΑ) ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΑΠ' ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ. ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΩΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Μ' ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ. ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΤΡΗ. ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ. ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.»

Συνεδρία Υπουργικού-Εθνικού στις 5/8/1975 (συνέχεια) Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ* Χαραυγή


Εν τούτον που ήθελες να ψήφιση το ΑΚΕΛ για πρόεδρο?

Anonymous said...

@AXL
Μπορείς να μου πεις ποια ακριβώς διαφορά έχουν αυτά που είπε τότε ο Λυσσαρίδης με αυτά που πίστευε το 2003 ο Τάσσος τον οποίο βγάλατε μετά μεγάλης λατρείας, μάχης και αγώνα στην Προεδρία;
Ότι θυμάσε χαίρεσε κι εσύ όπως και οι υπόλοιπες μαριονέττες...
Όποτε σας τραβήσουν το σχοινάκι, σηκώνετε το ένα ή το άλλο χέρι, ανάλογα ποιος σας το τραβά...
Ξυπνάτε ρεεεεεεεε κατακημένοι...

AXL said...

@Anonymous

Afou ipostirizeis oti o tassos simera iotheti tis poio panw theseis tou lyssaridi giati ton psifizeis? Theleis na kamoumen polemo me tin Tourkia?

Oso gia tis theseis tou tassou siga min ipostirizei afta pou elege tote o giatros oute tote den ton ipostirizen. O antrhropws eixe poio akindines apopseis tou Stil:

ΤΑΣΣΟΣ: «Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ Τ/Κ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ (ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ) ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

En oligis as sfaksoun tous Karpasites gia na exoumen oi politikoi na katigoroumen tin Tourkia.

BTW Den psifisa tasso to 2003 gireftou allou.

Anonymous said...

Σύντροφε Anonymous,
(με τις τρεις τελευταίες παρεμβάσεις) – υποθέτω πως μου επιτρέπεις να σε φωνάζω “σύντροφο”, καθότι έχω επιτέλους διαγνώσει το ειλικρινές και ανιδιοτελές ενδιαφέρον σου για το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα και τις πολιτικές πρακτικές του ΑΚΕΛ! Μάλιστα είσαι έτοιμος μόλις το ΑΚΕΛ εισακούσει και υιοθετήσει (μέσα από συνεδριακές αποφάσεις) τα όσα λες ή υπονοείς ότι πρέπει να κάνει (για να πάρει τα διαπιστευτήρια σου για την αριστερότητα του) θα τρέξεις να γενείς μέλος του Κόμματος!

Όμως, σύντροφε, γιατί παράτησες τελικά τα πολλά και διάφορα nicknames που χρησιμοποιούσες (Ξιπετσισμένος Κουρκουτάς, Aristera ek dexion, Ex Aristeron, Hahahahaνούλης, Used to vote for AKEL Λαϊκός Ποιητής, άλλως Τσιόφτατζιης); Μάλλον θα είπες να αποκαταστήσεις το image σου, γιατί όλη αυτή η ποικιλία ονομάτων (που ξεκινούσε από κουρκουτάες, χαμολιούς τζιαι μισσιαρούς τζιαι κατέληγε σε αδέσποτους ζαβρο-δεξιούς και ποιητές) σίγουρα σου το χαλούσαν, γιατί είναι και ενδεικτικό της ανακατωσούρας και σύγχυσης που κυριαρχεί στον εγκέφαλο σου. Όμως εσύ πάλι συνεχίζεις το ίδιο βιολί ανώνυμα μεν αλλά στο ίδιο (αντιακελικό) μοτίβο δε. Απλά “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. (Πάντως σύντροφε είναι καιρός κι εσύ να βαφτιστείς και να δώσεις ένα οριστικό όνομα στον εαυτό σου! Δεν γίνεται τζιαι κουρκουτάς τζιαι μάλιστα ξιφτερισμένος και ποιητής!)

Το άλλο που έχω να παρατηρήσω από κάποιες φράσεις που χρησιμοποιείς είναι ότι έχασες την ψυχραιμία σου και χρησιμοποιείς λεξιλόγιο χαμηλού επιπέδου που δεν αρμόζει στο status και στο image σου! Κουβέντες όπως “υποτυπώδη ανθρωποειδή”, “ετσιρίλλας”, “κοκκινομαριωνεττάκια” (πω πω εκφραστικότητα!), δείχνουν χωρκατίλα που συνήθως χαρακτηρίζει εμάς τους ακελικούς και όχι εσάς τους Λυσσαριδικούς!

Όμως όλα αυτά είναι σημάδια επιδείνωσης της κλινικής σου κατάστασης. Πλέον παρατηρείται και ένα τρέμουλο που σε πιάνει λόγω του ότι έχουν πάθει Parkinson τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Κι αυτό από το φόβο σου για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εκλεκτό σου, τον Παπαδόπουλο, στους δύο γύρους των εκλογών.

Πέραν τούτων να πω ότι:

1. Στο Στάδιο “Ελευθερία” δεν ήμουν τότε, το 2003 που ΒΓΑΛΑΜΕ τον Τάσσο. (Ήταν όμως ο Ομήρου τζιαι σίουρα ετσιρίλλαν τζιαι τζιείνος! Εξαναφκάλλετε Πρόεδρο - μετά που φκάλετε τον Κληρίδη! ). Και για ενημέρωση σου θα είμαι ‘πόψε στο “Ελευθερία” στην Συναυλία – Συλλαλητήριο του Χριστόφια!
2. Τον Τάσσο τον χρησιμοποιήσαμε για να κατεβάσουμε τον “Συναγερμό” που την εξουσία (δεν υπήρχε άλλος τρόπος). Τώρα εν να τον σύρουμε του νώμου μας (τον Τάσσο), χρησιμοποιώντας το “Συναγερμό”. “Στύλλον στύλλον άνεση”, που λαλεί τζιαι μια παροιμία μέχρι να πιάσουμε την εξουσία μια τζιαι καλή τζιαι να φάμεν να σπάσουμε.
3. Όσο για το “Δεν μας παρετάτε λέω εγώ...”, έθελες too much! Τουλάχιστον εγώ εσένα εν θα σε παραιτήσω! Έχεις πλάκα και το διασκεδάζω!
4. Όσο για την απορία σου (υποβαλλόμενη εκ του πονηρού) κατά πόσο “o omirou otan eitan ypourgos aminas tou kliridi pige sto mnimosino tou griva ?”, δείχνει την μεγάλη σας υποκρισία! Δεν βλέπετε το δάσος αλλά ασχολείστε με το δέντρο! Η ουσία δεν είναι αν ο Ομήρου πήγε σε μνημόσυνο του Γρίβα. Και αυτό φυσικά έχει τη σημασία του μήπως όμως αν δεν πήγε θα τον εξιλεώσει στα μάτια των οποιοδήποτε επικριτών του για τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση Κληρίδη;

Αυτά Ανώνυμε Σύντροφε! Που θεωρείς (υποκριτικά και φαρισαϊκά) ως μέγα αμάρτημα (μαζί σου και πολλοί άλλοι Παπαδοπουλικοί, Λυσσαριδικοί και λοιποί τοιούτοι, με κοινό γνώρισμα το διαχρονικό αντιακελισμό) την πιθανή υπερψήφιση του Δημήτρη Χριστόφια (στο δεύτερο γύρο) από συναγερμικούς (είτε αυτοί κληθούν να το κάνουν από την ηγείσαι τους είτε όχι), λες κι εσείς θα απαξιώσετε τέτοιες ψήφους ή στο παρελθόν οι ίδιοι δεν υπερψηφίσατε τον αρχισυναγερμικό Κληρίδη και τον βγάλατε στην Προεδρία. “Τα δικά μας του γειτόνου μας” τώρα ή “εν της παπαδκιας τα ξύλα”!

Με τες υγείες σου! Και ότι ποθείς να το πάθεις!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 13/2/2008 – 7:10 μ.μ.

Anonymous said...

@Anef_orivn (anef_simasias kalytera)

Πρώτον, έχασες... Δεν είμαι Λυσσαριδικός, δεν έκαμες σωστά τους υπολογισμούς σου.
Δεύτερον, αν είσουν πιο προσεκτικός, θα έβλεπες ότι έγραψα πριν, ότι δηλ. "στις βουλευτίκές μπορεί να ΞΑΝΑψηφίσω ΑΚΕΛ, αλλά για τις Προεδρικές παρετάτε μας". Άρα συντροφάκι???
Δεν πέρασε από το μυαλό σου ότι να ανήκω κι εγώ στο κόμμα σου, αλλά μπούχτισα, βαρέθηκα, δεν μπορώ να τους ανεκτώ άλλο, δεν ανέχομαι να με σέρνουν και να με άγουν όπου αυτοί θέλουν ή έχουν συμφέροντα;
Όσο για την υπομονή μου, εσύ δεν είσαι σε καλύτερη θέση. Λέω κάποιες "βαρετές" λέξεις, εσύ τις λες με το γάντι. Έτσι σας εκατάντησε η πλύση εγκεφάλου. Να μιλάτε με το γάντι. Η πλήρης αστικοποίηση της εργατικής τάξης, απλά για να συνάδει με τη συσσώρευση πλούτου και εξουσίας από την ηγεσία του υποτιθέμενου εργατικού, λαϊκού κινήματος.
Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά δεν βρίσκω καμιά διαφορά αν στην εξουσία βρίσκεται ο ΔΗΣΥ ή το ΑΚΕΛ. Τόσο η θέσεις τους στο Κυπριακό είναι οι ίδιες (και οι δύο συμφωνούσαν με την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την παραμονή των τούρκικων στρατευμάτων, την μη επιστροφή των προσφύγων, το δικαίωμα μονομερούς στρατιωτικής επέμβασης της τουρκίας κτλ., κτλ.) αλλά ούτε και στην κοινωνική πολιτική. Ένα δεξιό κόμμα (ΔΗΣΥ) που το παραδέχεται και ένα δεξιό κόμμα (ΑΚΕΛ) που ακόμα να βρει το θάρρος να το παραδεκτεί.
Η διαφόρα με τον Τάσσο, έγκειται μόνο στη θέση για το Κυπριακό.
Με αυτή που όλο σχεδον το ΑΚΕΛ συμφώνησε το 2004 και ανάγκασε τον μεγάλο σας αρχηγό να αλλάξει θέση στο σχέδιο Ανάν.
Κι αυτόν ψηφίζω, τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι ΑΚΕΛικοί. Θα το δεις την Κυριακή το βράδυ...
Είναι ωραία τα όνειρα της εξουσίας. Υπάρχει ένα μόνο πρόβλημα. Άμα ξυπνήσεις άουρος, θέλεις πολλή καιρό να συνέλθεις...
Προσεκτικά λοιπόν στις ονειροκρίσεις....

Anonymous said...

Και μια μικρή λεπτομέρεια που μου διέφυγε...
Εγώ υπογράφω "Ανώνυμος" και εσύ "Anef". Δηλαδή εσύ ξέρουμε ποιος είσαι, αλλά εγώ κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία μου...
Μάλιστα. Πολύ ωραία λογική. Πέρασες μήπως κι εσύ από κομματική σχολή στο Λομονόσοφ και τα έμαθες αυτά τα έξυπνα;

Anonymous said...

ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...
Χάτε κοπέλια, χούλοι μαζίν να φκάλουμεν πρόεδρον τον Κασουλίδη...
Γιατί, αν δεν εκαταλάβετε, τα κοπέλια του ΑΚΕΛ, αποφασίσαν να πάν όσο πιο δεξιά γίνετε...
Με τον Άντρο Κυπριανού τζιαί την συνοπαρτζιάν του, τι άλλο περιμένετε...
Χάτε... Χούλοι μαζίν... όπως λαλούμεν Χο, Χο, Χομόνοια...
Χαϊβάνια.....

Anonymous said...

ANEF
εκπροσωπάς επάξια το τι είναι ΑΚΕΛ αυτή τη στιγμή. Δεν έχεις τίποτε να ζηλέψεις από τις ξεθωριασμένες αριστεροδέξιες, μικροαστικές δηλώσεις των ηγεμόνων του κόμματος σου...
Δίνεις συγχωροχάρτι στο υποτιθέμενο κόμμα της εργατικής τάξης για την διαφαινόμενη συνεργασία με την ακροδεξιά, απλά επειδή στο παρελθόν, η ΕΔΕΚ ή το ΔΗΚΟ έκαναν το ίδιο.
Αν βέβαια εσύ δεν βλέπεις καμιά ανάγκη διαφοροποίησης του ΑΚΕΛ από τα άλλα 2 κόμματα (ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ), τότε, ναι, έχεις απόλυτο δίκαιο.
Αυτό όμως είναι το θέμα; Να αντιγράφει το ΑΚΕΛ τα λάθη των άλλων κομμάτων στο παρελθόν;
Που πάνε τα μεγάλα και παχουλά λόγια της αριστερής ιδεολογίας; Πως αποδεικνύετε στον κόσμο ότι άλλο ΕΔΕΚ, άλλο ΔΗΚΟ και άλλο ΑΚΕΛ;
Δυστυχώς, η έλλειψη κρίσης και κριτικής από μέρους των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, τείνει να γίνει μάστιγά, όχι μόνο για τις όποιες αποφάσεις αφορούν τον τόπο, αλλά κυρίως σε βάρος της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού των ιδίων.
Λυπούμαι που ένας, κατά τα άλλα, πολύ ωραίος, εργατικός και τίμιος κόσμος, άγεται και φέρεται από τους ηγετίσκους του ΑΚΕΛ με τέτοιο βάναυσο και ακατανόητο τρόπο.
Λυπούμαι γιατί στην Κύπρο, υπήρχαν κάποτε οι αγέρωχοι και περήφανοι αριστεροί, που όχι μόνο δεν αντέγραφαν τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά τουναντίον έδειχναν τον δρόμο, έδιναν τη σωστή καθοδήγηση στους υπόλοιπους. Σήμερα δυστυχώς, έχει καταντήσει ένα υποτυπώδες κόμμα, με τίποτα να θυμίζει το υπέροχο παρελθών.
Κρίμα. Γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι, του μόχθου, της βιοπάλης, μορφωμένοι και μη, έχουν καταντήσει να σέρνονται με αυτό τον τόσο εξευτελιστικό τρόπο από άτομα αμφιβόλου αξίας και κυρίως αμφιβόλων κινήτρων.

Αντώνης Βασιλείου
Λακατάμια
(Δεν είμαι ο ίδιος ανώνυμος με τον προηγούμενο, απλά δεν βρίσκω τον τρόπο να υπογράψω με το δικό μου όνομα)