15.2.08

Ο κύβος ερρίφθη

Είδα τζαι την διακαναλλικήν. Μια σκέττη ανία. Λουφκιά χογλαστά με δίχα ξυν με διχα λάιν, συν τοις άλλοις γαρνιρισμένα πουπάνω με ζαμπονάκιν εισαγόμενης ευρωπαϊκής κονσέρβας.

Ένας αρτηριοσκληρωμένος γέρος που προσπαθεί εναγωνίως να ακολουθήσει τες οδηγίες ενός επαγγελματία ρεκλαματζιή.

Ένας πεφωτισμένος ευρωχάχας που νομίζει ότι ο κυπριακός λαός θα πάει ομπρός αν το γυρίσει στο diet coke αντί στο VOSP. Μένει πιστός στον φκιόγκον του που ετόλμαν να βάλλει (όχι για χάζιν) στον γάμον του σε ανύποπτους χρόνους. Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι άλλοι ούλλοι εκτός που τζείνον εν πίσω που τον κόσμον. Πίστός τζαι τζείνος στες οδηγίες του ρεκλάματζιη του προσπαθεί να δείξει με πυγμήν ότι δεν είναι μαλαχτός.

Ένας άτολμος μνουσιησμένος αριστερός που προσπαθεί να μας αποδείξει ότι έμεινεν με τον Τάσσον για να υπερασπίσει την κυπριακήν δημοκρατίαν (άκου κουβέντες που θέλει να πιστέψουμεν).

Ο Γέρος θέλει λύσην λαλεί, (άκουσον άκουσον, τζαι φαντάζουμαι να έσιει τζαι πλάσματα που το πιστεύκουν), ο φκιόγκος επιμένει να πείσει τους τουρκοκυπρίους λέγοντας τους ότι η Κύπρος είναι ελληνική, η μητέρα Τερέζα πον να γινεί ο σοφός πατέρας του κράτους θα πείσει τον Τταλάν να του έχει εμπιστοσύνην παραπάνω που της Τουρκίας, θα τον πείσει να βασιστεί πάνω του να ζήσουμεν χωρίς καχυποψίαν εκ τζαι τκ (λες τζαι ξαναπαθαίνει την ο Τούρκος, λες τζαι δεν είναι αυτός που του την έκατσεν δικωμίτικα τον τζαιρόν που τον επίστευκεν ακόμα τζείνος τζαι οι χιλιάδες τουρκοκυπρίοι που εδώσαν γαίμαν να αντισταθούν στην διχοτόμησην).

Το ψέμαν δεν έχει αντροπήν στην πολιτικήν. Αυτή είναι η τελική μου κρίση για την ποιότηταν των ανθρώπων που θα μας κυβερνήσουν. Αυτόν εκατάλαβα τζαι που το τιπέιτ τζαι που τα σχόλια των αυλικών που εσαυλαρίζαν πράματα που ΞΕΡΩ ότι οι ίδιοι δεν πιστεύκουν (μιλώ για τον Βότσην).

Επειδή όμως πρέπει να θκιαλέξουμεν μεταξύ τριών πραγματικών πολιτικών σε έναν πραγματικόν κόσμον με ούλλες του τες αντιθέσεις τζαι όχι να δημιουργήσουμεν έναν τέλειον από το μηδέν (όπως θα εκάμναμεν με χαράν σε ένα μαθηματικόν κόσμο ή σε έναν μυθιστόρημαν), εκαταστάλαξα τζαι στες επιλογές μου, τζαι για τον πρώτον, τζαι για τον δεύτερον γύρον.

Πάλε όπως πάντα θα πιορώσω το εισιτήριον μου χωρίς να πάρω μπακκίραν απο κανέναν για έρτω στην Κύπρον να κάμω το καθήκον μου για τον τόπον που με έκαμεν άθρωπον.

Στον πρώτον γυρόν, συνεχίζω να πιστεύκω ότι μόνον ο Χριστόφκιας έχει κάποιαν τσιανς να μιλήσει με τους τουρκοκύπριους έντιμα τζαι καθαρά. Αν οι Τούρτζιοι πειστούν να δεχτούν απεξάρτησην που τους ξένους, θα δεχτεί λύσην τζαι θα την υπογράψει, δεν έχω αμφιβολίαν. Ο Χριστόφιας νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει τον 2ο γύρο αν είναι με τον Τάσσον διότι οι συναγερμικοί εν πιο προοδευτικοί που κάτι αμπάλατους αριστερούς που αν μπούν στο δίλημμαν, θα φκάλουν πάλε τον Δευκαλίωναν για να κόψουν τον δρόμον στην εόκα βήτα, λες τζαι δεν ξέρουν που ένει η εόκα βήτα σήμερα. Ποντάρω 100 λίρες στοίσιημαν ότι ο Χριστόφιας θα τερματίσει πρώτος στον πρώτον γύρο. (συγνώμην εγώ είμαι του τζαιρού της λίρας, του τσιφτέ τζαι του πεντοσέλινου).

Στον δέυτερον γυρόν εάν χάσω στο στοίσιημαν, δεν θα το παίξω καθαρόαιμος αριστερός να ψηφίσω λευκόν. Ο φκιόγκος είπεν κάτι καλόν πόψε. Θα βάλει την πολιτικήν ηγεσίαν μπροστά στες ευθύνες της τζαι θα της ζητήσει (όπως πολλά καλά έκαμεν τζαι ο Βασιλείου το 88) να πει τι θέλει, να του δώκει καθαρήν εντολήν να πάει να διαπραγματευτεί στο όνομαν ολόκληρου του κυπριακού λαού έχοντας πίσω του μιαν ισχυρήν πλειοψηφίαν λαού τζαι της πολιτικής ηγεσίας. Είναι τέχνη που επέτυχεν όταν έμπηκεν σε εφαρμογήν από τον Βασιλείου, είναι άλλωστε η ίδια άποψη του Χριστόφια που αποτελεί την πρώτην μου επιλογήν. Θα ψηφίσω τον Κασουλίδην ανεπιφύλαχτα όσον τζαι να κρούζει το σιαίριν μου που το κάχριν του τζαι θα μου λαλεί όχι, παρέτα, μην ψηφίσεις δεξιόν, απόφοιτον de l’école malaquie που θα καταργήσει το VOSP διότι είπεν η Ευρωπαική Ένωση ότι βλάφτει. Ο εφιάλτης να ξανακυβενήσει ακόμα μιάν φοράν η ΕΟΚΑ Α, ο εφιάλτης να διορίσει ο Ττόμης υπουργόν παιδείας, ο εφιάλτης να δω την Κύπρον του 2013 στην εποχήν πρίν να γεννηθώ, δεν θα με αφήσει να γευτώ την ικανοποίησην να γράψω αυθόρμητα στο ψηφοδέλτιον «Γαμώ τον σσιστον σας ούλλους.»

Η μεγάλη μου χαρά βέβαια θα είναι να ψηφίσω Χριστόφκιαν τζαι στον 2ον γυρόν τζαι να φκεί ασσέν τζαι με μιάν ψήφον, την δικήν μου. Θα τον ιξαναψηφίσω εάν είναι τζαι υποψήφιος για την προεδρίαν της Ενωμένης Κύπρου. Θα πώ χαλάλιν, τουλάχιστον η αριστερά της γενιάς μου εχρησήμευσεν σε κάτι για τον τόπον.

12 comments:

Anonymous said...

O Tassos en o kalitteros me diafora.

AN erthi lisi afti na einai pragmati LISI. Kai LISI simeni anthronpina dikaiomata, eleftheria kai dimokratia.

An einai na dosoume stous Tourkous to 1/3 tis horas mas EPISIMA kai na tous kamoume 50% sineterous tin stigni pou einai mono 18%, kai na to poume afto "lisi", e tote na mas lipi i kololisi. Na tin mpixete tou kolou sas opos sas tin empixen o Kipriakos laos me to dimopsifisma.

Mono me ton Tasso imaste sigouri oti an tha iparxi mia nea simfonia afti tha feri kati KALITERO, kai ohi kati HIROTERO opos itan to shedio Annan.

An mia KALI lisi den einai efikti tote epanalamvanw: NA MAS LIPI I KOLOLISI TYPOU ANNAN. NA TIN MPIXETE TOU KOLOU SAS.

Banana Republic Cyprus said...

Κύπρο, πού θα γιορτάσει ο Ντενκτάς αν επανεκλεγεί ο Τάσσος; Στην Στράκκα;;;

Anonymous said...

fainetai en dkiavazeis tpt oute tze 8eleis na ma8eis tin ali8keia. pistefkis tis malakies pou sas taizei o tassos tze niw8eis tze perifanos enne?
egw omws ti sou eftai3a na mou steriseis to dikaiwma mou na niwsw epitelous oti exw olokliri patrida tze oi misi (tze tzini me to zori)???
tze an 3anafkei o tassos sou emena ta paidkia mou en 8a erkounte na m laloun 'mamma na pame sta katexomena na doume to spiti tis giagias'. enna mou laloun 'mamma enna pame ekdromi me to sxoleio stin TDVK (Tourkiki Dimokratia tis Voreias Kyprou) ti na paraggeilw sto kentro xampourker i kotopoulo?'

3ypnaaaaaa reeeeeee!!!! an 8eleis pragmatika na ma8eis tin ali8keia me apodei3eis tze ntokoumenta:

http://proedrikes.blogspot.com/2008/02/blog-post_13.html
tze gia na men se vallw se kopo:
http://www.makarios.ws/cgibin/hweb?-A=2524&-V=poison&_VCATEGORY=0000

Anonymous said...

Ειδα τη διακαναλική μέσω RIKSAT. Εχω να πω ότι και οι τρεις υποψηφιοι ειναι αξιολογοι. Ειναι σπανιο αυτό το φαινόμενο.

Επι του περιεχομενου:
(α) απαντες ομιλούν για λυση. Ειναι ομως αυτό που πραγματι επιθυμεί στην πλειοψηφια του ο ε/κ λαός? Εγω εκτιμώ οτι εχει πλεον δημιουργηθει μία ικανη εκλογικη μαζα (από τους "ντόπιους" του νοτίου τμηματος που δεν υπεστησαν την προσφυγια και τη νεα γενια απασων των προελευσεων που δεν εζησε τα γεγοντα του 63-74) που ειναι ετοιμη να απορριψει καθε σχεδιο
(β) ο Tassos χρεωνεται χωρίς λόγο το δημοψηφισμα (ως διαδικασια) ενω ολοι ξερουν οτι υπηρξε τεραστια πιεση απο Ελλαδα για να εκπληρωθει το περιφημο "understanding"

A friend from Thessaloniki

Anonymous said...

@ Anonymous friend from Thessaloniki,

Να συμπληρώσω σ΄ αυτά που πολύ ορθά λες “…οτι εχει πλεον δημιουργηθει μία ικανη εκλογικη μαζα (από τους "ντόπιους" του νοτίου τμηματος που δεν υπεστησαν την προσφυγια και τη νεα γενια απασων των προελευσεων που δεν εζησε τα γεγοντα του 63-74) που ειναι ετοιμη να απορριψει καθε σχεδιο …”, ότι όλοι αυτοί βασικά έχουν βρει ως πολιτική του έκφραση τον απερχόμενο Πρόεδρο Παπαδόπουλο και κόμματα όπως το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΟΚΟ και τους Οικολόγους!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 15/2/2008 – 12:17 μ.μ.

Anonymous said...

Pros ton "Kypros"

"An einai na dosoume stous Tourkous to 1/3 tis horas mas EPISIMA"... - an einai afto pou theleis Kypros, tote pshfise Tasso.

"Anthrwpina dikaiwmata, eleftheria kai dhmokratia", e? Akrivws opws tis axies aftes sevastike o Tassos ta teleftaia 4 xronia epitrepontas thn eleftherh dhmosiografia, thn dhmokratikh koinwnia opou mporei o kathenas na pei thn apopsh tou xwris na apokaleitai prodoths, nainekos etc. H "Kypriakh Dhmokratia", e? H Kypriakh Dhmokratia pou efere mprosta sth dikaiosynh tous thytes ths Aeroporikhs Tragwdias :-), pou pragmatika agwnisthke gia ta anthrwpina dikaiwmata twn prosfygwn mesa sthn evrwpaikh enwsh :-), pou mas ekane olous tous neous na pistepsoume oti epitelous exaleifthke to rousfeti kai to maxairi eftase sto kokalo :-)

Einai h prwth fora pou pshfizw proedro. Eimai 29 xronwn. An den xefortwthoume afton ton 74xrono me tis opisthodromikes idees, tha epistrepsw sthn Evrwph. Giati me ola afta pou vlepw ta tria xronia pou hrta pisw, to teleftaio pragma pou me ekanan na niwsw einai oti eimai sthn Evrwph.

Kyriakh 17 Fevrarh 2008 - the end of Tassikistan - BRING IT ON!!

Anonymous said...

@ANEF ORIWN

θέλεις να πεις ότι το "ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΟΚΟ και τους Οικολόγους" είναι το 75% του συνολικού εκλογικού σώματος? Δεν νομίζω...

Αυτό που εγώ παρατηρώ ότι οι απόψεις των κυπρίων πάνω στο θέμα της επανένωσης δεν περιορίζονται σε κομματικά καλούπια αλλά διαπερνούν οριζόντια το κομματικό φάσμα.

A friend from Thessaloniki

zappa said...

xwris asteia, nomizw oti o megas mpetatzhs tous phre kai tous dyo sta shmeia...


kudos ston Xristofia poy epiteloys 8ymh8hke pws na kanei antipoliteysh

Anonymous said...

Εν τζαιν κυδώνι το κήδος zappa μου.
Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά εγώ θα ψηφίσω Χριστόφια, διότι δε δολοφονεί τη γλώσσα μου ΤΟΣΟ όσο οι άλλοι δυο. Εκτός φυσικά που τζείντο "αποενοχοποιώ" που του αλλάξαν τα φώτα ούλλοι. Ρε παιθκιά πέτε μου τζαι μεν το νέο νόμο για την εσωτερική άυξηση τζαι έμεινα πίσω.

Anonymous said...

Εν VSOP οξά VOSP?

Aceras Anthropophorum said...

Για να σου πώ την αλήθκειαν ουδέποτε εθκάβασα πας την ποτσούν. Πιάννω την τζαι γύρνω χωρίς να πολλοσκοπώ τι γράφει. Τωρά που το θωρώ γραμμένον, το δικόν σου φαίνεται μου πιό γνώριμον, άρα μάλλον θα είναι σωστόν. Εγώ αθθημούμαι μόνον τον πατέραν μου που λαλεί βεό σοπέ τζαί έγραψα το με βάσην την προφοράν.

Anonymous said...

@Anef
Τελικά όσα λες αποκλείεται να τα εννοείς, ή τουλάχιστον σου "ξεφεύγουν".
Το ΔΗΚΟ, η ΕΔΕΚ, το ΕΥΡΩΚΟ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, λες, δεν θέλουν ΚΑΜΙΑ λύση!
Καλά, εσύ είσαι πρόσφυγας; Κι αν ναι, θέλεις περισσότερο να λυθεί το Κυπριακό από τους υπόλοιπους πρόσφυγες που ανήκουν στα πιο πάνω κόμματα;
Έχεις κανένα έγγραφο που να σε αναδείχνει περισσότερο "πατριώτη" ή ότι αγαπάς πιο πολύ την πατρίδα σου, από τους υπόλοιπους;
Τι στο διάλο νοοτροπία φασισμού σε διακατέχει; Είναι δυνατόν να λες τέτοια πράγματα δημόσια;
Επειδή δηλαδή κάποιοι από εμας είπαν όχι στο σχέδιο Αναν, στο σχέδιο δηλαδή που έφτιαξαν οι Αγγλοαμερικάνοι ιμπεριαλιστές για να αποενοχοποιήσουν την Τουρκία από το έγκλημα της εισβολής και κατοχής της Κύπρου, αυτό τους κάνει προδότες και εσύ που ψήφισες ΝΑΙ στα άνομα και πονηρά σχέδια του State Department, θεωρείς τον εαυτό σου πατριώτη!!!
Αν είναι δυνατόν! Τέτοιο θράσος και τέτοια "ποθκιαντραποσύνη" δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου...
Μπορείς να θέλεις να απαντήσεις. Το ποστ αυτό δεν αφορά τις εκλογές αυτές καθ' αυτές, αφορά αρρωστημένες φασιστικές κίτρινες νοοτροπίες, οι οποίες δυστυχώς, έχουν εξαπλωθεί και σε άτομα που θεωρούν τους εαυτούς τους αριστερούς...

Αντώνης Βασιλείου
Λακατάμια