21.2.08

Το Τελευταίο Προεδρικό Διάγγελμα

19 Φεβρουαρίου 2008

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,




Μέσα σε αυτές της εξαιρετικής ιστορικής σημασίας συνθήκες, νιώθω υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σ΄ εσάς: στον Κυρίαρχο Κυπριακό Λαό. Στις 17 Φεβρουαρίου ένοιωσα πως δεν έπρεπε να αναμειχθώ ξανά στις εκλογές δεδομένης της μεγάλης ηλικίας μου και την παταγώδη αποτυχία μου.

Όμως γρήγορα ξεπέρασα το σοκ από την ήττα καθώς ο Νικόλας και ο Κωνσταντίνος, η Αναστασία και η Φωτεινή (να μην αναφέρω και τα νεογέννητα εγγονάκια μου) γοερά μου υπενθύμησαν ότι δεν μπορώ να αποσυρθώ χωρίς να σκεφτώ το πολιτικό μέλλον όλων σας ανεξαιρέτως. Την ίδια στιγμή τα σκιτσάκια του Πιν έδειχναν το φόβο σας για τις αλλαγές που έρχονται. Και άγνωστοι φίλοι αρθρογραφούσαν ήδη

Του Δρος Ευστάθιου Αβρααμίδη: Ο Τάσσος Παπαδόπουλος φεύγει λοιπόν από
την Προεδρία. Όπως οι ξένοι θέλησαν και σχεδίασαν και όπως κομματικές
ηγεσίες εκτέλεσαν. Για την αποκαθήλωσή του γιορτάζουν οι εχθροί της
Κύπρου και θρηνούν οι επόμενες γενιές των Ελλήνων της Κύπρου.

Μετά από αυτά τα γεγονότα νοιώθω υποχρέωση μου να σας καθοδηγήσω πριν χαθεί και η τελευταία ευκαιρία διάλυσης των μακαριακών δυνάμεων που έσωσαν τη Δημοκρατία τον Απρίλιο του 2004.


Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Κάθε λαός διαμορφώνει και γράφει τη δική του ιστορία. Άλλοτε με απελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, άλλοτε με δημοκρατικές διαδικασίες διά της ψήφου του. Τώρα καλείται ο Κυπριακός Λαός, καλούμαστε ο καθένας χωριστά και συλλογικά, να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος της Κύπρου.
Η πατρίδα μας, διέρχεται τις πιο δραματικές ώρες της μακραίωνης ιστορίας της. Ώρες καθοριστικές όχι μόνο για το παρόν και τη δική μας γενεά, αλλά και για το μέλλον και τις γενεές που θα έρθουν. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε εμείς φέτος, διαμορφώνουν και καθορίζουν τις τύχες και τα πεπρωμένα και των επερχόμενων γενεών.

Είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και η κάθε μιά και ο καθένας από σας, έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της απόφασης που καλούμαστε να πάρουμε αυτή την Κυριακή.

Δεν πρόκειται για πολιτικές εκλογές όπου τα Κόμματα καταμετρούν τη δύναμή τους. Δεν θα αναμετρηθούν τα Κόμματα μεταξύ τους. Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία.
Η διαφύλαξη λοιπόν της ενότητας μας είναι ύψιστο χρέος προς την πατρίδα μας. Η ενότητα μας καλύτερα διαφυλάττεται με την επανασύσταση της τριμερούς συνεργασίας που τόσα καλά έφερε στον τόπο. Με την επανασύσταση της τριμερούς και την προσωπική εμπλοκή κι άλλων μελών της ευρύτερης οικογένειας μου στη διακυβέρνηση του τόπου καταφέρνουμε πολλά και διάφορα επιτεύγματα με μία μονοκοντηλιά. Εμβολιάζουμε την κυβέρνηση με αγωνιστικά και διεκδικητικά γονίδια (να μην αναφέρω τα εμφανή της ανώτερης νοημοσύνης). Καταφέρνουμε να αφήσουμε τη δεξιά εκτός κυβέρνησης. Και ελέγχουμε τον κύριο Αναστασιάδη, που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί. Συνεχίζουμε να εμβολιάζουμε την κοινωνία με τα ταλέντα του ΔΗΚΟ και των Νέων Δυνάμεων. Πώς, πέστε μου αγαπητοί κύριοι (και κυρίες), ΠΩΣ θα μπορέσετε να ζήσετε χωρίς τα πολύπλευρα ταλέντα του κύριου Λιλλήκα;

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Όπως το 2003, έτσι και τώρα, ξαναζητώ τη ψήφο σου μέσω του Σύντροφου Δημήτρη, και αναλαμβάνω την δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, σε κάθε επίπεδο και από κάθε βήμα που προσφέρεται, για να πετύχω, μέσω μιας πιο διεκδικητικής πολιτικής, βελτιώσεις στις πιθανές, προτεινόμενες λύσεις.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας, ανέλαβα τη βαριά ευθύνη της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων. Αισθάνομαι βαρύ το χρέος να δηλώσω δημόσια, με ειλικρίνεια και παρρησία τη δική μου αποτίμηση και τη δική μου απόφαση. Δεν μπορώ πλέον να μη συμμετέχω στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό. Πιστεύω ότι η στάση μου τον Απρίλιο του 2004 σε εμένα έδωσε το δικαίωμα να είμαι εσαεί ο Διαπραγματευτής. Πιστεύω ακράδαντα ότι δε θα ήταν δίκαιο να στερηθώ αυτού του δικαιώματος και στη θέση μου να βρεθεί κάποιο αμούστακο μαθητούδι του Γλαύκου Κληρίδη. Δεν ξέρουν αυτοί οι θιασώτες των νεκραναστημένων αγωνιστών της ΕΟΚΑ ότι διεκδικητικός αγώνας χωρίς μουστάκι είναι σαν να προσκαλείς την άλλη πλευρά να μη σε παίρνει στα σοβαρά; Ειλικρινά μπορείτε να διανοηθείτε ικανή διαπραγμάτευση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου χωρίς τον κύριο Τζιωνή;

Πολλοί βέβαια με κατηγορούν ότι παρέλαβα κράτος και παρολίγο να παραδώσω δύο κράτη. Αυτά είναι συκοφαντίες σεναριολόγων έργων επιστημονικής φαντασίας. Δέστε τί έγινε στο Κόσσοβο. Ούτε καν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν αποδέχθηκε την ανεξαρτησία των Κοσσοβάρων.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Τα συναισθήματά μου δεν είναι διαφορετικά από τα δικά σας. Στην υπηρεσία σας έχω τάξει τον εαυτό μου και πριν αλλά ιδιαιτέρως από την ανάδειξή μου στην προεδρία της Κυπριακής Πολιτείας. Στόχος και γνώμονας της κάθε πράξης μου είναι το συμφέρον του λαού και τίποτε άλλο, με αφοσίωση και πλήρη ανάληψη των ευθυνών μου και με παρρησία λόγου και έργου. Η τελική απόφαση ήταν πάντα και παραμένει δική σας. Η ετυμηγορία σας θα εκφραστεί στις Εκλογές.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί θα πρέπει να διαφωνήσω με τον Αρχιεπίσκοπο, έστω και αν τις ευλογίες του ζητούσα σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής πια θητείας μου. Ειλικρινά πιστεύω ότι πιο κοντά είναι οι θέσεις μου στο Γιώργο Βασιλείου αυτή την ιστορική στιγμή και μαζί θα πορευθούμε μπροστά για τη Νίκη.

Να θυμάστε καλά. Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Παραδίδω κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Η Κύπρος με παρρησία κατέστη ισχυροτέρα τον Απρίλιο του 2004. Ισχυρή την παραδίδω στο Δημήτρη και στην ευρύτερη οικογένεια μου. Σαν Διαπραγματευτής πια (όπως τότε όταν αντικατέστησα το Γλαύκο Κληρίδη) θα επιμείνω και δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Δεν μπορώ να πάω σπίτι μου όταν τέτοιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν, είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε τη θέση μου.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Αυτή την Κυριακή θα τοποθετηθείτε έναντι δύο υποψηφίων. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.
Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.
Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Στη ζυγαριά του Δημήτρη και του Ιωάννη, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες από τον πολιτικό μαθητή του Γλαύκου Κληρίδη.
Σε καλώ να ψηφίσεις Δημήτρη.
Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλή ψήφο σε όλους και όλες.

41 comments:

Anonymous said...

An ta arhidia sou en pano pou ena grammario grapse tze tin omilia tou arhiepiskopou tora.

gregoris said...

καλώ τον λαό να πάει αθρώα στις κάλπες και να ψηφίσει τον εθνικόφρονα και ελληνοπρεπή ιωάννη κασουλίδη που θα με ρωτήσει όπως και ο πολιτικός του πατέρας κληρίδης για το ποιος θα είναι ο υπουργός παιδείας

Lexi_penitas said...

Αν ο Τάσσος υποστήριζε Κασουλίδη θα έγραφες το ίδιο με αλλαγμένα ονόματα;

Εμπάθεια ρε, εμπάθεια. Το ότι από τη Δευτέρα το πρωί επιασαν δουλεια όλοι οι εθνικόφρονες κομμουνιστοφάγοι και πήγαν περίπατο οι υπερβάσεις δεν το βλέπει κανείς; Φανταστείτε που θα μας πάνε αυτοι αν βγούν στην εξουσία. Τελικά η Δεξια δεν αλλάζει ποτε. Η προεκλογική γλυκια δημοκρατική προσέγγιση οφειλόταν σε προσωπείο (μάσκα). Και εγω ο αφελής νόμιζα ότι ήταν το καινούριο αλλαγμένο πρόσωπο του Αναστασιάδη και των υποτακτικών του.

Anonymous said...

Λεξιπένητα, μα εν αντρέπεστε; Εσυμμαχήσετε με τον Τάσσο και την πλατφόρμα του ΟΧΙ και έχετε να μούτρα να κατηγορείτε εμάς;

Anonymous said...

Συγγνώμη ανώνυμε, με όλο το σέβας, 'εσείς' επέσατε πολλάαααα χαμηλά τούτη τη φορά. Άκου ο Χριστόφιας θα κόψει τα θρησκευτικά... τς τς τς

Αυτή τη φορά συμμάχησαν αυτοί με 'εμάς'. Έχει διαφορά.

Οπότε ναι, έχουμε τα μούτρα.

the Idiot Mouflon said...

Παίδες... εσείς οι κομματικοί δεν έχετε αντιληφθεί ότι σας πιάσαν κορόιδα καο τους δύο;

Απ' τη μια παράταξη επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι "δεν πρόκειται για επανασύσταση της τριμερούς" ... μέχρι του σημείου που πείθουν για το αντίθετο. Από την άλλη, ενώ δεν πήραν τη στήριξη των επισήμων κομματικών οργάνων, αφέθηκαν να συρθούν από την εκκλησία, μαζί και οι φανατικοί αντικομμουνισταί και ο μισός περίπου μηχανσμός διάδοσης ψιθύρων και λάσπης (δες προηγούμενο ποστ μου) ... και από "ευρωπαίοι" ξανάγιναν ελληνορθόδοξοι μαχητές.

Στην ουσία, εκείνοι που έβαλαν μπροστάρη τον τΑΣΣΟ την πενταετία 2003-2008... ενώ στον πρώτο γύρο είχαν την πόλωση τύπου Δεξιά-Αριστερά να λειτουργεί εις βάρος τους... τώρα θα χρησιμοποιήσουν ακριβώς την ίδια πόλωση για να διατηρήσουν ζωντανό το μόνο στοιχείο που τους ενδιαφέρει... ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΜΕ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

Και εμείς ταα κορόιδα ΤΑΣΣΟμαστε υπέρ του ενός και του άλλου...

Αν είχαν σπερμόσακκους οι δύο πολιτκοί ηγέτες θα τους έκλαναν. Τελικά αποδείχτηκαν τζούφιοι.

Lexi_penitas said...

Καλά και άγια ρε Αγρινε τουτα που λες αλλά δεν μου λές; Στη Κύπρο ζεις ή στη Φρουτοπία; Βαρτη μαππα χαμαι ρε κουμπάρε και πάρε θέση. Οχι αφ' υψηλού κριτής και κατακριτής των πάντων. Αυτα που πρεσβέυεις είναι πολύ ελκυστικά αλλά δεν ευδοκιμούν ακόμα στα αγονα χώματα της Μεσης Ανατολής. Οπότε μην καμώνεσαι πως πραγματικά περίμενες τέτοιου είδους υπερβάσεις.

Βγες από το όνειρο φίλε. Το πολυ που μπορεί(?) να δούμε είναι κανενας υπουργός που να προέρχεται από το αντίπαλο δέος και αυτό για τα ματια παρά για την ουσία. Το θέμα είναι όταν όλοι τούτοι οι ενθουσιασμοί και οι φορτίσεις της προεκλογικής καταλαγιάσουν και αν ερθει η στιγμή να βρεθούμε μπροστά σε διαπραγματευμένο σχέδιο λύσης οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων να σταθούν στο υψος τους

Anonymous said...

Μα κάμνεις πως δεν καταλάβεις; Λευκό / άκυρο / αποχή. Αρνούμαι να γίνομαι κορόιδο του όποιου καρακιόζη.

Anonymous said...

Το πολύ να δούμε κανένα υπουργό από το αντίπαλο δέος; Αμάν ρε Λεξιπένητα, μα ζεις τελείως στον κόσμο σου ρε κουμπάρε.

Όσο για τα υπόλοιπα, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε μια προεκλογική τακτική που αποσκοπεί στην προσέλκυση ψήφων (όσο άτσαλη κι αν είναι) από μια συμφωνία που θα ΔΕΣΜΕΥΕΙ τον επίδοξο πρόεδρο για την επόμενη πενταετία.

Ναι μεν ο πρόεδρος στην Κύπρο έχει πολλή δύναμη αλλά πρέπει να λαμβάνει υπόψιν και τους συνεργάτες του. Εσείς οι αριστεροί καμαρώνετε πώς κρατήσατε τον Τάσσο στη σωστή γραμμή τόσα χρόνια. Πώς είναι δυνατό να πιστεύετε ότι ο Χριστόφιας δεν θα έχει περιορισμούς τη στιγμή που θα είναι σε χειρότερη θέση αφού θα είναι μειοψηφία στο ίδιο το Υπουργικο του Συμβούλιο;

Ίλαντρος

AXL said...

Τα περί ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ είναι διαδόσεις που σκοπό έχουν να παίξουν με τους φόβους του κόσμου που επιθυμεί λύση.

Η συμπεριφορά ορισμένων και οι ψίθυροι που έχουν διαδοθεί από συγκεκριμένους ανθρώπους (π.χ. Λιλικας ΥΠΕΞ, τάσσος επικεφαλής των διαπραγματεύσεων κ.λ.π) με έχει ξενίσει αφάνταστα. Δείχνουν να συμπεριφέρονται εκδικητικά για το ότι το ΑΚΕΛ είπε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και δεν υιοθετήθηκε η θέση στους και η μόνη τους έγνοια είναι να χάσει ο Χριστόφιας.

Μετά τις εκλογές πάμε για Διαπραγματεύσεις.

Οι Τουρκοκύπριοι φαίνεται να οργανώνονται και πάλι και να προετοιμάζονται για λύση.

Με το Δημήτρη στην Προεδρία η πιθανότητες αποδοχής της λύσης αυξάνονται με τον Κασουλίδη λιγοστεύουν.

Think people Think © Noullis

Τραβάτε κοντά στο Δημήτρη να τελειώσουμε την δουλεία που αρκέψαμε τζαι αφήστε τες μαλακιές με τα λευκά και τις εκδρομές και τα υπόλοιπα.

Τα νευρά μου ποιoν μαζί σας.

apodimos Kypreos said...

Merikes diekriniseis.

Symfwnw oti o rolos tou Arxiepiskopou einai stin ekklisia kai oxi sto proedriko. Kai nomizw oti tha exei perissotero kostos para kerdos o kassoulidis me tin ypostiriksi enos Arxiepiskopou toy 9%. Para eylogia, mallon katara einai i ipostiriksi apo ton en logw kyrio. Afto einai ontws sta arnitika toy Kassoulidi, kai tha lavei to logariasmo tin kyriaki.

Oso gia an to arthro poy egrapsa kai an tha grafotan me alla onomata an o Tassos ypostirize kassoylidi, i apantisi einai oti isws. Isws, dioti opws oi perissoteroi edw, eimate perissotero anti-Tassikoi para ypostirixtes twn enapomeinantwn dyo. Poy eksigei ti megali tasi gia lefko. Basika oute oi enapomeinantes dyo peithoyn gia tin ikanotita toys na dwsoun kapoio orama ston politi. Alla, tha ypomeinoume mexri na erthei aftos o igetis/igetida. Pros to paron, synexizoume me ta simerina dedomena, kai prepei na paroume mia thesi. Proswpika ekeinos poy tha xreiazetai ligotero ap'olous ton tasso papadopoulo ginetai kapws pio elkystikos.

Ο Ανόητος said...

Μπράβο ρε κοπέλλια. Αντί να είσαστε ειλικρινείς, μαλλώνετε ο ένας με τον άλλο για τον υποψήφιο του. Αλλά κατά τα άλλα εμιλούσατε έχει 2 μήνες για πρόοδο και μαλακίες.

- Ο Κασουλίδης πριν μια βδομάδα ελαλούσε πως δεν θα έχει ρόλο και λόγο ο Αρχιεπίσκοπος στην Παιδεία και στο Κράτος. Τωρά εγύρισε τα.

- Ο Χριστόφιας εξιτιμάζετουν 3 μήνες με το ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ κτλ και τωρά εσυντάχτηκε μαζί τους.

- Ο Κασουλίδης έταξε λαγούς και πετραχήλια στο ΔΗΚΟ για την εξουσία( έγλειψε κώλους και υιοθέτησε τα 18 σημεία του Παπαδόπουλου - που εν γενικόλογες μαλακίες, αλλά το θέμα αρχής έχει σημασία).

- Ο Χριστόφιας έπραξε το ίδιο βεβαίως, με ειδικό ρόλο στο Κυπριακό στον Τάσσο

Ο Ανόητος said...

Αναβιώσαν τα συνθήματα η Κύπρος είναι Ελληνική, εμφανιστήκαν τα συνθήματα περί κουμουνισμού κτλ, αν φκει το ΑΚΕΛ εν να φκάλουν τις κόκκινες σημαίες που ως τωρά τις έχουν χωσμένες.

Αν φκει ο Χριστόφιας το μόνο που θα έχει αλλάξει είναι ο Πρόεδρος ( βεβαίως κάλύτερος που τον Τάσσο, αλλά με τους ίδιους εθνικιστικούς συνεταίρους)

Ο Κασουλίδης αν βγεί θα είναι λόγω της στήριξης εθνικόφρονων σωματείων και αντικουμουνιστών.

Ε γάματα καλό.

Το ιδανικότερο θα ήταν Συγκυβέρνηση Χριστόφια - Κασουλίδη και έξω που την εξουσία ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Εθνικόφρονα Σωματεία, Εκκλησία.

Αλλά νομίζω πως και για τούτο θα διαφωνούσατε. Πριν μια βδομάδα είχε σημασία ο τόπος, τώρα έχει σημασία ο υποψήφιος μας.

Μπράβο σας.

AXL said...

Α)

Εκλέγεται ο Κασουλίδης με τους υπόλοιπους στην αντιπολίτευση επιστρέφει από τις διαπραγματεύσεις με τη λύση και πάμε σε δημοψήφισμα.

Β)

Εκλέγετε ο Χριστόφιας ο ΔΗΣΥ πάει στην αντιπολίτευση επιστρέφει από τις διαπραγματεύσεις με τη λύση και πάμε σε δημοψήφισμα με την ιδία λύση που θα έφερνε και ο Κασουλίδης και πάμε σε δημοψήφισμα.

Άσκηση

Ποιος από τους δύο θα επετύγχανε μεγαλύτερο ποσοστό του ΝΑΙ?

apodimos Kypreos said...

@Anoitos
Gia pollous to idanikotero pou les isxyei. Alla dedomenou oti to idanikotero kapws den exei pragmatopoiithei, prepei na paroume mia thesi twra. To gegonos oti to idanikotero senario poy ypostirizeis vriskei apixisi alla kammia prospatheia den egine na pragmatopoiithei deixnei thn elleipsi igesias me orama.

De nomizw na diafwnoun polloi me afta poy les gia tous 2 ypopsifious. Alla to na pareis mia thesi gia ton ena i ton allon den einai amartia. Kai oyte kanei tin epilogi mas na simainei
"τώρα έχει σημασία ο υποψήφιος μας." Dedomenwn twn 2 prepei kapoion na dialekseis, ti theleis na kamoume, na aytopyrpolythoymen dioti den egine synergasia olwn twn metriopathwn dynamewn?

apodimos Kypreos said...

@axl

Dyskoli i askisi

Kai i apantisi isws na min voleyei ton "ipopsifio soy":)

Den einai katharo oti yparxei timia apantisi, diladi epistimonika tekmiriwmeni provlepsi pou na mas peithei olous tha einai diskolo na vrethei.

Anonymous said...

Υ.Γ.
Ο Χριστιόφκιας μοι έκαμε κάμει την καλλίτερη πιπούα και φια αυτόν τον λόγον έλαβε και το χρίσμαν
Τ.Π.

Παρρησία said...

eisai aplws kasoulidikos kai ta pires pou o President stirizei Xristofia

Σταρχεία μου said...

Εγώ συμφωνώ με τον ανόητο. Στο δε ερώτημα απαντώ: και ποιος είπε ότι το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ θα αλλάξουν τώρα γραμμή και θα θέλουν λύση; Πάλι τα ίδια θα έχουμε και μάλιστα ο Χριστόφιας ως αριστερός θα θεωρηθεί προδότης. Θα είναι πιο εύκολο να τον εξουδετερώσουν. Τι μας τα εθύμισες τωρά;
Εγώ πάντως λυπάμαι που αυτή τη στιγμή επέσαν ΟΛΑ τα προσωπεία. Όλοι τελικά ήταν από τη αρχή σε μια μεριά και είναι έτοιμοι να σου κολλήσουν μια ταπέλλα.

Unknown said...

Η πολιτική είναι πολιτική. Μοιάζει με το σκάκι γιατί έχει κινήσεις τακτικής, μοιάζει με το ποδόσφαιρο γιατί έχει τρίπλες αλλά και...αυτογκόλ.

Για μένα η επιλογή Κασουλίδη έληξε αυτομάτως όταν α) από τη μια στιγμή στην άλλη οι "ιστορικές υπερβάσεις" πήγανε περίπατο και τη θέση τους πήρε η αντιαριστερή υστερία και β) όταν πήγε ο παπάς να στηρίξει τον Συναγερμό ως....Εθνική Επιλογή και κανείς δεν του είπε να κλείσει το στόμα του γιατί ΔΕΝ έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα.

Και, ελπίζω επιτέλους αν εκλεγεί ο Χριστόφιας μέσα σε όλα να βρει το κουράγιο...να πράξει τα αυτονότητα, δηλαδή να πετάξει τα θρησκευτικά από τα σχολεία και τις προσευχές και να ενταχθεί η Συγκριτική Θρησκειολογία όπως ήδη διδάσκεται σε ορισμένα πολύ καλά ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου.

Από τη νύχτα του πρώτου γύρου, γυρίσαμε πίσω στο ρολόι, βρεθήκαμε στις μέρες του διαχασμού αριστερά/δεξιά , πραγματικοί και μη πραγματικοί Έλληνες κλπ. Έλεος και αίσχος.

Μόνο που αυτό το φάλτσο τραγούδι ΔΕΝ ξεκίνησε από το επιτελείο Χριστόφια...

Ίλαντρος said...

Πολίτη, εμάς πας να κοροϊδέψεις ή τον εαυτό σου; Εγώ θα χειροκροτούσα τον Χριστόφια αν πέταγε τα θρησκευτικά έξω από τα σχολεία. Όχι μόνο αυτό, θα τον ψήφιζα κιόλας. Επειδή όμως είναι ένας συμφεροντολόγος γλείφτης της εξουσίας δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει.

Από μεγάλα και όμορφα λόγια που ακούμε εδώ, στον Άστρα και στα κουλτουρέ καφενεία έχουμε μπουχτίσει Πολίτη μου. Έργα θέλουμε να δούμε.

AXL said...
This comment has been removed by the author.
AXL said...

@Στα αρχεία μου.

Η κοινωνία αποφάσισε την πρώτη Κυριακή ότι θέλει λύση. Δεν ξέρω αν το ΔΗΚΟ θα και η ΕΔΕΚ θα αλλάξουν γνώμη.

Πιστεύω όμως ότι η πιθανότητες με τον Δημήτρη πρόεδρο για να αλλάξουν γνώμη είναι πολύ περισσότερες από ότι με τον Γιαννάκη.

Anonymous said...

signwmi alla apo pote o Fileleftheros kanei kampania tou Kasoulidi??? Giati eihe arthro hthes pou elege oti i simfwnia AKEL DHKO perilamvanei enishimeno rolo tou Tasou sto kypriako?? Giati oi Dhkooikoi pigan me ton Hristofia parolo pou oi alloi tous etaxan parapanw ypourgeia (opws mas eipe hthes o Andros Kyprianou)?? Gia ideologikous logous?? Giati ola ta kopellia toy Tasou sto DHKO ypostirixan epilogi Hristofia?? Giati ethelotyfleite TOSOOOO oloi safto to blog?? k egw Hristofia psifisa gia allagi pros to kalitero, ohi gia na xanampei o Tasos pou to parathiro!!

gregoris said...

ο φιλελεύθερος είναι η κατεξοχήν εφημερίδα της αστικής τάξης τι περιμένεις να στηρίξει αμερικάνα
όσο για τον δήθεν ρόλο του τάσσου νομίζω εν μαλακίες απλούστατα επειδή τες διαπραγματεύσεις κάμνει τες αποκλειστικά ο πρόεδρος σε συνεργασία με το εθνικό συμβούλιο στο οποίο ούτως η άλλως μετέχουν οι πρώην προέδροι
η παράδοση του υπουργείου παιδείας στην εκκλησιά όμως που τον κασουλίδη εν πολλά πιο επικίνδυνη εξέλιξη για την μακροπρόθεσμη επίτευξη ειρήνης στην κύπρο
σημαίνει πάει περίπατο η τολμηρή τζιαι πρωτοποριακή εκπαιδευτική μεταρύθμιση των 7 ακαδημαΪκών

AXL said...

@ Amerikana

Ο Μακάριος ερχόμενος από την Ζυρίχη είπε ΝΕΝΙΚΙΚΑΜΕΝ .

Οι πολίτες αποφάσισαν θέλουν λύση. Το ΔΗΚΟ με βάση τον τρόπο που πολιτεύτηκε και φανάτισε τον κόσμο δεν είχε άλλη επιλογή από τον Χριστόφια ή την αποχή διαφορετικά θα έμεναν εκτεθειμένοι. Πως θα έβγαιναν να πουν του κόσμου το ΑΚΕΛ μας πρόσφερε όσα προνοούσε και η συμφωνία της τριμερής αλλά είπαμε να πάμε με τον Κασουλιδη που δίνει 5 υπουργεία τζαι εν πειράζει που είπαν ΝΑΙ τζαι εν ζητά συγγνώμη τζαι τον Νίκο που Μιλά τούρκικα μετά που την προεκλογική του ΟΧΙ
και του ΝΑΙ που έστησαν?

Ο πρόεδρος της Κ.Δ είναι και ο απόλυτος άρχοντας. Ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξουν Δεσμεύσεις που δεν ανατρέπονται από τον πρόεδρο . Αυτά που διαβάζεις είναι για να χρυσώσουν το Χάπι.

Αν πιστεύεις ότι ο Κασουλιδης είναι ο καταλληλότερος για να φέρει και να περάσει την λύση να τον ψηφίσεις αν νομίζεις ότι είναι ο Χριστόφιας τότε να ψηφήσεις αυτόν απλά μην παρασύρεστε από διαφορά που ακούγονται και γράφονται.

AnTonymous said...

AXL said...
"απλά μην παρασύρεστε από διαφορά που ακούγονται και γράφονται."

exactly!!

the Idiot Mouflon said...

@AXL

"...Πιστεύω όμως ότι η πιθανότητες με τον Δημήτρη πρόεδρο για να αλλάξουν γνώμη είναι πολύ περισσότερες από ότι με τον Γιαννάκη..."

Μα αφούν τον προτίμησαν με βάση το ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα. Κανείς τους δεν άλλαξε γνώμη... απλώς μοίρασαν τις δυνάμεις τους σε "επίσημες" και "ανεπίσημες"... και έτσι όποιος και να περάσει θα τον έχουν εμβολιάσει με το σαράκι της μισαλλοδοξίας.

Αλήθεια, άκουσες κανένα εκ των δύο υποψηφίων να τους ζητά να καταδικάσουν το βάπτισμα ως προδότη του όποιου είχε αντίθετη άποψη;

Anonymous said...

“Εγώ θα χειροκροτούσα τον Χριστόφια αν πέταγε τα θρησκευτικά έξω από τα σχολεία. Όχι μόνο αυτό, θα τον ψήφιζα κιόλας.”

Τα λόγια τα μεγάλα … Λόγια, λόγια, λόγια … Εδώ θα ψηφίσεις αυτόν που θα τα κρατήσει εκεί μια ζωή!

“… εμάς πας να κοροϊδέψεις ή τον εαυτό σου;”

Anef_Oriwn
Πέμπτη 21/2/2008 – 10:01 μ.μ.

Anonymous said...

I think this is a new low! Changing the dates on articles so that they jump on top of newer articles. Why don't you just delete the articles you don't like and get it over with?

I suggest all articles that are not supporting Kasoulides to be deleted immediately. If that's extreme, the least you can do is mark them 1998 and psh all the important ones where they belong.

Noullis said...

Do not assume this was done on purpose. But seeing as it qualifies as a 'new low' I think it should stay where it is. Relax!

Anonymous said...

I know it will stay where it is. That's what happens to "mistakes".

EVERYONE VOTE FOR KASOULIDES. HE'S DA MAN!

Aceras Anthropophorum said...

Το Δησύ τζαι το Ακέλ μπορούν να συνεργαστούν για το καλόν της Κύπρου τζαι αλλιώς. Όποιος τζαι αν φκεί πρόεδρος, στα προγράμματα τζαι των δύο λέει ότι οι στόχοι θα αποφασιστούν στο εθνικό συμβούλιο. Άρα η συνεργασία των δύο μεγάλων είναι απαραίτητη. Σε έτσι κλίμα, οι υγιείς δυνάμεις στο Δήκο (δεν είναι ούλλοι Παπαδόπουλλοι τζαι Λυσσαρίδηες, αθθημηθήτε ότι ο Ομήρου έναν φεγγάριν ήταν του ναί...) θα συμπεριφερτούν διαφορετικά. Δεν προτιμούν όλοι διχοτόμησην παρά δικοινοτικήν ομοσπονδίαν. Αυτόν το υπογράφω.

Το ιδανικόν είναι να ενωθούν οι δυνάμεις όλων όσων θέλουν λύση στο Εθνικό συμβούλιο τζαι με πρόεδρο που θέλει τζαι ξέρει να διαπραγματευτεί (έτσι τζαι αλιώς όποιος τζαι να φκεί εν κατοχυρωμένο) ΟΥΛΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΑΙΟΙ που θέλουν λύση, να διεκδικήσουμεν τζαι να πετύχουμεν ότι γίνεται παραπάνω τζαι να γυρίσουμεν σελίδα. Μια ενωμένη Κύπρος στην ευρώπην είναι το μόνον μέλλον που θα κάμει τον τόπον παράδεισον.

Νομίζω ότι έτσι τζαι αλιώς κάτι παρόμοιο θα γινεί. Δεν έχουμεν την πολυτέλεια σε κατάσταση διαπραγμάτευσης να μαλλώνουμε για τα κομματικά. Όποιος τζαι να φκεί, οι πελλάρες θα παραμεριστούν όταν θα διαπραγματευόμαστε. Η υπέρβαση έχει ήδη γίνει. Τα ιδεολογικά είναι για μετά την επανένωση.

Anonymous said...

Είναι, φυσικά, απαράδεκτα τα λασπο-σκατολογήματα απο οιανδήποτε πλευρά κι' αν προέρχονται.

Είναι κι' αυτά προιόντα της μοκρόχρονης εθνικιστικής, ρατσιστικής και ψευτοαγωνιστικής παιδαγώγησης που υφίσταται η Κυπριακή κοινωνία απο πολλού (καθ' ένας μπορεί να πάει πίσω όσον θέλει).

Ένα για μένα μετρά, να ανοίξη ο δρόμος, πραγματικά και όχι για τα μάτια του κόσμου, για λύση πού να την θέλουν και οι τ/κ και οι ε/κ και να αποφευχθεί η διχοτόμηση.

Για να πετύχει η οποιαδήποτε προσπάθεια πρέπει πρωτίστως να υπάρχει αλληλοσεβασμός των δύο συνομιλούντων πλευρών με ιδιαίτερη προσοχή στις συγκεκριμένες ανησηχίες κάθε πλευράς.

Το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής θα ξεχαστεί απ΄ τους πιο πολλούς μια εβδομάδα αργότερα. Αυτο που δεν πρέπει να ξεχαστεί είναι η ανάγκη συνεργασίας ΟΛΩΝ για διαπραγμάτευση σχεδίου λύσης με ταυτόχρονη και συνεχή ενημέρωση και ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ στον κόσμο των προνοιών του σχεδίου αυτού. Και ας αρχίσει ο νέος πρόεδρος, όποιος και να είναι, με το να επεξηγήσει λεπτομερώς στον κόσμο τι σημαίνει Ομοσπονδία και πως αυτό το σύστημα διακυβέρνησης εφαρμόζεται στην πράξη. Για να καταλαμβαίνει ο κόσμος και όχι απλώς να δαιμονοποιεί όρους και φράσεις όπως συνέβαινε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ας κοιτάξουμε όλοι γύρω μας, να δούμε έξω απο τα σπίτια μας, έξω απο την πόλη, την θάλασσα, την φύση γενικώτερα και ας σκεφτούμε: Θα θέλαμε να φαίρουμε την ειρήνη τελικά σ'αυτο τον όμορφο τόπο? Τι μας εμποδίζει να ζούμε ειρηνικά και όμορφα εδώ, σ' αυτό το νησί, όλοι, ε/κ και τ/κ, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι?

Εμένα τίποτα δεν με εμποδίζει. Την Κυριακή ΘΑ ΠΑΩ ΨΑΡΕΜΑ, αλλά θα ψηφίσω κι' όλας.

AXL said...

@Agrine

Min perimeneis na metanoisioun gia to OXI. Afti i simperifora eine i idia me aftous pou mas zitoun na poume signomi gia to NAI mas.

Ekeino pou enow eine oti me ena neo sxedio Lysis to opoio tha ferei Xristofias oi pithanotites na to apodektoun eine megaliteres apo to na ferei akrivws to idio sxedio o Kasoulides kai afto logo tis ellipsis empistosini pou exoun ston Kasoulide kai ton Nikaron.

the Idiot Mouflon said...

@AXL

Που σου νεφκω, που πάεις. Αεισ' τα κατσουρίδικα τωρα, που είδες να ζητώ μετάνοια για το ΟΧΙ; Πες μου σε ποια συγκεκριμένη πρόταση του συγκεκριμένου ποστ.

Απλά ανέφερα ότι κανεις τους δεν άλλαξε γνώμη, αυτό που ζήτησα όμως δεν ήταν να απολογηθούν για την επιλογή τους στο Δημοψήφισμα... Άλλοι εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές και κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν ζητά από τους επίδοξους υποστηρικτές τους να καταδικάσουν την τακτική να ονομάζεται προδότης όποιος διαφωνεί.

Δεν είναι μόνο συμβολική μια τέτοια κίνηση, είναι αναγκαία σε μια δημοκρατία. Ζήτησε κανείς τους τέτοιο πράγμα;

AXL said...

@Agrino

Ma Katsouridizw?

Na xarw twra i na nevriasw?

Gia ta ipoloipa apla ekselava ws parapono to pio katw komatin

Μα αφούν τον προτίμησαν με βάση το ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα. Κανείς τους δεν άλλαξε γνώμη...

kai den eipa oti eipes alla oti i simperifora afti eine i idia mpla mpla....

Kserw kserw Katsouridizw pali.

the Idiot Mouflon said...

Τον επέλεξαν γιατί είπε "ΟΧΙ", πως είναι περισσότερες οι πιθανότητες του από τον Γιαννάκη να τους πείσει να αλλάξουν γνώμη; Επειδή θα τον θεωρούν ΔΗΚΟ τους; Αυτό θα ίσχυε αν τα ΟΧΙ τους είχαν ίδια αφετερία. Είχαν; Αφετερία του Χριστόφια δεν ήταν η Ομοσπονδία ως λύση; Αυτοί ακούν ομοσπονδία και βγάζουν κέρατα & ουρά. Πως θα τους πείσει περισσότερο από τον Κασουλίδη;

Κανεις τους δεν θα είναι σε θέση να τους πείσει (όλους, τΑΣΣΟ, Χρυσόστομο, κλπ.) παρά μόνο όταν τους αποδυναμώσει πλήρως. Έτσι λειτουργούν αυτοί. Και οι δύο όμως υποψήφιοι τους ενισχύουν, ζητώντας την στήριξη τους.

AXL said...
This comment has been removed by the author.
AXL said...

@Agrino

a) H empistosini pou tou exoun eine pio psili apo tin empistosini pou exoun ston Kasoulidi kai oso pio megali empistosini exeis se kapion toso pio efkola se pithi

b) Den eine ola ta OXI ta idia

Anonymous said...

Aporw giati kapoioi miloun gia ton 'Nikaro' me thavmasmo. Emena mou thimizei ton Hitler....