13.2.08

Ξεγυμνόνονται μόνοι τους - Γκάφα ολκής από Τάσο Τζιωνή

Ο Μακάριος Δρουσίωτης με το τελευταίο του βίντεο "Το δηλητήριο" ανάμεσα σε άλλα μιλά και για τις μυστικές συναντήσεις Παπαδόπουλου - Σερνταρ Ντενκτας στο Μπούργκενστοκ, όπου υποτίθεται πως πήγαμε για να λύσουμε το Κυπριακό. Παρόλο που ο Δρουσιώτης παρουσιάζει αδιάψευστα στοιχεία τα οποία στηρίζουν την άποψη του πως ο Τάσσος, ο πρόεδρος μας, πήγε εκεί ουσιαστικά για να σκοτώσει την λύση και όχι για να την διαπραγματευτεί, εν τούτοις πολλοί επιλέγουν να κλέινουν τα μάτια και αφτιά τους και να εμμένουν πως ο Τάσσος φέρθηκε σωστά, αναφορικά με τους χειρισμούς του εκεί, στο Μπούργκενστοκ. (όχι αναφορικά με την απόφαση για ΟΧΙ, το ξεκαθαρίζω).

Ο Δρουσιώτης αποδεικνύει με στοιχεία πως σκοπός του Τάσσου στο Μπούργκενστοκ ήταν να μην διαπραγματευτεί καθόλου και να αποφύγει τις συνομιλίες για την όποιαδήποτε λύση. Αυτό διαφαίνεται και από την ελπίδα που είχε ο Τάσσος πως στις "συνομιλίες" θα πήγαινε ο Ντενκτας και θα τις σκότωνε. Για κακή του τύχη ο Ντενκτας αρνήθηκε να πάει, οπόταν ΚΑΤΑΔΕΚΤΗΚΕ να κάνει μυστικές συνομιλίες με τον γιο του αιμοβόρου Ραούφ Ντενκτάς για να απορρίψουν από κοινού το σχέδιο Αναν ΠΡΙΝ καν το διαπραγματευούν, πριν καν θέσει οι η Τουρκία τα αιτήματα της! Αποδείξεις περί αυτού είναι οι μυστικές συναντήσεις με τον Σερνταρ Ντενκτας στο Μπούργκενστοκ, μετά στην Στράκκα, το ότι ενώ πήγε εκεί "για να λύσει" το Κυπριακό έφυγε και πήγε στις Βρυξέλλες, αρνήθηκε συναντήσεις με τον ΓΓ του ΟΗΕ με την πρόφαση πως ήταν κουρασμένος και τέλος το ότι αρνήθηκε να δώσει στον ΟΗΕ τις λεγόμενες κόκκινες μας γραμμές.

Τι είναι οι κόκκινες γραμμές; Είναι οι θέσεις που θα παραδίδαμε στον ΓΓ του ΟΗΕ για να δηλώσουμε πως δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Παρόλες τις έντονες πιέσεις του Χριστόφια, του Αναστασιάδη και άλλων, ο Τάσσος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να τις δώσει. Ποιές ήταν αυτές οι θέσεις; Ήταν η αποστρατικοποίηση της Κύπρου ούτως ώστε να μην μείνει ούτε ένας τούρκος στρατιώτης στο νησί. Ήταν η απαίτηση να μην υπάρχουν μονομερή επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας στη Κύπρο. Ήταν η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους. Ήταν όλα αυτά τα θέματα που συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο από όλους. Γιατί λοιπόν ο Τάσσος δεν τις έδωσε τις κόκκινες μας γραμμές;

Ο Μακάριος Δρουσιώτης ισχυρίχεται με αποδείξεις πως είναι επειδή ο Τάσσος πήγε στο Μπούργκενστοκ χωρίς να θέλει να διαπραγματευτεί, χωρίς να θέλει να εξευρεθεί μια συμφωνημένη λύση. Γι αυτή του την θέση, άκουσε τα πάντα. Προδότη τον είπαν. Πληρωμένο, πουλημένο τον είπαν. Τουρκόφιλο τον είπαν. Άκουσε τα πάντα ο άνθρωπος παρόλο που απεδείκνυε όλα όσα έλεγε.

Στις 10 του Φεβράρη όμως, την περασμένη Κυριακή δηλαδή, ήρθαν οι ίδιοι οι κυβερνώντες μας να το επιβεβαιώσουν!!! Ούτε κι ο πιο αφελής άνθρωπος στον κόσμο δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο. Κι όμως, επειδή τα άδικα δεν ευλογούνται, ο Τάσος Τζιωνής υπέπεσε σε μια ανεπανάληπτη γκάφα ολκής και κατά λάθος το παραδέκτηκε, επιβεβαιώνοντας πανυγηρικά τον Δημήτρη Χριστόφια που από τότε εξέφραζε την έντονη του διαφορά, τον Αναστασιάδη αλλά και τον ίδιον τον Μακάριο Δρουσίωτη. Ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Τάσσος Τζιωνής λοιπόν, σε συνέντευξη του στην "Σημερινή" της περασμένης Κυριακής έκανε την εξής δήλωση όσο αφορά τις κόκκινες γραμμές:

"Ερωτώ: δεν θα ήταν μέγιστο διαπραγματευτικό σφάλμα να δώσουμε τα άκρα όρια των υποχωρήσεων ή το ελάχιστο των απαιτήσεών μας, έχοντας κατά νουν ότι στην ιστορία του Κυπριακού η επόμενη διαπραγμάτευση θα ξεκινούσε από εκεί που έμεινε η προηγούμενη;"

Εκτός του ότι κακώς ερμηνεύει την σημασία του όρου "κόκκινες γραμμές", αναφέρεται σε ... ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Ποιά ήταν κύριε Τζιωνή η επόμενη διαπραγμάτευση που είχες στο μυαλό εκεί στο Μπούργκενστοκ, που υποτίθεται πήγατε για να λύσετε το Κυπριακό;

ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓΚΕΝΣΤΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ;;;;;;;;;;;;;

Καταλάβατε φίλοι μου; Τους στείλαμε εκεί για να μας φέρουν λύση και ο κύριος Τζιωνής και ο κύριος Τάσσος Παπαδόπουλος είχαν υπόψην τους μια άλλη, μελλοντική διαπραγμάτευση!!! Παραδοχή λοιπόν όλων όσων λέει ο Μακάριος Δρουσιώτης πως πήγε εκεί για να μην βρεθεί λύση!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Την ώρα που εμείς αγωνιούσαμε για τις συνομιλίες, την ώρα που εμείς κινδυνεύαμε να πάθουμε καρδιακό από την αγωνία μπας και μας πουν καλά νέα, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αγωνιζότανε για να μην λύσει το Κυπριακό!!!

ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;
Δώστε την απάντηση σας στην κάλπη!

17 comments:

Bananistanos said...

Εδώ όμως είναι και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη του Χριστόφια που έδωσε κάλυψη στο Τάσο σε αυτή τη ΠΡΟΔΟΣΙΑ*. Γιατί δεν μας είπε απο τότε ο Χριστόφιας ότι μας επούλησε ο Τάσος και πήγε στο Μπουργκενστοκ για να τα τουμπάρει**? Για να τα φορτώνουμε όλα στους ξένους? Γιατί βόλευε να κατηγορούν τον Κληρίδη και τους ξένους για το Σχέδιο Αναν αντι τον εαυτό του και τον Τάσο που μας το σέρβιραν? Για να μείνει κυβέρνηση τζι' ότι θέλει ας γινεί με το κυπριακό?






* Το να διαπραγματεύεσε με τον εχθρό και να δίνεις τις θέσεις της πλευράς σου στον εχθρό ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Και αυτός που τον καλύπτει ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.


**
Η δικαιολογία του Χριστόφια ότι δεν ήξερε τι έκανε και δεν έκανε ο Τάσος είναι γελεία και υποτιμιτική προς αυτούς που τα λέει όταν, όπως ξανάγραψα κάπου, εγώ ο απλός πολίτης με μόνη ενημέρωση τα ΜΜΕ τα ήξερα από πέρσι και τα έγραψα στο μπλογκ μου http://bananistanikachronika.blogspot.com/2007/10/blog-post.html .

Aceras Anthropophorum said...

Μα ποιός πιστεύκει ότι ο Τάσσος (ή ο κουμπάρος του ο Τζιωνής) θέλει να διαπραγματευτεί ή ότι θέλει οποιαδήποτε λύσην εκτός από αυτήν που του επιτρέπει τζείνου, του γιού του, τους κουμπάρους του τζαι της συνοπαρτζιάς που τον στηριζει να πλουτίζουν κρατώντας χωρίς συναίτερον την εξουσίαν όλην. Νομίζετε ότι εν να έν έυκολον να διακινδυνεύσουν τα κοντράτα σε μεικτόν κράτος όπου εξίσου έλεγχον (τζαι εξ ίσου μερίδιον στα κοντράτα) θα διεκδικούν τζαι οι Τούρτζιοι;

Καταλάβετε το μάνα μου. Η κάστα που κυβερνά ποτζεί, τζαι η κάστα που κυβερνά ποδά, φοβούνται να διαμειραστούν τα κοντράτα. Όχι ότι εν να χάσουν οι Ελληνες ή οι Τούτζιοι τίποτε, αφού υπάρχει η συντήρηση της ύλης, τίποτα δεν γενιέται τζαι τίποτα δεν χάννεται, η αλλαγή όρων του παιχνιδιού όμως εμπεριέχει κινδύνους να φέρει άλλους μνηστήρες μες τες δουλειές. Ίσως φέρει νέους. Νέους εργολάβους, νέους δικηγόρους, νεόυς τραπεζίτες, νέους μεγαλοδημόσιους υπαλλήλους. Αυτοί που τες έχουν τζαι έχουν σιαίριν μέσα τες δουλειές τες θέλουν ούλλες για τζείνους τζαι τους απογόνους τους. Δεν προκειται να διακυνδινεύσουν οτιδήποτε. Άλλωστε η εξουσία τους, τζαι ποτζεί τζαι ποδά, κάθεται πας τα δάκρυα τζαι τα συναισθήματα των μανάδων των αγνοουμένων, την ελπίδαν για "δίκαιον", τον αντικατοχισμόν ποδά τζαι την εθνικήν επιβίωσην ποτζιεί. Τί θα έχει να πουλεί ο Τάσσος τζαι το Δήκο για να απασχολεί τον κόσμον τζαι τα μέσα την ίδιαν ώραν που ο γιός του (πραγματικός τζαι ο πνευματικός) θα υπογράφουν κοντράτα για λόγου τους, για τους κουμπάρους, για τους ανηψιούες;

Αυτόν που γίνεται φίλοι μου σε αυτές τες εκλογές είναι πάλη για αλλαγήν κάστας που θα σας κυβερνά. Η κουτάλα μπορεί να αλλάξει σιέρκα τζαι τα ζουμιά μπορεί να σερβίρονται σε άλλα πιάτα. Σε μιαν ομοσπονδίαν τα χαρτιά θα αναδιανεμηθούν. Αυτή είναι η μεγάλη φοβία αυτών που τα κρατούν τωρά.

Εξαναείπα την ιστορίαν, ξέρετε πολλά καλά ότι άλλα λαλούν οι πολιτικοί στο μικρόφωνον τζαι άλλα σε έμπιστους. Ο Τζιωνής είπεν σε κουμπάρον του μετά την 9η Ιουλίου "μέν ακούεις κουμπάρε, ούτε σε 40 χρόνια δεν πρόκειται να γινεί τίποτε". Ο κουμπάρος ήταν έμπιστον μέλος του Δήκο που επίστευκεν αυτά που λαλούν οι τηλεοράσεις ότι ανοίγονται προοπτικές, ή δική μας πλευρά θέλει λύσην εχτές τζαι τα άλλα κουραφέξαλλα. Έμεινεν σίξυλος ο άθρωπος.

Αν έχει αφελείς που μετά που ότι έγινεν πιστεύκουν ότι ο Τάσσος θέλει λύσην, είναι που θέλουν να είναι αφελείς. Δεν χρειάζονται στοιχεία του Δρουσιώτη. Τα πράματα είναι φως φανάριν.

Θέλεις διχοτόμησην, ψήφισε Τάσσον

Aceras Anthropophorum said...
This comment has been removed by the author.
Banana Republic Cyprus said...

Μπανανιστάνε ξεκόλλα, γιατί ώρες ώρες κάνεις σαν τον Κασουλιδη που αππώνεται επειδή ανακάλυψεν κάτι κακό για τον Τάσσο.
Ο Χριστόφιας ΔΕΝ γνώριζε ούτε για τις συνομιλίες τις κρυφές, ούτε για την κρυφή ατζέντα του Τάσσου στο Μπούργκενστοκ. Το επιβεβαινώνει κι αυτό ο Δρουσιώτης, αν διαβάσεις το σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα του. Αυτός που είπε στον Χριστόφια ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ πως ο τάσσος πήγε εκεί για να τα τουμπάρει (και όλοι ξέρουμε ποιος είναι αυτός!), ας βγει δημόσια και να πει πως ήξερε από τότε ο Χριστόφιας! Νομίζεις πως αν ήξερε ο Χριστόφιας και τώρα λέει ψέματα πως δεν ήξερε, δεν θα έβγαινε αυτός ο άνθρωπος και να τα τον εκθέσει και να του κάνει και ζημιά προεκλογική;;; Δεν μπορεί ο πρόεδρος της Βουλής να βγει στην τηλεόραση σαν είναι στο Μπούργκενστοκ και να λέει πως ο τάσσος πήγε εκεί για να τα τουμπάρει χωρίς αποδείξεις. Το καταλαβαίνεις αυτό ναί ή όχι; ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΗΞΕΡΕ τότε τι γινότανε, δε μπορείς να πει έτσι κατηγορία χωρίς να έχει απόδείξεις. Και σε ξαναρωτώ, γιατί δεν ζητάς από αυτόν τον άνθρωπο που τα είπε όλα στον Χριστόφια να βγει να τα πει δημόσια; Αφού ξέρεις κι εσύ για ποιον μιλά ο Χριστόφιας. Είναι ο άνθρωπος που γενικώς δεν κολώνει πουθενά και πολλές φορές του είπαμε όλοι ΜΠΡΑΒΟ. Ο Χριστόφιας λέει πως δεν θέλει να πει ποιος είναι από τη στιγμή που ο ίδιος επιθυμεί να μην μαθευτεί το όνομα του. Οπόταν άσε τα περί συνένοχων κτλ... ο πρόεδρος έπαιρνε αποφάσεις με τους συμβούλους του, κι όχι με την έγκριση του Χριστόφια. Τούτη η παραπληροφόρηση πρέπει να σταματήσει. Απόδειξη οι κόκκινες γραμμές... αν έκαμνε ότι του έλεγε ο χριστόφιας ή σε συνεργασία με τον χριστόφια, θα έδινε και τις κόκκινες γραμμές... Υποτιμάτε πολύ το γινάτι και τον αυταρχισμό του Τάσσου... πάρα πολύ!

ttoppouzokypraios said...

BRC συμφωνώ πως εν πρέπει να εξισόννεται ο Τασσος με τον Χριστόφια σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις αλλά το να προσπαθείς να φκάλεις κούππα άπαννη το Χριστόφκια εν τουλάχιστον γελείο. Στην πρώτη (και την πιο) σημαντική στιγμή της συνδιακυβέρνησης λαούν μας πως εν είχαν να κάμουν τίποτε με ότι άσσιημο έγινε!

Τζιαι καλά να δεχτώ πως "εν του ελάλεν" ο Τάσσος τι εν να κάμει, τι έκαμε ο ίδιος για να μάθε τζιαι γενικά ποιές ήταν οι ενέργιες του για να αποτρέψει τα όσα μας εκουβαλίσαν που τζικάτω...

Banana Republic Cyprus said...

Αντιστρέφω σου το ερώτημα: πως μπορούσε να αντιστρέψει οτιδήποτε; Έχει δικαίωμα ο πρόεδρος της Βουλής να κάμει διαπραγματεύσεις εν μέρους τους προέδρου ή αν δεν έχει το "ΟΚ" από τον πρόεδρο;
Δεν τον φκάλλω κούπα άπαννη τον Χριστόφια, αλλά είναι γελοίο να τον κατηγορούμε αυτόν για την ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ του Τάσσου. Ακόμη λίγο θα μας πείτε ότι το 2003 ήξερε πως ο Τάσσος είχε σκοπό να καταστρέψει το σχέδιο Αναν κι όμως τον έβγαλε πρόεδρο. Για όνομα ρε παιδιά.
Τέλοσπάντων, ποτζεί ποδά, έγραψε ένα κειμένο για τον Τάσο Τζιωνή και πάλι το μεταφέραμε πάνω στον Χριστόφια. Επαναλαμβάνω, υποτιμάτε ΠΟΛΥ το γινάτι και τον αυταρχισμό του Τάσσου...

Σταρχεία μου said...

Ακόμα και αν ο Χριστόφιας δεν ήξερε τίποτα για τις κρυφές ατζέντες, ακόμα και σε τέτοια περίπτωση, φέρει την ευθύνη των επιλογών του.
Μπορεί να μην υπήρχε δόλος εκ μέρους του, αλλά η επιλογή προσώπου που έκανε είναι ευθύνη δική του. Και αν - μη κακό - ο Τάσσος επανεκλεγεί, δε θα έχει κανένα δικαίωμα πια το ΑΚΕΛ να λέει ότι ποτέ δεν έβλαψε τον τόπο. Ήδη δεν έχει δικαίωμα δηλαδή...
Με τόσο μεγάλες ευθύνες στην πλάτη σου δεν μπορείς να ζητάς συνέχεια συγγνώμη, επειδή δεν ήξερες... ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν είσαι μωρό που πέφτεις και χτυπάς.
Χτες στο ΡΙΚ ο Χριστόφιας μου έκανε για πρώτη φορά κακή εντύπωση. Ναι, να είμαστε ειλικρινείς: έκαμε λάθος ο Κυπριανού με τους Εοκαβητατζήδες, έκαμε λάθος ο Χριστόφιας με τις σκοπιμότητες, έκαμε λάθος ο ένας, έκαμε λάθος ο άλλος... Η επανειλημμένη - έστω ειλικρινής - αποδοχή λαθών, γίνεται θράσος.

Anonymous said...

Όϊ καλέ μου, ο Χριστόφκιας αποκλείεται να ήξερε, αποκλείεται να ευθύνεται, αποκλείεται να έχει λάθος. Για το όνομα του Θεού.
Ο Χριστόφκιας εκληπαρούσεν τον Τάσσο 5 ολόκληρα χρόνια να αλλάξει θέση στο Κυπριακό και αυτός ο πεισματάρης δεν άκουε. Και σαν καλός, σοβαρός και τίμιος πολιτικός που είναι ο Δημήτρης, άφησεν τον "προδότη" Τάσσο να "ξεπουλά" την πατρίδα του για 5 χρόνια κι αυτός απλά... "συγκυβερνούσε" χωρίς να λέει απολύτως τίποτε!
Δεν ήξερε ο φτωχός όμως τίποτε. Αν ήξερε θα έλεγε. Δυστυχώς έμαθεν τα όλα μόλις πριν 6 μήνες... Τι να κάμει το παιδίν?
Μάνα μου ρεεεεεεεεεε

Banana Republic Cyprus said...

@Σταρχεία μου
Είπες:
"Ακόμα και αν ο Χριστόφιας δεν ήξερε τίποτα για τις κρυφές ατζέντες, ακόμα και σε τέτοια περίπτωση, φέρει την ευθύνη των επιλογών του" ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Και θα προσθέσω πως αν ο Χριστόφιας δεν περάσει 2ο γύρο και υποστηρίξει ξανά Τάσσο Παπαδόπουλο τότε θα πρέπει να φανεί έτοιμος να αντιμετωπίσει την οργή όχι μόνο των συναγερμικών αλλά και αυτών των ακελιστών που δεν του δίνουν συγχωροχάρτι για τα δικά του λάθη!

Επιμένω όμως, είναι λάθος (κατά εμένα) να του αποδίδονται ευθύνες για τις μυστικές ατζέντες του Τάσσου. Ούτε και συμφωνώ με τους όρους συνένοχος, συνκυβερνήτης κτλ και εξήγησα πιο πάνω γιατί. Δεν πήγε ο Χριστόφιας στο Μπούργκενστοκ σαν συνκυβερνήτης. Πήγε με την ίδια ιδιότητα που πήγε κι ο Αναστασιάδης και όλοι οι άλλοι. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΣΟΣ. Χωνέψετε το κάποιοι. Κι αν θέλουμε να μεμφώμαστε κάποιον για τις επιλογές του πριν 5 χρόνια, καλό θα ήταν να ανατρέξετε στο πρόσφατο παρελθόν και να δείτε γιατί ο Κληρίδης ξαπόστειλε τον Βασιλείου από πρόεδρο την στιγμή που οι δέσμες ιδεών Γκάλι ήταν καλύτερες από το σχέδιο αναν, σύμφωνα με όσα μας λένε σήμερα κάποιοι...

Ανώνυμε, ειρωνίες μπορώ να σου ξεράσω χιλιάδες κι εγώ... αλλά δεν είμαι ξερόλας.

Lexi_penitas said...

Αμαν ρε Μπανανιστανέ. Εν εβαρήθηκες να επαναλαμβάνεσαι; Εγραψες τα στο μπλογκ σου. Εεε, εγραψα τα τζιαι εγώ στο δικό μου πριν κάνεις μπλογκ. Και τι έγινε. Για του λόγου το αλήθές μπορεί να πας εδώ και εδώ

Μπορουμε να δούμε μπροστά και να κατανοήσουμε ότι ΜΟΝΟ με καποια μορφή συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων περαν του απορρηπτικού μπλογκ του Τασσου εχουμε κάποια ελπίδα να σταματήσουμε τη διχοτόμηση; Ναι ή Οχι;

Ούτε εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη του Χριστοφια αλλά ταυτόχρονα εν επαναλαμβάνω τη στάση του Κληρίδη απέναντι στις ιδέες Γκάλι, με τους S300, με το ενεργό ηφαίστιο κλπ.

Η μεγάλη σου αγωνία να δεις τον εκλεκτό σου στη καρέκλα φαίνεται ότι υπερισχύει της εγνοιας σου για λύση του προβλήματος. Ξέρω ότι δεν ψηφίζεις Τάσσο αν ο Κασουλίδης δεν περάσει αλλά η επιμονή σου να αναδικνύεις τα λάθη του ΑΚΕΛ, παρουσιάζοντας τον Κασουλίδη σαν Μεσσία περίπου σου αφαιρεί από την αντικειμενικότητα σου. Επίσης μου δίνει την εντύπωση ότι η υπέρβαση σου δεν είναι ειλικρινής. Πιθανόν να χάρηκες και για την ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Δαμαι εννεν ούτε για το Χριστόφια ούτε για τον Κασουλίδη ο αγώνας. Εν για τη Κύπρο!

Anonymous said...

Λευτεριά στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Αφήστε τον να πάει σπίτι του...

Anonymous said...

Ρε κοπέλλια αφήνετε τελείως έξω που τη συζήτηση (για τον Χριστόφκια) την εσωτερική κατάσταση στο ΑΚΕΛ. Οι εκατόν τόσοι Κεντρικοεπίτοποι (άκόμη και το πολιτμπιρώ) αμφιβάλλω αν ελέγχονται πλήρως από το εκ Δικώμου αγροτόπαιδο. Η κατάκτηση της εξουσίας (έστω και συνεταιρικά με τον Τάσσο)μετά από δέκα άγρια πειναλέα χρόνια στην αντιπολίτευση δεν ευνοούσε τη λύση του κυπριακού (άρα και την απώλεια (μετάλλαξη) της εξουσίας) δυο μόλις μήνες μετά.
Κάτι τεράστια χρέη που δημιουργήθηκαν στο ΑΚΕΛ μετά από δυο απανωτές ήττες έπρεπε να διακανονιστούν στα πλαίσια της Κυπριακής Δημοκρατίας (δηλαδή με το υφιστάμενο status quo)και όχι με τα νέα δεδομένα που θάδινε η οιπιαδήποτε λύση (εξ' ου και η επιλογή της 2ης καλύτερης λύσης). Για όλα αυτά πάντως που σας λαλώ έγραψε με τεκμήρια κατά καιρούς και πάλιν ο Δρουσιώτης.

Anonymous said...

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.ΧΑΡΙΣΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΣΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Anonymous said...

Ρε κοπέλλια για όνομα του Θεού. Πραγματικά διαβάζω τις κόντρες σας τζαι στεναχωρκούμαι αφάνταστα. Καλή η επιχειρηματολογία υπέρ του μεν ή του δε και φυσικά και εγώ προσωπικά έχω τις δικές μου απόψεις περί του θέματος αλλά ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

Τούτη την ύστατη στιγμή πριν τις εκλογές προέχει μόνο ένα. Να απαλλαγούμε που τον Τάσσο τζαι την συναπαρτζιά του.

Αντέχετε ακόμα 5 (τουλάχιστον) χρόνια μαζί τους; Αντέχετε να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να μας δοθεί ξανά ποτέ η ευκαιρία να ενώσουμε την χώρα μας; (γιατί κανένας σας δεν φαίνεται να έχει την ψευδαίσθηση ότι θέλει ο Τάσσος και ο περίγυρός του λύση). Αντέχετε να θωρείτε την χώρα μας να οπισθοδρομεί και να απομονώνεται; Αντέχετε να πάμε πίσω στα χρόνια που εφοάσουν να μιλήσεις;
Εγώ πάντως εν το αντέχω
Αν ούτε εσείς το αντέχετε τότε το μόνο πράμα που έχετε να κάμετε τούτη τη στιγμή και ιδιαίτερα στις 18 του μηνός (στην περίπτωση που περάσει ο Τάσσος) είναι να κλείσετε τα αυτιά σας στις σειρήνες που θα προσπαθούν να σας ερεθίσουν τα ΑντιΑΚΕΛικα ή τα αντιΣυναγερμικά σας αισθήματα (Ακούω τωρά τον Τάσσο στην δημοσιογραφική διάσκεψη που το ΡΙΚ τζαι άλλο λλίον να με πείσει τζαι μένα με τα ψέματα!)
Μην αφήσετε το μάλλον 30% του Τάσσου να γίνει 50% + 1 στις 24 του μηνός. Μην τους δώσετε το δικαίωμα.

Bananistanos said...

@ brc & lexi

Προσωπικά εγώ δεν πιστεύω ότι αύτό που ήξερα εγώ και ο λέξης και ο κόσμος όλος δεν το ήξερε ο Χριστόφιας. Κάποιοι άλλοι όμως που θέλουν να δούν τον εκλεκτό τους στην καρέκλα κάνουν τους τυφλούς όπως τον έκαμνε τζ ο Χριστόφιας. Επίσης πιστεύω ότι άμα σου κάμνει έτσι ππουστιά, με το συμπαθειο, ο συνεταιρος, το λιγότερο θα ήταν να πάψεις να είσαι συνέταιρος.

Συμφωνώ απόλυτα με τη συνεργασία δήσυ -ακέλ για λύση, αλλά ώρες-ώρες εύχομαι να μείνει ο Χριστόφιας έξω τον α γύρο μόνο τζε μόνο για να δώ τι θα ψηφίσει στο β. Πάντώς ετοίμασα τζε σύνθημα: ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΛΥΣΗ :)

Επαναλαμβάνω όμως ότι προτεραιότητα είναι να φύγει ο Τάσος.

Anonymous said...

@ Anonymous,

Λαλεις μας: “Ως ελληνοκύπριοι είστε υπέρ του ορισμού πλαφόν στους τ/κ (maximum 18% του πληθυσμού του ε/κ κράτους)?” – Γιατί εσύ τι είσαι; Τουρκοκύπριος ή ανήκεις σε καμιά θρησκευτική μειονότητα; (Ας πούμε Κόπτης εξ Αιγύπτου – πολλινίσκουν τζιαι τούτοι στην Κύπρο, εν θα τους κατσάρουμεν;- ή Μάρτυρας ρου Ιεχωβά αλλιώς Χιλιαστής;).

Anef_Oriwn
Πέμπτη 14/2/2008 – 7:23 μ.μ.

Ttallou said...

ΞεγυμνΩνονται, με ώμεγα.