21.2.08

Ουαί κι Αλίμονο!

Κυκλοφορούν μηνύματα ες εμ ες από κομπλεξικούς μισαλλόδοξους ελληναράδες που παρακινούν άλλους όμοιους τους και μη, να ψηφίσουν Κασουλίδη γιατί δήθεν ο Χριστόφιας θα κόψει τα θρησκευτικά από τα σχολεία και θα κόψει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (????).

Μισό λεπτό να ξεράσω και επανέρχομαι.

Ξέρασα and I’m back.

Ψευδή επιχειρήματα, σπασμωδικές κινήσεις, και μια γκράντε ηλιθιότητα που έχουν σαν αποτέλεσμα τον φανατισμό και τον διχασμό του κοσμάκη, πάλι απ’την αρχή.

Από την άλλη κυκλοφορεί και αυτό:

«ΑΚΕΛΙΣΤΕΣ – ΔΗΚΟΗΚΟΙ – ΕΔΕΚΙΤΕΣ αλλά και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (ου Χριστέ μου), καλούμαστε να δώσουμε για δεύτερη φορά γροθιά στον Νίκο Αναστασιάδη. Ναι είμαστε Χριστιανοί, είμαστε Έλληνες όπως κι αυτούς, αλλά έχουμε κάτι που τους λείπει, κι αυτό είναι η ανθρωπιά μας. Στις 24 Φεβρουαρίου καλούμαστε να τους το αποδείξουμε. Να στείλετε αυτό το μήνυμα, πρέπει να διαδοθεί παντού... Εμείς ΕΝΩΝΟΥΜΕ.»

Μισό λεπτό να ξαναξεράσω και επανέρχομαι.

Ξαναξέρασα and I’m back.

Από που να το πρωτοπιάσεις!! Από τα κόμματα; Από το Έλληνες Χριστιανοί; Από το μονοπώλιο της ανθρωπιάς; Ή από το ‘ΕΝΩΝΟΥΜΕ’;

Το μόνο σίγουρο είναι πως πιο διχαστικό, πιο αποτρεπτικό, πιο που σου νέφκω που πάεις, και εν ολίγης ηλίθιο μήνυμα δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί.

Αλίμονο σ’αυτούς που ασπάζονται τις δύο πιο πάνω ‘φιλοσοφίες’.

Και αλίμονο σε μας αν ανάμεσα σ’αυτούς είναι και οι μελλοντικοί μας κυβερνήτες.

16 comments:

Noullis said...

Malakes tziai oi men tziai oi de.

Ou!! apologoumai stous malakes tou kosmou pou mwlis tous sygkrina me autous pou pempoun ta sms!

apodimos Kypreos said...

Irema, akoma toys tourkokyprious den tous entaksame sto neo enwmeno kratos

Lexi_penitas said...

Ψυχία τα πράγματα δεν είναι ίσα και όμοια. Κάποια ακραία φαινόμενα είναι αναμενόμενο να εμφανιστούν και απο τις δυο παρατάξεις και είναι καταδικαστέα.

Ο εθνικιστικός και αντικομμουνιστικός παροξυσμός που επιχειρέίται με καθοδήγηση από την ηγεσία του Συναγερμού δεν έχει αντίβαρο από τη πλευρά του ΑΚΕΛ. Ουδεις άγιος αλλά τουτοι αεπατήσαν πανω στην αγιά τράπεζα

Αυτά για τη τάξη!

Anonymous said...

An o Synagermos epatisen pas tin agian trapezan i trimeris (giati peri epanaforas tis trimerous prokeite) efkiken pano tzie xorefkei tsifteteli.

Anonymous said...

enen epixeirhma oi pra3eis orismenwn agaphth Psychia. proteinw na psa3oume thn ousia ws thn kuriakh k oi na xrhsimopoioume o enas to make-up tou allou gia na omorfunoume tzeinon pou uposthrizoume. Nhfaliothta apaiteitai.

AnTonymous said...

Εμένα φαίνεται μου μια χαρά αντικειμενικό το ποστ πάντως.
Έν επρόσεξα να προσπαθεί να "ομορφύνει" με τους μεν με τους δε..
Ξερνά και στους δύο και καλά κάνει, δεν είναι η μόνη άλλωστε.

Και οι δύο τα ίδια σκατά κάμνουν, απλά ανάλογα με την θέση που βρίσκονται τωρά.

Ο κοινός στόχος που υπήρχε πριν από την κυριακή του πρώτου γύρου χάθηκε και την θέση του πήραν όλα αυτά που παρακολουθούμε όλοι από αργά το βράδυ της Κυριακής.Οι γνωστές ακραίες αντιπαραθέσεις, ο καθένας το κόμμα του και οι παλιοί κλασσικοί αφορισμοί για εκφοβισμό και άγρα ψήφων.
Λογικό είναι, αφού οι εκλογές είναι μια παρτίδα σκάκι αλλά το παραρίξανε το επίπεδο, ειδικά από εκεί που το είχαν πάει πριν την Κυριακή.

Και δυστυχώς είναι δεδομένο ότι ανάμεσα στους μεν ή τους δε, ΕΙΝΑΙ οι μελλοντικοί μας κυβερνήτες.

Anonymous said...

Δεν δέχομαι ότι τα 'δικά τους' ακραία φαινόμενα είναι χειρότερα από τα 'δικά μας'. Είναι και τα δύο ακραία οπότε είναι και τα δύο ίσα κι όμοια. Τέλος.

Anonymous said...

@ Psychia,

Να νεκατώννεσαι πιο πολλά και πιο έμπρακτα για να περιορίζονται τουλάχιστον τα δικά μας ακραία φαινόμενα!
Και περαστικά σου (από την πρόσφατη ασθένεια σου αλλά και για το ξερατό)!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 21/2/2008 – 11:59 μ.μ.

Ανήρ Πάφιος said...

Και στις "ακρότητες" που λές πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν νεαροι - νεολαίοι... Άρα ούτε η γενιά μου αλλάζει κάτι σε τούτο τον τόπο. Ακόμα είμαστε στο ευτυχισμένο το 1950...

Psychia δυστυχώς έχεις τα δίκια του κόσμου! Θα πρέπει να αποκτήσεις μάλλον όμως και εσύ πιο γερό στομάχι!

Anonymous said...

telika tounta txt en pou to horo tou DIKO pou irtan. apla ipa na sas to anafero fyi.

Valentinos Kontoyiannis said...

http://sussex.facebook.com/group.php?gid=10755796094

touto eides to?

AnTonymous said...

Τζιαι να'ταν το μόνο ρε impius
είδα και shειρότερα στο facebook, αλλά πρέπει να σβήσαν τα πιο ακραία γιατί εν τα βρίσκω να βάλω τα links.

drakouna said...

.. ο ένας νεκατσιά... ο άλλος ξερνά...

φαντάσου να αλλάζατε και παιδκές πάννες!!

:)

Aceras Anthropophorum said...

Δρακούνα είσαι άπιαστη. Θα σε δώ όταν η δρακουνούα θα είναι τριών χρόνών τζαι δεν θα εννοεί να αποχωριστεί από το βραστόν πάμπερς, εκεί που τα πάμπερς δεν θα μυρίζουν απλά γάλαν όξινον. Τζειαμαί να δεις. Προσωπικά επέρασα την δοκιμασίαν πρόσφατα τζαι δεν μου έφερεν τόσην δυσφορίαν όσον ο κυπριακός εθνικισμός.

Anonymous said...

Είναι, φυσικά, απαράδεκτα τα λασπο-σκατολογήματα απο οιανδήποτε πλευρά κι' αν προέρχονται.

Είναι κι' αυτά προιόντα της μοκρόχρονης εθνικιστικής, ρατσιστικής και ψευτοαγωνιστικής παιδαγώγησης που υφίσταται η Κυπριακή κοινωνία απο πολλού (καθ' ένας μπορεί να πάει πίσω όσον θέλει).

Ένα για μένα μετρά, να ανοίξη ο δρόμος, πραγματικά και όχι για τα μάτια του κόσμου, για λύση πού να την θέλουν και οι τ/κ και οι ε/κ και να αποφευχθεί η διχοτόμηση.

Για να πετύχει η οποιαδήποτε προσπάθεια πρέπει πρωτίστως να υπάρχει αλληλοσεβασμός των δύο συνομιλούντων πλευρών με ιδιαίτερη προσοχή στις συγκεκριμένες ανησηχίες κάθε πλευράς.

Το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής θα ξεχαστεί απ΄ τους πιο πολλούς μια εβδομάδα αργότερα. Αυτο που δεν πρέπει να ξεχαστεί είναι η ανάγκη συνεργασίας ΟΛΩΝ για διαπραγμάτευση σχεδίου λύσης με ταυτόχρονη και συνεχή ενημέρωση και ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ στον κόσμο των προνοιών του σχεδίου αυτού. Και ας αρχίσει ο νέος πρόεδρος, όποιος και να είναι, με το να επεξηγήσει λεπτομερώς στον κόσμο τι σημαίνει Ομοσπονδία και πως αυτό το σύστημα διακυβέρνησης εφαρμόζεται στην πράξη. Για να καταλαμβαίνει ο κόσμος και όχι απλώς να δαιμονοποιεί όρους και φράσεις όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ας κοιτάξουμε όλοι γύρω μας, να δούμε έξω απο τα σπίτια μας, έξω απο την πόλη, την θάλασσα, την φύση γενικώτερα και ας σκεφτούμε: Θα θέλαμε να φαίρουμε την ειρήνη τελικά σ'αυτο τον όμορφο τόπο? Τι μας εμποδίζει να ζούμε ειρηνικά και όμορφα εδώ, σ' αυτό το νησί, όλοι, ε/κ και τ/κ, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι?

Εμένα τίποτα δεν με εμποδίζει. Την Κυριακή ΘΑ ΠΑΩ ΨΑΡΕΜΑ, αλλά θα ψηφίσω κι' όλας.

the Idiot Mouflon said...

"...Τι μας εμποδίζει να ζούμε ειρηνικά και όμορφα εδώ, σ' αυτό το νησί, όλοι, ε/κ και τ/κ, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι?"

τΑΣΣΟΣ, Χρυσόστομος, λι-λικ-ας, συνδέσμοι αγωνιστών, εθνικο-σοσιαλιστο-επαναστατο-φονιάδες... ad lib