15.2.08

Ψηφίστε Άνοιξη!

Ψηφίστε υπέρ μιας Κύπρου ακομπλεξάριστης, χωρίς σύνδρομα, στρουθοκαμηλισμούς και αγκυλώσεις. Ψηφίστε Ευρώπη και αφήστε τη σκόνη της δεκαετίας του ‘60 να παρασυρθεί από τον ασταμάτητο στρόβιλο της απαλλαγής. Ψηφίστε μέλλον για να μπούμε στη νέα εποχή της μετα-ανεξαρτησίας.

Ψηφίστε με το μυαλό σας στο μικρό ορίζοντα των επόμενων λίγων χρόνων που το Κυπριακό θα τραβήξει ένα από τους δυο δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας. Επιλέξτε επιστροφή στην Κερύνεια χωρίς ενδιάμεση στάση στον Άγιο Δομέτιο, επιλέξτε συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες στην κοινή μας γη, επιλέξτε μια λύση για την οποία θα δουλέψουμε πεισματικά για να έρθει και για να δουλέψει!

Ψηφίστε με την ψυχή σας να ατενίζει τις επόμενες γενιές που έχουν ήδη σαφή επιλογή. Μην βάψετε γκρίζο το πολύχρωμο όνειρό της δικής μας γενιάς, μην μας στερήσετε την προσδοκία αυτών που θέλουμε να καταφέρουμε, μην μας θάψετε κάτω από τη στασιμότητα του σημερινού καθεστώτος και προπαντός μην μας δώσετε βήμα σημειωτόν. Ψηφίστε για μια Κύπρο των ανοιχτών οριζόντων, ενός φωτεινού μέλλοντος και εναλλακτικών προοπτικών! Αψηφήστε τις κορώνες και τους θούριους, τα ωραία λόγια για τους αγώνες που θα έρθουνε - μα που ποτέ δεν δίνονται. Αψηφήστε την ευκολία του εθνικισμού και των αρρωστημένων συνθημάτων της πώρωσης.

Καταψηφίστε αυτούς που ζουν από το σημερινό πρόβλημα, μαυρίστε τους επαγγελματίες του Κυπριακού, τις γραφειοκρατίες των υπουργείων, όλους όσους την επομένη της λύσης δεν θα υπάρχουν, ψηφίστε ενάντια στα δικολαβικά γραφεία της διαπλοκής. Τολμήστε να φανταστείτε αυτόν τον τόπο σε 20 χρόνια από σήμερα ΧΩΡΙΣ το πρόβλημα του!

Μην ρίξετε λευκό! Όχι γιατί αυτό δεν αποτελεί πολιτική και δημοκρατική επιλογή του καθενός, αλλά γιατί την ίδια στιγμή πριμοδοτείτε το σημερινό καθεστώς. Μη συναινέσετε δια της αποχής στη συνέχιση της επικράτησης του νεποτισμού και της επικράτησης της αυτοκρατορίας των μετρίων. Η σιωπή δεν είναι απέκδυση ευθυνών, είναι συνενοχή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ψηφίστε πατριωτική ελπίδα ενάντια στο παραεμπόριο του φόβου. Ψηφίστε θάρρος και άνοιγμα στον υπόλοιπο κόσμο ενάντια στον αυτοκαταστροφικό απομονωτισμό. Ψηφίστε συμφιλίωση και νέες σελίδες ιστορίας ενάντια στο βούρκο αίματος και προαιώνιας έχθρας.

Ψηφίστε μια Κύπρο που έχει αυτοπεποίθηση, μια Κύπρο που μπορεί να θέτει στόχους και να τους εκπληρώνει. Ψηφίστε την Κύπρο που κερδίζει! Καταψηφίστε την Κύπρο της μισαλλοδοξίας και των περιχαρακώσεων, της «μικρής αλλά εντίμου» ηττοπάθειας, της ξενοφοβίας και των συνομωσιών.

Ψηφίστε ενάντια σε αυτό το διαρκή χειμώνα που είναι τόσο αταίριαστος σε αυτόν τον τόπο.



Ψηφίστε αυτή την Άνοιξη με το ανέμελο της φως που φλερτάρει άγρια αυτό το Φεβράρη!



Ψηφίστε αυτή την Άνοιξη που καραδοκεί στα παράθυρά μας και ένα νεύμα μας αρκεί για να την καταστήσει έτοιμη να κάνει έφοδο στον ουρανό της πατρίδας μας!

3 comments:

Ρίψασπις said...

Συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας στην κοινή μας γη ή στην Κύπρο που είναι Ελληνική; Αποφασίστε επιτέλους.

Anonymous said...

ΨΗΦΙΖΩ ΤΑΣΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΝΑΝΙΣΤΕΣ

Anonymous said...

Τωρά, ποιος εβάφτισεν τον Κασουλίδη Ευρωπαίο, ένας Θεός ξέρει. Ότι δηλώσεις είσαι δηλαδη;
Ρε, ο Κασουλίδης είπε στο πρώτο debate ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν άστεγοι αλλά μόνο αλκοολικοί!!! Δεν ξέρει την τύφλα του ο άνθρωπος, κι εσείς σφυράτε κλέφτικα...
Άτε, που Δευτέρας κλαίτε εσείς πρώτοι.
Ακολουθεί το ΑΚΕΛ, την άλλη Δευτέρα...