28.2.08

Neoklis is back!

Yeah!!!
Egw-Demetrakis 0-1

From the status quo paper:

Υπουργός Εξωτερικών: Μάρκος Κυπριανού
Υπουργός Οικονομικών: Χαρίλαος Σταυράκης
Υπουργός Εσωτερικών: Νεοκλής Συλικιώτης
Υπουργός Αμυνας: Κώστας Παπακώστας
Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Ανδρέας Δημητρίου
Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων: Νίκος Νικολαϊδης
Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού: Αντώνης Πασχαλίδης
Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος: Μιχάλης Πολυνίκης
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Σωτηρούλλα Χαραλάμπους
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: Κύπρος Χρυσοστομίδης
Υπουργός Υγείας: Χρίστος Πατσαλίδης


P.S. And at last an eminent lawyer and an intellectual is in charge of Justice and Public Order.


An aporia: Is Charis Charalambous going to Omonoia now? Yes? Anyone?

19 comments:

Anonymous said...

κ η Αντρούλλα πάει Βρυξέλλες... :P

autoexoristos said...

κι ο Κουταλιανός, πάλι με το καημό, πάει σπίτι του... άντε και στο κόμμα του

apodimos Kypreos said...

Indeed, and the average age is less than 65, we do not expect anyone to die on the job from heart failure, and a respected academic is in charge of education (took 48 years only). Also, as far as I can tell, there are no koumparoi or godsons in there, is that right?

gregoris said...

με τα υπουργεία εσωτερικών, άμυνας, δημόσιας τάξης τζιαι παιδείας στο ακελ είμαστεν έτοιμοι για τες διεργασίες της λύσης τζιαι της μεταβατικής περιόδου που θα ακολουθήσει.
το ακελ έπιασεν τελικά τα υπουργεία κλειθκιά που σχετίζονται με την λύση του κυπριακού. αναμένουμεν πολλά. ελπίζω να μεν μας προδώσει. άνοιγμα της λήδρας τωρά! τζιαι η εκπαιδευτική μεταρύθμιση να προχωρήσει άμεσα!

gregoris said...

ο χαραλάμπους εν ήθελεν να υπουργοποιηθεί γιατί εν θέλει να παρατήσει την αδροπληρωμένη τζινούρκα του δουλειά

Anonymous said...

Σημειώνω ιδιαίτερα την σχετικά γρήγορη λήψη απόφασης για καταρτισμό του υπουργικού (αν δεν του τά πρηζε και το δηκο...). Θυμάστε που ο Τάσσος ετζυλιοπονούσε μερόνοικτα για να αποφασίση?

Ίλαντρος said...

Νομίζω είναι μια σαφής βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα περισσότερα θετικά έχουν να κάμουν με το ποιοι ΔΕΝ είναι στην κυβέρνηση, όπως ο Κουταλιανός, ο Σούφο Σούφο και οι υπόλοιποι πρώην της ΕΔΕΚ, τα Τασσάκια Πάλμας και Κενεβέζος, ο Φωτίου, κ.λπ. Στα θετικά επίσης ο διορισμός του Δημητρίου. Στα αρνητικά περιλαμβάνω τον Πατσαλίδη, ο οποίος δεν μου γέμισε το μάτι, τον Παπακώστα (αλλά είναι στο Άμυνας που δεν είναι πολύ σημαντικό εκτός για ρουσφέτι), και την Χαραλάμπους, η οποία φαίνεται πολύ δογματική και ανησυχώ για το πως θα αντιμετωπίσει το ΤΚΑ και το θέμα των ωραρίων. Ερωτηματικά οι δύο της ΕΔΕΚ. Στα αρνητικά μάλλον και ο Πασχαλίδης γιατί οι περιπλανήσεις του είναι λίγο ύποπτες: ξεκίνησε από Ένωση Κέντρου (!), πήγε ΔΗΚΟ, έφυγε το 1998 με το Γαλανό, το 2001 κατέβηκε με το ΚΙΣΟΣ, και τώρα προφανώς είναι του ΔΗΚΟ πάλι. Ίσως να είναι αυτός το παπαγαλάκι του Τάσσου στο Υπουργικό.

Πάντως ο σύντροφος κατάφερε και κράτησε και τα τρία "παραγωγικά" υπουργεία. Χαίρε λαέ!

Σταρχεία μου said...

Είδα τον τίτλο τζαι εχάρηκα πολλά! Νέοκλής, Νέοκλής, Νέοκλής! Τωρά που θα μείνει πέντε χρόνια θα ξηλώσει όλους τους ρατσιστές από το Αρχείο Πληθυσμού. Yes!
Για τα αρνητικά συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Πώς ο Πατσαλίδης θα κάθεται μαζί με το Νεοκλή στο υπουργικό που αλλο λίο να βάλει να τον συλλάβουν μαζί με τους Ιρανούς; Ίσια τούτον άφηκεν; Γενικώς άρεσεν μου όμως που την έκατσε στο ΔΗΚΟ κανονικά τζαι μετά τα κούτσια εγυρίσαν πίσω σαν τους βρεμένους κάττους. Τζαι ασσιχτίρισεν ο Τζίμης τους περισσότερους καρεκλοκένταυρους (εκτός που τον Πατσαλίδη δυστυχώς). Άτε να δούμεν! Πάντως ως τωρά εν έχω απογοητευτεί. Ελπίζω να συνεχιστεί τούτο.

Lexi_penitas said...

Σε μένα αυτός που δεν μου γεμισε το μάτι είναι ο Πασχαλίδης.

Ο Πατσαλίδης είναι νέος στη πολιτική και πιστευω θα πάει με τα νερά του Χριστόφια. Γενικά μεχρι τωρα καλά τα πήγε στην αντιμετώπιση των πρωην συναιτέρων του.

Κανω μια πιο μακροσκελή ανάλυση στο μπλογκ μου

bestman said...

Εν ο Πατσαλίδης που ήταν να συλλάβει τον Νεοκλή, η ο Σοφοκλής που ήταν Υπουργός Διακαιοσύνης και Δημ. Τάξης;

Ίλαντρος said...

Παρεμπιπτόντως, ο πρώτος πανεπιστημιακός που χρημάτισε υπουργός ήταν ο Ρηγίνος Θεοχάρης, καθηγητής οικονομικών στην ΑΣΟΕΕ, ο οποίος ήταν Υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Μακαρίου.

Ίλαντρος said...

Τον διαγράψαμε κιόλας:

http://www.presidency.gov.cy/presidency/presidency.nsf/dmlformerpresidents_gr/dmlformerpresidents_gr?OpenDocument

bestman said...

http://www.presidency.gov.cy/presidency/presidency.nsf/dmlpresidentcv_gr/dmlpresidentcv_gr?OpenDocument

Εμμ.. Οϊ ακόμα. Χρειάζεται μερικές μέρες η κρατική μηχανή για να το ανανεώσει :)

Σταρχεία μου said...

bestman ποιος έστειλε την ΚΥΠ στην (αθόρυβη) διαμαρτυρία; Ένναιν με τον Υπουργό Εσωτερικών που εμίλησεν ο mr. Microphone;

haha said...

ο χρυσοστομίδης intellectual?
ο χάρης χαραλάμπους καλά την έχει εκεί που είναι τωρα (είναι πολλά τα λεφτά χάρη).... εν πελλός να ξαναγίνει υπουργός?

the Idiot Mouflon said...

Όπως είπε και ο Ίλαντρος, ορισμένες απουσίες κάνουν το συγκεκριμένο υπουργικό συμβούλιο θετικότατο. Θα δούμε στην πράξη αν θα τα καταφέρουν.

Πάντως, εγώ περίμενα περισσότερα θηλυκά...

Demetris said...

@firestarter: within the legal arenas, yes.

Aceras Anthropophorum said...

Νομίζω ότι για θυλικά θα πρέπει να καρτερούμεν τες κορούδες που μορφόνουνται σήμερα να γινούν σαραντάρες. Μια εξ ίσου σημαντική κοινονιολογική παρατήρηση, μετράτε πόσοι υπουργοί είναι εργατοπαίθκια μη προερχόμενοι από σημαίνουσες οικογένειες της Λεμεσιανής τζαι Λευκωσιάτικης μπουρζουαζίας. Ξέρω τουλάχιστον 3 που εμεγαλώσαν σε προσφυγικόν συνοικισμό και μένουν σε σπίτι η διαμέρισμα κοινού θνητού.

the Idiot Mouflon said...

Άτε ρε Ανθρωποφόρον... ότι δεν είναι εκθειαστικό για τον "δικό μας" πρέπει να λαμβάνει απάντηση πάση θυσία, ας εν τζιαι μισοδότζην.

Πε μου ρε πελλέ... όταν ο τΑΣΣΟΣ δεν έβαζε γυναίκες σε πόστα... τούτη η δικαιολογία "να γίνουν σαραντάρες..." που θκιάολο μαύρον εχώνετουν;